Home » Goût de / Good France, Εορτάζοντας της Γαλλική Κουζίνα

Goût de / Good France, Εορτάζοντας της Γαλλική Κουζίνα

Goût de / Good France: Εορτάζοντας της Γαλλική Κουζίνα

for english scroll down

Το Goût de / Good France είναι μια γαστρονομική πρόταση, μια πρόταση για τους λάτρεις του καλού και ποιοτικού φαγητού και της γαλλικής κουζίνας. Νομίζω πως δεν υπάρχει λάτρης του καλού φαγητού που να μην αγαπά αυτή την κουζίνα, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς και έμπνευσης για κάθε νέο Σεφ. Η γαλλική κουζίνα επηρεάζει τις γευστικές επιλογές και τις γαστριμαργικές συνήθειες παγκοσμίως, ενώ έχουν ξοδευτεί τόνοι μελανιού για να περιγράψουν αυτούς τους αριστοτεχνικούς συνδυασμούς γεύσεων που μάγεψαν και συνεχίζουν να μαγεύουν τους ουρανίσκους μας, αλλά και τις υπόλοιπες αισθήσεις μας.

Σε αυτήν την ζωντανή και καινοτόμο κουζίνα θα αποδοθεί φόρος τιμής για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε μια εκδήλωση που καθιερώνεται πια, κάθε χρόνο την Άνοιξη. Την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, 1 500 δείπνα «γαλλικού τύπου» θα προταθούν σε εστιατόρια και πρεσβείες 150 χωρών, στις 5 ηπείρους, για να γιορτάσουν τη γαλλική γαστρονομία.

Το Goût de / Good France, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Alain Ducasse και του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς ανάπτυξης. Κατά τα πρότυπα του Auguste Escoffier, ο οποίος εισήγαγε το 1912 « τα Δείπνα του Επίκουρου », το ίδιο μενού, την ίδια ημέρα, σε πολλές πόλεις του κόσμου και με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συνδαιτυμόνων, η πρωτοβουλία Goût de / Good France ακολουθεί αυτήν την όμορφη ιδέα με τη συμμετοχή εστιατορίων από ολόκληρο τον κόσμο.

Goût de / Good France: Εορτάζοντας της Γαλλική Κουζίνα

Περισσότεροι από 1500 Σεφ στις 5 ηπείρους αποτείνουν φόρο τιμής στην αριστεία της γαλλικής κουζίνας και τις αξίες του μοιράσματος, γύρω από ένα αφιερωμένο μενού, με συνταγές εμπνευσμένες από την γαλλική τεχνογνωσία. Τα εστιατόρια που συμμετέχουν καλούνται να διαμορφώσουν το μενού τους σύμφωνα με την παρακάτω ακολουθία : απεριτίφ και καναπεδάκια, ορεκτικό, κυρίως πιάτο(α), τυριά, επιδόρπιο(α), συνοδευμένα από γαλλικά κρασιά και σαμπάνιες .

Κάθε συνταγή θα είναι βασισμένη σε μια κουζίνα με λιγότερα λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι, συνδυάζοντας  την αρμονία μεταξύ καλού φαγητού και περιβάλλοντος. Η τιμή των μενού εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια των εστιατορίων, ενώ καθένα τους καλείται να καταβάλει  5% των πωλήσεων σε μια εγχώρια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και του περιβάλλοντος..

Πέρα από τα εστιατόρια, οι γαλλικές πρεσβείες συμμετέχουν στο εγχείρημα διοργανώνοντας και εκείνες από την πλευρά τους δείπνο στις πρεσβευτικές κατοικίες.

Goût de / Good France: Εορτάζοντας της Γαλλική Κουζίνα

Στην Ελλάδα, 22 εστιατόρια συμμετέχουν στην εκδήλωση , σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες επαρχιακές πόλεις και νησιά, όπως η Κέρκυρα, τα Χανιά, η Λάρισα, η Λίνδος, το Μεσολόγγι, η Πάτρα και η Πορταριά στο Πήλιο.  

Για να δείτε την λίστα των ελληνικών εστιατορίων και μπιστρό που παίρνουν μέρος στην διοργάνωση και για να δείτε το μενού που προτείνουν για την βραδιά Goût de / Good France πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.goodfrance.com καθώς και στην ιστοσελίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Ραντεβού, λοιπόν, στις 21 Μαρτίου 2016 σε ένα από τα 1.500 εστιατόρια ανά τον κόσμο που συμμετέχουν στο Goût de / Good France για να ανακαλύψουμε την τέχνη τους και τη δημιουργικότητά των Σεφ και να γευτούμε μοναδικές γεύσεις!

Goût de / Good France: Εορτάζοντας της Γαλλική Κουζίνα

 

Goût de / Good France is a gastronomic proposal, a proposal for lovers of good and quality food and French cuisine. I think there is no lover of good food that does not love French cuisine which is a reference point and inspiration for every new Chef. French cuisine influences the tastes and the culinary habits worldwide, and tons of ink have spent to describe these masterful combinations of flavors that charmed and continue to enchant our palates and our senses.

In this lively and innovative cuisine will be paid tribute for the second consecutive year, in an event now established each year in the spring. On Monday March 21, 2016, 1500 “French” dinners will be proposed in restaurants and embassies of 150 countries on 5 continents, to celebrate French gastronomy.

Goût de / Good France, is organized on the initiative of Alain Ducasse and the French Foreign Affairs and International Development Department. By the standards of Auguste Escoffier, who introduced in 1912 the ‘Epicurus’ Dinners”, the same menu, the same day in many cities in the world with the greatest number of diners, Goût de / Good France initiative follows this beautiful idea involving restaurants from around the world.

Goût de / Good France: Εορτάζοντας της Γαλλική Κουζίνα

More than 1500 chefs on 5 continents will pay tribute to the excellence of French cuisine and the values ​​of sharing, around a dedicated menu, with recipes inspired by the French expertise. The restaurants participating are invited to shape their menu according to the following sequence: aperitif and canapés, starter, main dish (s), cheese, dessert (s) accompanied by French wines and champagnes.

Each recipe is based on a cuisine with less fat, sugar and salt, combining harmony between good food and environment. The price of the menu is at the discretion of restaurants, while each of them has to pay 5% of sales in a domestic NGO working on health and environment ..

Besides restaurants, the French embassies participate in the project by organizing, on their side, dinner at ambassadorial residences.

In Greece, 22 restaurants participating in the event in Athens and Thessaloniki and other provincial cities and islands like Corfu, Chania, Larissa, Lindos, Messolonghi, Patras and Portaria in Pelion.

To see the list of Greek restaurants and bistros that take part in the event and to see the menu they propose for the Goût de / Good France night click here.

More information can be found in www.goodfrance.com website and the website of the French Embassy in Greece.

So, I ll’ be seeing you on March 21, 2016 in one of 1,500 restaurants around the world participating in the Goût de / Good France to discover the art and creativity of chefs and taste unique flavors!

Facebook Comments

2 comments

Leave a Reply