• Ελληνικά
  • English
  • Vegan/ Για χορτοφάγους/ Μπάρες Δημητριακών/ Νηστίσιμα/ Πρωινά/ Στο χέρι/ Συνταγές/ Χειροποίητα Βρώσιμα Δώρα

    Μπάρες Δημητριακών με Σοκολάτα και Καρύδα

    Chocolate & Coconut Granola Bars

    Πέρασα ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο μαγειρεύοντας. Ανάμεσα σε όλα και αυτές τις μπάρες δημητριακών. Και τώρα που τελείωσε αντί να νιώθω εξουθενωμένη, νιώθω το πιο γλυκό συναίσθημα, αυτό που μόνο οι foodies καταλαβαίνουν 😉 Όχι γατί είναι κάτι το ιδιαίτερο, είναι όμως αυτή η πληρότητα μετά την ετοιμασία υπέροχων φαγητών-γλυκών κλπ, τα οποία απολαμβάνεις με την οικογένεια και τα έχεις φτιάξει για να τους ευχαριστήσεις. Όσοι με ακολουθείτε στο Ιnstagram θα βλέπετε όλες μου τις περιπέτειες… 😉

    Chocolate & Coconut Granola Bars

     

    Μέσα σε όλα τα υπέροχα που έφτιαξα το Σ/Κ είναι και αυτές οι μπάρες δημητριακών με σοκολάτα και καρύδα. Δεν ξέρω εάν φταίει το ότι είχα καιρό να φτιάξω καινούρια συνταγή για μπάρες, ή εάν είναι όντως έτσι, αλλά ένα σας λέω: Είναι φα-ντα-στι-κές!  Πρώτον, έχουν σοκολάτα, δεύτερον η καρύδα “ακούγεται” όσο πρέπει, τρίτον είναι εύκολες και με υλικά που βρίσκει κανείς παντού.

    Chocolate & Coconut Granola Bars

    Σε αυτό το blog υπάρχει πληθώρα συνταγών από μπάρες δημητριακών. Αυτή την φορά τις έκοψα στενόμακρες και βγήκαν 16 κομμάτια. Μπορούν άνετα να κοπούν σε 32 κομμάτια και να γίνουν πιο μικρές. Μην σας τρομάζει που η συνταγή έχει πολλά βήματα. Είμαι λίγο αναλυτική, ως συνήθως.

     

    Μπάρες Δημητριακών με Σοκολάτα και Καρύδα

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Serves: 16 κομμάτια
    Prep Time: 30 λεπτά Cooking Time: 15-20 λεπτά

    Ingredients

    • μπάρες:
    • 100γρ. αμύγδαλα
    • 80γρ. φιστίκια Αιγίνης
    • 120γρ. νιφάδες βρώμης (στην gluten-free εκδοχή χρησιμοποιούμε νιφάδες φαγόπυρου)
    • 30γρ. κοπανισμένο λιναρόσπορο
    • 40γρ. τριμμένη καρύδα
    • 190γρ. μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου για τους vegans)
    • 30γρ. ταχίνι
    • 45γρ. λάδι καρύδας
    • ¾ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
    • ¼ γεμάτο κουταλάκι κανέλα
    • γλάσο σοκολάτας:
    • ¾ κουταλιά λάδι καρύδας
    • 250γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
    • γαρνίρισμα:
    • 10γρ. χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης
    • 30γρ. νιφάδες καρύδας, ή τριμμένη καρύδα

    Instructions

    1

    Στον κάδο ενός μικρού μούλτι βάζουμε τα 50γρ. αμύγδαλα, τα 40γρ. φιστίκια και τα 90γρ. νιφάδες βρώμης και τα κάνουμε σκόνη, δουλεύοντας στα για 1 λεπτό περίπου. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.

    2

    Χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα και φιστίκια και τα προσθέτουμε στο μπωλ μαζί με την υπόλοιπη βρώμη, τον λιναρόσπορο και την καρύδα.

    3

    Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, βάζουμε το λάδι καρύδας, το μέλι και το ταχίνι και περιμένουμε να ζεσταθούν λίγο ώστε να μπορούν να ανακατευθούν. Τα ανακατεύουμε καλά.

    4

    Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.

    5

    Βρέχουμε με λίγο νερό ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το στραγγίζουμε καλά τσαλακώνοντας το και το στρώνουμε σε ένα ταψί 24X24εκ. (Με αυτόν τον τρόπο το χαρτί μαλακώνει και εφαρμόζει καλύτερα στο ταψί.)

    6

    Περιχύνουμε με το υγρό μείγμα το μείγμα των ξηρών υλικών και χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά ώστε το μείγμα να βραχεί ομοιόμορφα. Στην αρχή θα σας φανεί πως το υγρό μείγμα είναι λίγο, αλλά κάντε υπομονή και θα ανακατευτεί καλά.

    7

    Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε τις μπάρες για περίπου 18-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

    8

    Σε μπεν μαρί, ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και την σοκολάτα και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα απαλό γλάσο. Περιχύνουμε με αυτό τις μπάρες και με μια σπάτουλα φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα.

    9

    Γαρνίρουμε με τα φιστίκια και την καρύδα και το αφήνουμε να κρυώσει (εδώ θέλω να φανείτε ψύχραμοι…. 😀 ) καλύτερα όλη νύχτα, ιδίως εάν ο καιρός είναι ζεστός.

    10

    Αφού το γλάσο κρυώσει και πήξει, κόψτε τις μπάρες σε κομμάτια.

     

    Πι.Ες.: Σας έχω πολύ όμορφα νέα σε λίγες μέρες! Μείνετε συντονισμένοι 😉

    Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ.

     

     

     

     

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    5 Comments

  • Reply
    peps@pepi's kitchen
    6 Μαρτίου, 2018 at 8:20 πμ

    Φανταστικές!!!!! Και πολύ ωραίες φωτογραφίες!!!!

  • Reply
    Ξανθή
    6 Μαρτίου, 2018 at 11:44 πμ

    Πολύ θα ήθελα να τις δοκιμάσω. Να τις φτιάξω δε με βλέπω που μυαλό για τέτοια.

  • Reply
    Αναστασία
    5 Ιανουαρίου, 2019 at 9:29 μμ

    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο λάδι?

    • Reply
      The Healthy Cook
      7 Ιανουαρίου, 2019 at 5:32 μμ

      Καλησπέρα!
      Δεν το έχω δοκιμάσει με άλλο λάδι πέραν αυτού της καρύδας.
      Θα το δοκίμαζα ίσως με ένα πολύ απαλό ελαιόλαδο, αλλά δεν μπορώ να σας εγγυηθώ για το αποτέλεσμα.
      Εάν το δοκιμάσετε, πείτε μου. Θα χαρώ πολύ

  • Reply
    Αναστασία
    10 Ιανουαρίου, 2019 at 10:08 μμ

    Σας ευχαριστώ πολύ.

  • Leave a Reply