• Ελληνικά
  • English
  • Για χορτοφάγους/ Γλυκά/ Εορταστικές Συνταγές/ Επιδόρπια/ Συνταγές

    Cheesecake με Nutella

    Το έχω κάνει πλέον συνήθεια  και κοντά στην ημέρα τον γενεθλίων μου δημοσιεύω ένα γλυκό για να τα γιορτάσω μαζί σας, έστω και από μακριά, έστω και διαδικτυακά. Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να σας κεράσω έναν έναν, αλλά δυστυχώς αυτό είναι αδύνατον…  Πέρυσι ήταν η τούρτα λευκής σοκολάτας, ένα γλυκό ιδανικό για το εορταστικό τραπέζι και πρόπερσι η σοκολατένια πάβλοβα με κάστανο. Φέτος είπα να εκμεταλλευτώ την σπιτική nutella που έφτιαξα πρόσφατα και να ετοιμάσω ένα cheesecake με nutella, με λίγο λιγότερες τύψεις από το κανονικό.  Αν, δε,  χρησιμοποιήσετε και τα σπιτικά μπισκότα digestive για να το φτιάξετε, σίγουρα θα είναι λιγότερες!

    Healthier-Nutella-Cheesecake – Cheesecake-με-Nutella

    Να σας πω την αλήθεια, με την κούραση που περνάω τελευταίως για να προλάβω να φέρω εις πέρας όλα αυτά με τα οποία ασχολούμαι (σχολή, εργασίες, διάβασμα, blog, και διάφορα άλλα που θα τα πούμε άλλη φορά, 7 ημέρες την εβδομάδα…) δεν νιώθω καθόλου τύψεις όταν θα καθίσω 5 λεπτά να απολαύσω ένα γλυκό από τα χεράκια μου. 🙂 Το μόνο που είχα στο μυαλό μου όταν το δοκίμαζα είναι αν θα προλάβω να γράψω την συνταγή για να την δημοσιεύσω αυτή την εβδομάδα! Η διαστροφή της food blogger!!  😀 😀

    Healthier-Nutella-Cheesecake – Cheesecake-με-Nutella

    Το cheesecake αυτό, που λέτε, είναι πολύ αέρινο και καθόλου λιγωτικό. Βασίζεται στην πολύ γνωστή συνταγή της Nigella Lawson.  Η μπισκοτένια βάση είναι μια παραλλαγή αυτής που χρησιμοποιώ στο cheesecake με μύρτιλα και δεν την αλλάζω με τίποτα!  Απλά πρόσθεσα λίγα φουντούκια και μια-δυο κουταλιές nutella στο μείγμα και του πήγε μια χαρά. Η κρέμα του είναι πολύ απλή και περιέχει μόνο 3 υλικά. Θα σας διευκόλυνε να χρησιμοποιήσετε μίξερ για να την ανακατέψετε, αλλά αν δεν έχετε κάντε το και με το χέρι. Έξτρα γυμναστική 😉 Ας δούμε την συνταγή:

    Cheesecake με Nutella

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
    Loading...
    Serves: 12
    Prep Time: 20 λεπτά (συν 3-4 ώρες αναμονής) Cooking Time: 15 λεπτά

    Ingredients

    • για την βάση:
    • 100 γρ. μπισκότα digestive (7 μπισκότα περίπου)
    • ½ φλυτζάνι (55 γρ.) νιφάδες βρώμης
    • 100 γρ. βούτυρο καρύδας (ή αγελαδινό), λιωμένο
    • 25 γρ. φουντούκια
    • 2 κουταλιές σπιτική nutella
    • 1 πρέζα αλάτι
    • μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
    • για την κρέμα:
    • 400 γρ. σπιτική nutella
    • 400 γρ. τυρί κρέμα
    • 40 γρ. στέβια σε σκόνη (σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1)

    Instructions

    1

    για την βάση:

    2

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.

    3

    Βάλτε τα μπισκότα και τα φουντούκια στο μούλτι και κάντε τα σκόνη.

    4

    Σε ένα μπωλ προσθέστε όλα τα υλικά για την βάση και ανακατέψτε τα καλά. Στρώστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 19 εκ. και ψήστε για 12-15 λεπτά. Βγάλτε τη από το φούρνο και αφού κρυώσει τελείως βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.

    5

    για την κρέμα:

    6

    Σε ένα μπωλ ή στον κάδο του μίξερ ανακατέψτε καλά το τυρί κρέμα, την σπιτική nutella και την στέβια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    7

    Βγάλτε την βάση από το ψυγείο και ρίξτε επάνω την κρέμα, απλώνοντάς τη ομοιόμορφα. Βάλτε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Είναι καλύτερα όμως να την αφήσετε όλη νύχτα.

    Nutrition

    • 458 Calories
    • 35g Carbohydrates
    • 37mg Cholesterol
    • 34g Fat
    • 3g Fiber
    • 6g Protein
    • 24g Saturated fat
    • 183mg Sodium
    • 24g Sugar

    Notes

    Δεν χρειάζεται να αφήσετε το cheesecake να σταθεί εκτός ψυγείου πριν το σερβίρετε. Του πάει να είναι κρύο ώστε να μην μαλακώσει πολύ.

    Διατροφική αξία ανά μερίδα (97g)

     

    Διακόσμησα το cheesecake με nutella με καραμελωμένα φουντούκια. Αν θέλετε να κάνετε το ίδιο, ζεστάνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, 50 γρ. ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη) και 1 κουταλιά νερό. Όταν κοχλάσουν προσθέστε 100 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια και ανακατεύοντας συνεχώς καραμελώστε τα. Τα βγάζετε σε ένα πιάτο και τα αφήνετε να κρυώσουν (θα ενωθούν μεταξύ τους και θα σκληρύνουν).

    Καλοφάγωτο!

    ♥ Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή και θέλετε να δείτε κι άλλες τέτοιες, κάντε δωρεάν εγγραφή στο The Healthy Cook και κάθε νέα συνταγή θα έρχεται στο email σας!  ?

    Healthier-Nutella-Cheesecake – Cheesecake-με-Nutella

     

    Healthier-Nutella-Cheesecake – Cheesecake-με-Nutella

     

    Healthier-Nutella-Cheesecake – Cheesecake-με-Nutella

     

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    15 Comments

  • Reply
    neanikon
    7 Νοεμβρίου, 2016 at 7:25 πμ

    Εύη καλημέρα! Χρόνια πολλά και καλά για τα γενέθλια σου που πλησιάζουν! Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην νέα σου αρχή, αν και είμαι σίγουρος πως αυτό που επέλεξες να κάνεις μόνο μπροστά θα σε πάει!!!! Το γλυκάκι που μας κερνάς φαίνεται υπέροχο, εύκολο και με καλά υλικά!

    • Reply
      neanikon
      7 Νοεμβρίου, 2016 at 7:27 πμ

      Αααα, από ότι βλέπω στο facebook ήταν χτες τα γενέθλιά σου! Και πάλι πολύχρονη! 🙂

      • Reply
        The Healthy Cook
        9 Νοεμβρίου, 2016 at 8:47 μμ

        σ’ ευχαριστώ για όλα Άρη μου!

  • Reply
    dolmadaki
    7 Νοεμβρίου, 2016 at 1:44 μμ

    καλημερααααααααα χρονια πολλα κ απο εδω!! οτι επιθυμεις πολυχρονη!!! και παντα γλυκαι οπως αυτο το σουπερ ντουπερ ουαου τσιζκεικ!!! καλα οι φωτο απιστευτες!! ατμοσφαιρικες κ μ αρεσει παρα πολυ αυτη η συνταγη!! αμα περισσεψε κομματι πεταγομαι να κεραστω αν οχι ανασκουμπονωμαι στην κουζινα 😉

    • Reply
      The Healthy Cook
      9 Νοεμβρίου, 2016 at 8:48 μμ

      πετάξου! θα σε περιμένω με ανοιχτές αγκάλες! 😉

  • Reply
    Beauty Follower
    7 Νοεμβρίου, 2016 at 3:21 μμ

    Απλά λαχταριστη!

    Χρόνια πολλά και καλά, με υγεια και πολλές νόστιμες επιτυxίες 🙂

    • Reply
      The Healthy Cook
      9 Νοεμβρίου, 2016 at 8:49 μμ

      σ’ ευχαριστώ πολύ πολύ!

  • Reply
    Ερμιόνη
    7 Νοεμβρίου, 2016 at 9:59 μμ

    Να τα εκατοστήσεις υπέροχο κορίτσι!
    Εύχομαι από καρδιάς ότι επιθυμείς!
    Πάντα έτσι δημιουργική και αεικίνητη να είσαι!
    Η διαστροφή της food blogger μην ανησυχείς, είναι απόλυτα φυσιολογική και κοινή 🙂
    Το γλυκό που μας προσφέρεις φανταστικό. Και μόνο που περιέχει τις λέξεις cheesecake και nutella, μου έχει κλέψει την καρδιά!
    Σε φιλώ

    • Reply
      The Healthy Cook
      9 Νοεμβρίου, 2016 at 8:50 μμ

      Αυτό το “αεικίνητη” με έχει φάει!! 😀 😀 😀
      σ’ ευχαριστώ Ερμιόνη μου! σε φιλώ!

  • Reply
    peps@pepiskitchen
    8 Νοεμβρίου, 2016 at 6:59 μμ

    Ααααχχχχ υπέροχη είναι!!!
    Θα την δοκιμάσω κάποια στιγμή…εννοείται με τα σούπερ digestive σου!!!
    Χρόνια σου πολλά κι ευτυχισμένα!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      9 Νοεμβρίου, 2016 at 8:50 μμ

      ευχαριστώ πεπίτα μου! 🙂

  • Reply
    Marion
    9 Νοεμβρίου, 2016 at 6:36 μμ

    Η κρέμα του φαίνεται φανταστική
    Cheesecake και σοκολατενιο συνδυασμός που σκοτώνει 😉
    Μπράβο.
    Πολύχρονη και του χρόνου να μας ξανακεράσεις.
    Να είσαι δημιουργική και να κάνεις τα πράγματα που αγαπάς

    Φιλιά πολλά

    • Reply
      The Healthy Cook
      9 Νοεμβρίου, 2016 at 8:51 μμ

      πράγματι, αχτύπητος συνδυασμός!
      σ’ ευχαριστώ πολύ Μάριον! φιλιά

  • Reply
    Ariadni St.
    11 Νοεμβρίου, 2016 at 9:00 πμ

    Καλημέρα Ευη μου!
    Λατρευω και τη Νουτέλα και τα μπισκότα digestive, αλλά και την υπέροχη παρουσίαση του γλυκου σου!
    Μπραβο σου
    Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο!
    Φιλί γλυκό 🙂

    • Reply
      The Healthy Cook
      7 Δεκεμβρίου, 2016 at 11:49 μμ

      σ’ ευχαριστώ πολύ Αριάδνη!

    Leave a Reply