Home » Cajun-Spiced Oven “Fries” – Πικάντικες “Τηγανιτές” Πατάτες στον Φούρνο

Cajun-Spiced Oven “Fries” – Πικάντικες “Τηγανιτές” Πατάτες στον Φούρνο

Cajun-Spiced-Oven-“Fries” – Πικάντικες-"Τηγανιτές"-Πατάτες=στον-Φούρνο

for english scroll down

Ξέρω πως πολλοί περιμένετε την συνταγή αυτή 🙂 Είναι που ταίριαξαν πολύ με την κέτσαπ, βλέπεις… Ήταν εκπληκτικός συνδυασμός! Ταίριαξαν και με κάτι ακόμα, αλλά αυτό δεν σας το αποκαλύπτω 😀 Θα το αφήσω για έκπληξη! “Τηγανιτές” πατάτες στον φούρνο λοιπόν, πικάντικες τόσο όσο, και όποιος αντέξει ας μην τις δοκιμάσει σήμερα κιόλας!

Cajun-Spiced-Oven-“Fries” – Πικάντικες-"Τηγανιτές"-Πατάτες-στον-Φούρνο

Εδώ και 1 χρόνο περίπου, παίρνω τις πιο νόστιμες πατάτες από έναν παραγωγό στην Ανάβυσσο. Δεν γνωρίζω ποικιλία (και εδώ που τα λέμε, απορώ πως δεν έχω ρωτήσει τόσον καιρό…) αλλά είναι οι ωραιότερες που έχω δοκιμάσει, όπως κι αν τις μαγειρέψεις.

Γι αυτή την συνταγή χρειάζεστε μικρές στο μέγεθος πατάτες και λίγο μακρουλές,  τις οποίες θα τις πλύνετε πολύ καλά και θα τις αφήσετε με την φλούδα. Θα τις κόψετε στην μέση, και μετά πάλι στην μέση, ώστε να έχετε 8 κομμάτια από κάθε πατάτα.

Θα απολαύσετε πεντανόστιμες τραγανές πατάτες χωρίς ίχνος χοληστερόλης! Δείτε την διατροφική ανάλυση πιο κάτω. Υπολογίζεται πως κάθε πατάτα βγάζει 1 μερίδα. Μην πείτε πως δεν σας προειδοποίησα 😉Cajun-Spiced-Oven-“Fries” – Πικάντικες-"Τηγανιτές"-Πατάτες-στον-Φούρνο

Πικάντικες “Τηγανιτές” Πατάτες στον Φούρνο

Χρόνος προετοιμασίας:   10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:   50 λεπτά

Μερίδες:    6

Υλικά:

  • 6 μικρές μακρόστενες πατάτες, κομμένες σε 8 κομμάτια
  • 1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 1 κουταλάκι ξερή ρίγανη
  • ¼ κουταλάκι ξερό θυμάρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ¼ – ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο και φροντίζουμε να καλυφθούν όλες.
  3. Σε ένα μικρό μπωλ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με αυτά τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλες.
  4. Απλώνουμε τις πατάτες σε μία σειρά πάνω στο ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου. Θέλουμε να έχουν πάρει χρώμα. Γυρίζουμε, προσεκτικά, τις πατάτες και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να τραγανίσει η επιφάνειά τους.

Καλή όρεξη!

Homemade-Ketchup – Σπιτική-Κέτσαπ

I know that many of you are longing this recipe 🙂 They matched perfectly with the ketchup, you see … It was an amazing combination! They’ve been matched with something else, but that’s going to be a surprise! 😀 Oven “fries” for today, as much spicy as needed; and I don’t believe that you can stand not trying them today!

For about one year, I get the most delicious potatoes from a producer in Anavyssos (south of Athens). I do not know variety (and to tell you the truth, I wonder how I have not asked for so long …) but they are the best potatoes I’ve ever tried, however cooked.

Cajun-Spiced-Oven-“Fries” – Πικάντικες-"Τηγανιτές"-Πατάτες-στον-Φούρνο

For this recipe you need small sized and oblong potatoes, which you will wash very well and leave them unpeeled. Cut them in the middle, and then again in the middle so you’ ll have 8 wedges from each potato.

You will enjoy delicious crispy oven “fries” without a trace of cholesterol! Take a look at the nutritional analysis futher down. Have in mind that each potato makes 1 serving. Do not you say I didn’t warn you! 😉

Cajun-Spiced Oven “Fries”
Serves 6
Spicy, crispy and delicious oven "fries", without a trace of cholesterol
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr
Prep Time
10 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr
157 calories
31 g
0 g
3 g
4 g
0 g
175 g
402 g
1 g
0 g
2 g
Nutrition Facts
Serving Size
175g
Servings
6
Amount Per Serving
Calories 157
Calories from Fat 22
% Daily Value *
Total Fat 3g
4%
Saturated Fat 0g
2%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 2g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 402mg
17%
Total Carbohydrates 31g
10%
Dietary Fiber 3g
10%
Sugars 1g
Protein 4g
Vitamin A
6%
Vitamin C
17%
Calcium
3%
Iron
10%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
  1. • 6 small oblong potatoes, cut into 8 pieces
  2. • 1 ½ tablespoon of olive oil
  3. • 1 teaspoon of cumin
  4. • 1 teaspoon of paprika
  5. • 1 teaspoon dried oregano
  6. • ¼ teaspoon of dried thyme
  7. • 1 teaspoon of salt
  8. • ¼ - ½ teaspoon of cayenne pepper
Instructions
  1. Preheat the oven to 180 ° C. Lightly oil a medium baking pan.
  2. In a large bowl, mix the potatoes with the olive oil and toss well to coat.
  3. In a small bowl, mix all other ingredients. Sprinkle the mixture over the potatoes tossing well to coat.
  4. Arrange the potatoes wedges in a single layer on the baking pan and bake for approximately 35 minutes, until golden. Carefully turn the potatoes over and cook for another 15-20 minutes, until they get golden and crisp.
beta
calories
157
fat
3g
protein
4g
carbs
31g
more
The Healthy Cook http://www.thehealthycook.gr/
Enjoy!

Facebook Comments

2 comments

  1. Ξανθή says:

    Για μάθε την ποικιλία, τα παιδιά στο Λονδίνο δεν τηγανίζουν ποτέ έτσι τις κάνουν.
    Καλημέρα.

Leave a Reply