• Ελληνικά
  • English
  • Για χορτοφάγους/ Μαρμελάδες, κ.α./ Νηστίσιμα/ Συνταγές/ Χειροποίητα Βρώσιμα Δώρα

    Μαρμελάδα φράουλα με σπόρους Chia

    Μαρμελάδα φράουλα με λίγες θερμίδες χωρίς βράσιμο, έτοιμη σε 5 λεπτά - Low calorie strawberry jam, ready in 5 minutes!

    Θέλετε μια μαρμελάδα φράουλα, χωρίς πολλές θερμίδες? Θέλετε μια μαρμελάδα φράουλα, αλλά χωρίς  να ακολουθήσετε την χρονοβόρα διαδικασία του βρασίματος των φρούτων με την ζάχαρη, ξανά και ξανά μέχρι να πήξει? Την έχετε! Μαρμελάδα φράουλα με λίγες θερμίδες, έτοιμη σε 5 λεπτά.

    Είμαι σίγουρη πως θα την λατρέψετε. Ακριβώς επειδή το φρούτο δεν βράζει, είναι σαν να το τρώτε ολόφρεσκο. Χρειάζεστε μόνο 3 υλικά για να την φτιάξετε. Σημειώστε ότι το ένα από τα τρία υλικά είναι οι μαγικοί σπόροι Chia, με τις εντυπωσιακές ιδιότητες.

    chia seeds Εγώ την έφτιαξα με φρέσκιες φράουλες, αλλά εσείς μπορείτε να την φτιάξετε και με κατεψυγμένες. Γι’ αυτό, τώρα που οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους, αγοράστε 1-2 κιλά παραπάνω, μοιράστε τις σε σακουλάκια και φυλάξτε τις στην κατάψυξη. Έτσι, θα έχετε φράουλες για του χυμούς σας και για ότι άλλο θέλετε, για αρκετό καιρό.

    Μαρμελάδα φράουλα με λίγες θερμίδες χωρίς βράσιμο, έτοιμη σε 5 λεπτά - Low calorie strawberry jam, ready in 5 minutes!

     

    Μαρμελάδα φράουλα με σπόρους Chia

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
    Loading...
    Serves: 12-14
    Prep Time: 5 λεπτά Total Time: 6 ώρες

    Ingredients

    • 300 γρ. φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες
    • 3 κ. σούπας σπόρους Chia
    • 3-4 κ. σούπας μέλι, σιρόπι αγαύης, σιρόπι σφενδάμου, ή όποιο άλλο γλυκαντικό επιθυμείτε. (με αυτή την αναλογία δεν βγαίνει πολύ γλυκιά. Αν την θέλετε πιο γλυκιά, προσθέστε περισσότερο γλυκαντικό)

    Instructions

    1

    Λιώστε για πολύ λίγο τις φράουλες στο multi. Αν δεν έχετε, λιώστε τις με ένα πιρούνι, απλά προσέξτε να τις λιώσετε ομοιόμορφα.

    2

    Σε ένα μπωλ, ρίξτε τις λιωμένες φράουλες, τους σπόρους Chia και το μέλι και ανακατέψτε καλά.

    3

    Βάλτε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο και βάλτε το ψυγείο για 6 ώρες, πριν το δοκιμάσετε.

    Notes

    Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φρούτα, θυμηθείτε πως θα θέλουν ελάχιστο λιώσιμο, ή, και καθόλου. Απλά θα πρέπει να  αποψύξετε πριν την φτιάξετε.
    Διατροφική αξία ανά μερίδα

    Και η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη! Την χρησιμοποιείτε στο πρωινό, αναμεμιγμένη με γιαούρτι και δημητριακά, με παγωτό, στα γλυκά σας, κ.α. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη!

    Αντί για φράουλες μπορείτε να φτιάξετε την μαρμελάδα και με άλλα φρούτα, όπως όλων των ειδών τα μούρα, μύρτιλλα ή κεράσια (αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια). Αν το επιχειρήσετε, θα ήθελα να μάθω το αποτέλεσμα!

    Η μαρμελάδα φράουλας με σπόρους Chia διατηρείται στο ψυγείο, σε γυάλινο βάζο, για περίπου 3 εβδομάδες. Αν και σίγουρα θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα!

     

    Μαρμελάδα φράουλα με λίγες θερμίδες χωρίς βράσιμο, έτοιμη σε 5 λεπτά - Low calorie strawberry jam, ready in 5 minutes!

     

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    18 Comments

  • Reply
    createwithheart
    15 Μαΐου, 2014 at 12:10 μμ

    Τρελαίνομαι για τις φράουλες! Σίγουρα θα φτιάξω την μαρμελάδα, μόνο που δεν νομίζω να μείνει στο ψυγείο πάνω από 2-3 μέρες!!! 😉

    • Reply
      The Healthy Cook
      15 Μαΐου, 2014 at 4:01 μμ

      Δεν θα μείνει!! Έχεις δίκιο!!

  • Reply
    ΚΔΒΜ Δήμου Δάφνης
    15 Μαΐου, 2014 at 2:00 μμ

    Μπράβο φιλενάδα. Πολύ καλή η συνταγή σου. Θα τη φτιάξω σίγουρα, αφού όμως πρώτα προμηθευτώ σπόρους Chia.

    • Reply
      The Healthy Cook
      15 Μαΐου, 2014 at 4:02 μμ

      Ευχαριστώ Κατερινάκι!! Περιμένω εντυπώσεις!!

  • Reply
    Χρυσαυγή
    15 Μαΐου, 2014 at 11:09 μμ

    Εξαιρετική πρόταση αυτή η μαρμελάδα!
    Συγχαρητήρια για το site!
    Πολύ εναλλακτικό, φρέσκο και με ιδιαίτερες προτάσεις!

    Καλησπέρα!

    • Reply
      The Healthy Cook
      15 Μαΐου, 2014 at 11:16 μμ

      Καλησπέρα Χρυσαυγή!
      Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!

  • Reply
    peps
    16 Μαΐου, 2014 at 7:54 πμ

    Την έφτιαξα!!!!!!!!
    Έβαλα και λίγα κατεψυγμένα μύρτιλα!!
    Σε 3 ώρες είχε πήξει, θαυματουργό το Chia !
    Τη τρώω με το κουταλάκι κατ ευθείαν από το βαζάκι!!!
    Μπράβο για τη συνταγή!

    • Reply
      The Healthy Cook
      16 Μαΐου, 2014 at 11:24 πμ

      Τέλεια!!!
      Πολύ καλή ιδέα να προσθέσεις και τα μύρτιλλα! Πρόσθεσες έξτρα βιταμίνες!! 😉
      Χαίρομαι που σου άρεσε!

  • Reply
    Ariet
    17 Μαΐου, 2014 at 3:53 μμ

    Ευη μου όλες οι συνταγές σου ειναι τελειες
    Θα ξεκινήσω απο τη μαρμελάδα και θα σου πω χχχχ

    • Reply
      The Healthy Cook
      17 Μαΐου, 2014 at 4:01 μμ

      Ευχαριστώ Αριέτ μου!! Χαίρομαι που σου αρέσουν!
      Χ

  • Reply
    Ξανθή
    16 Απριλίου, 2015 at 9:37 πμ

    Πολύ πρωτότυπη!!

  • Reply
    aris
    16 Απριλίου, 2015 at 10:57 μμ

    Εύη καλησπέρα !!! Χρόνια Πολλά !!
    Πολύ δυνατή η μαρμελάδα !! Θέλω να δοκιμάσω με λιναρόσπορο, ξέρω όμως πως δεν έχει την ίδια πηκτική ικανότητα απλά έχω μπόλικο και είμαι περίεργος για το αν θα κάνει δουλειά …

    • Reply
      The Healthy Cook
      16 Απριλίου, 2015 at 11:04 μμ

      Γεια σου Άρη!! Χρόνια πολλά!
      Ναι έχεις δίκιο, ο λιναρόσπορος δεν έχει την ίδια πηκτική ικανότητα με τους σπόρους chia. Αν το δοκιμάσεις, πες μου σε παρακαλώ τι βγήκε. Θα ήθελα πολύ να ξέρω!

  • Reply
    Athina
    15 Απριλίου, 2016 at 1:47 μμ

    Αχ Έυη, ξέρεις τι μου έκανες ε; ε; Έτρεχα στην αγορά πρωί πρωί για φράουλες και chia… αν δεν τη φτιάξω σήμερα κιόλας θα σκάσω!! Λέω να τη δοκιμάσω με σιρόπι σφενδάμου, που είναι το αγαπημένο μου.

    • Reply
      The Healthy Cook
      17 Απριλίου, 2016 at 4:41 μμ

      χαχαχα!!
      περιμένω εντυπώσεις!! 🙂

  • Reply
    Γιάννα
    13 Νοεμβρίου, 2019 at 2:30 μμ

    Καταπληκτική συνταγή!! Μπορώ να τη μοιραστώ με την ομάδα μου στο facebook; Φυσικά θα βάλω πηγή και το λινκ προς τη σελίδα σας!

    • Reply
      The Healthy Cook
      13 Νοεμβρίου, 2019 at 2:38 μμ

      Ναι, να την μοιραστείτε. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!

    Leave a Reply