Home » Tricolored Veggie Trahanas – Σπιτικός Τρίχρωμος Τραχανάς Λαχανικών

Tricolored Veggie Trahanas – Σπιτικός Τρίχρωμος Τραχανάς Λαχανικών

Tricolored Veggie Trachanas – Σπιτικός Τρίχρωμος Τραχανάς Λαχανικών

for english scroll down

Την αδυναμία μου για κάθε τι σπιτικό οι περισσότεροι την γνωρίζετε, την έχω εκφράσει πολλές φορές. Όσοι παρακολουθείτε τις αναρτήσεις μου έχετε δει τις προσπάθειές μου για σπιτικές καραμέλες, μαντολάτο, πουρέ μήλου χωρίς ζάχαρη, μείγμα για ζεστή σοκολάτα, καθώς και τυρί γιαουρτιούΑυτό που δεν σας έχω πει είναι ότι ενίοτε μας πιάνει μητέρα και κόρη μία επιθυμία δημιουργικότητας κατά την οποία είμαστε ικανές να γυρίσουμε το σπίτι ανάποδα…. Ε, περάσαμε μια τέτοια πρόσφατα… και μέσα σε λίγες μέρες φτιάξαμε σπιτικό γλυκό τραχανά, τον τρίχρωμο νηστίσιμο τραχανά λαχανικών που θα σας δείξω σήμερα και χυλοπίτες με την υπέροχη συνταγή της Ξανθής. Αν εξαιρέσετε την κούραση (ξεμεσιαστήκαμε είναι η αλήθεια..) όλο αυτό το εγχείρημα μας έκανε πολύ χαρούμενες, γιατί τίποτα από αυτά δεν είχαμε ξανακάνει. Πραγματικά, αν και κουραστικές, και οι τρεις αυτές παρασκευές είναι υπέροχες για όποιον αγαπάει την μαγειρική και τα αγνά τρόφιμα. Όσοι από εμάς έχουμε μεγαλώσει στην πόλη δεν είμαστε εξοικειωμένοι με όλα αυτά, όπως εκείνοι που έχουν μεγαλώσει στην επαρχία.

Tricolored Veggie Trachanas – Σπιτικός Τρίχρωμος Τραχανάς Λαχανικών

Ήθελα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω να είναι όσο πιο αγνά γίνεται, γι αυτό ρώτησα γνωστούς και φίλους και αφού έκανα τον γύρο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής βρήκα αυτά που ήθελα!  😉

Αγόρασα λοιπόν κατσικίσιο γάλα από την Ανάβυσσο και ενώ είχα παραγγείλει πληγούρι στην Παλαιά Φώκαια, κατέληξα να ψάχνω να το βρω στα Καλύβια. Το βρήκα λοιπόν και έτσι ήμασταν έτοιμες  για το πρώτο εγχείρημα μια και το απαραίτητο κόσκινο για τραχανά είχε έρθει από το Λιανοκλάδι!! Ακολουθώντας τις πολύτιμες συμβουλές φίλων και της Ξανθής, ο πληγουρίσιος τραχανάς ετοιμάστηκε.

Tricolored Veggie Trachanas – Σπιτικός Τρίχρωμος Τραχανάς Λαχανικών

Είχε έρθει η ώρα για τον νηστίσιμο τραχανά λαχανικών. Γι’ αυτόν βρήκα όλες τις πληροφορίες που ήθελα στο διαδίκτυο, αλλά αυτή η ανάρτηση που με εντυπωσίασε είναι αυτή από τον μπλογκ the gastrin, ένα μπλογκ που εστιάζει στην μεσογειακή διατροφή και στα αγνά υλικά.  Μου άρεσε πολύ η διαδικασία που περιέγραφαν τα κορίτσια και έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω την ίδια, προσθέτοντας και κάποια άλλα υλικά που ήθελα. Το μαντέψατε?….. μπαχαρικά κυρίως … 🙂 και μανιτάρια. Στην αρχή δεν είχα σκοπό να ετοιμάσω ανάρτηση για το μπλογκ, αλλά από την μία η συνταγή τους είναι τόσο σωστή (ακολούθησα την διαδικασία κατά γράμμα) και  την ευχαριστήθηκα τόσο πολύ, που ήθελα πραγματικά να το μοιραστώ μαζί σας!

Tricolored Veggie Trachanas – Σπιτικός Τρίχρωμος Τραχανάς Λαχανικών

Ο τραχανάς λαχανικών, πέρα από πολύ θρεπτικός, είναι νηστίσιμος και κατάλληλος για χορτοφάγους. Μπορεί να μαγειρευτεί με λάδι και χωρίς.  Η διαδικασία του είναι λίγο χρονοβόρα, αλλά μην σας πτοεί! Μια φορά τον χρόνο την κάνετε!!

Στην ουσία φτιάχνετε τρεις διαφορετικές ζύμες: μια κόκκινη, μια πορτοκαλί και μια πράσινη. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για τις τρεις ζύμες και στο τέλος, αφού τις τρίψετε με το κόσκινο, τις ενώνετε και έχετε έναν τρίχρωμο τραχανά.

Προτείνω να ξεκινήσετε την διαδικασία το απόγευμα, ώστε να αφήσετε την ζύμη να σταθεί όλη νύχτα, και το πρωί να την απλώσετε στον ήλιο.

Tricolored Veggie Trachanas – Σπιτικός Τρίχρωμος Τραχανάς Λαχανικών

Χρόνος προετοιμασίας :    1 ώρα για τις ζύμες, το στέγνωμα του τραχανά εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες

Ποσότητα:   αποδίδει περίπου 4 κιλά τραχανά

Υλικά:

για την κόκκινη ζύμη:

  • 750 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες & ξεσποριασμένες
  • 500 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουταλιά χοντρό αλάτι
  • ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • ½ κουταλάκι πάπρικα γλυκειά
  • 300 γρ. πληγούρι
  • 500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • αλεύρι κίτρινο (χωριάτικο), όσο πάρει

 

για την πράσινη ζύμη:

  • 300 γρ. κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 150 γρ. αρακά
  • 500 γρ. σπανάκι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κλωναράκια σέλινο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη ξερή
  • 1 κουταλάκι θυμάρι ξερό
  • 1 κουταλιά χοντρό αλάτι
  • ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 300 γρ. πληγούρι
  • 500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • αλεύρι κίτρινο (χωριάτικο), όσο πάρει

 

για την κίτρινη ζύμη:

  • 400 γρ. καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 300 γρ. κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 300 γρ. κρεμμύδια ή πράσα, ψιλοκομμένα (εγώ έβαλα και από τα δύο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές σκόνη μανιταριών (αποξηραμένα μανιτάρια αλεσμένα στο μούλτι, ώστε να γίνουν σκόνη)
  • 1 κουταλιά χοντρό αλάτι
  • ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι κουρκουμά
  • 300 γρ. πληγούρι
  • 500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • αλεύρι κίτρινο (χωριάτικο), όσο πάρει

Tricolored Veggie Trachanas – Σπιτικός Τρίχρωμος Τραχανάς Λαχανικών

Εκτέλεση:

  1. Μοιράζουμε τα λαχανικά για κάθε ζύμη σε τρεις κατσαρόλες και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα σκεπάζει. Τα βράζουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά με κλειστό καπάκι.
  2. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το πλιγούρι. Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ, ένα χρώμα τη φορά.
  4. Ρίχνουμε τον πολτό πίσω στην κατσαρόλα, ανοίγουμε τη φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το σιμιγδάλι βροχηδόν, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Μόλις το μείγμα πήξει αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λεκάνη, προσθέτουμε αλεύρι και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
  6. Αφήνουμε τα ζυμάρια στις λεκάνες τους σκεπασμένα με μια πετσέτα όλη τη νύχτα.
  7. Το πρωί κόβουμε μικρά κομμάτια, σαν μπουκίτσες, τα απλώνουμε σε ένα βαμβακερό τραπεζομάντηλο ή σεντόνι, και τα αφήνουμε στον ήλιο να στεγνώσουν. Σκεπάζουμε με τούλι ή σήτα και πιάνουμε όλες τις πλευρές με μανταλάκια ώστε να μην μείνει πέρασμα για έντομα. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε την σήτα έτσι ώστε να μην ακουμπάει πάνω στα κομμάτια ζύμης, ούτως ώστε ακόμα και να περπατήσουν πάνω κάποια έντομα να μην υπάρχει κίνδυνος να λερωθεί. Φροντίζουμε να γυρίζουμε τα κομμάτια κάθε 2-3 ώρες.  Δεν πρέπει να ξεραθούν. Θα στεγνώσουν απ’ έξω αλλά μέσα θα πρέπει να έχουν υγρασία. Δοκιμάστε να τρίψετε τα κομμάτια με το κόσκινο και τότε θα καταλάβετε αν είναι έτοιμα. Αν δεν είναι αφήστε τα στον ήλιο λίγο ακόμη.
  8. Αφού τα τρίψετε απλώστε πάλι τον τραχανά στον ήλιο ώστε να στεγνώσει τελείως. Το βράδυ μαζέψτε τον μέσα στο σπίτι. Ο χρόνος που θα χρειαστεί εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Εγώ τον έτριψα αργά την ίδια μέρα και χρειάστηκε 2 μέρες για να στεγνώσει τελείως.

Στην πρωτότυπη συνταγή αναφέρετε πως η διαδικασία στεγνώματος μπορεί να ολοκληρωθεί στον φούρνο μας. Στην δική μου περίπτωση δεν χρειάστηκε, αλλά αν οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν, είναι μια καλή λύση.

Tricolored Veggie Trachanas – Σπιτικός Τρίχρωμος Τραχανάς Λαχανικών

Most of you know my love for everything homemade; I have expressed it many times. Those who keep track of my posts you’ve seen my efforts for homemade candiesnougat, unsweetened applesauce, hot chocolate mix, and yogurt cheese. What I have not said is that sometimes grips us, mother and daughter, a desire for creativity on which we are able to turn the house upside down …. Well, we ‘ve experienced such one  recently … and within a few days we made homemade trahana (a Greek traditional food made with cracked wheat and fresh milk), the tricolored veggie trahana  that I will show you today and homemade pasta (hylopites) with the wonderful recipe of Xanthi. If you exclude fatigue (the truth is that it was very tiring …) this experience made us very happy, because all of these we were doing for the first time. Really, though tiring, these three preparations are wonderful for anyone who loves cooking and clean food. Those of us who have grown up in the city we’re not familiar with all of them, as those who have grown up in the province.

Tricolored Veggie Trachanas – Σπιτικός Τρίχρωμος Τραχανάς Λαχανικών

Trahanas is a Greek traditional pasta made from flour or bulgur, and milk or soured milk or yogurt. It is prepared either sweet or sour and it is dried in the sun in the summer in order to be ready for consumption in the winter. It is usually cooked as a soup.

I wanted the materials I use to be as pure as possible, so I asked friends and acquaintances, and after I made the round of Attica I found what I was looking for!  😉

So I bought goat’s milk from Anavissos and while I had ordered cracked wheat in Palaia Fokaia, I came looking for it in Kalyvia. So we were ready for our first project since the necessary sieve for trahana had come from Lianokladi!! Following the invaluable advice of friends and Xanthi, the bulgur trahana was prepared.

After that, it was time for the lenten tricolored trahana with vegetables. For this I found all the information I wanted on the internet, but the post that impressed me most is the one on the gastrin, a blog that focuses on Mediterranean diet and natural ingredients. I loved the process the girls described and I decided to follow the same, adding some other ingredients I had in mind. You guessed it?  Mostly spices and mushrooms. At first I did not aim to prepare a post, but the recipe is so good (I followed the procedure exactly) and enjoyed it so much, I really wanted to share it with you!

Tricolored Veggie Trachanas – Σπιτικός Τρίχρωμος Τραχανάς Λαχανικών

This vegetable trahanas is very nutritious, fasting and suitable for vegetarians and vegans. It can be cooked with olive oil or just water. The process is a bit time consuming, but you should not be intimidated! You only make it once a year!!

In essence you make three different doughs: one red, one orange and one green. Follow the same procedure for all three doughs and then rub trahana with the sieve, mix it and you have a tricolor trahana.

I propose to start the process in the afternoon to leave the dough to stand overnight, and in the morning spread out in the sun.

Tricolored Veggie Trachanas – Σπιτικός Τρίχρωμος Τραχανάς Λαχανικών

Preparation time:    1 hour for the three doughs; drying the trahana depends on weather conditions

Yields:   approx. 8-9 lbs

Ingredients:

for the red dough:

  • 6 lb. tomatoes, peeled and seeded
  • 1 lb. sweet red peppers, seeded and cut into medium-sized pieces
  • 1 tablespoon coarse salt
  • ½ teaspoon black pepper
  • ½ teaspoon cayenne pepper
  • ½ teaspoon sweet paprika
  • 5 oz. bulgur
  • 1 lb. fine semolina
  • yellow bread flour

 

for the green dough:

  • 5 oz. zucchini, peeled and cut into thin slices
  • 3 oz. peas
  • 500 g. spinach
  • ½ bunch parsley
  • 3 sprigs celery
  • 1 teaspoon dry oregano
  • 1 teaspoon dried thyme
  • 1 tablespoon coarse salt
  • ½ teaspoon black pepper
  • 5 oz. bulgur
  • 1 lb. fine semolina
  • yellow bread flour

 

for the yellow dough:

  • 9 lb. carrots, peeled and cut into thin slices
  • 5 oz. zucchini, peeled and cut into thin slices
  • 5 oz. onions or leeks, chopped (I put both)
  • 2 cloves garlic
  • 2 tablespoons mushroom powder (dried mushrooms ground in a food processor to a powder)
  • 1 tablespoon coarse salt
  • ½ teaspoon black pepper
  • 1 teaspoon turmeric
  • 5 oz. bulgur
  • 1 lb. fine semolina
  • yellow bread flour

Instructions:

  1. Divide the vegetables for each dough into three pots and add enough water to cover them. Boil over medium-low heat with the lid closed.
  2. Once the vegetables are tender, add salt, pepper and other spices. Allow to boil for 2-3 minutes and add the bulgur. Turn off the heat and stir.
  3. Let the mixture cool for about 10 minutes and mash the vegetables in a blender, one color at a time.
  4. Pour the purée back into the pot, open the fire and when it boils pour the semolina, stirring at the same time. Once the mixture thickens remove from heat.
  5. Transfer the mixture to a large bowl, add flour and knead well until you have firm dough.
  6. Leave the three doughs to their basins covered with a towel overnight.
  7. In the morning cut small pieces, like bites, then spread them on a cotton tablecloth or sheet, and leave in the sun to dry. Cover with tulle or gauze and catch all sides with pegs so that no passage left for insects. Try to position the tulle so that it does not touch upon the dough pieces, so even if some insects walk on it the dough won’t be soiled. Be sure to turn the pieces every 2-3 hours. They should not dry out. They will dry from the outside but inside they should have moisture. Try to rub the pieces with the sieve and if they do then you will know they are ready. If not let them the sun a little longer.
  8. After the rub, leave trahana again in the sun to dry completely. In the evening gather it inside. The time it takes depends on the weather conditions. I rubbed him late in the first day and it took 2 days to dry completely.

In the original recipe it is mentioned that the drying process can be completed in the oven. In my case I did not do that, but if the weather conditions are not favorable, it is a good solution.

Facebook Comments

32 comments

  1. Μπραβο βρε Ευη!!!!
    Καταπληκτικη δουλεια!!! Καλα εκανες κι εβαλες μπαχαρικα…πω πω ανυπομονω να δοκιμασω!!
    Πολυ ωραιες ολες οι φωτογραφιες και ειδικα αυτες με τα χερακια της μαμας !!

    Φιλιααααα

    • The Healthy Cook says:

      χαχαχα!! η μαμά σε ευχαριστεί!
      το ξέρεις, χωρίς μπαχαρικά δεν γίνεται! 😉
      ευχαριστώ πεπίτα μου!!

  2. Respect σε μαμά και κόρη!! Κάνατε υπέροχη δουλειά και τολμώ να πω ότι οι χρωματιστοί τραχανάδες με κέρδισαν περισσότερο.
    Επίσης, εσύ καλέ γύρισες τον τόπο για να βρεις υλικά και έκανες έρευνα, όχι αστεία!!
    Μπράβο, να τους απολαύσετε και του χρόνου να είστε καλά να ξαναφτιάξετε.
    Υ.Γ. Αυτή τη μανία που σε κάνει να θες να γυρίσεις το σπίτι ανάποδα…κάτι μου θυμίζει να δεις…χιχι
    Φιλάκια πολλά Εύη μου, καλημέρα 🙂

    • The Healthy Cook says:

      ναι, το έχω αυτό να μην μετράω τις αποστάσεις αν θέλω να βρω κάτι…….
      οι χρωματιστοί είναι πιο εντυπωσιακοί, η αλήθεια είναι αυτή!
      κι εσύ του κλαμπ, ε? κατάλαβα! 😉
      φιλιά!!!!!

  3. mia maria says:

    Πω πω! Συγχαρητήρια! Έχεις δίκιο, για κάποιους από εμάς που είμαστε μεγαλωμένοι στην πόλη όλο αυτό φαίνεται βουνό! Και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην καταπληκτική δουλειά σου! Τι να πω….δεν έχω λόγια!!!

    • The Healthy Cook says:

      ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!
      τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο, του χρόνου θα το ξανακάνω!!
      σε φιλώ!

  4. Η αλήθεια είναι οτι τον τραχανά της γιαγιάς δεν τον τίμησα ποτέ δεόντως αλλά αυτή η εκδοχή με τα μπαχαρικά και τις διάφορες γεύσεις φαίνεται υπέροχη. Μπράβο!

    • The Healthy Cook says:

      αααα, θα σε μαλώσω! από τα χεράκια της γιαγιάς και δεν τον έτρωγες?? 🙂
      ευχαριστώ κοριτσάκι μου!

  5. Πω, πω, κάνατε καταπληκτική δουλειά! Πιστές στην παράδοση, από τις πρώτες ύλες μέχρι τη μέθοδο παρασκευής! Εγώ απ’ την άλλη ακολούθησα λιγότερο πατροπαράδοτη μέθοδο, προμηθεύτηκα τα υλικά από το σούπερ μάρκετ, τον στέγνωσα στο φούρνο και τον έτριψα στο μούλτι, το άλλο άκρο δηλαδή! Αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις την παράδοση, την φέρνεις στα μέτρα σου!

    • The Healthy Cook says:

      καλωσόρισες Νανά! 🙂
      χαχαχαχα!! και η δική σου μέθοδος μια χαρά φαίνεται!!
      ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για το σχόλιο!
      καλό σου βράδυ

  6. Ξανθή says:

    Υπέροχα χρώματα καταπληκτική δουλειά. Την άλλη εβδομάδα θα αποφασίσω αν θα φτιάξω τον πολύχρωμο. Θα μιλήσουμε.
    Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά και τη χρήση της συνταγής μου.
    Φιλιά

    • The Healthy Cook says:

      κι εγώ ευχαριστώ Ξανθή για τις συμβουλές και την βοήθεια!
      φιλιά!

  7. Χρύσα says:

    Χαρά στο κουράγιο σας! Το αποτέλεσμα πάντως δικαίωσε την κούρασή σας!
    Μου αρέσει πολύ ο τραχανάς, έχω δοκιμάσει και λαχανικών και ήταν πολύ καλός, αλλά σίγουρα όχι τόσο όσο ο σπιτικός!

    • The Healthy Cook says:

      είσαι από τους λίγους που ξέρω που έχουν δοκιμάσει τέτοιο τραχανά! οι περισσότεροι δεν τον γνώριζαν καν.
      ευχαριστώ πολύ!

  8. Marion says:

    Τον τραχανά τον τιμούμε στο σπίτι χειμώνα – καλοκαίρι.
    Λαχανικών δεν έχω δοκιμάσει. Ουτε να φτιάξω βέβαια.. Μπράβο Ευη. Πολύ ωραίος έγινε.
    Είναι λίγο κουραστική η διαδικασία, αλλά όπως λες κι εσύ μια φορά το χρόνο γίνεται.
    Αλλωστε αξίζει από όλες τις απόψεις.

    και του χρόνου να είσαι καλά να ξανακάνεις.

    Φιλιά

    • The Healthy Cook says:

      ευχαριστώ πολύ Μάριον!
      για μια φορά τον χρόνο αντέχεται!! 😉

  9. aris says:

    Υπέροχο !! Συγχαρητήρια Εύη!!
    Μας αποδεικνύεις πόσα μπορούμε τελικα να φτιάξουμε μόνοι μας, και μάλιστα πιο όμορφα και πιο θρεπτικά από αυτά του εμπορίου !!

    • The Healthy Cook says:

      έτσι ακριβώς! πολλά μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας.
      ευχαριστώ πολύ Άρη! 🙂

  10. Μου αρεσει πολυ ο τραχανας αλλα αυτη τη στιγμη δεν μπορω να σκεφτω οτι θα εφτιαχνα. Αυτο με κανει να θαυμαζω ακομα περισσοτερο την ηδη εξαιρετικη προσπαθεια σου. Τι να πω; Οτι και μονο ο αγωνας που εκανες για να βρεις τα υλικα αποδεικνυει το ποσο δωσμενη εισαι σ’αυτο που κανεις!! Χιλια μπραβο για ολα Ευη!!!!!
    Και του χρονου λοιπον!!! 🙂

  11. Εγώ δεν είμαι καθόλου φαν του κλασικού τραχανά λόγω του συστατικού του πρόβειου γάλακτος που μου μυρίζει φοβερά! Αλλά η δική σου vegan συνταγή με ενθουσίασε!! Ελπίζω να καταφέρω να το δοκιμάσω άμεσα!! Φιλιά !

  12. sp00nstories says:

    Μπράβο βρε κορίτσι!Με κατέπληξες! Έκανες φανταστική δουλειά!Νομίζω πως σου αξίζουν συχαρητήρια!Αν μπορέσω θα το δοκιμάσω και εγώ!Πολλά πολλά φιλιά!

  13. Λατρεύω τον τραχανά , αλλα δεν εχω δοκιμάσει να φτιάξω σπιτικό. Ως συνηθως πηγαίνω τα υλικά μου σε ενα εργαστηρι και μου τον φτιάχνουν εκει αχχαχαχα
    Καλή εβδομάδα!
    Φιλιά

    • The Healthy Cook says:

      αυτό με τα εργαστήρια που πας τα υλικά και σου το φτιάχνουν το έμαθα πρόσφατα! είναι πολύ καλή λύση για όσους δεν έχουν χρόνο.
      σ’ ευχαριστώ πολύ Αριάδνη! καλή εβδομάδα και σε σένα!
      φιλιά

  14. Sathya says:

    Συγχαρητήρια για την υπέροχη ανάρτηση! Θα ήθελα να σας ρωτήσω, πόσο περίπου αλεύρι θα μας χρειαστεί; Κι όταν λέμε κίτρινο εννούμε το καλαμποκάλευρο; Ευχαριστώ πολύ!

    • The Healthy Cook says:

      Καλησπέρα! Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!
      Όχι δεν είναι το καλαμποκάλευρο. Είναι το κίτρινο σταρένιο (ψάξτε το έτσι στο διαδίκτυο) αλεύρι που χρησιμοποιούμε συνήθως για ψωμί, αλλά και άλλες παρασκευές.
      Όσον αφορά το πόσο δεν μπορώ να σας πω. Εξαρτάται από τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσετε. Το κάθε χρώμα θα πάρει διαφορετική ποσότητα αλευριού γιατί έχει να κάνει με το πόση υγρασία έχουν τα λαχανικά.
      Καλή επιτυχία εάν το δοκιμάσετε!

Leave a Reply