Home » Μπισκότα Digestive Χωρίς Γλουτένη – Gluten-Free Digestive Cookies

Μπισκότα Digestive Χωρίς Γλουτένη – Gluten-Free Digestive Cookies

Εύκολη συνταγή για Μπισκότα Digestive Χωρίς Γλουτένη - Delicious Gluten-free Digestive Cookies

for english scroll down

Επιτέλους, βρήκα χρόνο να ετοιμάσω συνταγή … Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι τόσο γεμάτο, που ακόμα κι αν ξεκλέψω λίγο χρόνο να δοκιμάσω μια συνταγή, είναι σχεδόν αδύνατο να προλάβω να την γράψω, να την ετοιμάσω και να την ποστάρω… Όμως αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν λίγο πιο χαλαρές κι έτσι κατάφερα να δοκιμάσω μια συνταγή που ήθελα εδώ και πολύ καιρό! Τα σπιτικά μπισκότα digestive, την πιο δημοφιλή συνταγή του blog, θα μπορούν να τα απολαμβάνουν και όλοι όσοι αποφεύγουν την γλουτένη! Τα μπισκότα digestive χωρίς γλουτένη είναι τόσο γευστικά που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα διάσημα ξαδερφάκια τους 😉

Είναι φτιαγμένα με αλεύρι φαγόπυρου, αλεύρι καρύδας και λάδι καρύδας. Το γλυκαντικό που χρησιμοποίησα είναι ζάχαρη καρύδας. Πρόσθεσα και λίγο λιναρόσπορο για έξτρα φυτικές ίνες και θρεπτικές ουσίες.

Εύκολη συνταγή για Μπισκότα Digestive Χωρίς Γλουτένη - Delicious Gluten-free Digestive Cookies

Τα μπισκότα digestive χωρίς γλουτένη είναι πολύ απλά στην παρασκευή τους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας πλάστης και ένα κουπ-πατ. Εγώ χρησιμοποίησα ένα κουπ-πατ για ραβιόλια γιατί ήθελα να μου δώσει αυτό το ωραίο ζικ-ζακ στην άκρη 😉

Η δόση που σας δίνω είναι μικρή, βγάζει 20 μπισκότα. Εσείς μπορείτε να την διπλασιάσετε εάν θέλετε.

Εύκολη συνταγή για Μπισκότα Digestive Χωρίς Γλουτένη - Delicious Gluten-free Digestive Cookies

Μπισκότα digestive χωρίς γλουτένη

Χρόνος προετοιμασίας:   1 ώρα και 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος:   15-18 λεπτά

Μερίδες:   20 μπισκότα

Υλικά:

  • 100 γρ. αλεύρι φαγόπυρου
  • 50 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 25 γρ. κοπανισμένος λιναρόσπορος
  • 50 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 100 γρ. λάδι καρύδας
  • 2 κουταλιές γάλα της αρεσκείας σας
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι φαγόπυρου, το αλεύρι καρύδας, τον λιναρόσπορο, το baking powder και το αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε καλά (με μίξερ χειρός ή με το σύρμα) την ζάχαρη καρύδας με το λάδι καρύδας για να αφρατέψουν.
  3. Ενώνουμε στερεά και υγρά υλικά και ζυμώνουμε για να ανακατευτούν. Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα λίγο-λίγο και ζυμώνουμε ώστε να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.
  4. Πλάθουμε την ζύμη σε μικρό δίσκο, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  5. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετούμε ανάμεσα από 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 6 χιλ. περίπου. Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ-πατ (το δικό μου έχει διάμετρο 6εκ.) και τα τοποθετούμε τα σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνουμε τα μπισκότα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C, για 15-18 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρώμα στις άκρες τους.
  7. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

 

♥ Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή και θέλετε να δείτε κι άλλες τέτοιες, κάντε δωρεάν εγγραφή στο The Healthy Cook και κάθε νέα συνταγή θα έρχεται στο email σας!  😉 

Εύκολη συνταγή για Μπισκότα Digestive Χωρίς Γλουτένη - Delicious Gluten-free Digestive Cookies

At last, I had the time to prepare a recipe for you … My weekly program is so full that even if I found some time to test a recipe, it’s almost impossible to write, prepare, and post it … But these last few days weren’t so hectic, so I managed to test a recipe I wanted for a long time! Homemade digestive cookies, the most popular recipe of the blog, can now be enjoyed by all those who avoid gluten! These gluten-free digestive cookies are so tasty that they have nothing to envy from their famous cousins 😉

They are made with buckwheat flour, coconut flour and coconut oil. The sweetener I used is coconut sugar. I added a bit of flaxseed for extra fiber and nutrients.

Εύκολη συνταγή για Μπισκότα Digestive Χωρίς Γλουτένη - Delicious Gluten-free Digestive Cookies

Gluten-free digestive cookies are very simple to make. All you need is a rolling pin and a cookie cutter. I used a ravioli cutter because I wanted to give this nice jagged edge?)

The recipe yields only 20 cookies. Feel free to double it if you want.

Gluten-Free Digestive Cookies
Yields 20
Easy to make gluten-free digestive cookies
Write a review
Print
Prep Time
1 hr 10 min
Cook Time
15 min
Total Time
1 hr 25 min
Prep Time
1 hr 10 min
Cook Time
15 min
Total Time
1 hr 25 min
93 calories
8 g
9 g
7 g
1 g
5 g
21 g
64 g
3 g
0 g
2 g
Nutrition Facts
Serving Size
21g
Yields
20
Amount Per Serving
Calories 93
Calories from Fat 58
% Daily Value *
Total Fat 7g
10%
Saturated Fat 5g
23%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 1g
Monounsaturated Fat 1g
Cholesterol 9mg
3%
Sodium 64mg
3%
Total Carbohydrates 8g
3%
Dietary Fiber 1g
3%
Sugars 3g
Protein 1g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
2%
Iron
2%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
  1. • 100 g buckwheat flour
  2. • 50 g coconut flour
  3. • 1 teaspoon baking powder
  4. • ½ teaspoon of salt
  5. • 25 g crushed flaxseed
  6. • 50 g coconut sugar
  7. • 100 g coconut oil
  8. • 2 tablespoons of milk of your choice
  9. • 1 egg, slightly beaten
Instructions
  1. In a bowl, mix the buckwheat flour, coconut flour, flaxseed, baking powder and salt.
  2. In another bowl, mix (with a hand mixer or wire) the coconut sugar with coconut oil until softened.
  3. Join solid and liquid materials and knead to blend. Add the egg and then milk, a little bit at a time, and knead until you have a dough that does not stick.
  4. Flatten the dough to form a disc, wrap it with a food wrap and put it in the refrigerator for about 1 hour.
  5. Remove the dough from the refrigerator, place it between 2 pieces of non-stick paper and roll it out to a 6mm thick sheet. Cut the cookies with a cookie cutter* and place them in a baking sheet lined with parchment paper.
  6. Bake the cookies in a preheated oven at 180 ° C for 15-18 minutes until golden.
  7. Remove them from the oven and let them cool completely.
Notes
  1. *Mine is 6cm
beta
calories
93
fat
7g
protein
1g
carbs
8g
more
The Healthy Cook http://www.thehealthycook.gr/
♥ If you enjoyed this recipe and want to see more, follow The Healthy Cook by email and every new recipe will come directly to your inbox!  😉

Facebook Comments

3 comments

  1. ΤΕΛΕΙΑ! ΤΕΛΕΙΑ! ΤΕΛΕΙΑ! Αυτό έχω να πω!!!!
    Τα αγαπημένα μου μπισκότα είναι τα κανονικά digestive σου, τώρα θα γίνουν και αυτά!!!! Θα τα φτιάξω σύντομα!!!!

    Μπράβο!!! 🙂

  2. Marion says:

    Ωραία και αυτά τα μπισκότα σου Ευη.
    Τέλεια φαίνονται και τους έδωσες ωραίο σχήμα 😉

    Φιλιά

Leave a Reply