Μείγμα δημητριακών, καρύδας και σοκολάτας για το πρωινό σας με γεύση μόκα. Το φτιάχνετε σε 5’ και μετά από 30 λεπτά ψήσιμο, έχετε έτοιμο μείγμα για ένα απολαυστικό πρωινό, ή και επιδόρπιο…. γιατί όχι?
Σερβίρετε την granola με γάλα, γιαούρτι, ή με ξινόγαλα.
Ingredients
- 3 φλυτζάνια νιφάδες βρώμης
- 1 φλυτζάνι αμύγδαλα φιλέ
- ¼ φλυτζανιού κακάο
- 1 ½ κουταλιά καφέ espresso (σκόνη)
- ¼ φλυτζανιού σκούρα καστανή ζάχαρη
- ½ φλυτζάνι μέλι
- 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
- 1 φλυτζάνι καρύδα τριμμένη
- 1 φλυτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Instructions
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160ο C.
Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατέψτε τις νιφάδες βρώμης, τα αμύγδαλα, το κακάο, τον καφέ και την ζάχαρη.
Ρίξτε στο μπωλ το μέλι και την βανίλια και φροντίστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, βάλτε το στο φούρνο.
Ψήστε το για 30’ περίπου, ανακατεύοντας κάθε 5’. Στα τελευταία 5’ προσθέστε την τριμμένη καρύδα.
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει.
Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο.
Nutrition
-
270 Calories
-
42g Carbohydrates
-
12.2g Fat
-
5.1g Fiber
-
5.4g Protein
-
5g Saturated fat
-
24g Sugar
Notes
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι αγαύης, σιρόπι σφενδάμου, ακόμη και χαρουπόμελο, το οποίο θα τονώσει την γεύση της σοκολάτας.
Η αρχική συνταγή είναι από το Kitchen Confidante
4 Comments
createwithheart
21 Απριλίου, 2014 at 9:11 μμΠρέπει να’ναι νοστιμότατο…. Θα το φτιάξω σίγουρα!! Φιλιά!
The Healthy Cook
21 Απριλίου, 2014 at 9:28 μμΝα το φτιάξεις! Είναι πραγματικά νόστιμο! Περιμένω εντυπώσεις!
Φιλιά!!
Ξανθή
20 Οκτωβρίου, 2016 at 9:35 πμΛέω από βδομάδα να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο.
Μπορώ να μη βάλω τον καφέ;;
The Healthy Cook
21 Οκτωβρίου, 2016 at 2:21 μμωραία Ξανθή μου!
ναι, βέβαια μπορείς να το παραλείψεις 🙂