Home » Νέα Εποχή στο 7 Food Sins – New Era at 7 Food Sins

Νέα Εποχή στο 7 Food Sins – New Era at 7 Food Sins

Νέα Εποχή στο 7 Food Sins - New Era at 7 Food Sins

for english scroll down

Εδώ και μερικούς μήνες, έχω την τύχη να κάνω την πρακτική μου άσκηση σε ένα υπέροχο μαγαζί στην Πλάκα, το 7 Food Sins Gastro Pub. Ο σοφός λαός λέει πως εάν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Σαν το σπίτι μου νιώθω πλέον κι εγώ σε αυτό το μαγαζί, όμως αυτό δεν είναι παίνεμα χωρίς βάση και ουσία. Πρώτον, γιατί είναι μέρος της ζωής μου εδώ και αρκετό καιρό (και θα είναι για μερικούς μήνες ακόμα), άρα θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Δεύτερον, γιατί  το καλό πρέπει να λέγεται, κι αυτό είναι κάτι που στην ζωή μου το κάνω πάντα.

7-Food-Sins
photo: 7 Food SIns Gastro Pub
7-Food-Sins
photo: 7 Food SIns Gastro Pub
7-Food-Sins
photo: 7 Food SIns Gastro Pub
7-Food-Sins
photo: 7 Food SIns Gastro Pub

Πρέπει να σας εκμυστηρευτώ και την φοβερή σύμπτωση! Αυτό το κτίριο παλαιότερα στέγαζε το θρυλικό καφέ της Πλάκας, την Φιλομούσα. Ήταν το εμβληματικό καφέ της περιοχής για πάρα πολλά χρόνια. Σε αυτό το καφέ σύχναζα καθημερινά όσο σπούδαζα, πριν από 28 χρόνια περίπου. Το μέρος αυτό είναι γεμάτο αναμνήσεις! Πως τα φέρνει η ζωή καμιά φορά…

Νέα Εποχή στο 7 Food Sins - New Era at 7 Food Sins
photo: 7 Food Sins Gastro Pub

Η πρακτική μου άσκηση ξεκίνησε τον Ιούλιο, αμέσως μετά τις εξετάσεις. Ο πολύ ταλαντούχος σεφ Βασίλης Φώτος και η ομάδα του με υποδέχθηκαν πολύ ζεστά και εγκάρδια και με πολύ διάθεση να μου δείξουν όλα όσα χρειάζεται (και με πολύ υπομονή και ψυχραιμία κάποιες φορές… 😀 ) Από την πρώτη μέρα διαπίστωσα πόσο πολύ αγαπούν όλοι αυτό που κάνουν, πόσο αφοσιωμένοι είναι στην δουλειά τους και με πόση σοβαρότητα και συνέπεια δουλεύουν μέσα στην κουζίνα.

Νέα Εποχή στο 7 Food Sins - New Era at 7 Food Sins
Salmon & Beet – Καπνιστός Μαριναρισμένος Σολομός και Παντζαροσαλάτα με Χρένο

Μέσα από αυτή την αγάπη για την δημιουργία καλού φαγητού βγήκε και το νέο μενού του 7 Food Sins.  Η φιλοσοφία του: έμφαση στην εποχικότητα και στα ελληνικά προϊόντα, γι’ αυτό και ανά τρίμηνο το μενού θα αλλάζει ώστε να χρησιμοποιούνται πάντα υλικά εποχής. Το δοκίμασα, το φωτογράφησα και σας το παρουσιάζω σήμερα, μιας και οι αλλαγές είναι πολλές και στα πιάτα, αλλά και σε άλλα προσφερόμενα είδη.

7-Food-Sins
Greek Carob Rusk Salad – Τοματίνια, Χαρουπόντακος και Ξύγαλο
7-Food-Sins
Chicken “Ceasar” Salad – Άισμπεργκ, Κροκέτες Κοτόπουλου & Πούδρα Μπέικον
7-Food-Sins
Autumn Verde Salad – Σπανάκι, Αχλάδι, Σπιτικό Ξύδι Δαμάσκηνου, Μέλι και Σπιτικό Αλλαντικό

Τα πιάτα είναι λιγότερο πολύπλοκα, με πιο λίγα υλικά, αλλά με περισσότερη γεύση. Επίσης, έχει μειωθεί ο αριθμός των πιάτων στον κατάλογο, ώστε να είναι δυνατή η προσθήκη ολόφρεσκων ψωμιών και κριτσινιών που ζυμώνονται καθημερινά πλέον στο μαγαζί, καθώς και σπιτικών αλλαντικών (τα οποία λόγω του απαιτούμενου χρόνου ωρίμανσης θα μπουν στο μενού σταδιακά).  Επίσης, το 7 Food Sins διαθέτει το δικό του καπνιστήριο, όπου καπνίζονται καθημερινά οι γαρίδες για το ριζότο (αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!), αλλαντικά και κρέατα.

Νέα προσθήκη είναι και το μενού degustation, ένα μενού γευσιγνωσίας με 5 στάδια σε ατομικά πιάτα – δείγματα.

Νέα Εποχή στο 7 Food Sins - New Era at 7 Food Sins
Black Angus Tri-Tip – Μοσχαρίσιο Tri-Tip, τερίνα πατάτας, άγρια ελληνικά μανιτάρια και σάλτσα πιπεριού

Στην κάρτα παραμένουν κάποια από τα πιάτα του σεφ Τάσου Στεφάτου, που αγαπήθηκαν πολύ την χρονιά που πέρασε, όπως το Black Fish “Ν” Chips, το Crunchy Mousaka (ένας διαφορετικός μουσακάς), τα χτένια, το χορτοφαγικό Greek Salad Burger (η χωριάτικη σε burger), το Burger Trilogy και το σουβλάκι inside out (τα οποία πλέον θα τα βρίσκεται στο brunch του 7 Food Sins). Από τα επιδόρπια παραμένουν η πορτοκαλόπιτα και το Liquid Chocolate Cake.

7-Food-Sins
Mussels in Beer – Μύδια αχνιστά σε μπύρα, Πράσινο Μήλο & Αλμυρίκια
7-Food-Sins
Crispy Chicken “Loukouma” – Κοτόπουλο σε τεμπούρα, μπαχαρικά & Sweet Chili

Το brunch σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή 12:00 – 18:00. Θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε φρεσκοζυμωμένο πεϊνιρλί (και αυτό πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!), αυγόφετες από μοσχομυριστό μπριός, αυγά Benedict, ομελέτα για τους χορτοφάγους και όπως είπα και νωρίτερα το Burger Trilogy και το σουβλάκι Inside Out.

Νέα Εποχή στο 7 Food Sins - New Era at 7 Food Sins
Chocolate Forest – Σοκολατένιο Δάσος

Αυτό που αναμφίβολα θα σας εντυπωσιάσει είναι το Σοκολατένιο Δάσος! Πρόκειται για ένα επιδόρπιο που σερβίρεται για 2 άτομα. Τα λίγα λόγια δεν φτάνουν για να το περιγράψω 🙂 Η γη αποτελείται από χαρτί φτιαγμένο από κακάο. Το ανάγλυφο του δάσους αποτελείται από σοκολάτα σε διάφορες υφές: ζεστή (σουφλεδάκια), κρύα (κρεμέ σοκολάτας 70%), καθώς και feuilletine με πραλίνα φουντουκιού. Τα δέντρα του δάσους είναι φτιαγμένα από καταϊφι, ενώ τριγύρω ξεφυτρώνουν τραγανά μανιτάρια φτιαγμένα από μαρέγκα. Οι πέτρες από βανίλια Μαδαγασκάρης ολοκληρώνουν το σκηνικό, ενώ την δροσιά την δίνει το παγωτό φουντούκι  που δένει τέλεια με την ρευστή καραμέλα μπαχαρικών. Δείτε πως στήνεται στο slideshow με τις step-by-step φωτογραφίες που σας ετοίμασα (λίγο πιο κάτω).

Μπορείτε να δείτε το ολόκληρο το μενού του 7 Food Sins εδώ.

Ωράριο λειτουργίας:

Καθημερινές:  16:00 – 00:30

Σάββατο & Κυριακή:  12:00 – 00:30

7 Food Sins Gastro Pub

Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, 10558 Αθήνα

Τηλ. κρατήσεων:  210 7011108

7-Food-Sins
7-Food-Sins
7-Food-Sins
7-Food-Sins
7-Food-Sins
7-Food-Sins
7-Food-Sins
Chocolate Forest – Σοκολατένιο Δάσος

It’s been a few months that I have the privilege of doing my traineeship for the culinary school degree at a great restaurant located in Plaka, Athens; it is called 7 Food Sins Gastro Pub. I feel the urge to write a few words about it for two reasons. First, because it’s been part of my life for some time now (and it’s going to be for a few more months), so I want to share it with you. Secondly, because good things should be said out loud, and that’s something that I always do in my life.

Νέα Εποχή στο 7 Food Sins - New Era at 7 Food Sins
Spare Ribs “Stifado” – Μοσχαρίσια στηθοπλευρά, αφρός πατάτας, και σάλτσα στιφάδο

My traineeship started in July, just after the final exams. The very talented chef Vasilis Fotos and his team welcomed me very warmly and cordially and with a lot of willingness to show me everything I needed (and with a lot of patience sometimes …  :D) From the first day I realized how much they love what they do, how loyal they are to their job and how much serious and consistent they are in their workplace.

Νέα Εποχή στο 7 Food Sins - New Era at 7 Food Sins
Pork “N” Celery Root – Χοιρινό Μπούτι με 3 διαφορετικές υφές σελινόριζας

Through this love for creating really good food came out the new menu of 7 Food Sins. The philosophy: emphasis on seasonality and Greek products, that’s why the menu will change for every three months approximately, so seasonal ingredients could be used. I tasted the dishes, I photographed them and I present them to you today, as there are many changes in the dishes, as well as in other offered items.

Νέα Εποχή στο 7 Food Sins - New Era at 7 Food Sins
Fish & Mussels – Ψάρι ημέρας στην βελουτέ του, με μύδια

The dishes are less complex, with fewer ingredients but with more flavor. Moreover, the number of dishes in the menu has been reduced, so that it is possible to add freshly baked breads and breadsticks that are kneaded daily in the kitchen, as well as homemade cold cuts (which due to the required ripening time will be entered in the menu gradually). Also, 7 Food Sins has its own smoke house, where the risotto shrimps are smoked daily (this one you should definitely try!), as well as cold cuts and meats.

Another new addition on the menu is the degustation menu, a 5-course tasting menu on individual dishes – samples.

Νέα Εποχή στο 7 Food Sins - New Era at 7 Food Sins
Rooster Ragu – Ταλιατέλες με ραγού χωριάτικου κόκορα και γιαούρτι με αρωματικά

On the card will remain some of the dishes of the chef Tassos Stefatos, which they were loved the past year, such as Black Fish “N” Chips, Crunchy Moussaka (a different moussaka), Scallops, Vegetarian Greek Salad Burger, Burger Trilogy and the Inside Out Souvlaki (which will now be in the 7 Food Sins brunch). The desserts remained are the Orange Pie and the Liquid Chocolate Cake.

Νέα Εποχή στο 7 Food Sins - New Era at 7 Food Sins
Chicken on 63 – Στήθος κοτόπουλου, γεμιστά κανόλια, κρέμα παρμεζάνας, και τραγανό προσούτο

Brunch is served every Saturday and Sunday between 12:00 – 18:00. You will be able to choose between freshly brewed Peinirli (this is a must try, as well!), Eggs Benedict, French Toast of a delicious buttery brioche, vegetarian omelet and, as I said before, Burger Trilogy and Inside Out Souvlaki.

Νέα Εποχή στο 7 Food Sins - New Era at 7 Food Sins
Apple Tart – Τάρτα μήλου με παγωτό ρούμι-σταφίδα

What will undoubtedly impress you is the Chocolate Forest! This is a dessert served for 2 people. A few words are not enough to describe it 🙂 The earth is made of cocoa paper. The relief of the forest consists of chocolate in various textures: warm (mini soufflés), cold (70% chocolate cream), and feuilletine with hazelnut praline. The trees of the forest are made of kataifi (a very fine vermicelli-like pastry used to make desserts in various Mediterranean and Middle Eastern cuisines) , while crispy mushrooms made from meringue spring up. The Madagascar vanilla stones complete the setting, while the coolness is given by the hazelnut ice cream that blends perfectly with the fluid spiced caramel. Check out the pictures above, as well as the slide show with the step-by step photos of how this dish is set.

The whole new menu can be viewed here.

Working hours:

Daily: 16:00 – 01:30

Saturday & Sunday: 12:00 – 01:30

7 Food Sins Gastro Pub

Filomousou Etaireias 1 Square, Plaka, 10558 Athens

Tel. bookings: +30 210 7011108

Facebook Comments

One comment

Leave a Reply