for english scroll down
Τόσα χρόνια διατηρώ αυτό το μπλογκ και δεν σας έχω φτιάξει ένα υγιεινό παγωτό σοκολάτα?? Ε, ντροπή! 😀 Επανορθώνω αμέσως, δημοσιεύοντας σήμερα την συνταγή για το πιο νόστιμο και υγιεινό παγωτό σοκολάτα που έχετε φάει! Και με την ζέστη που βιώνουμε αυτές τις ημέρες, είναι ότι πρέπει!
Περιέχει μπανάνα, αβοκάντο, κακάο, ταχίνι, αγαύη (μπορείς να βάλεις μέλι εάν δεν είσαι vegan), κανέλα Κεϋλάνης, κακάο νιμπς και, προαιρετικά, λίγο πιπέρι καγιέν, που δεν «ακούγεται», αλλά δίνει μια ωραία αίσθηση. Τόσα θρεπτικά υλικά με αποτέλεσμα ένα πραγματικά πολύ νόστιμο παγωτό!
Να ξέρεις, θα είναι δύσκολο να περιμένεις να παγώσει 🙂 αλλά και να ξεπαγώσει ώστε να μπορέσεις να σερβίρεις… Χρειάζεται να το αφήσεις αρκετή ώρα εκτός ψυγείου. Όσο λιγότερα λιπαρά έχει ένα παγωτό, τόσο πιο δύσκολα ξεπαγώνει. Σκέψου όμως πως μπορείς να το φας και σαν μους, πριν παγώσει, άρα θα το δοκιμάσεις 😉
Σίγουρα κάποιοι θα θυμηθείτε αυτή την σοκολάτα, διαβάζοντας αυτή την συνταγή 🙂
Υγιεινό Παγωτό Σοκολάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μερίδες: 6-7 μπάλες
Υλικά:
- 3 πολύ ώριμες μέτριες μπανάνες, καθαρισμένες
- 1 ½ ώριμο μέτριο αβοκάντο, καθαρισμένα
- 25γρ. ωμό βιολογικό κακάο
- 100γρ. σιρόπι αγαύης (ή σιρόπι σφενδάμου, ή μέλι)
- 80γρ. ταχίνι
- 1 ½ κουταλάκι κανέλα Κεϋλάνης
- ¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)*
- 3-4 κουταλιές κακάο νιμπς
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέχρι το καγιέν στον κάδο του πολυμίξερ και πολτοποιούμε.
- Αφαιρούμε τα μαχαίρια, προσθέτουμε τα κακάο νιμπς και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες, ή όλη την νύχτα.
- Πριν σερβίρουμε το βγάζουμε από την κατάψυξη για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Σημείωση:
*Εάν σας αρέσει η spicy σοκολάτα, διπλασιάστε το καγιέν. Εγώ αυτό κάνω 😉
All these years I’ve been blogging and I haven’t made for you a healthy chocolate ice cream… Unacceptable! 😀 I will make it up immediately by posting today the recipe for the tastiest and healthiest chocolate ice cream you’ve ever eaten! And with this heat wave we are experiencing these days, it is a must!
This ice cream contains banana, avocado, cocoa, tahini, agave syrup (you can add honey if you are not vegan), Ceylon cinnamon, cacao nibs and, in addition, a bit of cayenne pepper, which you cannot taste, but gives a nice feel. So many wholesome ingredients resulting in a really delicious ice cream!
You know, it’s going to be hard to wait for it to freeze 🙂 but also to thaw, so you can serve… You need to leave the ice cream plenty of time out of the fridge to be able to serve. The less the fat in an ice cream, the harder it is for it to thaw. But think about how you can eat some like a mousse before it freezes 😉
Some of you might remember this chocolate when reading today’s recipe 🙂
A delicious healthy chocolate chip ice cream (Vegan, LF, GF)
- 3 very ripe medium bananas peeled
- 1 ½ ripe medium avocado peeled
- 25 g raw organic cocoa
- 100 g agave syrup or maple syrup, or honey
- 80 g tahini
- 1 teaspoon Ceylon cinnamon
- ¼ teaspoon cayenne pepper (optional)*
- 3-4 tablespoons cacao nibs
-
Put all the ingredients up to the cayenne in the food processor bowl and blend.
-
Remove the knives, add the cacao nibs and mix with a spatula.
-
Transfer the mixture to a metal container with a lid and place in the frezzer for at least 5 hours, or, overnight.
-
Before serving, remove from freezer for at least 20 minutes.
* If you like spicy chocolate, double the amount of cayenne. That‘s how I make it! 😉