for english scroll down
Καιρό έχουμε να τα πούμε 🙂 Καλοκαίριασε, άρχισαν τα μπάνια και οι ζέστες και έπεσαν οι ρυθμοί. Κι εγώ επιτέλους μπορώ να πω πως ξεκουράζομαι. Τελείωσα την σχολή μαγειρικής, πήρα το πτυχίο μου και τώρα χαλαρώνω και μαζεύω δυνάμεις για την νέα χρονιά 😉 Σήμερα σας έχω ένα συνδυασμό αβοκάντο με γιαούρτι ο οποίος μπορεί να δουλέψει είτε ως πρωινό, είτε ως σνακ, ή ως ελαφρύ βραδινό, ανάλογα με τι θα το συνοδεύσεις.
Πρόκειται για μια απλή, αλλά πολύ υγιεινή και εύκολη ιδέα, ώστε να έχεις ποικιλία στην διατροφή σου, και να μπορείς να το συνδυάσεις με αλμυρό ή γλυκό, ανάλογα με την διάθεση σου και την ώρα. Να, λοιπόν, άλλος ένα τρόπος να χρησιμοποιήσεις αυτό το μαγικό τρόφιμο, το αβοκάντο. Στο μπλογκ θα βρεις πολλές ιδέες εδώ.
Το αβοκάντο με γιαούρτι με την μεταξένια υφή, μπορεί να συνδυαστεί και με πολλά άλλα toppings, από αυτά που σας προτείνω εγώ. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε συνδυασμούς όπου θα χρησιμοποιήσετε φρούτα και λαχανικά εποχής, σπιτικές μαρμελάδες και ότι άλλο τραβά η όρεξη σας.
Αβοκάντο με Γιαούρτι
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά:
- 170γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 150γρ. ώριμο, καθαρισμένο αβοκάντο
αλμυρή εκδοχή:
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 1 κουταλάκι χυμό λάιμ
προτεινόμενα συνοδευτικά:
αλατισμένος και καβουρδισμένος κολοκυθόσπορος, ραπανάκια και φρέσκος κόλιανδρος, τοματάκια, κόλιανδρος και κρεμμύδι
γλυκιά εκδοχή:
- 1-2 κουταλιές μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
προτεινόμενα συνοδευτικά:
φράουλες, ή άλλα φρούτα εποχής, σπιτική μαρμελάδα, σπιτική γκρανόλα*
Εκτέλεση:
- Στον κάδο του μούλτι ή του μπλέντερ προσθέτουμε το αβοκάντο και το γιαούρτι και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για την αλμυρή ή γλυκιά εκδοχή και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν απαλή κρέμα.
- Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με συνοδευτικά της επιλογής μας.
- Καλό είναι να καταναλωθεί άμεσα, αλλά μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1-2 ημέρες. Μπορεί να χάσει το πράσινο χρώμα του, αλλά η γεύση του δεν θα αλλάξει.
*Δείτε εδώ πως θα φτιάξετε μια γρήγορη σπιτική γκρανόλα.
Συνταγή προσαρμοσμένη από το βιβλίο “An Avocado a Day” by Lara Ferroni.
Long time no see 🙂 Summer is already here, so is the heat… ; everyone is on summer mood. And, at last, I can say I’m taking a rest. I finished culinary school, got my degree and now I can relax and gather my strength for the new year to come 😉 Today I have for you a combination of avocado and yogurt that can work either as a breakfast, as a snack, or as a light dinner depending on what you will accompany it.
It’s a simple, but very healthy and easy idea to have a variety in your diet, and you can combine it with salty or sweet, depending on your mood and the time of day. This is another way to use this magical food, avocado. In the blog you will find many avocado ideas here.
Avocado with yogurt with its silky texture can be combined with many other toppings than those I suggest. Let your imagination be free and make combine seasonal ingredients, fruits or vegetables, homemade jam and whatever else suits you.

A simple but quick and healthy recipe which could be a breakfast, a snack or a light dinner, depending on the topping
- 170 gr Greek yogurt 2% fat
- 150 gr mature, peeled and pitted avocado
- 1 pinch salt
- 1 tsp lime juice
- salted and roasted pumpkin seeds
- tomatoes, coriander and onion
- radishes and fresh coriander
- 1-2 tbsp honey or maple syrup
- 1 tbsp lemon juice
- strawberries, or other seasonal fruits
- homemade jam
- homemade granola see note*
See here how you will make a quick, homemade granola.
συγχαρητηρια!! καλη σταδιοδρομια τωρα με πολλες μαγειρικες δημιουργιες!!! τι ωραια συνταγη ! μπορεις να το φασ κ σαν γλυκο αλλα κ σαν σως