Home » Υγιεινό Μπράουνι με Φουντουκοβούτυρο – Hazelnut Brownie (Gluten-free)

Υγιεινό Μπράουνι με Φουντουκοβούτυρο – Hazelnut Brownie (Gluten-free)

Υγιεινό μπράουνι χωρίς γλουτένη, με φουντουκοβούτυρο και διπλά σοκολατένια γεύση. - A healthy, gluten-free brownie made with hazelnut butter.

for english scroll down

Είναι καιρός που σας υποσχέθηκα αυτή την συνταγή. Έχω τόσο λίγο ελεύθερο χρόνο τον τελευταίο καιρό πάλι, που με το ζόρι κατάφερα να γράψω αυτές τις πέντε γραμμές… Σας είχα δείξει ένα sneak peak αυτό του μπράουνι στο Instagram  😉  Κάλλιο αργά παρά ποτέ λοιπόν, γιατί τέτοια σοκολατένια νοστιμιά δεν χάνεται ! Υγιεινό μπράουνι με φουντουκοβούτυρο λοιπόν, χωρίς αλεύρι, υπέρ-σοκολατένιο  και με σούπερ γεύση. Ιδανικό και για όσους αποφεύγουν την γλουτένη.

Υγιεινό μπράουνι χωρίς γλουτένη, με φουντουκοβούτυρο και διπλά σοκολατένια γεύση. - A healthy, gluten-free brownie made with hazelnut butter.

Οι λάτρεις της σοκολάτας θα το αγαπήσουν αυτό το υγιεινό μπράουνι. Είναι τόσο γρήγορο και εύκολο που το φτιάχνεις κυριολεκτικά στο 10λεπτο. Φουντουκοβούτυρο μπορείς να βρεις και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου για να αποφύγεις τυχόν πρόσθετα. Όπως και να έχει αξίζει μια δοκιμή!

Υγιεινό μπράουνι χωρίς γλουτένη, με φουντουκοβούτυρο και διπλά σοκολατένια γεύση. - A healthy, gluten-free brownie made with hazelnut butter.

Υγιεινό Μπράουνι με Φουντουκοβούτυρο

Χρόνος προετοιμασίας:   10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:   25 λεπτά

Μερίδες:   9

Υλικά:

  • 130γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
  • 300γρ. φουντουκοβούτυρο
  • 35γρ. κακάο (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • ¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • ¼ κουταλάκι baking powder
  • 90γρ. ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα (65-70% κακάο), χωρισμένη σε δύο μέρη
  • 115γρ. χοντροκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια
  • έξτρα κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C. Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι σαν αυτό ή αυτό με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη καρύδας με τα αυγά. Προσθέτουμε την βανίλια και το φουντουκοβούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
  3. Σε ένα άλλο μπωλ κοσκινίζουμε το κακάο, την σόδα, το baking powder και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε την μισή σοκολάτα και τα φουντούκια και ανακατεύουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι και φροντίζουμε να το στρώσουμε ομοιόμορφα.
  5. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα στην επιφάνεια και ψήνουμε στην δεύτερη σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά περίπου.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε.
  7. Κοσκινίζουμε, εάν θέλουμε, λίγο κακάο στην επιφάνεια και το απολαμβάνουμε.

ΥΓ. Εάν είστε λάτρεις των φουντουκιών και της σοκολάτας, δείτε πως θα φτιάξετε σπιτική πραλίνα φουντουκιού πολύ εύκολα.

Υγιεινό μπράουνι χωρίς γλουτένη, με φουντουκοβούτυρο και διπλά σοκολατένια γεύση. - A healthy, gluten-free brownie made with hazelnut butter.

It has been a while since I promised you this recipe. I ‘m so busy lately (again..), that I barely manage to write these few lines … I had shown you a sneak peak of that healthy brownie on Instagram  😉 So, better late than never; such a chocolaty recipe should not be wasted! Healthy hazelnut brownie it is, flourless, extra-chocolaty and super-tasty. And gluten-free, of course.

Chocolate lovers will adore this healthy brownie. It’s so quick and easy to make, it literally takes no more than 10 minutes to prepare. It’s a must-try recipe!

Υγιεινό μπράουνι χωρίς γλουτένη, με φουντουκοβούτυρο και διπλά σοκολατένια γεύση. - A healthy, gluten-free brownie made with hazelnut butter.

Hazelnut Brownie (gluten-free)
Prep Time
10 mins
Cook Time
25 mins
Total Time
35 mins
 
A healthy, gluten-free and extra-chocolaty brownie made with hazelnut butter.
Course: Dessert
Keyword: brownie, gluten-free, hazelnut, healthy
Author: Evi
Ingredients
  • 130 gr. coconut sugar
  • 2 eggs
  • 2 teaspoons vanilla extract
  • 300 gr. hazelnut butter
  • 35 gr. cocoa preferably organic
  • ¼ teaspoon of salt
  • ¼ teaspoon baking soda
  • ¼ teaspoon baking powder
  • 90 gr. chopped dark chocolate 65-70% cocoa, divided
  • 115 gr. roughly chopped roasted hazelnuts
  • extra cocoa powder for garnishing
Instructions
  1. Preheat oven to 160° C. Lay a 24x24cm square pan with parchment paper.
  2. In a bowl, mix coconut sugar with the eggs. Add vanilla and hazelnut butter and stir again.
  3. In another bowl, sift cocoa, soda, baking powder and salt. Add to the first mixture and mix again. Add half the chocolate and hazelnuts and fold with a spatula.
  4. Transfer the mixture to the pan and make sure to spread it evenly.
  5. Sprinkle the rest of the chocolate on the surface and bake in the second rack of the oven for about 25 minutes.
  6. Allow to cool completely before cutting.
  7. Sift some extra cocoa powder on the brownie's surface and enjoy

PS. If you are a hazelnut and chocolate lover check out my homemade nutella recipe.

Facebook Comments

3 comments

  1. Violeta Xekalaki says:

    Εύη μου πολύ ωραίο το site σου!! Θα σε παρακολουθώ με χαρά!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.