Home » Σαλάτα με Καρότα και Ρεβίθια – Carrot and Chickpea Salad

Σαλάτα με Καρότα και Ρεβίθια – Carrot and Chickpea Salad

Σαλάτα με Καρότα, Ρεβίθια, Κολοκυθόσπορο, Ιπποφαές & Μαροκινό Dressing - Carrot and Chickpea Salad, with Pumpkin Seeds, Sea Buckthorn & Moroccan Dressing

for english scroll down

Σαλάτα για σήμερα!  Χορταστική και πεντανόστιμη σαλάτα με καρότα και ρεβίθια, με ένα μυρωδάτο dressing, με μαροκινές επιρροές. Απολαμβάνω πραγματικά τέτοιες σαλάτες! Σε χορταίνουν χωρίς να σε βαραίνουν και, επιπλέον, είναι ένας ολοκληρωμένος συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων.

Σε αυτήν την σαλάτα θα βρείτε διάφορες γεύσεις και υφές και, νομίζω πως αυτό είναι που την κάνει τόσο ενδιαφέρουσα. Ο ολοκληρωμένος τίτλος της θα πρέπει να ήταν Σαλάτα με Καρότα,  Ρεβίθια, Κολοκυθόσπορο, Ιπποφαές και Μαροκινό Dressing  😀 Αδύνατον να χρησιμοποιηθεί σαν τίτλος, αλλά δίνει την πλήρη εικόνα για τι σαλάτα πρόκειται, σωστά?

Σαλάτα με Καρότα, Ρεβίθια, Κολοκυθόσπορο, Ιπποφαές & Μαροκινό Dressing - Carrot and Chickpea Salad, with Pumpkin Seeds, Sea Buckthorn & Moroccan Dressing

Όπως πάντα, χρησιμοποίησα ρεβίθια από την κατάψυξη, όπως σας έχω ξαναπεί. Ο πιο πρακτικός τρόπος για να έχεις πάντα έτοιμα βρασμένα ρεβίθια, είναι να βράζεις μια μεγάλη ποσότητα, να τα σουρώνεις και να τα φυλάς στην κατάψυξη για χούμους, σαλάτες, κλπ. Συνήθως κρατώ και το ρεβιθόζουμο σε ένα δοχείο στην κατάψυξη και το χρησιμοποιώ σε χούμους, αντί για νερό. Δείτε συνταγές εδώ και εδώ.

Σαλάτα με Καρότα και Ρεβίθια

Χρόνος προετοιμασίας:   15 λεπτά

Μερίδες:   3

Υλικά:

  • 2 χούφτες πράσινη σαλάτα
  • 3 καρότα, σε πολύ λεπτές λωρίδες ή ροδέλες (ιδανικά με το μαντολίνο)
  • 1 φλυτζάνι βρασμένα ρεβίθια
  • 4 κουταλάκια αποξηραμένο ιπποφαές
  • 3 κουταλιές χοντροκομμένο δυόσμο
  • 2-3 κουταλιές κολοκυθόσπορο

dressing:

  • ¼ κουταλάκι τριμμένο κύμινο
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • το ξύσμα από ½ λεμόνι
  • ½ κουταλιά μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το dressing αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπωλ ή σε ένα βάζο με καπάκι.

Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την σαλάτα  και περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

 

Σημειώσεις:

Αντί για κράνμπερις, ιπποφαές ή κολοκυθόσπορους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντροκομμένα αμύγδαλα, σταφίδες,  ηλιόσπορους, γκότζι μπέρις κλπ.

Σαλάτα με Καρότα, Ρεβίθια, Κολοκυθόσπορο, Ιπποφαές & Μαροκινό Dressing - Carrot and Chickpea Salad, with Pumpkin Seeds, Sea Buckthorn & Moroccan Dressing

Salad for today! A filling and delicious salad with carrots and chickpeas, and a fragrant dressing, with Moroccan influences. I really enjoy such salads! They fill you without weighing you and, in addition, it is a complete combination of flavors and aromas.

In this salad you will find various flavors and textures and, I think that’s what makes it so interesting. Her complete title should be Carrot and Chickpea Salad, with Pumpkin Seeds, Sea Buckthorn and Moroccan Dressing 😀 Although this cannot be used as a title, it gives a full picture of what this salad is, right?

Σαλάτα με Καρότα, Ρεβίθια, Κολοκυθόσπορο, Ιπποφαές & Μαροκινό Dressing - Carrot and Chickpea Salad, with Pumpkin Seeds, Sea Buckthorn & Moroccan Dressing

As always, I used chickpeas from the freezer, as I told you before. The most practical way to have ready-made boiled chickpeas is to cook a large batch, strain them and store them in the freezer for hummus, salads, etc. I usually also keep the chickpea water in the freezer and use it in hummus , instead of water. You can see my hummus recipes here and here.

Carrot and Chickpea Salad
Prep Time
15 mins
 
Carrot and Chickpea Salad, with Cranberries, Pumpkin Seeds, Sea Buckthorn and Moroccan Dressing 
Course: Main Course, Salad
Keyword: carrots, chickpeas, healthy, salad
Servings: 3
Calories: 244 kcal
Author: Evi
Ingredients
  • 2 handfuls of mixed green salad
  • 3 carrots very thin strips
  • 1 cup boiled chickpeas
  • 4 teaspoons of dried sea buckthorn (hippophaes)
  • 3 tablespoons coarsely chopped mint
  • 2-3 tablespoons of pumpkin seeds
dressing:
  • ¼ teaspoon cumin powder
  • 40 ml olive oil
  • 1 tablespoon of lemon juice
  • the zest of ½ lemon
  • ½ tablespoons of honey or maple syrup
  • ¼ teaspoon of salt
  • 1/8 teaspoon cayenne pepper
Instructions
  1. Prepare the dressing by mixing all the ingredients in a bowl or a jar with a lid.
  2. In a large bowl, mix all the ingredients for the salad and pour in the dressing. Mix well and serve immediately.
Recipe Notes

Instead of cranberries, sea buckthorn or pumpkin seeds, you can use chopped almonds, raisins, sunflower seeds, goji berries etc.

Σαλάτα με Καρότα, Ρεβίθια, Κολοκυθόσπορο, Ιπποφαές & Μαροκινό Dressing - Carrot and Chickpea Salad, with Pumpkin Seeds, Sea Buckthorn & Moroccan Dressing

2 comments

  1. Ωραία ιδέα! Τα ρεβύθια μου αρέσουν πολύ αλλά πόσες φορές να τα φας με τον ίδιο τρόπο; Θα δοκιμάσω την σαλάτα σου άμεσα! Ευχαριστώ!

    • The Healthy Cook says:

      θα χαρώ πολύ! τα ρεβίθια είναι μαγικό υλικό!
      ευχαριστώ!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.