• Ελληνικά
  • English
  • Vegan/ Για χορτοφάγους/ Επιδόρπια/ Μπισκότα/ Νηστίσιμα/ Σνακς/ Στο χέρι/ Χειροποίητα Βρώσιμα Δώρα

    Μπισκότα Καρύδας με Matcha

    Σας έχω σούπερ συνταγή για σήμερα! Υπέροχα, πεντανόστιμα και θρεπτικά μπισκότα καρύδας με Matcha, χωρίς γλουτένη και με vegan εκδοχή, που μπορούν να ικανοποιήσουν σχεδόν όλα τα γούστα και τις διατροφικές προτιμήσεις. Θα τα αγαπήσετε, πιστέψτε με.

    Υγιεινά μπισκότα καρύδας με Matcha Ninja, χωρίς γλουτένη, ιδανικά και για χορτοφάγους - Healthy, vegan and gluten-free matcha coconut cookies

    Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι,  πως είμαι ενθουσιασμένη με αυτή την συνταγή. Τα υλικά της είναι ένα και ένα: καρύδα, κολοκυθόσποροι, αμύγδαλα, λάδι καρύδας, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και φυσικά Matcha Ninja, το μοναδικό 100% Ceremonial Grade Matcha τσάι στην Ελλάδα.  Στην παρασκευή του χρησιμοποιούνται μόνο τα πιο νεαρά και φρέσκα φύλλα από την κορυφή του φυτού, τα οποία είναι πιο γλυκά (εκ φύσεως) και πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

    Έχω γράψει παλαιότερα ένα άρθρο για το τι είναι το Matcha. Όμως, μου στέλνετε μηνύματα με απορίες, οπότε θα σας πως λίγα λόγια ξανά.  Πρόκειται για ολόκληρα φύλλα πράσινου τσαγιού (ποικιλίας tencha) αλεσμένα σε σκόνη, με έντονο πράσινο χρώμα. Καταναλώνοντας ολόκληρο το φύλλο, και όχι μόνο το εκχύλισμά του, προσλαμβάνει κανείς 137 φορές τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού και 12 φορές την θρεπτική του αξία. Το matcha έχει τόσα πολλά και σημαντικά για τον οργανισμό οφέλη, που κατατάσσεται στην ειδική κατηγορία των τροφίμων-φαρμάκων. Καλλιεργείται με διαφορετικό τρόπο από το απλό πράσινο τσάι, γι’ αυτό και διατηρεί όλη την διατροφική του αξία. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο πρέπει να προσέχουμε την ποιότητα του Matcha που αγοράζουμε. Προτείνω να διαβάσετε το σχετικό άρθρο μου για τις κατηγορίες του Matcha που θα βρείτε στην αγορά, την διατροφική του αξία και τις ευεργετικές του ιδιότητες και τους λόγους που, κατά την γνώμη μου, κάνει το Matcha Ninja την σωστή επιλογή. Θα βρείτε το άρθρο εδώ.

    Υγιεινά μπισκότα καρύδας με Matcha Ninja, χωρίς γλουτένη, ιδανικά και για χορτοφάγους - Healthy, vegan and gluten-free matcha coconut cookies

    Ας επιστρέψουμε όμως στην σημερινή συνταγή. Δεν σας είπα το καλύτερο 😉 Τα πράσινα αυτά καρυδάτα μπισκότα μπορούμε να τα γεμίσουμε με «σαντιγί» από κρέμα καρύδας. Είναι μια πιο ελαφριά και αεράτη εκδοχή της κλασσικής με ελαφριά γεύση καρύδας, η οποία ταιριάζει υπέροχα με τα μπισκότα και τα κάνει πολύ πιο εντυπωσιακά. Πρέπει όμως να προνοήσουμε και να τοποθετήσουμε τις κονσέρβες με την κρέμα καρύδας στο ψυγείο τουλάχιστον 24 ώρες πριν φτιάξουμε την «σαντιγί». Θα τα πούμε όμως παρακάτω.

    Μπισκότα Καρύδας με Matcha

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Serves: 34 μπισκότα (17 γεμιστά μπισκότα)
    Prep Time: 15-20 λεπτά Cooking Time: 15 λεπτά

    Ingredients

    • μπισκότα καρύδας με matcha:
    • 200γρ. τριμμένη καρύδα
    • 60γρ. κολοκυθόσπορους, τριμμένους στο μούλτι σε σκόνη
    • 150γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, τριμμένα στο μούλτι σε σκόνη
    • 160γρ. μέλι, ή, σιρόπι σφενδάμου
    • 1 κουταλιά Matcha Ninja
    • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
    • 5 κουταλιές (80ml) λάδι καρύδας, λιωμένο
    • 3 κουταλιές νερό καρύδας*
    • γέμιση καρύδας:
    • 2 κονσέρβες κρέμα καρύδας
    • 2-3 κουταλιές στέβια, σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1
    • ¼ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)

    Instructions

    1

    Ξεκινάμε φτιάχνοντας την γέμιση: Βάζουμε τουλάχιστον 24 ώρες πριν την κρέμα καρύδας στο ψυγείο. (Με την ψύξη η κρέμα καρύδας θα ανέβει στην επιφάνεια της κονσέρβας και θα διαχωριστεί από το νερό. Όταν ανοίξουμε την κονσέρβα για να φτιάξουμε την γέμιση, απλά θα πάρουμε την κρέμα που θα βρίσκεται πάνω-πάνω, με ένα κουτάλι και στην κονσέρβα θα μείνει το νερό. Το κρατάμε γιατί ένα μέρος του θα μας χρειαστεί για την συνταγή. Για να αξιοποιήσετε το υπόλοιπο δείτε τις σημειώσεις.)

    2

    Ανοίγουμε τις κονσέρβες και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την κρέμα καρύδας και την βάζουμε σε ένα μπωλ. Την χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την βανίλια και την στέβια και την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν σαντιγί. Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε. Όσο πιο νωρίς την φτιάξουμε τόσο πιο πολύ θα έχει δέσει.

    3

    Μπισκότα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C.

    4

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και τα ζυμώνουμε. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που δεν κολλάει, Εάν μας βγει στεγνή προσθέτουμε λίγο νερό, ή, λάδι καρύδας, διαφορετικά προσθέτουμε λίγους ακόμα αλεσμένους κολοκυθόσπορους ή αμύγδαλα.

    5

    Τα πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπισκότα και με στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 5εκ. τους δίνουμε σχήμα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να άρουν λίγο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πάνω σε σχάρα.

    6

    Αφού κρυώσουν τα μπισκότα τα «γεμίζουμε» με ένα κορνέ ή τα αλείφουμε με ένα μαχαίρι με την κρέμα.

    7

    Μπορούμε βέβαια να τα απολαύσουμε σκέτα. Όπως και να έχει είναι πάρα πολύ νόστιμα!

    Nutrition

    • 104 Calories
    • 15g Carbohydrates
    • 2mg Cholesterol
    • 16.2g Fat
    • 1g Fiber
    • 3g Protein
    • 11.8g Saturated fat
    • 32mg Sodium
    • 13g Sugar

    Notes

    *Από το νερό που μένει από τις κονσέρβες κρέμας καρύδας για την γέμιση. Και επειδή δεν πετάμε τίποτα, 🙂 το υπόλοιπο το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε smoothies, ή το φυλάμε στην κατάψυξη για αργότερη χρήση.

    Διατροφική αξία ανά μερίδα (62g)

     

    Υγιεινά μπισκότα καρύδας με Matcha Ninja, χωρίς γλουτένη, ιδανικά και για χορτοφάγους - Healthy, vegan and gluten-free matcha coconut cookies

     

    Υγιεινά μπισκότα καρύδας με Matcha Ninja, χωρίς γλουτένη, ιδανικά και για χορτοφάγους - Healthy, vegan and gluten-free matcha coconut cookies

     

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    No Comments

    Leave a Reply