Είναι καιρός που σας υποσχέθηκα αυτή την συνταγή. Έχω τόσο λίγο ελεύθερο χρόνο τον τελευταίο καιρό πάλι, που με το ζόρι κατάφερα να γράψω αυτές τις πέντε γραμμές… Σας είχα δείξει ένα sneak peak αυτό του μπράουνι στο Instagram 😉 Κάλλιο αργά παρά ποτέ λοιπόν, γιατί τέτοια σοκολατένια νοστιμιά δεν χάνεται ! Υγιεινό μπράουνι με φουντουκοβούτυρο λοιπόν, χωρίς αλεύρι, υπέρ-σοκολατένιο και με σούπερ γεύση. Ιδανικό και για όσους αποφεύγουν την γλουτένη.
Οι λάτρεις της σοκολάτας θα το αγαπήσουν αυτό το υγιεινό μπράουνι. Είναι τόσο γρήγορο και εύκολο που το φτιάχνεις κυριολεκτικά στο 10λεπτο. Φουντουκοβούτυρο μπορείς να βρεις και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου για να αποφύγεις τυχόν πρόσθετα. Όπως και να έχει αξίζει μια δοκιμή!
Υγιεινό Μπράουνι με Φουντουκοβούτυρο
Ingredients
- 130γρ. ζάχαρη καρύδας
- 2 αυγά
- 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
- 300γρ. φουντουκοβούτυρο
- 35γρ. κακάο (κατά προτίμηση βιολογικό)
- ¼ κουταλάκι αλάτι
- ¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι baking powder
- 90γρ. ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα (65-70% κακάο), χωρισμένη σε δύο μέρη
- 115γρ. χοντροκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια
- έξτρα κακάο για το πασπάλισμα
Instructions
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C. Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 24X24εκ. με αντικολλητικό χαρτί.
2
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη καρύδας με τα αυγά. Προσθέτουμε την βανίλια και το φουντουκοβούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
3
Σε ένα άλλο μπωλ κοσκινίζουμε το κακάο, την σόδα, το baking powder και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε την μισή σοκολάτα και τα φουντούκια και ανακατεύουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα.
4
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι και φροντίζουμε να το στρώσουμε ομοιόμορφα.
5
Ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα στην επιφάνεια και ψήνουμε στην δεύτερη σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά περίπου.
6
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε.
7
Κοσκινίζουμε, εάν θέλουμε, λίγο κακάο στην επιφάνεια και το απολαμβάνουμε.
Υγιεινό Μπράουνι με Φουντουκοβούτυρο
Ingredients
- 130γρ. ζάχαρη καρύδας
- 2 αυγά
- 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
- 300γρ. φουντουκοβούτυρο
- 35γρ. κακάο (κατά προτίμηση βιολογικό)
- ¼ κουταλάκι αλάτι
- ¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι baking powder
- 90γρ. ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα (65-70% κακάο), χωρισμένη σε δύο μέρη
- 115γρ. χοντροκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια
- έξτρα κακάο για το πασπάλισμα
Instructions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C. Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 24X24εκ. με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη καρύδας με τα αυγά. Προσθέτουμε την βανίλια και το φουντουκοβούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
Σε ένα άλλο μπωλ κοσκινίζουμε το κακάο, την σόδα, το baking powder και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε την μισή σοκολάτα και τα φουντούκια και ανακατεύουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι και φροντίζουμε να το στρώσουμε ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα στην επιφάνεια και ψήνουμε στην δεύτερη σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε.
Κοσκινίζουμε, εάν θέλουμε, λίγο κακάο στην επιφάνεια και το απολαμβάνουμε.
ΥΓ. Εάν είστε λάτρεις των φουντουκιών και της σοκολάτας, δείτε πως θα φτιάξετε σπιτική πραλίνα φουντουκιού πολύ εύκολα.
3 Comments
peps@pepi's kitchen
7 Ιουνίου, 2018 at 2:09 μμπω πω……..τι να πω……τελειο θα ειναι!!!!!!!!!!!!!!
peps@pepi's kitchen
7 Ιουνίου, 2018 at 2:15 μμπω πω…..τι να πω…..απλά τέλειο!!!!
Violeta Xekalaki
9 Ιουνίου, 2018 at 3:22 μμΕύη μου πολύ ωραίο το site σου!! Θα σε παρακολουθώ με χαρά!!