• Ελληνικά
  • English
  • Για χορτοφάγους/ Επιδόρπια/ Συνταγές

    Τράιφλ με Λεμόνι και Γιαούρτι

    Αλήθεια σας λέω… αυτό το γλυκάκι το ερωτεύτηκα! Είναι γρήγορο, απλό, δροσιστικό, πεντανόστιμο και ελαφρύ. Προσωπικά δεν θέλω τίποτα περισσότερο για τα γλυκά του καλοκαιριού. Αυτό το τράιφλ με λεμόνι και γιαούρτι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο!

    Φτιάξατε την κρέμα λεμονιού που σας έδειξα την περασμένη εβδομάδα? Αν ναι, τότε η παρασκευή του τράιφλ θα σας είναι παιχνιδάκι. Αν πάλι όχι, τότε θα χρειαστείτε ένα επιπλέον 10λεπτο για να την φτιάξετε. Τίποτα δηλαδή! 😉 Άλλωστε αυτή  η ζέστη δεν είναι για πολύ μαγείρεμα, ούτε για «βαριά» γλυκά.

    Lemon-and-Yogurt-Cheesecake – Τσιζκέικ-με-Λεμόνι-και-Γιαούρτι

    Για την μπισκοτένια βάση χρησιμοποίησα μια παραλλαγή της συνταγής για την βάση του τσιζκέικ με μύρτιλλα, την οποία δεν αλλάζω με καμία άλλη. Απλά πρόσθεσα λιγότερο βούτυρο (λάδι καρύδας αυτή την φορά, αλλά μπορείτε να την κάνετε με βούτυρο στην ίδια ποσότητα). Εφόσον το γλυκό μας σερβίρετε σε ποτήρι, δεν χρειάζεται η ίδια ποσότητα βουτύρου. Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας μπισκότα digestive, ή να αγοράσετε έτοιμα. Έτοιμη μπορείτε να αγοράσετε και την κρέμα λεμονιού, αλλά να έχετε υπ’ όψη σας πως η διατροφική αξία του γλυκού δεν θα είναι η ίδια.

    Lemon-and-Yogurt-Cheesecake – Τσιζκέικ-με-Λεμόνι-και-Γιαούρτι

    Τράιφλ με Λεμόνι και Γιαούρτι

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Serves: 4
    Prep Time: 10 λεπτά

    Ingredients

    • για την μπισκοτένια βάση:
    • 4 μπισκότα digestive (1/2 φλυτζάνι)
    • ½ φλυτζάνι (50 γρ.) νιφάδες βρώμης
    • 3 κουταλιές (25 γρ.) ζάχαρη καρύδας ( ή καστανή ζάχαρη ή στέβια)
    • 4 κουταλιές λάδι καρύδας (ή βούτυρο)
    • ελάχιστο αλάτι
    • λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
    • για την κρέμα λεμονιού:
    • 1 φλυτζάνι (240 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
    • 1 φλυτζάνι ( 260 γρ.) σπιτική κρέμα λεμονιού
    • ½ φλυτζάνι (80 γρ.) στέβια, σε αναλογία 1:1 με ζάχαρη
    • 125 ml φυτική κρέμα γάλακτος, κρύα
    • φρούτα της επιλογής σας, για την διακόσμηση

    Instructions

    1

    για την μπισκοτένια βάση:

    2

    Βάλτε τα μπισκότα και την βρώμη στο κάδο του μούλτι και σπάστε τα μέχρι να θρυματιστούν.

    3

    Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπωλ και προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά.

    4

    για την λεμονάτη κρέμα:

    5

    Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για ευκολία χρησιμοποιήστε μίξερ.

    6

    Χτυπήστε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

    7

    Για να σερβίρετε απλώστε 2 κουταλιές από το μείγμα μπισκότου στην βάση του κάθε ποτηριού, συνεχίστε με 2 κουταλιές λεμονάτη κρέμα, ξανά 2 κουταλιές μπισκότο και άλλες 2 κουταλιές κρέμα. Τέλος, γαρνίρετε με μια ροζέτα σαντιγί και φρούτα της επιλογής σας.

    Nutrition

    • 391 Calories
    • 42g Carbohydrates
    • 35mg Cholesterol
    • 25g Fat
    • 3g Fiber
    • 4g Protein
    • 18g Saturated fat
    • 56mg Sodium
    • 25g Sugar

    Notes

    Διατροφική αξία ανά μερίδα (153g)

     

    Εύχομαι να το απολαύσετε!

    Lemon-and-Yogurt-Cheesecake – Τσιζκέικ-με-Λεμόνι-και-Γιαούρτι

     

    Lemon-and-Yogurt-Cheesecake – Τσιζκέικ-με-Λεμόνι-και-Γιαούρτι

     

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    21 Comments

  • Reply
    Ξανθή
    21 Ιουνίου, 2016 at 9:03 πμ

    Καλημέρα!! Δροσερό και εύκολο και το σημαντικότερο για μένα ότι φτιάχνεις όσο θέλεις μόνο.

    • Reply
      The Healthy Cook
      22 Ιουνίου, 2016 at 3:41 μμ

      ακριβώς! μεγάλη υπόθεση!

  • Reply
    sp00nstories
    21 Ιουνίου, 2016 at 1:07 μμ

    Αχ καταπληκτικό!!Το λεμόνι στα γλυκά είναι όνειρο κοριτσάκι μου!!Την καλημέρα μου!

    • Reply
      The Healthy Cook
      22 Ιουνίου, 2016 at 3:41 μμ

      είναι, έχεις απόλυτο δίκιο!

  • Reply
    neanikon
    21 Ιουνίου, 2016 at 9:56 μμ

    Πω πω υπέρ τέλειο το lemon cheese cake !!! Ο,τι πρέπει για τις ζέστες!
    και τι άρωμα θα έχει! Και όλα τα υλικά χειροποίητα 😉
    Μπράβο Εύη!

    • Reply
      The Healthy Cook
      22 Ιουνίου, 2016 at 3:42 μμ

      ευχαριστώ Άρη! 🙂

  • Reply
    peps@pepiskitchen
    21 Ιουνίου, 2016 at 11:28 μμ

    Τι ωραίο και δροσερό γλυκάκι!!!
    Πρέπει να το φτιάξω!!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      22 Ιουνίου, 2016 at 3:43 μμ

      ναι, θα σου αρέσει πολύ!

  • Reply
    Marion
    22 Ιουνίου, 2016 at 9:36 πμ

    Αυτά τα γλυκά είναι τα πιο ωραία γι αυτή την εποχή.
    Λεμονάτα & δροσερά.
    Πολύ ωραίο Ευη!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      22 Ιουνίου, 2016 at 3:43 μμ

      ευχαριστώ Μάριον! είναι πράγματι!

  • Reply
    Culinary Flavors
    22 Ιουνίου, 2016 at 10:59 πμ

    Τέλειο καλοκαιρινό γλυκό! Φιλιά πολλά!

    • Reply
      The Healthy Cook
      22 Ιουνίου, 2016 at 3:43 μμ

      φιλιάααα!

  • Reply
    Beauty Follower
    22 Ιουνίου, 2016 at 4:01 μμ

    Παρόμοια συνταγη μου εδωσε φιλη που κανει δίαιτα πριν λίγο καιρο και το εχω φτιαξει 3 φορες.
    Πραγματι ειναι ευκολο κια τοσο δροσερο γλυκο, ιδανικο για το καλοκαιρακι!

    • Reply
      The Healthy Cook
      22 Ιουνίου, 2016 at 6:59 μμ

      σ’ ευχαριστώ! 🙂

  • Reply
    Ariadni St.
    23 Ιουνίου, 2016 at 10:45 πμ

    Εύη μου φαίνεται υπέροχο και δροσιστικό το γλυκάκι σου!
    Καλή συνέχεια στη μέρα μας!
    Φιλια 🙂

    • Reply
      The Healthy Cook
      3 Ιουλίου, 2016 at 4:54 μμ

      ευχαριστώ Αριάδνη!

  • Reply
    dolmadaki
    24 Ιουνίου, 2016 at 4:00 μμ

    τελειο!! ακρως καλοκαιρινο ελαφρυ κ λεμονατο 😉

    • Reply
      The Healthy Cook
      3 Ιουλίου, 2016 at 4:55 μμ

      ναι, ναι!! 😉

  • Reply
    Αγγελική | CooKika
    28 Ιουνίου, 2016 at 10:00 πμ

    Αυτό το γλυκάκι είναι ο ορισμός του καλοκαιρινού γλυκού! Έχω γκρανόλα, θα κάνω την παραλλαγή και θα σου πω! Φιλάκια!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      3 Ιουλίου, 2016 at 4:58 μμ

      α, ωραία ιδέα! 😉

  • Reply
    Κρέμα Κουμκουάτ - The Healthy Cook
    4 Μαρτίου, 2024 at 9:15 μμ

    […] του λεμονιού, ή να φτιάξεις ένα ελαφρύ επιδόρπιο σαν αυτό εδώ. Με λίγα λόγια, μπορείς να την κάνεις χίλια δυο […]

  • Leave a Reply