Home » Φιογκάκια Ολικής Πουτανέσκα – Farfalle alla Puttanesca

Φιογκάκια Ολικής Πουτανέσκα – Farfalle alla Puttanesca

Μια γρήγορη συνταγή για φιογκάκια ολικής άλεσης αλά πουτανέσκα. Η Μεσογειακή διατροφή στο πιάτο σας. - A healthy pasta recipe; farfalle alla puttanesca

for english scroll down

Καλό μήνα! Φθινοπώριασε πια.. Καιρός για πιο χουχουλιάρικα φαγητά και αναζωογονητικά και μυρωδάτα ψησίματα. Πάντα όμως έχουμε ανάγκη για φαγητά του 10λέπτου, που να είναι και υγιεινά και νόστιμα. Σε αυτήν την κατηγορία κυριαρχούν οι συνταγές με ζυμαρικά, τα οποία νομίζω πως αρέσουν σε όλους. Η σημερινή συνταγή, τα φιογκάκια ολικής πουτανέσκα, είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Γρήγορη, πολύ γευστική και με αγαπημένα υλικά.  Τομάτα, ελιές, κάππαρη, σκόρδο, ελαιόλαδο, βασιλικός, η επιτομή της Μεσογειακής διατροφής σε ένα πιάτο.

Μια γρήγορη συνταγή για φιογκάκια ολικής άλεσης αλά πουτανέσκα. Η Μεσογειακή διατροφή στο πιάτο σας. - A healthy pasta recipe; farfalle alla puttanesca

Η κλασική συνταγή της πουτανέσκα περιέχει και λίγα φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα. Ταιριάζουν πολύ, δίνοντας υπέροχη γεύση, χωρίς να είναι αισθητή η ψαρίλα, όπως γίνεται και στην σαλάτα Ceasar. Όμως δυστυχώς μόνο εγώ τις τρώω στο σπίτι, οπότε… παραλείπονται.. Θα σας πρότεινα να το δοκιμάσετε.

Μια γρήγορη συνταγή για φιογκάκια ολικής άλεσης αλά πουτανέσκα. Η Μεσογειακή διατροφή στο πιάτο σας. - A healthy pasta recipe; farfalle alla puttanesca

Φιογκάκια Ολικής Πουτανέσκα

Χρόνος προετοιμασίας:   5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:  25  λεπτά

Μερίδες:   4

Υλικά:

  • 400γρ. φιογκάκια ολικής άλεσης (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
  • 500γρ. ώριμες τομάτες, χοντροκομμένες
  • 400γρ. τοματάκια κονκασέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2-3 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 60γρ. ελιές Καλαμών απύρηνες
  • 50γρ. κάππαρη
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό, μόνο τα φύλλα,
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπερίτσες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, τα τοματάκια και τις φρέσκιες τομάτες. Ανακατεύουμε,αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση. Κατόπιν χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για 25 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε τα φιογκάκια σε βραστό αλατισμένο νερό και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε.
  4. Ρίχνουμε τα φιογκάκια στο σκεύος με την σάλτσα, όταν αυτή είναι έτοιμη, και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού και, εάν επιθυμούμε τυρί τριμμένο.

Δείτε πως να πάτε στο super market χωρίς να πάτε στο super market…. e-Fresh.gr!

Μια γρήγορη συνταγή για φιογκάκια ολικής άλεσης αλά πουτανέσκα. Η Μεσογειακή διατροφή στο πιάτο σας. - A healthy pasta recipe; farfalle alla puttanesca

Autumn is already here; it’s time for comfort food and baking. But we still need 10-minute meals, which are both healthy and delicious. This category is dominated by pasta recipes, which I think everyone craves. Today’s recipe, farfalle alla puttanesca, is one of my most beloved ones. Fast, very tasty and with beloved ingredients. Tomatoes, olives, capers, garlic, olive oil, basil; whatever the Mediterranean diet stands for, on a plate.

The classic puttanesca recipe also contains a few fillets of anchovies finely chopped. They fit a lot, giving a delicious flavor, without being “fishy”, as is the case of the Ceasar salad. But unfortunately I am the only one eating them at home, so … they are omitted.. I would suggest you try it.

Farfalle alla Puttanesca
Prep Time
5 mins
Cook Time
25 mins
Total Time
30 mins
 

A classic, healthy pasta recipe with whole wheat pasta. The Mediterranean diet on your plate.

Course: Main Course
Cuisine: Mediterranean
Keyword: alla puttanesca, farfalle, italian, mediterranean diet, pasta, whole wheat pasta
Servings: 4
Calories: 470 kcal
Author: Evi
Ingredients
  • 400 g whole grain farfalle or other pasta of your choice
  • 500 gr. mature tomatoes coarsely chopped
  • 400 g can chopeed, peeled tomatoes
  • 2 cloves garlic finely chopped
  • 2-3 red hot chili peppers seeded and chopped
  • 2 tablespoons olive oil
  • 60 gr. Kalamata olives pitted
  • 50 gr. caper
  • 3-4 sprigs of fresh basil leaves only
  • salt pepper
  • grated cheese of your choice optional
Instructions
  1. In a large saucepan or pan, heat olive oil on medium heat and add garlic and peppers and cook for 1 minute.

  2. Add olives, capers, tomatoes and fresh tomatoes. Stir, add salt and pepper and leave to boil. Then lower the heat and let simmer for 25 minutes.
  3. Meanwhile, pour farfalle in boiled salted water and boil according to the instructions on the packaging. Drain.
  4. Pour farfalle into the sauce, and mix well.
  5. Serve immediately, garnishing with basil leaves and, if desired, grated cheese.

Μια γρήγορη συνταγή για φιογκάκια ολικής άλεσης αλά πουτανέσκα. Η Μεσογειακή διατροφή στο πιάτο σας. - A healthy pasta recipe; farfalle alla puttanesca

Facebook Comments

One comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.