Home » Green Salad with Tahini Dressing – Πράσινη σαλάτα με νηστίσιμο dressing

Green Salad with Tahini Dressing – Πράσινη σαλάτα με νηστίσιμο dressing


 Green Salad with Tahini Dressing - Πράσινη σαλάτα με νηστίσιμο dressing

For english scroll down

Μεγάλη Εβδομάδα σημαίνει, για τους περισσότερους,  νηστεία. Πως, όμως τρώγεται η ωμή σαλάτα χωρίς λάδι?

Green Salad with Tahini Dressing - Πράσινη σαλάτα με νηστίσιμο dressing

Αυτό το πεντανόστιμο νηστίσιμο dressing δεν έχει λάδι, και ταιριάζει υπέροχα με τις πράσινες σαλάτες. Εγώ σήμερα χρησιμοποίησα μαρούλι, αγγούρι και ραπανάκια. Εσείς μπορείτε να κάνετε τον δικό σας συνδυασμό. Το dressing αυτό ταιριάζει, επίσης, και με βραστά λαχανικά, όπως μπρόκολο, κολοκυθάκια, πατάτες καρότα,παντζάρια, κ.α.
Green Salad with Tahini Dressing - Πράσινη σαλάτα με νηστίσιμο dressing

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Μερίδες:  4

 

Υλικά:

  • Φύλλα μαρουλιού
  • 1 μεγάλο αγγούρι σε λεπτές φέτες
  • 4 μέτρια ραπανάκια σε λεπτές φέτες
  • Τον χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • ½ φλυτζάνι ταχίνι
  • Λίγο χλιαρό νερό, περίπου ¼ φλυτζανιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  1. Κόβετε τα λαχανικά σας.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατεύετε καλά το ταχίνι, το νερό το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι.
  3. Περιχύνετε την σαλάτα και ανακατεύετε καλά.
  4. Προαιρετικά, βάζετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Σημειώσεις: Το χλιαρό νερό βοηθάει να διαλυθεί το ταχίνι, ώστε να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Η  διατροφική αξία αφορά μόνο το dressing.

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
Ενέργεια Υδατάνθρακες Σάκχαρα Λιπαρά Κορεσμένα Λίπη Πρωτείνες Φυτικές Ινες
94,5 4,7 0,4 8,1 1,1 2,7 1,5

 

 

For many of us, Holy Week means fasting. This delicious dressing has no oil and it is served ideally with a green salad. I used lettuce, cucumber and radishes. You can make a combination of your choice. This dressing can also be served with boiled vegetables, such as broccoli, zucchini, potatoes, carrots, beets, etc.

Preparation time: 5’

Servings: 4

Ingredients:

  • lettuce leaves
  • 1 large cucumber, thinly sliced
  • 4 medium radishes, thinly sliced
  • 1 lemon, juiced
  • ½ cup tahini
  • warm water, about ¼ cup
  • 2 garlic cloves, (optional)
  • salt, pepper

Instructions:

  1. Cut or slice the vegetables.
  2. In a bowl, mix tahini, water, lemon juice, garlic and salt and whisk until smooth.
  3. Assemble the salad in a bowl and drizzle with the dressing.
  4. Add freshly ground pepper.

Notes: The warm water helps the tahini to dissolve and meddle with the rest of the ingredients.

Nutritional facts concern only the tahini dressing.

 

Nutritional Facts per Serving

Calories Carbohydrates Sugars Total Fat Saturated Fat Proteins Dietary Fibers
94.5 4.7 0.4 8.1 1.1 2.7 1.5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.