Home » Σπιτικό Σοκολατένιο Ταχίνι – Homemade Chocolate Tahini

Σπιτικό Σοκολατένιο Ταχίνι – Homemade Chocolate Tahini

Φτιάξε μόνος σου σπιτικό σοκολατένιο ταχίνι. Ένα άλειμμα εύκολο, ελαφρύ και μεταξένιο - Homemade Chocolate Tahini Spead; easy,airy and silky

for english scroll down

Το πρωινό μου, συνήθως, αποτελείται από στραγγιστό γιαούρτι, νιφάδες βρώμης ή φαγόπυρου, λιναρόσπορο, φρέσκα φρούτα εποχής ή αποξηραμένα φρούτα, και μέλι. Α, και από μια μεγάλη κούπα σκέτο καφέ φίλτρου, αλλά αυτό ας το ξεχάσουμε… 😀 Τις τελευταίες ημέρες, όμως, το πρωινό μου έχει αλλάξει και έχει αντικατασταθεί με το σπιτικό σοκολατένιο ταχίνι, το οποίο έχω πραγματικά ερωτευτεί! Είναι τόσο γευστικό και ανάλαφρο που νομίζω πως θα το ερωτευτείτε και εσείς.

Φτιάξε μόνος σου σπιτικό σοκολατένιο ταχίνι. Ένα άλειμμα εύκολο, ελαφρύ και μεταξένιο - Homemade Chocolate Tahini Spead; easy,airy and silky

Η ιδέα μου ήρθε εδώ και αρκετό καιρό και έψαχνα ευκαιρία (χρόνο δηλαδή…) για να το δοκιμάσω. Δοκίμασα, καθυστερημένα ομολογουμένως, αυτό που κυκλοφορεί στο εμπόριο, το οποίο είναι κατά την γνώμη μου πολύ γευστικό, πολύ καλύτερο από Nutella, Merenda κλπ. και, κυρίως, είναι ελληνικό. Μάλιστα, σε μια σχετική ανάρτηση στο Instagram διαπίστωσα πως έχει φανατικούς αγοραστές και πολλές μαμάδες το αγοράζουν συχνά για τα παιδιά τους. Είναι, όμως, ένα ακόμα προϊόν που περιέχει το, πασίγνωστο πια, φοινικέλαιο…  Κι έτσι αποφάσισα να το φτιάξω 😉

Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από αυτήν του Στέλιου Παρλιάρου. Είναι πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη στην παρασκευή της. Μπορεί να την φτιάξει ακόμα και ο πιο αδαής στην κουζίνα.

Τώρα θα μου πείτε, τι δουλειά έχει το λάδι καρύδας στο σοκολατένιο ταχίνι? Πρώτα πρώτα του δίνει μια πολύ λεία υφή, το κάνει μεταξένιο. Κι επιπλέον, το λάδι καρύδας έχει την ιδιότητα να πήζει σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να δίνει στο άλειμμά μας την πυκνότητα που θέλουμε, αλλά και μια υπέροχη επίγευση.

 

Φτιάξε μόνος σου σπιτικό σοκολατένιο ταχίνι. Ένα άλειμμα εύκολο, ελαφρύ και μεταξένιο - Homemade Chocolate Tahini Spead; easy,airy and silky

Σπιτικό Σοκολατένιο Ταχίνι

Χρόνος προετοιμασίας:   15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:    15 λεπτά

Μερίδες:   40 κουταλιές

Υλικά:

  • 300 γρ. ταχίνι
  • 100 γρ. μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου.
  • 60 γρ. σησαμέλαιο
  • 125 γρ. μαύρη σοκολάτα 70%
  • 70 γρ. λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και το σησαμέλαιο και τα ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (δηλαδή στο 1 εάν η κουζίνα σας έχει θέσεις 1-9). Θέλουμε να ζεσταθούν για να μπορούν να ομογενοποιηθούν πιο εύκολα.
  3. Όταν δούμε πως μπορούν να ανακατευτούν τα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα.
  4. Τέλος προσθέτουμε το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο, σε γυάλινα βάζα με καπάκι.
  6. Πριν το καταναλώσουμε, το αφήνουμε 15 λεπτά περίπου εκτός ψυγείου.

ΥΓ. Ταιριάζει τέλεια με τα Σπιτικά Μπισκότα Digestive και με τα Μπισκότα Digestive χωρίς γλουτένη!

Φτιάξε μόνος σου σπιτικό σοκολατένιο ταχίνι. Ένα άλειμμα εύκολο, ελαφρύ και μεταξένιο - Homemade Chocolate Tahini Spead; easy,airy and silky

My breakfast usually consists of greek yogurt, oatmeal or buckwheat flakes, flaxseed, seasonal fresh or dried fruits, and honey. Oh, and of a big cup of coffee filter, but let’s forget about it … : D In the last few days, however, my breakfast has changed and has been replaced with homemade chocolate tahini, with which I really fell in love! It’s so delicious and light that I think you will fall in love with it too.

The idea came to me a long time ago and I was looking for an opportunity (time I’d rather say …) to try it out. I tasted, lately, the one sold I super-markets, which is, in my opinion, very tasty, much better than Nutella, Merenda etc. and, above all, it is Greek. In fact, in a relative post on Instagram, I found out that it has a lot of loyal buyers, and many mums buy it often for their children. It is, however, another product that contains the well known palm oil … So I decided to make it myself 😉

The recipe is adapted from that of Stelios Parliaros. It is very easy and very quick to make. It can be made by everyone.

Now will you ask me what’s with the coconut oil in the chocolate tahini? First it gives a very smooth texture, it makes it silky. And, moreover, coconut oil has the ability to coagulate at lower temperatures, giving our spread the density we want, but also a great aftertaste.

Homemade Chocolate Tahini
Yields 40
A delicious, airy spread with chocolate, tahini and coconut oil
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
97 calories
6 g
0 g
8 g
1 g
3 g
16 g
9 g
4 g
0 g
4 g
Nutrition Facts
Serving Size
16g
Yields
40
Amount Per Serving
Calories 97
Calories from Fat 69
% Daily Value *
Total Fat 8g
12%
Saturated Fat 3g
14%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 2g
Monounsaturated Fat 2g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 9mg
0%
Total Carbohydrates 6g
2%
Dietary Fiber 1g
4%
Sugars 4g
Protein 1g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
3%
Iron
4%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
  1. 300 g tahini
  2. 100 g honey, or maple syrup.
  3. 60 g sesame oil
  4. 125 g black chocolate 70%
  5. 70 g coconut oil
Instructions
  1. Melt the chocolate into a bain-marie.
  2. In a medium pot, add the tahini, honey and sesame oil and heat them to a very low heat (ie 1 if your kitchen is 1-9). We want them to warm up so they can be homogenized more easily.
  3. When the ingredients start to blend easily, remove the pan from the heat and add the melted chocolate. Stir.
  4. Finally, add the coconut oil and stir well.
  5. Store them in a fridge in glass jars with a lid.
  6. Before serving, let it stand for about 15 minutes in room temperature.
Adapted from Stelios Parliaros
beta
calories
97
fat
8g
protein
1g
carbs
6g
more
Adapted from Stelios Parliaros
The Healthy Cook http://www.thehealthycook.gr/
PS. It matches perfectly with Homemade Digestive Cookies and the Gluten-free Digestive Cookies

Facebook Comments

3 comments

  1. Το λατρεύω το σοκολατένιο ταχίνι και δυστυχώς μπορώ εύκολα να το τρώω με το κουταλάκι χωρίς σταματημό!
    Η σπιτική βερσιόν δείχνει φανταστική!
    Και οι φωτογραφίες σου είναι τόσο όμορφες!
    Σε φιλώ

  2. Marion says:

    Πολύ ωραίο Ευη.
    Το σοκολατένιο ταχίνι μου αρέσει κι εμένα αρκετά.
    Το σπιτικό ακόμα καλύτερο. Φαίνεται κι εύκολο.

    Φιλιά

Leave a Reply