• Ελληνικά
  • English
  • Vegan/ Για χορτοφάγους/ Μαρμελάδες, κ.α./ Νηστίσιμα/ Πρωινά/ Σνακς/ Συνταγές/ Χειροποίητα Βρώσιμα Δώρα

    Σπιτικό Σοκολατένιο Ταχίνι

    Το πρωινό μου, συνήθως, αποτελείται από στραγγιστό γιαούρτι, νιφάδες βρώμης ή φαγόπυρου, λιναρόσπορο, φρέσκα φρούτα εποχής ή αποξηραμένα φρούτα, και μέλι. Α, και από μια μεγάλη κούπα σκέτο καφέ φίλτρου, αλλά αυτό ας το ξεχάσουμε… 😀 Τις τελευταίες ημέρες, όμως, το πρωινό μου έχει αλλάξει και έχει αντικατασταθεί με το σπιτικό σοκολατένιο ταχίνι, το οποίο έχω πραγματικά ερωτευτεί! Είναι τόσο γευστικό και ανάλαφρο που νομίζω πως θα το ερωτευτείτε και εσείς.

    Φτιάξε μόνος σου σπιτικό σοκολατένιο ταχίνι. Ένα άλειμμα εύκολο, ελαφρύ και μεταξένιο - Homemade Chocolate Tahini Spead; easy,airy and silky

    Η ιδέα μου ήρθε εδώ και αρκετό καιρό και έψαχνα ευκαιρία (χρόνο δηλαδή…) για να το δοκιμάσω. Δοκίμασα, καθυστερημένα ομολογουμένως, αυτό που κυκλοφορεί στο εμπόριο, το οποίο είναι κατά την γνώμη μου πολύ γευστικό, πολύ καλύτερο από Nutella, Merenda κλπ. και, κυρίως, είναι ελληνικό. Μάλιστα, σε μια σχετική ανάρτηση στο Instagram διαπίστωσα πως έχει φανατικούς αγοραστές και πολλές μαμάδες το αγοράζουν συχνά για τα παιδιά τους. Είναι, όμως, ένα ακόμα προϊόν που περιέχει το, πασίγνωστο πια, φοινικέλαιο…  Κι έτσι αποφάσισα να το φτιάξω 😉

    Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από αυτήν του Στέλιου Παρλιάρου. Είναι πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη στην παρασκευή της. Μπορεί να την φτιάξει ακόμα και ο πιο αδαής στην κουζίνα.

    Τώρα θα μου πείτε, τι δουλειά έχει το λάδι καρύδας στο σοκολατένιο ταχίνι? Πρώτα πρώτα του δίνει μια πολύ λεία υφή, το κάνει μεταξένιο. Κι επιπλέον, το λάδι καρύδας έχει την ιδιότητα να πήζει σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να δίνει στο άλειμμά μας την πυκνότητα που θέλουμε, αλλά και μια υπέροχη επίγευση.

     

    Φτιάξε μόνος σου σπιτικό σοκολατένιο ταχίνι. Ένα άλειμμα εύκολο, ελαφρύ και μεταξένιο - Homemade Chocolate Tahini Spead; easy,airy and silky

    Σπιτικό Σοκολατένιο Ταχίνι

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
    Loading...
    Serves: 40 κουταλιές
    Prep Time: 15 λεπτά Cooking Time: 15 λεπτά

    Ingredients

    • 300 γρ. ταχίνι
    • 100 γρ. μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου.
    • 60 γρ. σησαμέλαιο
    • 125 γρ. μαύρη σοκολάτα 70%
    • 70 γρ. λάδι καρύδας

    Instructions

    1

    Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.

    2

    Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και το σησαμέλαιο και τα ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (δηλαδή στο 1 εάν η κουζίνα σας έχει θέσεις 1-9). Θέλουμε να ζεσταθούν για να μπορούν να ομογενοποιηθούν πιο εύκολα.

    3

    Όταν δούμε πως μπορούν να ανακατευτούν τα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα.

    4

    Τέλος προσθέτουμε το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε καλά.

    5

    Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο, σε γυάλινα βάζα με καπάκι.

    6

    Πριν το καταναλώσουμε, το αφήνουμε 15 λεπτά περίπου εκτός ψυγείου.

     

    ΥΓ. Ταιριάζει τέλεια με τα Σπιτικά Μπισκότα Digestive και με τα Μπισκότα Digestive χωρίς γλουτένη!

    Φτιάξε μόνος σου σπιτικό σοκολατένιο ταχίνι. Ένα άλειμμα εύκολο, ελαφρύ και μεταξένιο - Homemade Chocolate Tahini Spead; easy,airy and silky

     

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    6 Comments

  • Reply
    peps@pepi's kitchen
    23 Νοεμβρίου, 2017 at 3:39 μμ

    Θέλω την τρίτη φωτογραφία live!!!! Τέλειο φαίνεται!!! Θα το φτιάξω!!

  • Reply
    Ερμιόνη
    26 Νοεμβρίου, 2017 at 9:30 μμ

    Το λατρεύω το σοκολατένιο ταχίνι και δυστυχώς μπορώ εύκολα να το τρώω με το κουταλάκι χωρίς σταματημό!
    Η σπιτική βερσιόν δείχνει φανταστική!
    Και οι φωτογραφίες σου είναι τόσο όμορφες!
    Σε φιλώ

  • Reply
    Marion
    6 Δεκεμβρίου, 2017 at 9:37 πμ

    Πολύ ωραίο Ευη.
    Το σοκολατένιο ταχίνι μου αρέσει κι εμένα αρκετά.
    Το σπιτικό ακόμα καλύτερο. Φαίνεται κι εύκολο.

    Φιλιά

  • Reply
    Σπιτικό Σοκολατένιο Ταχίνι | KeepUp
    6 Φεβρουαρίου, 2018 at 7:16 μμ

    […] Από την Healthy Cook  […]

  • Reply
    Vasia
    10 Μαρτίου, 2019 at 7:40 μμ

    Πολύ νόστιμο όντως! Εγώ προσέθεσα και λίγο κακάο εκτός από τη μαύρη σοκολατα

    • Reply
      The Healthy Cook
      4 Απριλίου, 2019 at 10:39 μμ

      πολύ χαίρομαι! ευχαριστώ!

    Leave a Reply