• Ελληνικά
  • English
  • Vegan/ Για χορτοφάγους/ Επιδόρπια/ Νηστίσιμα/ Συνταγές

    Υγιεινό Παγωτό με Φρούτα του Δάσους

    Να ‘μαι κι εγώ! Ότι και να πείτε έχετε δίκιο! Εξαφανίστηκα, αλλά ήταν για καλό σκοπό 😉 Είχα τόσο μεγάλη ανάγκη την ξεκούραση και την χαλάρωση αυτό το καλοκαίρι, που ακόμα και η ενασχόληση με τα κοινωνικά δίκτυα και οτιδήποτε ηλεκτρονικό με κούραζε αφάνταστα. Τα έκλεισα όλα, λοιπόν,  και απόλαυσα λίγο me-time. Και ήταν πολύ ωραία, αλήθεια. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Η πρώτη συνταγή  που διάλεξα είναι η πιο εύκολη και υγιεινή πρόταση για παγωτό. ‘Ένα υγιεινό παγωτό με φρούτα του δάσους, το οποίο μπορείτε να καταναλώσετε αμέσως!

    Υγιεινό, νηστίσιμο παγωτό, το οποίο μπορείς να απολαύσεις αμέσως! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο? - Vegan berry nice cream which can be served immediately!

    Το μαγικό με αυτό τον τρόπο παρασκευής υγιεινού παγωτού στο σπίτι είναι πως δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, και επίσης, μπορεί να γίνει με σχεδόν όλα τα φρούτα, άρα έχεις πολλές επιλογές γεύσεων. Εγώ διάλεξα τα αγαπημένα μου φρούτα του δάσους, αλλά μπορεί να γίνει με ροδάκινο, πεπόνι, φράουλα, κεράσι και ότι τραβάει η όρεξή σας. Είναι τέλειο και για τα παιδιά!

    Το βασικό υλικό για αυτό το υγιεινό παγωτό είναι οι μπανάνες που έχουμε βάλει  από πριν στην κατάψυξη. Σίγουρα θα το θυμάστε αυτό το tip. Τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε στην κατάψυξη για smoothies, χυμούς και παγωτά 😉 Μετά έχουμε το φρούτο που θα δώσει γεύση στο παγωτό μας, π.χ. φρούτα του δάσους. Κατά προτίμηση να είναι και αυτά παγωμένα. Επίσης, έχουμε και κρέμα καρύδας, που δίνει μια πιο ωραία υφή και που βοηθάει στο χτύπημα των υλικών στο μπλέντερ. Η κρέμα καρύδας θα μπορούσε να παραληφθεί, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περιμένετε να μαλακώσουν παραπάνω τα φρούτα και μετά να τα χτυπήσετε στο μπλέντερ. Τέλος, εγώ πρόσθεσα ξύσμα και χυμό λάιμ για άρωμα. Για γλυκαντικό χρησιμοποίησα λίγο μέλι.

    Υγιεινό, νηστίσιμο παγωτό, το οποίο μπορείς να απολαύσεις αμέσως! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο? - Vegan berry nice cream which can be served immediately!

     

    Υγιεινό Παγωτό με Φρούτα του Δάσους

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Serves: 6-7
    Prep Time: 05 λεπτά

    Ingredients

    • 3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε κομμάτια και παγωμένες
    • 340γρ. (3 φλυτζάνια περίπου) κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας
    • 2 κουταλάκια μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
    • 375ml (1 ½ φλυτζάνι) κρέμα καρύδας
    • το ξύσμα από 1 λάιμ
    • τον χυμό από ½ λάιμ

    Instructions

    1

    Αφήνουμε τα φρούτα εκτός κατάψυξης για 10-15 λεπτά περίπου, να ξεπαγώσουν λίγο.

    2

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός δυνατού μπλέντερ ή μεγάλου μούλτι και τα πολτοποιούμε.

    3

    Ελέγχουμε την γεύση. Μπορεί να θέλουμε να προσθέσουμε περισσότερο γλυκαντικό.

    4

    Σερβίρουμε αμέσως (θα είναι παγωμένο μεν, αλλά μαλακό) ή τοποθετούμε σε δοχείο με καπάκι, κατά προτίμηση μεταλλικό και αφήνουμε στην κατάψυξη 1-2 ώρες.

     

    Καλή επιτυχία!

    → Η γνώμη της ειδικού:

    Υγιεινό Παγωτό με Φρούτα του Δάσους

    Ανά μερίδα:

    • Θερμίδες: 132 kcal, Λίπος: 8 γρ. εκ των οποίων Κορεσμένα λιπαρά οξέα: 7 γρ., Υδατάνθρακες: 15 γρ. εκ των οποίων Φυτικές Ίνες: 2 γρ. και Απλά Σάκχαρα: 10 γρ., Πρωτεΐνη: 1 γρ., Κάλιο: 138 mg, Νάτριο: 6 mg

    Nutrition Tips: 

    • Τα φρούτα του δάσους είναι νόστιμα και πάρα πολύ δημοφιλή.  Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, αφού περιέχουν μέχρι και 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από άλλα φρούτα και λαχανικά.
    • Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο. Παράλληλα, είναι καλή πηγή φλαβονοειδών κάνοντας τες εξαιρετική επιλογή για την προστασία της καρδιάς.

    Μαρία Μεντζέλου

    Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Χαροκοπείου Παν. με εξειδίκευση στην κλινική διατροφή και στο Life Coaching

    Kιν. 6984515475

    E-mail: maria.mentzelou@hotmail.com

    Facebook

    Instagram

    Υγιεινό, νηστίσιμο παγωτό, το οποίο μπορείς να απολαύσεις αμέσως! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο? - Vegan berry nice cream which can be served immediately!

     

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    No Comments

    Leave a Reply