Home » 25 Χρόνια, 25 Γεύσεις στο NJV Athens Plaza

25 Χρόνια, 25 Γεύσεις στο NJV Athens Plaza

Στήθος πάπιας με μέλι, ξίδι και σουσάμι
Στήθος πάπιας με μέλι, ξίδι και σουσάμι

Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα και είναι ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας. Ο λόγος για το NJV Athens Plaza, το οποίο, εδώ και 30 χρόνια, υποδέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και ζεστή φιλοξενία, μένοντας πιστό στην φιλοσοφία του και την γαστρονομική του ταυτότητα.

 

NJV-Athens-Plaza---Parliament-Restaurant-H-(6)

Εκφραστής αυτής της γαστρονομικής κουλτούρας είναι ο Chef Νίκος Γιαννόπουλος, που φέτος συμπληρώνει 25 ολόκληρα χρόνια παρουσίας στο ξενοδοχείο, με το όνομά του να είναι πια συνυφασμένο με την γαστρονομική ιστορία του NJV Athens Plaza.

25 Χρόνια, 25 Γεύσεις στο NJV Athens Plaza
Chef Νίκος Γιαννόπουλος

Με αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση των 25 χρόνων, ο Chef Νίκος Γιαννόπουλος και το NJV Athens Plaza, άνοιξαν τις πόρτες του εστιατορίου “The Parliament” και μας υποδέχτηκαν με ένα εορταστικό μενού. Ο Chef,  ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος δήλωσε:

“25 χρόνια είναι μια ζωή και ύστερα από 25 χρόνια δεν θα μπορούσα παρά να νιώθω το NJV Athens Plaza σπίτι μου! Το είδα να ενηλικιώνεται και μαζί του ενηλικιώθηκα κι εγώ στη δουλειά που αγάπησα. Όταν ξεκινούσα ούτε που μου περνούσε από το μυαλό ότι τόσα χρόνια μετά θα βρισκόμουν εδώ, η ζωή ξεπέρασε τη φαντασία με τον καλύτερο τρόπο”.

Το ξεχωριστό μενού που περιελάμβανε 25 συνταγές, μία για κάθε χρόνο του Chef στο ξενοδοχείο, μας ξενάγησε στη γαστρονομική ιστορία του NJV Athens Plaza. Με σαφείς επιρροές από τη γαλλική κουζίνα με την οποία ήρθε σε επαφή από τα πρώτα του κιόλας βήματα στις κουζίνες του ξενοδοχείου, ο Νίκος Γιαννόπουλος δημιούργησε πιάτα γεμάτα μνήμες και μοναδικές γεύσεις.

Συνταγές με γαλλικές αλλά και μεσογειακές αναφορές, γεύσεις από τα παιδικά του χρόνια, εμπνεύσεις της στιγμής που βρήκαν τον δρόμο τους για τα μενού του ξενοδοχείου, καθώς και δημιουργίες που προέκυψαν μέσα από συνεργασίες με άλλους διακεκριμένους chefs χαρτογράφησαν την πορεία των 25 χρονών του στο NJV Athens Plaza και παρουσιάστηκαν με τον πιο ζεστό αλλά και ευφάνταστο τρόπο.

 

Γιουβετσάκι με θαλασσινά
Σφυρίδα ποσέ σε ζωμό λουίζας με καυκαλήθρες
Κατσικάκι με μάραθο, φρέσκια ρίγανη και γιαούρτι
Ψαρονέφρι με γραβιέρα, πέστο τσουκνίδας και σιναπόσπορο
Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με μανιτάρια, σπανάκι και ανθότυρο με σάλτσα λεμονιού με άνηθο
Φιλέτο σολομού με σάλτσα σαμπάνιας και μπρικ, πάνω σε λαχανικά Julienne
Φιλέτο γλώσσας a la meuniere με μανιτάρια και σπαράγγια
Φιλετάκια από μοσχάρι γάλακτος με πέστο μυρωδικών σε πουρέ πατάτας
Στήθος πάπιας με μέλι, ξίδι και σουσάμι
Πράσινη σαλάτα με αχνιστά μύδια, γαύρο μαρινάτο και μυρωδικά
Γαρίδες και χτένια με porcini, γλυκιά κολοκύθα και vinaigrette ελιάς
Σαλάτα με φρέσκο τόνο, κολοκυθάκια, αγγούρι γραβιέρα, δυόσμο και μοσχολέμονο
Σαλάτα καραβίδας με γιαούρτι και σάλτσα κρέμα κρασόξιδου
Φάβα με χταπόδι
Χοιρινή πανσέτα με χαρουπόμελο και κόλιανδρο σε ραγού πράσου
Ρεβιθοκεφτέδες με δύοσμο και ταχίνι
Σαλάτα με λυκοτρίβολο και ανθότυρο με φιστίκι Αιγίνης, σε κρέμα από αγιόφυλλο
Μανιάτικη ψαρόσουπα
Γαλλική κρεμμυδόσουπα με κρουτόν και τυρί
Κοτόσουπα κρέμα καπουτσίνο
Ντοματόσουπα με τραγανό σπεκ, βασιλικό και κρουτόν φέτας

 

Το γεύμα ξεκίνησε με μια πεντανόστιμη γαλλική κρεμμυδόσουπα με κρουτόν και τυρί. Στη συνέχεια δοκίμασα την σαλάτα με λυκοτρίβολο και ανθότυρο με φιστίκι Αιγίνης, σε κρέμα από αγιόφυλλο, την οποία δεν πρόκειται να ξεχάσω!  Δοκίμασα επίσης, την σαλάτα καραβίδας με γιαούρτι και σάλτσα κρέμα κρασόξιδου, πράσινη σαλάτα με αχνιστά μύδια, γαύρο μαρινάτο και μυρωδικά (αγαπημένη συνταγή του Chef! 😉 ), φάβα με χταπόδι, ρεβιθοκεφτέδες με δύοσμο και ταχίνι, και γαρίδες και χτένια με porcini, γλυκιά κολοκύθα και vinaigrette ελιάς. Α, να μην ξεχάσω και την σαλάτα με φρέσκο τόνο, κολοκυθάκια, αγγούρι γραβιέρα, δυόσμο και μοσχολέμονο. Δροσιστική και πολύ, πολύ νόστιμη!

Μετά ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε τα κυρίως πιάτα. Ξεκίνησα από τον αστακό φρικασέ με αγκιναράκια και σταμναγκάθι. Δεν είναι περίεργο που ο Chef μας είπε πως είναι από τα πιο επιτυχημένα πιάτα του! Ήταν υπέροχο! Το ίδιο υπέροχη, όμως ήταν και η σφυρίδα ποσέ σε ζωμό λουίζας με καυκαλήθρες, μια συνταγή με γαλλικές επιρροές. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούσα να μην δοκιμάσω και τον πολυαγαπημένο μου σολομό, ο οποίος με εντυπωσίασε. Φιλέτο σολομού με σάλτσα σαμπάνιας και μπρικ, πάνω σε λαχανικά Julienne.

Όσον αφορά τα πιάτα με κρέας, ξεκίνησα από το κατσικάκι με μάραθο, φρέσκια ρίγανη και γιαούρτι, ένα πιάτο που ο chef εμπνεύστηκε από μια συνταγή της μητέρα του. Το στήθος πάπιας με μέλι, ξίδι και σουσάμι είναι άλλη μια αγαπημένη συνταγή του Chef Νίκου Γιαννόπουλου. Όπως μας είπε την έμαθε στα πρώτα χρόνια που ξεκίνησε να δουλεύει στο NJV Athens Plaza, δίπλα στον Γάλλο chef Herver. Εξαιρετικό ήταν και το ψαρονέφρι με γραβιέρα, πέστο τσουκνίδας και σιναπόσπορο, καθώς και το φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με μανιτάρια, σπανάκι και ανθότυρο με σάλτσα λεμονιού με άνηθο.

NJV-Athens-Plaza---Parliament-Restaurant-H-(5)

Κι επειδή, δεν μπορεί, κάτι θα ξέχασα, όλα τα πιάτα θα τα δείτε στο slide show που σας ετοίμασα. Κι αν θέλετε να τα δοκιμάσετε κι εσείς στο εστιατόριο “The Parliament”, τηλεφωνήστε στο 210 3352400.

3 comments

  1. neanikon says:

    Πολύ όμορφη φαίνεται η εκδήλωση. Αυτό που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση είναι πόσο ωραία μας την παρουσιάζεις. Οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικές, τα χρώματα έχουν αποδοθεί σωστά, κάτι δύσκολο σε εσωτερικούς χώρους που δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο. Εξαιρετική και η πρώτη φωτογραφία, με το φωτεινό trail του δρόμου! Μπράβο Εύη !!

  2. sp00nstories says:

    Πραγματικά ωραία παρουσίαση Εύη μου. Οι φωτογραφίες με τα πιάτα υπέροχες και ξελιγωτικές!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.