Home » Granola Bars with Candied Ginger, Pineapple and Spices – Μπάρες δημητριακών με τζίντζερ, ανανά και μπαχαρικά

Granola Bars with Candied Ginger, Pineapple and Spices – Μπάρες δημητριακών με τζίντζερ, ανανά και μπαχαρικά

Μπάρες δημητριακών με τζίντζερ, ανανά και μπαχαρικά

For english scroll down

Αγαπάτε το τζίντζερ? Εγώ το λατρεύω!! Σε όλες του τις μορφές! Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, έπρεπε να βρω έναν συνδυασμό υλικών με τζίντζερ, για να φτιάξω μπάρες δημητριακών, τις οποίες αγαπώ επίσης. Και τον βρήκα.  Και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό!  Ελπίζω να τις απολαύσετε και εσείς!

Χρόνος προετοιμασίας:  15’

Μερίδες:  12

Υλικά:

  • 3/4 φλιτζανιού ζαχαρωμένο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού ζαχαρωμένο ανανά ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • ½ φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
  • ¼ φλιτζανιού πετιμέζι *
  • 1 ½ φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
  • ½ κουτ. γλ. κανέλλα τριμμένη
  • ¼ κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ¼ κουτ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

 

Μπάρες δημητριακών με τζίντζερ, ανανά και μπαχαρικά

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμένετε τον φούρνο στους 170ο  C
  2. Ψιλοκόβετε το τζίντζερ και τον ανανά σε ένα μπωλ
  3. Προσθέτετε τα αμύγδαλα χοντροκομμένα, το φυστικοβούτυρο, το πετιμέζι και την βρώμη και ανακατεύετε καλά
  4. Τέλος προσθέτετε τα μπαχαρικά και ανακατεύετε πολύ καλά
  5. Απλώνετε το μίγμα σε ένα  τετράγωνο ταψάκι 24Χ24, το οποίο έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και  το ψήνετε για περίπου 18-20’ στους 170ο C μέχρι να ροδίσει
  6. Όταν κρυώσει τελείως, κόβετε τις μπάρες σε ίσα κομμάτια
  7. Φυλάξτε τις σε ένα δοχείο που κλείνει καλά και κρατήστε τις σε δροσερό μέρος.

 

Σημειώσεις:

*Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πετιμέζι με μέλι. Όμως θα αλλάξετε την δοσολογία χρησιμοποιώντας 1/3 φλιτζανιού μέλι και 1/3 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο. Αυτό γιατί το μέλι είναι πιο παχύρευστο από το πετιμέζι.

Το ζαχαρωμένο τζίντζερ μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα που πωλούν μπαχαρικά και βότανα, ενώ τον ζαχαρωμένο ανανά τον βρίσκετε και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε και μακρόστενη φόρμα για κέικ. Το πάχος των κομματιών εξαρτάται από το μέγεθος του σκεύους.

Όταν ο καιρός είναι ζεστός, οι μπάρες δημητριακών με τζίντζερ, ανανά και μπαχαρικά διατηρούνται για περίπου δύο εβδομάδες. Τον χειμώνα διατηρούνται πολύ περισσότερο.

 

 

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
Ενέργεια Υδατάνθρακες Σάκχαρα Λιπαρά Κορεσμένα Λίπη Πρωτείνες Φυτικές Ινες
180 25 13 10 1.7 6.3 3.4

 

Do you love ginger? I certainly do! And since I love granola bars as well, I had to create a recipe to match my two loves. And I did. I hope you enjoy this recipe as much as I do!

 

Preparation time:  15 minutes

Servings: 12

Ingredients:

  • ¾ cups candied ginger, chopped
  • ¼ cup candied pineapple, chopped
  • 1 cup almonds, coarsely chopped
  • ½ cup peanut butter
  • ¼ cup grape syrup*
  • 1 ½ cup rolled oats
  • ½ tsp ground cinnamon
  • ¼ tsp ground nutmeg
  • ¼ tsp ground clove

Instructions:

  1. Preheat oven in 170oC (340oF).
  2. Place chopped ginger and pineapple in a bowl.
  3. Add almonds, peanut butter, grape syrup and rolled oats and mix well.
  4. Finally, add spices and mix very well.
  5. Spread the mixture in a 24X24cm (9X9in) baking pan, lined with parchment paper and bake for 18-20’, until golden brown.
  6. When completely cold, cut the bars in 12 even pieces.
  7. Keep the bars in an airtight container and store in a cool place.

Notes:

*You can replace grape syrup with honey. If you do so, make sure you will be using 1/3 cup honey and 1/3 cup peanut butter, because honey is thicker than grape syrup.

Candied ginger is sold in spice shops, and candied pineapple can be found in all large supermarkets, as well.

You can also use a loaf pan. The thickness of the bars depends on the size of the pan.

When the weather is warm you can keep the Granola Bars with Candied Ginger, Pineapple and Spices for about 2 weeks. Otherwise you can keep them longer.

 

Nutritional Facts per Serving

Calories Carbohydrates Sugars Total Fat Saturated Fat Proteins Dietary Fibers
180 25 13 10 1.7 6.3

3.4

 

3 comments

  1. ellakichas says:

    Όλη μέρα στην κουζίνα θα μας κάνεις να είμαστε με τις συνταγές σου!Οι μπάρες πάντως είναι Super! Πολύ καλές. Τις προηγούμενες τις έφτιαξα… και συνεχίζω…. πρέπει να βρώ τζίντζερ τώρα!! Λοιπόν μπές στο blog μου γιατί έβαλα χαρτιά περιτυλίγματος άλλα 3 αρχεία και είναι πολύ ωραία θα σου αρέσουν. Και…. τα ξαναλέμε!

    • Τέλεια!!! Χαίρομαι που έφτιαξες τις μπάρες και που σου άρεσαν!!
      Στο δικό σου θα μπω το απόγευμα, να το απολαύσω με την ησυχία μου!!

  2. ellakichas says:

    Όλη μέρα στην κουζίνα θα μας κάνεις να είμαστε με τις συνταγές σου!Οι μπάρες πάντως είναι Super! Πολύ καλές. Τις προηγούμενες τις έφτιαξα… και συνεχίζω…. πρέπει να βρώ τζίντζερ τώρα!! Λοιπόν μπές στο blog μου γιατί έβαλα χαρτιά περιτυλίγματος άλλα 3 αρχεία και είναι πολύ ωραία θα σου αρέσουν. Και…. τα ξαναλέμε!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.