• Ελληνικά
  • English
  • Vegan/ Για χορτοφάγους/ Ζυμαρικά/ Λαχανικά/ Νηστίσιμα/ Συνταγές/ Υγιεινά Γεύματα

    Φιογκάκια Ολικής Πουτανέσκα

    Καλό μήνα! Φθινοπώριασε πια.. Καιρός για πιο χουχουλιάρικα φαγητά και αναζωογονητικά και μυρωδάτα ψησίματα. Πάντα όμως έχουμε ανάγκη για φαγητά του 10λέπτου, που να είναι και υγιεινά και νόστιμα. Σε αυτήν την κατηγορία κυριαρχούν οι συνταγές με ζυμαρικά, τα οποία νομίζω πως αρέσουν σε όλους. Η σημερινή συνταγή, τα φιογκάκια ολικής πουτανέσκα, είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Γρήγορη, πολύ γευστική και με αγαπημένα υλικά.  Τομάτα, ελιές, κάππαρη, σκόρδο, ελαιόλαδο, βασιλικός, η επιτομή της Μεσογειακής διατροφής σε ένα πιάτο.

    Μια γρήγορη συνταγή για φιογκάκια ολικής άλεσης αλά πουτανέσκα. Η Μεσογειακή διατροφή στο πιάτο σας. - A healthy pasta recipe; farfalle alla puttanesca

    Η κλασική συνταγή της πουτανέσκα περιέχει και λίγα φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα. Ταιριάζουν πολύ, δίνοντας υπέροχη γεύση, χωρίς να είναι αισθητή η ψαρίλα, όπως γίνεται και στην σαλάτα Ceasar. Όμως δυστυχώς μόνο εγώ τις τρώω στο σπίτι, οπότε… παραλείπονται.. Θα σας πρότεινα να το δοκιμάσετε.

    Μια γρήγορη συνταγή για φιογκάκια ολικής άλεσης αλά πουτανέσκα. Η Μεσογειακή διατροφή στο πιάτο σας. - A healthy pasta recipe; farfalle alla puttanesca

    Φιογκάκια Ολικής Πουτανέσκα

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Serves: 4
    Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 25 λεπτά

    Ingredients

    • 400γρ. φιογκάκια ολικής άλεσης (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
    • 500γρ. ώριμες τομάτες, χοντροκομμένες
    • 400γρ. τοματάκια κονκασέ
    • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • 2-3 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 60γρ. ελιές Καλαμών απύρηνες
    • 50γρ. κάππαρη
    • 3-4 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό, μόνο τα φύλλα,
    • αλάτι, πιπέρι
    • τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας (προαιρετικά)

    Instructions

    1

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπερίτσες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

    2

    Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, τα τοματάκια και τις φρέσκιες τομάτες. Ανακατεύουμε,αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση. Κατόπιν χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για 25 λεπτά.

    3

    Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε τα φιογκάκια σε βραστό αλατισμένο νερό και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε.

    4

    Ρίχνουμε τα φιογκάκια στο σκεύος με την σάλτσα, όταν αυτή είναι έτοιμη, και ανακατεύουμε καλά.

    5

    Σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού και, εάν επιθυμούμε τυρί τριμμένο.

    Nutrition

    • 470 Calories
    • 83g Carbohydrates
    • 12.3g Fat
    • 15g Fiber
    • 16g Protein
    • 1.8g Saturated fat
    • 675mg Sodium
    • 4g Sugar

    Notes

    Διατροφική αξία ανά μερίδα (384g)

    Δείτε πως να πάτε στο super market χωρίς να πάτε στο super market…. e-Fresh.gr!

    Μια γρήγορη συνταγή για φιογκάκια ολικής άλεσης αλά πουτανέσκα. Η Μεσογειακή διατροφή στο πιάτο σας. - A healthy pasta recipe; farfalle alla puttanesca

     

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    1 Comment

  • Reply
    peps@pepiskitchen
    1 Οκτωβρίου, 2018 at 9:41 πμ

    yummy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Leave a Reply