Home » Potato Salad & Herring Canapés – Ορεκτικό με Πατατοσαλάτα και Ρέγκα

Potato Salad & Herring Canapés – Ορεκτικό με Πατατοσαλάτα και Ρέγκα

#appetizers, #canapés, #fingerfood, #herring, #recipe, #potatosalad

for english scroll down

Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση ξεκινάω μια σειρά με εορταστικές συνταγές που θα μπορούσατε να δημιουργήσετε για το εορταστικό σας τραπέζι, ώστε να προγραμματίσετε εγκαίρως το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Όλη η ιδέα μου ήρθε όταν σκέφτηκα να προσκαλέσω φίλους στο σπίτι και να τους κάνω το τραπέζι για τα γενέθλιά μου και για να χαρώ τα καινούρια μου σερβίτσια από το ΙΚΕΑ. Ήθελα καιρό να αγοράσω μαύρα πιάτα και το έχω ευχαριστηθεί πολύ! Αποφάσισα, λοιπόν να δοκιμάσω κάποιες συνταγές και να σας τις παρουσιάσω εδώ σαν εορταστικές προτάσεις. Προσπάθησα να βρω συνταγές που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολες και δεν απαιτούν πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Potato Salad & Herring Canapés – Ορεκτικό με Πατατοσαλάτα και Ρέγκα

Πρέπει να ομολογήσω πως όλη αυτή η διαδικασία των δοκιμασιών για τα Food Blog Awards 2015, που διοργανώνει το ΒΗΜΑGourmet, με έχει εμπνεύσει περισσότερο από όσο περίμενα. Πέρα από όλα αυτά τα υπέροχα  props που μας δώρισε το ΙΚΕΑ και τα οποία θα χρησιμοποιώ στις φωτογραφήσεις μου, σκέφτηκα να σας παρουσιάσω και κάποια τρόφιμα από το κατάστημα που το χαρακτηρίζουν και με τα οποία μπορείς απλά και γρήγορα να φτιάξεις υπέροχα πιάτα. Την αρχή έκανε η τούρτα με μους λευκής σοκολάτας, στην οποία χρησιμοποίησα τα μπισκότα πιπερόριζας (τζίντζερ) του ΙΚΕΑ και η επόμενη συνταγή είναι αυτή που θα σας παρουσιάσω σήμερα. Είναι το ένα από τα δύο ορεκτικά του καλέσματος: καναπεδάκια με πατατοσαλάτα και ρέγκα SILL DILL πάνω σε κρακεράκια KNACKERBROD με άνηθο και σουσάμι. Η ρέγκα αυτή η μαριναρισμένη σε κρεμμύδι, άνηθο και πιπέρια και την βρίσκετε στα ψυγεία του καταστήματος τροφίμων. Τα κρακεράκια ταιριάζουν πολύ με αυτή την πατατοσαλάτα. Το ορεκτικό ολοκληρώνεται με λίγο μπρικ, το οποίο δίνει την απαραίτητη ένταση. Ένα θα σας πω.. το κοινό ενθουσιάστηκε! 😉

Potato Salad & Herring Canapés – Ορεκτικό με Πατατοσαλάτα και Ρέγκα
Potato Salad & Herring Canapés – Ορεκτικό με Πατατοσαλάτα και Ρέγκα
Potato Salad & Herring Canapés – Ορεκτικό με Πατατοσαλάτα και Ρέγκα

Τις συνταγές για τα υπόλοιπα πιάτα θα τις δείτε τις επόμενες μέρες.

Συνολικός χρόνος:   30 λεπτά

Μερίδες:   12 -14 κομμάτια

Υλικά: 

  • 3 μικρές πατάτες
  • 3 αυγά
  • 1 βάζο ρέγκα SILL DILL από το ΙΚΕΑ, στραγγισμένη (125 γρ. στραγγισμένο βάρος)*
  • ½ μέτριο κρεμμύδι
  • ½ μήλο, καθαρισμένο
  • 240 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
  • 5 γρ. σχοινόπρασο (και λίγο επιπλέον για την διακόσμηση)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. μπρικ (αυγά σολομού)
  • 4 κρακεράκια KNACKERBROD από το ΙΚΕΑ, κομμένα σε 4 κομμάτια το καθένα

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες. Τις βράζετε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Αφήνετε να κρυώσουν
  2. Βράζετε τα αυγά για 7 λεπτά περίπου. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα καθαρίζετε.
  3. Κόβετε τις πατάτες και τα αυγά σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπωλ.
  4. Κάνετε το ίδιο και με το μήλο, τη ρέγκα, το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο.
  5. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε.
  6. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύετε.
  7. Διατηρήστε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
  8. Για να ετοιμάσετε το ορεκτικό τοποθετήστε λίγο από την πατατοσαλάτα πάνω σε κάθε κράκερ. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο μπρικ πάνω στην πατατοσαλάτα, διακοσμήστε με μια κορφούλα σχοινόπρασο και σερβίρετε αμέσως.

Σημείωση: Μπορείτε να φτιάξετε την πατατοσαλάτα από την προηγούμενη και να την διατηρήσετε στο ψυγείο.

*Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ, μπορείτε να αντικαταστήσετε την ρέγκα SILL DILL, με οποιοδήποτε μαριναρισμένο ψάρι της αρεσκείας σας, που θα βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.

ΥΓ. Η σημερινή συνταγή αναρτήθηκε στο πλαίσιο των “Food Blog Awards 2015”του “ΒΗΜΑgourmet”, και συγκεκριμένα για την υποψηφιότητά μου στην κατηγορία “ Best Design & Site Architecture”. Για να με ψηφίσετε, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο facebook και πατήστε εδώ. Η ψήφος σας θα είναι έγκυρη αν πατήσετε “like” κάτω από το κείμενο. Μπορείτε να ψηφίσετε μια φορά τον κάθε διαγωνιζόμενο. Ευχαριστώ!   🙂

Potato Salad & Herring Canapés – Ορεκτικό με Πατατοσαλάτα και Ρέγκα

As I said in my previous post, I begin a series of recipes that you could create for your festive table, to timely plan the Christmas table. The whole idea came to me when I thought to invite friends at home to celebrate my birthday and to enjoy my new tableware from IKEA. I decided therefore to try some dishes and present them to you here as festive proposals. I tried to find recipes that are not particularly difficult and do not require a lot of time in the kitchen.

Potato Salad & Herring Canapés – Ορεκτικό με Πατατοσαλάτα και Ρέγκα

I must confess that the competition part for the Food Blog Awards 2015, organized by VIMAGourmet magazine, has inspired me more than I expected. Besides all these wonderful props IKEA kindly offered and I ‘m using in my photography, I thought I’d show you some products from the food store that characterize the shop and with which you can easily and quickly build sophisticated dishes. At first I made the white chocolate mousse torte, in which I used IKEA ginger biscuits as a base; the next recipe is the one I will show you today. It is one of the two starters of the menu: canapés with potato salad and SILL DILL herring, on KNACKERBROD crackers with dill and sesame. This herring is marinated in onion, dill and pepper and you can find it in the food store refrigerators. The crackers match perfectly with this potato salad. The starter is completed with some salmon roe, which gives the necessary intense flavor. I will tell you this … the audience was thrilled! 😉

Recipes for the other dishes will be presented in the coming days.

Potato Salad & Herring Canapés – Ορεκτικό με Πατατοσαλάτα και Ρέγκα

Total time:   30 minutes

Servings:   12-14 canapés

Ingredients:

  • 3 small potatoes
  • 3 eggs
  • 1 jar IKEA’s SILL DILL herring, drained (125 g./4.5 oz. drained weight)*
  • ½ medium onion
  • ½ apple, peeled
  • 240 g.(8.5 oz.) Greek strained yoghurt, 2% fat
  • 5g. (0.2 oz) chives (and some extra to decorate)
  • salt, pepper
  • 100 g. (3.5 oz.) salmon roe (red caviar)
  • 4 IKEA’s KNACKERBROD crackers, cut into 4 pieces each

Instructions:

  1. Peel and wash the potatoes. Boil in lightly salted water and drain. Allow to cool.
  2. Boil eggs for 7 minutes. Allow to cool and then peel them.
  3. Cut the potatoes and eggs into small pieces and place them in a bowl.
  4. Do the same with the apple, herring, onion and chives.
  5. Add the yogurt and stir.
  6. Add salt and pepper, to taste and stir.
  7. Keep the potato salad refrigerated until serving time.
  8. To prepare the appetizer place some of the potato salad onto each cracker. Then add a little red caviar on potato salad and garnish with a spring of chives. Serve immediately.

Note: You can make the potato salad the day before and keep refrigerated.

*If you don’t have access to an IKEA store, you can substitute the SILL DILL herring with a marinated fish of your taste, which you can find in super market’s refrigerators.

PS. Today’s recipe posted for my candidacy in the “Food Blog Awards 2015”, particularly in the “Best Design & Site Architecture” category. If you would like to vote for me, login to your facebook account and click here. You should click the “like” button below the text. Thank you! 🙂

#appetizers, #canapés, #fingerfood, #herring, #recipe, #potatosalad

16 comments

  1. ΝΑΙ! ΝΑΙ! ΝΑΙ! το …κοινό ενθουσιάστηκε!!!!
    Πολύ σπέσιαλ πατατοσαλάτα και το κρακεράκι σούπερ!!! Περίμενα πως και πως τη συνταγή! Σίγουρα θα την φτιάξω τα Χριστούγεννα ή μήπως και νωρίτερα????
    Πεντανόστιμο finger food!!!! Πολύ ωραία ιδέα!!!
    Οι φωτογραφίες σκίζουν!!!

    Καλημέρα!!!

    • The Healthy Cook says:

      για νωρίτερα το βλέπω, αν κρίνω το πόσο σου άρεσε!!! 😉
      ευχαριστώ πεπίτα!

  2. Επιτέλους!!!!! Άρχισαν οι αναρτήσεις !!!
    Τις περίμενα πως και πως!
    Το τραπέζι σου είναι εκπληκτικό, λιτό και όμορφο! Λατρεύω τις λαχανίδες, στο έχω πει???
    Τα ποτήρια φανταστικά!! Το ορεκτικό ασυναγώνιστο!
    Εκανες καλή δουλειά Εύη! Περιμένω με αγωνία τη συνέχεια και κλαίω που δεν ήμουν ένας από το κοινό σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • The Healthy Cook says:

      και μένα μου αρέσουν πολύ αυτά τα λαχανάκια! τα βρίσκω πολύ διακοσμητικά!
      ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Χρυσαυγή μου!
      την επόμενη φορά θα είσαι! 😉

  3. neanikon says:

    Μου αρέσει τόσο πολύ η πρώτη φωτογραφία !!! Έχει αυτή την θαλπωρή που είναι δύσκολο και να δημιουργήσεις και να αποτυπώσεις! Μπράβο Εύη, για άλλη μια φορά!!!!

  4. Χρύσα says:

    Δεν ξέρω με τι να πρωτοενθουσιαστώ!
    Με το γεγονός και μόνο ότι ξεκινούν οι Χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις;
    Με τα καναπεδάκια αυτά καθεαυτά;
    Με το γεγονός ότι αυτή η πατατοσαλάτα δεν έχει ίχνος μαγιονέζας;;;
    Με όλα!
    Και να ρωτήσω κάτι, βρε κορίτσι μου, είσαι πολύ ψηλή, αυτό το έχω εμπεδώσει (και δεν θα ξανασταθώ δίπλα σου χωρίς 10ποντα…), αλλά αυτή τη δεύτερη φωτογραφία από πού την έβγαλες;;; Από τον πάνω όροφο;;; Τόσο πανοραμική!

    • The Healthy Cook says:

      σ΄ευχαριστώ!
      αυτή η ρέγκα δεν είναι καπνιστή, σαν αυτές που έχουμε εμείς εδώ. καμία σχέση.είναι μαριναρισμένη με άνηθο και πιπέρια.
      δοκίμασε τη! σε φιλώ!

  5. cookika says:

    Μιαμ μιαμ, τέλεια τα υλικά της πατατοσαλάτας και πανέμορφο το στήσιμο του τραπεζιού!!
    Αποστολή επετεύχθη με τα ύψη, μπράβο! Φιλάκια

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.