Home » Τάρτες Σοκολάτας με Μάτσα – Matcha Chocolate Tarts (VΕG, GF, LF)

Τάρτες Σοκολάτας με Μάτσα – Matcha Chocolate Tarts (VΕG, GF, LF)

Τάρτες σοκολάτας χωρίς γλουτένη, με κρέμα με τσάι μάτσα και καρύδα, σερβιρισμένες με σαντιγί καρύδας - Gluten-free chocolate tarts with matcha cream filling

for english scroll down

Ατομικές τάρτες σοκολάτας χωρίς γλουτένη, φτιαγμένες με αμύγδαλο, κακάο και καρύδα, σερβιρισμένες με μια πολύ νόστιμη κρέμα με τσάι μάτσα και μια κουταλιά σαντιγί καρύδας. Αυτή είναι η σημερινή συνταγή, η οποία είμαι σίγουρη πως θα σας ξετρελάνει!

Τάρτες σοκολάτας χωρίς γλουτένη, με κρέμα με τσάι μάτσα και καρύδα, σερβιρισμένες με σαντιγί καρύδας - Gluten-free chocolate tarts with matcha cream filling

Στην περιγραφή του μπλογκ γράφω πως ο λόγος που το ξεκίνησα είναι για να αποδείξω πως μια ισορροπημένη διατροφή δεν είναι κάτι δύσκολο και σίγουρα δεν είναι κάτι βαρετό. Έχεις τόσες πολλές επιλογές και τόσα πολλά υλικά για να δημιουργήσεις νόστιμα και θρεπτικά πιάτα, που πλέον δεν υπάρχει χώρος για δικαιολογίες. Απλά χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να μπεις στο κλίμα, να μάθεις να χρησιμοποιείς τα υλικά και να αρχίσει να δουλεύει η φαντασία σου βάση αυτών. Καμία δυσκολία σε αυτό, μόνο διάθεση χρειάζεσαι.

Η απόδειξη για την άποψή μου αυτή είναι η σημερινή συνταγή. Ένα πολύ νόστιμο, εύκολο  και ελαφρύ επιδόρπιο, το οποίο σου κάνει και καλό!  Win-win δηλαδή!  😉

Τάρτες σοκολάτας χωρίς γλουτένη, με κρέμα με τσάι μάτσα και καρύδα, σερβιρισμένες με σαντιγί καρύδας - Gluten-free chocolate tarts with matcha cream filling

Όπως είπα και πριν, η βάση για τις τάρτες δεν περιέχει αλεύρι, αλλά αμύγδαλα, καρύδα και κακάο. Είναι κατάλληλη για όσους αποφεύγουν την γλουτένη.

Η κρέμα μάτσα σε αυτή την συνταγή δεν μαγειρεύεται και έτσι το μάτσα κρατάει όλα τα ευεργετικά συστατικά του. Κι αυτός είναι ένας λόγος που επιλέγω το Matcha Ninja. Γιατί είναι 100% Ceremonial grade (δηλαδή ανώτατης ποιότητας) μάτσα, είναι 100% πιστοποιημένο βιολογικό και το μοναδικό στον κόσμο με τριπλή βιολογική πιστοποίηση και δεν έχει υποστεί θερμική επεξεργασία υψηλότερη των 40 βαθμών κατά τη διαδικασία παραγωγής του. Για να μάθετε παραπάνω για το τσάι μάτσα και για το Matcha Ninja πατήστε εδώ. Θα εκπλαγείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Τάρτες σοκολάτας χωρίς γλουτένη, με κρέμα με τσάι μάτσα και καρύδα, σερβιρισμένες με σαντιγί καρύδας - Gluten-free chocolate tarts with matcha cream filling

Τάρτες Σοκολάτας με Μάτσα

Χρόνος προετοιμασίας:   1 ώρα (+2 ώρες αναμονή)

Χρόνος μαγειρέματος:   12-15 λεπτά

Μερίδες:   6 τάρτες

Υλικά:

για την βάση τάρτας:

  • 165γρ. αλεύρι αμυγδάλου (ή αμύγδαλα τα οποία έχετε αλέσει στο μούλτι σε σκόνη)
  • 55γρ. τριμμένη καρύδα
  • 4 ½ κουταλιές κακάο, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 80γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 4 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι, εάν δεν είστε vegan )
  • 2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

για την γέμιση με μάτσα:

  • ¾ κουταλιάς τσάι Matcha Ninja
  • 2 κονσέρβες κρέμα καρύδας
  • 75γρ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι, εάν δεν είστε vegan)
  • 150ml γάλα καρύδας (αυτό που υπάρχει στα ψυγεία των σ/μ)
  • ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • αγάρ-αγάρ, αρκετό για 500ml υγρών

για την σαντιγί καρύδας:

  • 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
  • 1-2 κουταλιές στέβια, σε αναλογία με ζάχαρη 1:1

γαρνίρισμα:

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τουλάχιστον 24 ώρες πριν τις κονσέρβες με την κρέμα καρύδας στο ψυγείο. (Με την ψύξη η κρέμα καρύδας θα ανέβει στην επιφάνεια της κονσέρβας και θα διαχωριστεί από το νερό. Όταν ανοίξουμε την κονσέρβα για να φτιάξουμε την γέμιση, απλά θα πάρουμε την κρέμα που θα βρίσκεται πάνω-πάνω, με ένα κουτάλι και στην κονσέρβα θα μείνει το νερό. Για να το αξιοποιήσετε δείτε τις σημειώσεις.)
  2. Ξεκινάμε φτιάχνοντας την βάση για τις τάρτες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
  3. Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά για την βάση σε ένα μπωλ. Αλείφουμε 6 ατομικές φόρμες για τάρτες (διαμέτρου 11,5-12εκ.) με λίγο λάδι καρύδας και μοιράζουμε το μείγμα. Φροντίζουμε να απλώσουμε καλά το μείγμα στα τοιχώματα ώστε να μην σπάσει η βάση στο ξεφορμάρισμα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε 12-14 λεπτά, μέχρι τα τοιχώματα να πάρουν λίγο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τις ξεφορμάρουμε με προσοχή.
  4. Συνεχίζουμε ετοιμάζοντας την γέμιση με μάτσα: Ανοίγουμε τις 2 κονσέρβες κρέμα καρύδας και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την κρέμα και την βάζουμε σε ένα μπωλ. Κοσκινίζουμε το μάτσα στην κρέμα και στην συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι και την βανίλια.
  5. Βάζουμε το γάλα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και το πασπαλίζουμε με το αγάρ-αγάρ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά (διαβάστε τις οδηγίες στην συσκευασία του αγάρ-αγάρ γιατί μπορεί να διαφέρουν). Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και το αφήνουμε 2 λεπτά περίπου για να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε το μείγμα μάτσα-καρύδας λίγο-λίγο διπλώνοντας ώστε να αναμειχθούν καλά. Μοιράζουμε το μείγμα στις τάρτες και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  6. Ετοιμάζουμε την σαντιγί καρύδας: αφαιρούμε την κρέμα από την κονσέρβα, προσθέτουμε την στέβια και  χτυπάμε με το μίξερ σε σαντιγί. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.
  7. Για να σερβίρουμε, βγάζουμε τις τάρτες από το ψυγείο, τις γαρνίρουμε με μια κουταλιά σαντιγί και πασπαλίζουμε με λίγα κακάο νιμπς ή λίγο κοσκινισμένο μάτσα.

Σημειώσεις:

Επειδή δεν πετάμε τίποτα, 😉 το νερό που μένει από στην κονσέρβα το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε smoothies, ή το φυλάμε στην κατάψυξη για αργότερη χρήση.

Τάρτες σοκολάτας χωρίς γλουτένη, με κρέμα με τσάι μάτσα και καρύδα, σερβιρισμένες με σαντιγί καρύδας - Gluten-free chocolate tarts with matcha cream filling

Individual gluten-free chocolate tarts, made with ground almonds, cocoa and coconut, served with a delicious matcha-coconut cream and a spoonful of coconut whipped cream. This is today’s recipe, which I am sure you will love!

In the description of the blog I write that the reason I started it is to prove that a balanced diet is not difficult and it is certainly not boring. You have so many choices and so many ingredients to create delicious and nutritious dishes, so there’s no longer room for excuses. You just need a little time to get into the mood, learn how to use the ingredients and start using your imagination to work on them. It’s not hard; you just have to make the decision.

Τάρτες σοκολάτας χωρίς γλουτένη, με κρέμα με τσάι μάτσα και καρύδα, σερβιρισμένες με σαντιγί καρύδας - Gluten-free chocolate tarts with matcha cream filling

The proof for my saying is today’s recipe. A delicious, easy and light dessert, which nourishes you as well! A win-win situation that is! 😉

As I said before, the base for these chocolate tarts does not contain flour, but almonds, coconut and cocoa. It is suitable for those who avoid gluten.

Τάρτες σοκολάτας χωρίς γλουτένη, με κρέμα με τσάι μάτσα και καρύδα, σερβιρισμένες με σαντιγί καρύδας - Gluten-free chocolate tarts with matcha cream filling

The cream filling in this recipe is not cooked, so matcha keeps all its beneficial ingredients. And that’s why I choose Matcha Ninja. Because it is 100% Ceremonial grade (i.e., top quality) matcha, it is 100% certified organic and the only one worldwide with triple organic certification and it has not undergone a heat treatment of more than 40 degrees in its production process. To find out more about matcha tea and Matcha Ninja click here. You will be surprised by its beneficial properties.

Τάρτες σοκολάτας χωρίς γλουτένη, με κρέμα με τσάι μάτσα και καρύδα, σερβιρισμένες με σαντιγί καρύδας - Gluten-free chocolate tarts with matcha cream filling

Matcha Chocolate Tarts (VΕG, GF, LF)
Prep Time
1 hr
Cook Time
15 mins
Total Time
1 hr 15 mins
 

Gluten-free chocolate tarts filled with a delicious matcha filling and served with coconut whipped cream.

Course: Dessert
Keyword: dessert, gluten-free, healthy, Matcha, Matcha Ninja, vegan
Servings: 6
Calories: 706 kcal
Author: Evi
Ingredients
for the tart crust:
  • 165 g almond flour
  • 55 g grated coconut
  • 4 ½ tablespoons of cocoa preferably organic
  • 80 gr. coconut oil melted
  • 4 tablespoons of maple syrup or honey, if you are not vegan
  • 2 teaspoons of vanilla extract
for matcha cream filling:
  • ¾ tablespoon of Matcha Ninja
  • 2 cans of coconut cream
  • 75 g maple syrup or honey if you are not a vegan
  • 150 ml coconut milk
  • ½ teaspoon vanilla extract
  • agar-agar enough for 500ml of liquid
for coconut whipped cream:
  • 1 can of coconut cream
  • 1-2 teaspoons stevia with 1:1 sugar ratio
garnish:
  • cacao nibs
  • matcha ninja sieved
Instructions
  1. Put, at least 24 hours before, coconut cream cans in the fridge. (When cooled, the coconut cream will rise to the surface of the can and will be separated from the water. When you open the can, you will just scoop the cream out and the water will stay in the can. See notes on how to use it.)
  2. Start by making the tarts crust. Preheat oven to 180 ° C.
  3. Thoroughly mix all the ingredients for the crust in a bowl. Using a brush oil 6 individual tarts (11.5-12cm diameter) with coconut oil and distribute mixture between them. Pierce with a fork and bake for 12-14 minutes until the sides get slightly crispy. Allow to cool completely and carefully remove crust from shells.
  4. Continue by preparing the matcha cream filling: Open the cans, scoop out the coconut cream and put it in a bowl. Sieve matcha into the cream and then stir in maple syrup, or honey, and vanilla.
  5. Pour coconut milk in a saucepan and sprinkle it with the agar-agar. Heat the milk on low to moderate heat for 1-2 minutes (read the instructions on agar-agar packaging because they may differ). Transfer the mixture to a bowl and leave it for 2 minutes to cool down. Fold in the matcha-coconut mixture in 4-5 portions. Divide the mixture into the tarts and put them in the refrigerator for at least 2 hours.
  6. Prepare the coconut whipped cream: scoop out the cream from the can, add the stevia and beat with the mixer in whipped cream. Put it in the fridge until serving time.
  7. To serve, remove the tarts from the refrigerator, garnish with a spoon of whipped cream and sprinkle with cacao nibs or sieved matcha powder.
Recipe Notes

* Because we do not throw anything away, 😉 use the water left on the cans to make smoothies, or keep it in the freezer for later use.

Τάρτες σοκολάτας χωρίς γλουτένη, με κρέμα με τσάι μάτσα και καρύδα, σερβιρισμένες με σαντιγί καρύδας - Gluten-free chocolate tarts with matcha cream filling

Disclosure: This post is sponsored by Matcha Ninja. All opinions expressed are my own.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.