• Ελληνικά
  • English
  • Για χορτοφάγους/ Πρωινά/ Σνακς/ Συνταγές

    Αβοκάντο με Γιαούρτι

    Καιρό έχουμε να τα πούμε 🙂 Καλοκαίριασε, άρχισαν τα μπάνια και οι ζέστες και έπεσαν οι ρυθμοί. Κι εγώ επιτέλους μπορώ να πω πως ξεκουράζομαι. Τελείωσα την σχολή μαγειρικής, πήρα το πτυχίο μου και τώρα χαλαρώνω και μαζεύω δυνάμεις για την νέα χρονιά 😉 Σήμερα σας έχω ένα συνδυασμό αβοκάντο με γιαούρτι ο οποίος μπορεί να δουλέψει είτε ως πρωινό, είτε ως σνακ, ή ως ελαφρύ βραδινό, ανάλογα με τι θα το συνοδεύσεις.

    Αβοκάντο με γιαούρτι: τρώγεται σαν πρωινό, σνακ ή βραδινό, ανάλογα με το συνοδευτικό που θα διαλέξεις - Avocado yogurt: it's either breakfast, snack or dinner depending on the topping you choose

    Πρόκειται για μια απλή, αλλά πολύ υγιεινή και εύκολη ιδέα, ώστε να έχεις ποικιλία στην διατροφή σου, και να μπορείς να το συνδυάσεις με αλμυρό ή γλυκό, ανάλογα με την διάθεση σου και την ώρα. Να, λοιπόν, άλλος ένα τρόπος να χρησιμοποιήσεις αυτό το μαγικό τρόφιμο, το αβοκάντο. Στο μπλογκ θα βρεις πολλές ιδέες εδώ.

    Αβοκάντο με γιαούρτι: τρώγεται σαν πρωινό, σνακ ή βραδινό, ανάλογα με το συνοδευτικό που θα διαλέξεις - Avocado yogurt: it's either breakfast, snack or dinner depending on the topping you choose

    Το αβοκάντο με γιαούρτι με την μεταξένια υφή, μπορεί να συνδυαστεί και με πολλά άλλα toppings, από αυτά που σας προτείνω εγώ. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε συνδυασμούς όπου θα χρησιμοποιήσετε φρούτα και λαχανικά εποχής, σπιτικές μαρμελάδες και ότι άλλο τραβά η όρεξη σας.

    Αβοκάντο με Γιαούρτι

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
    Loading...
    Serves: 2
    Prep Time: 5 λεπτά

    Ingredients

    • 170γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
    • 150γρ. ώριμο, καθαρισμένο αβοκάντο
    • αλμυρή εκδοχή:
    • 1 τσιμπιά αλάτι
    • 1 κουταλάκι χυμό λάιμ
    • προτεινόμενα συνοδευτικά:
    • αλατισμένος και καβουρδισμένος κολοκυθόσπορος, ραπανάκια και φρέσκος κόλιανδρος, τοματάκια, κόλιανδρος και κρεμμύδι
    • γλυκιά εκδοχή:
    • 1-2 κουταλιές μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
    • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
    • προτεινόμενα συνοδευτικά:
    • φράουλες, ή άλλα φρούτα εποχής, σπιτική μαρμελάδα, σπιτική γκρανόλα*

    Instructions

    1

    Στον κάδο του μούλτι ή του μπλέντερ προσθέτουμε το αβοκάντο και το γιαούρτι και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για την αλμυρή ή γλυκιά εκδοχή και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν απαλή κρέμα.

    2

    Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με συνοδευτικά της επιλογής μας.

    3

    Καλό είναι να καταναλωθεί άμεσα, αλλά μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1-2 ημέρες. Μπορεί να χάσει το πράσινο χρώμα του, αλλά η γεύση του δεν θα αλλάξει.

     

    *Δείτε εδώ πως θα φτιάξετε μια γρήγορη σπιτική γκρανόλα.

     

    Συνταγή προσαρμοσμένη από το βιβλίο “An Avocado a Day” by Lara Ferroni.

    Αβοκάντο με γιαούρτι: τρώγεται σαν πρωινό, σνακ ή βραδινό, ανάλογα με το συνοδευτικό που θα διαλέξεις - Avocado yogurt: it's either breakfast, snack or dinner depending on the topping you choose

     

    Αβοκάντο με γιαούρτι: τρώγεται σαν πρωινό, σνακ ή βραδινό, ανάλογα με το συνοδευτικό που θα διαλέξεις - Avocado yogurt: it's either breakfast, snack or dinner depending on the topping you choose

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    1 Comment

  • Reply
    dolmadaki
    14 Ιουλίου, 2018 at 2:56 πμ

    συγχαρητηρια!! καλη σταδιοδρομια τωρα με πολλες μαγειρικες δημιουργιες!!! τι ωραια συνταγη ! μπορεις να το φασ κ σαν γλυκο αλλα κ σαν σως

  • Leave a Reply