• Ελληνικά
  • English
  • Για χορτοφάγους/ Επιδόρπια/ Κέικ & Μάφινς/ Πρωινά/ Σνακς/ Στο χέρι/ Συνταγές

    Υγιεινά Μάφινς Μπανάνας με Σοκολάτα

    Είσαστε κι εσείς από εκείνους που αφήνουν τις μπανάνες στον πάγκο τις κουζίνας για μέρες? Και που όταν μαυρίσουν πια, αναρωτιέστε γιατί δεν τις αξιοποιήσατε? Κι εγώ το ίδιο…. Μου αρέσουν πολύ οι μπανάνες, αλλά συνήθως έχω κι άλλα φρούτα στο σπίτι που μου αρέσουν περισσότερο, ειδικά το καλοκαίρι.  🙂  Γι’ αυτό, τελευταίως, ψάχνω να βρω τρόπους να εκμεταλλευτώ τις ώριμες μπανάνες, πέρα από το να τις βάζω στην κατάψυξη για ένα δροσιστικό smoothie. Μετά τις πολύ νόστιμες τηγανίτες, έρχονται και τα υγιεινά μάφινς μπανάνας να δώσουν την λύση!

    Vegan-Banana-Chocolate-Muffins – Υγιεινά-Μάφινς-Μπανάνας-Σοκολάτα

    Είναι τέλεια για τον πρωινό καφέ, για ένα υγιεινό σνακ στην δουλειά ή στο σχολείο και το σημαντικότερο είναι πως μπαίνουν στην κατάψυξη για να διατηρηθούν και όταν τα αποψύχετε είναι τα ίδια όπως πριν! Όταν ο καιρός είναι ζεστός τα κέικ και μάφινς που περιέχουν φρούτα δεν κρατούν πάνω από 2 ημέρες. Στο ψυγείο θα διατηρηθούν 1-2 ημέρες ακόμα, αλλά στην κατάψυξη διατηρούνται πολύ περισσότερο. Και τα παιδιά τα λατρεύουν!

    Αν δεν έχετε φορμάκια για μάφινς, βάλτε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Απλά, έχετε στο νου σας πως θα χρειαστεί λίγο παραπάνω ψήσιμο. Επιπλέον, αν δεν έχετε μίξερ μπορείτε να φτιάξετε τα μάφινς ανακατεύοντας τα υλικά στο χέρι. Το μίξερ δεν είναι απαραίτητο, απλά κάνει τα πράγματα πιο εύκολα.

    Vegan-Banana-Chocolate-Muffins – Υγιεινά-Μάφινς-Μπανάνας-Σοκολάτα

    Εγώ χρησιμοποίησα λάδι καρύδας για τα μάφινς, το οποίο έχει ουδέτερη γεύση, αλλά μπορούν να γίνουν και με ένα απαλό ελαιόλαδο.

     

    Υγιεινά Μάφινς Μπανάνας με Σοκολάτα

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Serves: 11 μάφινς
    Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 20-25 λεπτά

    Ingredients

    • 1 ¾ φλυτζανιού (200 γρ.) αλεύρι ολικής από δίκοκκο σιτάρι
    • 1/3 φλυτζανιού (80ml) λάδι καρύδας, ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • ½ φλυτζάνι (170 γρ.) σιρόπι σφενδάμου, ή μέλι
    • 2 μεγάλα αυγά
    • 3 μέτριες, ώριμες μπανάνες (220 γρ. περίπου)
    • ¼ φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου, ή άλλο γάλα της αρεσκείας σας
    • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
    • λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
    • ½ κουταλάκι αλάτι
    • 100 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτες

    Instructions

    1

    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170ο

    2

    Στον κάδο του μίξερ ανακατέψτε το λάδι με το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι.

    3

    Προσθέστε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέστε τις μπανάνες και το γάλα και ανακατέψτε και πάλι.

    4

    Προσθέστε την μαγειρική σόδα, το αλάτι και την βανίλια. Ανακατέψτε.

    5

    Ρίξτε λίγο-λίγο το αλεύρι μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

    6

    Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε ελαφρά.

    7

    Μοιράστε το μείγμα στις ειδικές φόρμες για μάφινς και ψήστε για 20-25 λεπτά. Για να βεβαιωθείτε πως ψήθηκαν, βυθίστε μια οδοντογλυφίδα ή ένα καλαμάκι για σουβλάκι στο κέντρο ενός από τα μάφινς. Αν βγει στεγνό, έχουν ψηθεί.

    Nutrition

    • 280 Calories
    • 41g Carbohydrates
    • 34mg Cholesterol
    • 11g Fat
    • 2g Fiber
    • 4g Protein
    • 8g Saturated fat
    • 238mg Sodium
    • 21g Sugar

    Notes

    Διατροφική αξία ανά μερίδα (99g)

     

    Vegan-Banana-Chocolate-Muffins – Υγιεινά-Μάφινς-Μπανάνας-Σοκολάτα

     

    Vegan-Banana-Chocolate-Muffins – Υγιεινά-Μάφινς-Μπανάνας-Σοκολάτα

     

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    11 Comments

  • Reply
    peps@pepiskitchen
    24 Οκτωβρίου, 2016 at 4:30 μμ

    Εχω χαζεψει με τις φωτογραφιες και δεν εχω μελετησει τη συνταγη χαχα Πολυ ωραιες!!!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      25 Οκτωβρίου, 2016 at 12:38 πμ

      ευχαριστώ πεπίτα!

  • Reply
    Χρυσαυγή
    24 Οκτωβρίου, 2016 at 9:02 μμ

    Ναι, είμαι κι εγώ από αυτές που κρατάνε τις μπανάνες χωρίς να τις τρώνε και μετά κοιτάζω που να τις χρησιμοποιήσω!! χαχαχαχαχα
    Εύη, πολύ πολύ όμορφες φωτογραφίες για αυτά τα σούπερ τέλεια μάφινς! Μου αρέσουν τα υγιεινά άγλυκα κέικ, μπάρες, μάφινς κλπ που τα τρως για πρωινό!! Μπράβο σου για όλα!!
    σε φιλώ!!!!!!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      25 Οκτωβρίου, 2016 at 12:40 πμ

      ααα, ήξερα ότι είμαστε πολλοί! 😀
      ευχαριστώ κοριτσάκι μου!
      σε φιλώ

  • Reply
    Χρύσα
    29 Οκτωβρίου, 2016 at 6:40 μμ

    Σε μας η αλήθεια είναι ότι δεν μένουν συχνά οι μπανάνες, γιατί τις τσακίζει, ο μικρός, αλλά πού και πού αφήνω επίτηδες μερικές για τέτοιες χρήσεις… Είναι το τέλειο κεκάκι για πρωινό, κάνω συχνά κι εγώ παρόμοια, και έτσι επιβεβαιώνω!!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      3 Νοεμβρίου, 2016 at 4:57 μμ

      είναι όντως τέλεια! σ’ ευχαριστώ Χρύσα μου!

  • Reply
    georgiou vicky
    3 Νοεμβρίου, 2016 at 4:38 μμ

    ποσα γραμμαρια μελι?το φλυτζανι τι χωρητικοτητας ειναι?

    • Reply
      The Healthy Cook
      3 Νοεμβρίου, 2016 at 4:48 μμ

      μιλάμε πάντα για τις μεζούρες μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής. θα υπολογίσετε 170 γρ. μέλι

  • Reply
    Υγιεινά Μάφινς Μπανάνας με Σοκολάτα | KeepUp
    9 Φεβρουαρίου, 2018 at 7:01 μμ

    […] Από την Healthy Cook  […]

  • Reply
    Υγιεινά μάφινς μπανάνας με σοκολάτα | KeepUp
    26 Νοεμβρίου, 2020 at 9:55 πμ

    […] Από την Healthy Cook  […]

  • Reply
    Υγιεινή Σπιτική Πραλίνα Φουντουκιού (Nutella) - The Healthy Cook
    22 Μαρτίου, 2021 at 1:52 μμ

    […] digestive, με τις τηγανίτες μπανάνας, με μάφινς όπως αυτά, να φτιάξετε το Τσιζκέικ Nutella, με φρέσκα φρούτα όπως […]

  • Leave a Reply