Home » Μπισκότα Καρύδας με Matcha – Matcha Coconut Cookies

Μπισκότα Καρύδας με Matcha – Matcha Coconut Cookies

Υγιεινά μπισκότα καρύδας με Matcha Ninja, χωρίς γλουτένη, ιδανικά και για χορτοφάγους - Healthy, vegan and gluten-free matcha coconut cookies

for english scroll down

Σας έχω σούπερ συνταγή για σήμερα! Υπέροχα, πεντανόστιμα και θρεπτικά μπισκότα καρύδας με Matcha, χωρίς γλουτένη και με vegan εκδοχή, που μπορούν να ικανοποιήσουν σχεδόν όλα τα γούστα και τις διατροφικές προτιμήσεις. Θα τα αγαπήσετε, πιστέψτε με.

Υγιεινά μπισκότα καρύδας με Matcha Ninja, χωρίς γλουτένη, ιδανικά και για χορτοφάγους - Healthy, vegan and gluten-free matcha coconut cookies

Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι,  πως είμαι ενθουσιασμένη με αυτή την συνταγή. Τα υλικά της είναι ένα και ένα: καρύδα, κολοκυθόσποροι, αμύγδαλα, λάδι καρύδας, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και φυσικά Matcha Ninja, το μοναδικό 100% Ceremonial Grade Matcha τσάι στην Ελλάδα.  Στην παρασκευή του χρησιμοποιούνται μόνο τα πιο νεαρά και φρέσκα φύλλα από την κορυφή του φυτού, τα οποία είναι πιο γλυκά (εκ φύσεως) και πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Έχω γράψει παλαιότερα ένα άρθρο για το τι είναι το Matcha. Όμως, μου στέλνετε μηνύματα με απορίες, οπότε θα σας πως λίγα λόγια ξανά.  Πρόκειται για ολόκληρα φύλλα πράσινου τσαγιού (ποικιλίας tencha) αλεσμένα σε σκόνη, με έντονο πράσινο χρώμα. Καταναλώνοντας ολόκληρο το φύλλο, και όχι μόνο το εκχύλισμά του, προσλαμβάνει κανείς 137 φορές τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού και 12 φορές την θρεπτική του αξία. Το matcha έχει τόσα πολλά και σημαντικά για τον οργανισμό οφέλη, που κατατάσσεται στην ειδική κατηγορία των τροφίμων-φαρμάκων. Καλλιεργείται με διαφορετικό τρόπο από το απλό πράσινο τσάι, γι’ αυτό και διατηρεί όλη την διατροφική του αξία. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο πρέπει να προσέχουμε την ποιότητα του Matcha που αγοράζουμε. Προτείνω να διαβάσετε το σχετικό άρθρο μου για τις κατηγορίες του Matcha που θα βρείτε στην αγορά, την διατροφική του αξία και τις ευεργετικές του ιδιότητες και τους λόγους που, κατά την γνώμη μου, κάνει το Matcha Ninja την σωστή επιλογή. Θα βρείτε το άρθρο εδώ.

Υγιεινά μπισκότα καρύδας με Matcha Ninja, χωρίς γλουτένη, ιδανικά και για χορτοφάγους - Healthy, vegan and gluten-free matcha coconut cookies

Ας επιστρέψουμε όμως στην σημερινή συνταγή. Δεν σας είπα το καλύτερο 😉 Τα πράσινα αυτά καρυδάτα μπισκότα μπορούμε να τα γεμίσουμε με «σαντιγί» από κρέμα καρύδας. Είναι μια πιο ελαφριά και αεράτη εκδοχή της κλασσικής με ελαφριά γεύση καρύδας, η οποία ταιριάζει υπέροχα με τα μπισκότα και τα κάνει πολύ πιο εντυπωσιακά. Πρέπει όμως να προνοήσουμε και να τοποθετήσουμε τις κονσέρβες με την κρέμα καρύδας στο ψυγείο τουλάχιστον 24 ώρες πριν φτιάξουμε την «σαντιγί». Θα τα πούμε όμως παρακάτω.

Μπισκότα Καρύδας με Matcha

Χρόνος προετοιμασίας:   15-20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:   15 λεπτά

Μερίδες:   34 μπισκότα (17 γεμιστά μπισκότα)

Υλικά:

μπισκότα καρύδας με matcha:

  • 200γρ. τριμμένη καρύδα
  • 60γρ. κολοκυθόσπορους, τριμμένους στο μούλτι σε σκόνη
  • 150γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, τριμμένα στο μούλτι σε σκόνη
  • 160γρ. μέλι, ή, σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλιά Matcha Ninja
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 κουταλιές (80ml) λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 3 κουταλιές νερό καρύδας*

γέμιση καρύδας:

  • 2 κονσέρβες κρέμα καρύδας
  • 2-3 κουταλιές στέβια, σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1
  • ¼ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάμε φτιάχνοντας την γέμιση: Βάζουμε τουλάχιστον 24 ώρες πριν την κρέμα καρύδας στο ψυγείο. (Με την ψύξη η κρέμα καρύδας θα ανέβει στην επιφάνεια της κονσέρβας και θα διαχωριστεί από το νερό. Όταν ανοίξουμε την κονσέρβα για να φτιάξουμε την γέμιση, απλά θα πάρουμε την κρέμα που θα βρίσκεται πάνω-πάνω, με ένα κουτάλι και στην κονσέρβα θα μείνει το νερό. Το κρατάμε γιατί ένα μέρος του θα μας χρειαστεί για την συνταγή. Για να αξιοποιήσετε το υπόλοιπο δείτε τις σημειώσεις.)
  2. Ανοίγουμε τις κονσέρβες και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την κρέμα καρύδας και την βάζουμε σε ένα μπωλ. Την χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την βανίλια και την στέβια και την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν σαντιγί. Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε. Όσο πιο νωρίς την φτιάξουμε τόσο πιο πολύ θα έχει δέσει.
  3. Μπισκότα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C.
  4. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και τα ζυμώνουμε. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που δεν κολλάει, Εάν μας βγει στεγνή προσθέτουμε λίγο νερό, ή, λάδι καρύδας, διαφορετικά προσθέτουμε λίγους ακόμα αλεσμένους κολοκυθόσπορους ή αμύγδαλα.
  5. Τα πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπισκότα και με στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 5εκ. τους δίνουμε σχήμα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να άρουν λίγο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πάνω σε σχάρα.
  6. Αφού κρυώσουν τα μπισκότα τα «γεμίζουμε» με ένα κορνέ ή τα αλείφουμε με ένα μαχαίρι με την κρέμα.
  7. Μπορούμε βέβαια να τα απολαύσουμε σκέτα. Όπως και να έχει είναι πάρα πολύ νόστιμα!

Σημείωση

*Από το νερό που μένει από τις κονσέρβες κρέμας καρύδας για την γέμιση. Και επειδή δεν πετάμε τίποτα, 🙂 το υπόλοιπο το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε smoothies, ή το φυλάμε στην κατάψυξη για αργότερη χρήση.

Υγιεινά μπισκότα καρύδας με Matcha Ninja, χωρίς γλουτένη, ιδανικά και για χορτοφάγους - Healthy, vegan and gluten-free matcha coconut cookies

I have a wonderful recipe for you today! Gluten-free, vegan, delicious and nutritious Matcha coconut cookies, which can satisfy almost every taste and nutritional need. You will love them, believe me.

You understand, I imagine, I’m excited about this recipe. Its ingredients are the one better than the other: coconut, pumpkin seeds, almonds, coconut oil, honey(or maple syrup) and of course Matcha Ninja, the only 100% Ceremonial Grade Matcha Tea in Greece. Only new and fresh leaves from the top of the plant, which are sweeter (naturally) and richer in nutrients, are used in the preparation of Matcha Ninja.

Υγιεινά μπισκότα καρύδας με Matcha Ninja, χωρίς γλουτένη, ιδανικά και για χορτοφάγους - Healthy, vegan and gluten-free matcha coconut cookies

I have previously written an article on what is Matcha. But you keep asking about it, so I’ll give you a few words again. These are whole leaves of green tea (tencha variety) powdered, in bright green color. Consuming the entire leaf, and not just its extract, one gets 137 times the antioxidants of green tea and 12 times its nutritional value. Matcha has so many and important benefits for the body, which is ranked in the special category of food-medicine. Matcha tea is cultivated in a different way from plain green tea, so it retains all its nutritional value. That is precisely why we have to pay attention to the quality of the Matcha we buy. I suggest you read my article about Matcha categories you will find on the market, its nutritional value and its beneficial properties and the reasons that, in my opinion, make Matcha Ninja the right choice. You will find the article here.

But let’s go back to today’s recipe. These wonderful green cookies can be filled with coconut  “whipped cream”. It is a lighter and more airy version of the classic, with a slight coconut flavor, which fits wonderfully with the cookies and makes them much more impressive. However, you must remember to put the coconut cream cans in the refrigerator for at least 24 hours before making the “whipped cream”. Let’s see all the details:

Matcha Coconut Cookies (GF - Vegan - LF)
Prep Time
15 mins
Cook Time
15 mins
Total Time
30 mins
 

Delicious and nutritious Matcha Coconut Cookies, filled with coconut "whipped cream" 

Course: Dessert, Snack
Keyword: coconut, Cookies, gluten-free, healthy, lactose-free, Matcha, Matcha Ninja, vegan
Servings: 17
Author: Evi
Ingredients
Matcha Coconut Cookies:
  • 200 g grated coconut
  • 60 g pumpkin seeds ground in a food processor
  • 150 g white almonds peeled ground in a food processor
  • 160 g honey or maple syrup
  • 1 tablespoon Matcha Ninja
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 5 tablespoons (80ml) of coconut oil, melted
  • 3 tablespoons of coconut water *see note
Coconut Cream Filling:
  • 2 cans of coconut cream
  • 2-3 tablespoons stevia powder in ratio to sugar 1: 1
  • ¼ teaspoon vanilla extract optional
Instructions
Start by making the filling:
  1. Put coconut cream cans at least 24 hours before in the fridge. (When cooled, the coconut cream will rise to the surface of the can and will be separated from the water. When you open the can, you will just scoop the cream out and the water will stay in the can. Keep the water aside because part of it will be need in the recipe. See the notes.)
  2. Open the cans, scoop out the coconut cream and put it in a bowl. Beat with the mixer until smooth. Add the vanilla and stevia and beat again until it becomes a whipped cream. Put it in the fridge until you need it. The sooner you make it, the better.
Cookies:
  1. Preheat oven to 150 ° C.
  2. Put all the ingredients in a large bowl and stir. You should have a soft and pliable dough that does not stick. If the dough is too dry add some water, or coconut oil, otherwise add a few more ground pumpkin seeds or almonds.
  3. Knead some dough in the palm of your hand forming a cookie and with a 5cm diameter circular cookie cutter give them shape. Place the cookies on a baking pan lined with parchment paper and bake them for about 15 minutes, until lightly golden. Let them cool completely on a rack.
  4. Fill them with the coconut cream using a pastry bag, or, a knife.
  5. Of course you can enjoy them plain, without the filling. They are so delicious either way!
Recipe Notes

* The water left from the canned coconut cream. And because we do not throw anything away, 🙂 use the rest it to make smoothies, or keep it in the freezer for later use.

Υγιεινά μπισκότα καρύδας με Matcha Ninja, χωρίς γλουτένη, ιδανικά και για χορτοφάγους - Healthy, vegan and gluten-free matcha coconut cookies

Facebook Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.