• Ελληνικά
  • English
  • THCMagazino

    Μια ημέρα στη Berryland, την χώρα των Υπερτροφών

    this post is published in Greek only

    Το περασμένο Σάββατο είχα την χαρά να επισκεφθώ την Berryland, ένα κτήμα στον Πισσώνα, λίγο έξω από την Χαλκίδα, όπου 2 νέοι άνθρωποι, ο Βασίλης και η Ιωάννα καλλιεργούν αυτά που έχουμε συνηθίσει να λέμε υπερτροφές. «Θύματα» της οικονομικής κρίσης και εκείνοι, όπως χιλιάδες εργαζόμενοι στην χώρα μας, αποφάσισαν να αλλάξουν ριζικά την ζωή τους και να ασχοληθούν με καλλιέργειες, έχοντας σαν στόχο να εντάξουν όλα τα πολύτιμα οφέλη των υπερτροφών στην καθημερινότητά όλων μας, μέσω της ενσωμάτωσης αυτών σε απλά καθημερινά προϊόντα. Και πιστέψτε με, το κάνουν πολύ καλά!

    Έτσι δημιουργούνται τα προϊόντα Berryland”, με βιολογικές πρώτες ύλες, χωρίς χρωστικές και αρωματικές ουσίες, χωρίς συντηρητικά. Πρόκειται για εντελώς φυσικά προϊόντα, εξαιρετικής ποιότητας.

    Στην Berryland βρίσκεις, κυρίως, αρώνια μελανόκαρπη, γκότζι μπέρι, μύρτιλλα και ιπποφαές, αλλά και μερικά ακόμα φυτά, όπως σαμπούκο, κράταιγο, κουμαριά, κ.α. Βρίσκεις όμως και 2 πανέμορφα άλογα την Queen Anastasia και τον Σιρόκο , κοτούλες, παπάκια, προβατάκια, και έναν κούκλο χαδιάρη γάτο που λίγο έλειψε να τον πάρω μαζί μου φεύγοντας,  τα οποία ομόρφυναν ακόμα περισσότερο την επίσκεψή μου εκεί. Δείτε τα slideshows με τις φωτογραφίες για να πάρετε μια γεύση 😉

    Εκεί μας υποδέχτηκε ο Βασίλης Δαφνής και περάσαμε αρκετές ώρες με ξενάγηση στο κτήμα και πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η ιστορία του Βασίλη και της Ιωάννας είναι για εμένα μάθημα, αλλά και έμπνευση. Ανήκουν σε αυτή την ομάδα των ανθρώπων, η οποία τελικά δεν είναι καθόλου μικρή, που αντί να σκύψουν το κεφάλι, βάρεσαν γροθιά στο μαχαίρι και  με επιμονή, τόλμη, ενθουσιασμό και πρωτίστως πολύ σκληρή δουλειά, κατάφεραν αυτό που αρχικά φαινόταν ακατόρθωτο. Και ειλικρινά, χαίρομαι πολύ γιατί, τελευταίως, έχω  γνωρίσει πολλούς τέτοιους ανθρώπους. Ήθελα αυτή την ιστορία να την μάθετε κι εσείς και να πάρετε μια δόση αισιοδοξίας, όπως πήρα κι εγώ όταν την άκουσα πρώτη φορά. Πολλά είπα όμως εγώ. Ζήτησα από τον Βασίλη να σας τα πει από πρώτο χέρι, μέσω μιας μικρής συνέντευξης:

    -Καλημέρα Βασίλη! Σ’ ευχαριστώ για την φιλοξενία στην Berryland. Πες μου, τι είναι η Berryland για εσένα?

    Το Berryland, ήταν το όνομα που έδωσε η σύζυγος σε ένα μικρό αγρόκτημά μας, που καλλιεργούνται κάθε λογής berries… Μου άρεσε σαν ιδέα και έτσι καθιερώθηκε η ονομασία των προϊόντων μας… Έτσι το Βerryland πρεσβεύει τον αγώνα και τους κόπους των προσπαθειών μας, τις αγωνίες και τις ανησυχίες.. Μια μικρή ιδέα που σιγά σιγά μεγαλώνει… Όταν ξεκινήσαμε, σίγουρα δεν περιμέναμε την πορεία μας μέχρι τώρα…

    Μια-ημέρα-στη-Berryland-την-χώρα-των-Υπερτροφών

    -Έχοντας ακούσει την ιστορία σας κατά την ομιλία σου στο Innovathens, θεωρώ πως είναι μια ιστορία-έμπνευση για όλους και ειδικά για όσους βρίσκονται σε επαγγελματικό τέλμα. Έχεις την καλοσύνη να την μοιραστείς με τους αναγνώστες του The Healthy Cook? Τι σε έκανε να τα παρατήσεις όλα και να ξεκινήσεις κυριολεκτικά από το μηδέν?

    Ξεκίνησα με ένα όνειρο… τώρα επιτρέψτε μου να πω ζω το όνειρο! Μοιάζει να έγινε το απίθανο πιθανό… Όταν ξεκίνησα ο γιος μου ήταν ήδη 4 μηνών, ο μισθός των 370€ δεν έφτανε ούτε για τις ανάγκες του μικρού, τότε πείσμωσα και είπα μέσα μου πως τώρα πρέπει να δω τι μπορώ να κάνω…

    Εκεί λοιπόν  πήρα την μεγάλη απόφαση να παραιτηθώ και να ψάξω κάτι νέο. Δουλειές δεν υπήρχαν και εγώ είχα οικογένεια με μωράκι. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να καλλιεργήσω εναλλακτικά. Χωρίς γνώσεις και αγροτεμάχια πήρα το ρίσκο μου, νοίκιασα μια μεγάλη έκταση και ξεκίνησα το ταξίδι μου. Πολλοί τότε με θεώρησαν ονειροπαρμένο ή νόμιζαν ότι τα έχασα… Εγώ πίστεψα στον εαυτό μου έκλεισα τα αυτιά μου και προχώρησα στην υλοποίηση του ονείρου: σκληρή δουλειά και όνειρο για να πετύχω, αυτό μονολογούσα.

    Ξεκίνησα λοιπόν με την ιδέα των καλλιεργειών… και εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν τα δύσκολα… Εγώ δεν ήξερα να φυτεύω, ιδέα δεν είχα. Επίσης, δεν είχαμε ούτε εκτάσεις για να φυτέψουμε. Το κεφάλαιο που διαθέταμε ήταν μικρό για κάποια προσπάθεια όμως δεν το βάλαμε κάτω και  έτσι λοιπόν το ρίσκο ήταν μεγάλο…

    Ξεκινώ, παραγγέλνω φυτά (τα οποία για μεγάλο διάστημα τα είχα στην βεράντα της μητέρας μου) και ψάχνω για έκταση… Βρίσκω 10 στρέμματα τα νοικιάζω και ξεκινώ με μπόλικο θράσος… Περιφράξεις, όργωμα εργασίες που πρώτη φορά αντιμετώπισα, και έπειτα φύτευση. Ναι, αλλά για το φύτευμα τα δέντρα ήθελαν και νερό… Εδώ φάνηκε η απειρία μου, αφού νοίκιασα χωράφι που δεν είχε νερό! Όμως ούτε σε αυτή τη δυσκολία δεν  λύγισα! Για σχεδόν δυο χρόνια κουβαλούσα νερό με μπιτόνια, οι διπλανοί αγρότες κορόιδευαν και χλεύαζαν… δεν το έβαλα κάτω.

    Σιγά σιγά προχωρούσα και δημιούργησα μια εταιρία, την Berryland, κάτω από την σκέπη της οποίας είναι άλλοι 25 καλλιεργητές, νέοι που έχουν οράματα και όρεξη για δουλειά, νέοι που δεν εγκαταλείπουμε την χώρα μας, όπως συνηθίζεται μα μένουμε και παλεύουμε. Αυτή την στιγμή έχουμε ήδη παραγωγές και η Berryland έχει μια σειρά με καινοτόμα προϊόντα.

    -Τι χρειάζεται, λοιπόν, για να επιτύχεις τους στόχους σου και να ξεπεράσεις τα προβλήματα που σίγουρα υπάρχουν στην Ελλάδα του σήμερα?

    Χρειάζεται πολύ δουλειά σίγουρα, όνειρα και θράσος. Αυτά είναι  θεωρώ τα μυστικά της επιτυχίας. Δεν τα παρατάμε ποτέ.

    -Καλλιεργείτε υπερτροφές, πες μου για τις καλλιέργειες σας.

    Καλλιεργούμε ότι έχει να κάνει με berries, δηλαδή αρώνια, γκότζι, ιπποφαές, μύρτιλλο και επίσης σαμπούκο και κράταιγο.

    -Πέρα από τις καλλιέργειες, έχετε και κάποια συσκευασμένα προϊόντα στα οποία συνδυάζετε αγνά υλικά και τις ευεργετικές ιδιότητες των υπερτροφών. Ποια είναι αυτά? Ποιο από αυτά θεωρείς «ναυαρχίδα» της Berryland και γιατί?

    Η Berryland έχει μια σειρά με καινοτόμα προϊόντα των οποίων οι συνταγές τους δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο. Έχουμε:

    • Βανίλια με μύρτιλλο
    • Βανίλια με αρώνια, ροζ πιπέρι και δυόσμο
    • Τουρσί γκότζι
    • Πάστα γκότζι – τσίλι
    • Σάλτσα τομάτα – γκότζι
    • Μαρμελάδα αρώνια – φράουλα
    • Μαρμελάδα ιπποφαές – βερίκοκο
    • Αρώνια γλυκό κουταλιού με βρώσιμο ασήμι
    • Κρασί με αρώνια
    • Ξύδι με αρώνια
    • Ξύδι με ιπποφαές
    • Πετιμέζι ρόδι – αρώνια σε ελαιόλαδο
    • Επίσης, μια σειρά με σαπούνια και καλλυντικά με γκότζι

    Θεωρώ από τα πιο δυνατά προϊόντα μας τις βανίλιες,  μια άκρως ελληνική μνήμη που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

    -Έχεις ήδη ξεκινήσει τις πωλήσεις στο εξωτερικό. Σε ποιες χώρες είναι ανοιχτή η αγορά για τέτοια προϊόντα?

    Αυτή την στιγμή συνεργαζόμαστε με Γερμανία, Αυστρία, Σλοβακία, Τσεχία, Κύπρο, Βουλγαρία, Σουηδία, Ολλανδία, Ίμπιζα και ακολουθούν Κίνα και Αμερική, οι επόμενοι στόχοι.

    -Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας και τα όνειρα σας? Είναι ανακοινώσιμα?

    Στόχος μας είναι να δούμε τα προϊόντα μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη και, επίσης, ένα νέο προϊόν έκπληξη με έναν φίλο συνοδοιπόρο παραγωγό. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιώδης για κάθε νέα συνεργασία μας και χαιρόμαστε να την  μοιραζόμαστε μαζί σας. Τελευταία μας επιτυχία ήταν η τοποθέτηση προϊόντων μας στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

    -Το κτήμα σας είναι επισκέψιμο? Ποιες ημέρες και ώρες? Τι θα βρουν εδώ οι επισκέπτες?

    Το κτήμα μας είναι ανοικτό για όλο τον κόσμο κάθε ημέρα, καθώς εμείς περνάμε αρκετές ώρες καθημερινά λόγω των αλόγων που έχουμε.

    -Σε ευχαριστώ πολύ Βασίλη. Εύχομαι να πετύχετε όλα όσα ονειρεύεστε!

    Εμείς σε ευχαριστούμε που μα βοηθάς να μοιραζόμαστε τα όνειρα και τις στιγμές μας.

     

    Για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα της Berryland ακολουθείστε την σελίδα της στο Facebook.

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    7 Comments

  • Reply
    theonewithallthetastes
    7 Ιουλίου, 2016 at 8:50 μμ

    Πραγματικά χαίρομαι που μοιράστηκες μαζί μας τη συγκεκριμένη ιστορία Εύη.
    Είναι μάθημα ζωής όντως, για το θάρρος, την επιμονή και την επίτευξη στόχων παρά τις όποιες αντιξοότητες.
    Μπράβο στα παιδιά που πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν για το όνειρο τους, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.
    Θα αναζητήσω σίγουρα τη βανίλια με μύρτιλλο 🙂

    • Reply
      The Healthy Cook
      10 Ιουλίου, 2016 at 11:15 μμ

      χαίρομαι πραγματικά που σε άγγιξε. συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
      σ’ ευχαριστώ Ερμιόνη μου!

  • Reply
    peps@pepi's kitchen
    8 Ιουλίου, 2016 at 1:37 μμ

    Πολύ ωραία παρουσίαση!

    • Reply
      The Healthy Cook
      10 Ιουλίου, 2016 at 11:16 μμ

      ευχαριστώ πολύ!

  • Reply
    neanikon
    8 Ιουλίου, 2016 at 11:37 μμ

    Τι να πω Εύη! Δεν έχω λόγια! Δεν ξέρεις πόσο χάρηκα που διάβασα αυτή την ιστορία! Το πείσμα και το μεράκι κάποιων ανθρώπων να ασχοληθούν με κάτι τόσο ποιοτικό κάτω από το τόσο προβληματικές συνθήκες και τελικά να τα καταφέρουν με πλημμυρίζει με αισιοδοξία! Πολλά συγχαρητήρια στο Βασίλη και στην ομάδα του αλλά και σε σένα για την τόσο όμορφη παρουσίαση! Φυσικά θα αναζητήσω τα προϊόντα!

    • Reply
      The Healthy Cook
      10 Ιουλίου, 2016 at 11:16 μμ

      🙂 🙂

  • Reply
    Τάρτα με Σοκολάτα και Μύρτιλλα - The Healthy Cook
    11 Σεπτεμβρίου, 2020 at 11:06 πμ

    […] σας είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση, πρόσφατα επισκέφτηκα την Berryland και προμηθεύτηκα τα […]

  • Leave a Reply