Home » 5 Healthy Yogurt Dips – 5 Υγιεινά Ντιπς Γιαουρτιού

5 Healthy Yogurt Dips – 5 Υγιεινά Ντιπς Γιαουρτιού

 

5 Healthy Dips

for english scroll down

Οι διακοπές τελείωσαν και επιστρέφουμε δυναμικά με πολύ νόστιμες συνταγές για πολύ υγιεινά ντιπς γιαουρτιού να χαρείτε με τους φίλους σας! Ποτέ δεν λείπουν οι αφορμές για ένα βραδάκι στο σπίτι με φίλους. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάθεσαι με αγαπημένους φίλους στην βεράντα σου, να λες τα νέα σου και να απολαμβάνεις την δροσιά και καλό φαγητό. Βέβαια λόγω ζέστης, οι περισσότεροι θέλουμε ελαφριά γεύματα και λίγο φαγητό.  Αυτό που σας προτείνω σήμερα είναι 5 υγιεινά ντιπς, τα οποία  μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικα, όμως, να είστε σίγουροι,  η νοστιμιά τους θα σας ανταμείψει.

Και τα 5 ντιπς βασίζονται στο στραγγιστό γιαούρτι, το οποίο αντικαθιστά ισότιμα την μαγιονέζα, το τυρί κρέμα, τη ρικότα, ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείτε σαν βάση στα ντιπς σας, έχοντας πολύ λιγότερες θερμίδες και πολύ περισσότερο ασβέστιο.  Το γιαούρτι είναι, επίσης, άριστη πηγή ζωικών πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, οι οποίες είναι περισσότερο εύπεπτες από εκείνες του γάλακτος, γεγονός που αποδίδεται στις μεταβολές που προκαλούνται κυρίως από τη ζύμωση. Τα βακτήρια του γιαουρτιού έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και το προφυλάσσουν από διάφορα παθογόνα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν εντερίτιδες. Ιδιαίτερα ευεργετική είναι η κατανάλωση όταν ένα άτομο παίρνει αντιβιοτικά. Το γιαούρτι γίνεται καλύτερα ανεκτό από άτομα που παρουσιάζουν αλλεργία στο γάλα ή ο οργανισμός τους δεν ανέχεται τη λακτόζη. Η κατανάλωσή του μειώνει τη χοληστερίνη του αίματος.

5 Healthy Dips - yogurt cheese

Η βάση, λοιπόν, για τα 4 από τα 5 πολύ γευστικά ντιπς, είναι το τυρί γιαουρτιού, το οποίο είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σουρωτήρι, ένα μπωλ και μερικά κομμάτια γάζα, ή τούλι. Στερεώνετε το σουρωτήρι πάνω στο μπωλ, το στρώνετε με την γάζα και ρίχνετε μέσα την ποσότητα του γιαουρτιού που απαιτεί η συνταγή σας. Σφίγγετε λίγο την γάζα και την δένετε με ένα κορδελάκι και αφήνετε το γιαούρτι στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, ή όλη νύχτα. Όσο πιο πολλές ώρες το αφήσετε να στραγγίξει τόσο πιο πηχτό θα γίνει το ντιπ σας. Αφού στραγγίσει, πετάτε το υγρό από το μπωλ και συνεχίζετε την παρασκευή σας. Το τυρί γιαουρτιού φυλάσσεται στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα.

Ας δούμε, λοιπόν, τις συνταγές μία-μία:

5 Healthy Dips - Curried Pea Dip

 

Ντιπ αρακά με κάρυ

Ποσότητα:  ίση με 1 ¼ φλυτζάνια

Χρόνος αναμονής & προετοιμασίας: 8 ώρες και 15 λεπτά

Υλικά:

  • 1 ½ φλυτζ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
  • 300 γρ. αρακά κατεψυγμένο, ξεπαγωμένο
  • ¼ φλυτζ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια κάρυ ( εγώ χρησιμοποίησα μέτριο)
  • 1 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο
  • ½ κουταλάκι σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ¼ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Στραγγίστε το γιαούρτι στο ψυγείο, για 8 ώρες.
  2. Λιώστε τον αρακά στο πολυμίξερ. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μέτριο σουρωτήρι και με μια σπάτουλα σιλικόνης περάστε το, ώστε να το καθαρίσετε από τις φλούδες του.
  3. Προσθέστε στο μείγμα το κάρυ, τον μαϊντανό, το κόλιανδρο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί γιαουρτιού και ανακατέψτε καλά.
  4. Σκεπάστε το και φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Διατροφικές πληροφορίες /κουταλιά: περ. 22 θερμίδες, 2 γρ. πρωτεΐνης, 4 γρ. υδατάνθρακες, 2 γρ. λιπαρά, 1 γρ. φυτικές ίνες.

5 Healthy Dips - Red pepper dip

Ντιπ κόκκινης πιπεριάς:

Ποσότητα:  ίση με 2 φλυτζάνια

Χρόνος αναμονής & προετοιμασίας: 8 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά:

  • 4 κόκκινες πιπεριές (περίπου 250 γρ.)
  • 1 ½ κουταλάκι αλάτι, και λίγο ακόμη αν χρειαστεί στο τέλος
  • 2 φλυτζάνια στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση:

  1. Κόψτε τις πιπεριές στα δύο, κατά μήκος και αφαιρέστε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Κόψτε τις σε μπαστουνάκια πλάτους 1 εκατοστού περίπου. Απλώστε τις σε ένα σκεύος, την μια δίπλα στην άλλη με την φλούδα προς τα κάτω και πασπαλίστε με το αλάτι. Αν χρειαστεί κάντε και δεύτερη στρώση. Σκεπάστε το σκεύος με το καπάκι του, ή με μια πλαστική μεμβράνη και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 8 ώρες, ή όλη νύχτα.
  2. Στραγγίστε το γιαούρτι στο ψυγείο για 8 ώρες.
  3. Σουρώστε τις πιπεριές και πετάξτε τα υγρά τους.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις πιπεριές, το σκόρδο και ανακατέψτε. Σκεπάστε το τηγάνι και χαμηλώστε την φωτιά. Μαγειρέψτε τις πιπεριές για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ ανακατεύοντας που και που.
  5. Μεταφέρετε τις πιπεριές σε μέτριο σουρωτήρι τοποθετώντας το πάνω σε ένα μπωλ. Με μια σπάτουλα σιλικόνης, βοηθείστε το μείγμα να περάσει από το σουρωτήρι και να μείνουν μόνο οι φλούδες. Πετάξτε τις φλούδες.
  6. Προσθέστε στο μείγμα το τυρί γιαουρτιού και όσο αλάτι θέλετε και ανακατέψτε καλά.
  7. Σκεπάστε το και φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Διατροφικές πληροφορίες /κουταλιά: περ. 12 θερμίδες, 1 γρ. πρωτεΐνης, 2 γρ. υδατάνθρακες, 2 γρ. λιπαρά, 0 γρ. φυτικές ίνες.

5 Healthy Dips - Roasted zucchini dip

Ντιπ με ψητά κολοκύθια

Ποσότητα:  ίση με 1 ½ φλυτζάνια

Χρόνος αναμονής & προετοιμασίας: 8 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά:

  • 1 ½ φλυτζ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • 12 σκελίδες σκόρδο, με την φλούδα τους
  • 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ¼ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Στραγγίστε το γιαούρτι στο ψυγείο για 8 ώρες.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 260ο C. Κόψτε τα κολοκυθάκια στα δύο, κατά μήκος, και λαδώστε τα με ένα πινέλο κα από τις δύο πλευρές. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι, μαζί με τα σκόρδα. Ψήστε τα 15 λεπτά, γυρίστε τα και ψήστε τα άλλα 15’, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Αφήστε να κρυώσουν.
  3. Όταν κρυώσουν, πιέστε τις σκελίδες του σκόρδου ώστε να βγει ο πολτός τους και ρίξτε τα στο μούλτι. Ρίξτε και τα κολοκυθάκια και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν πουρές.
  4. Προσθέστε το τυρί γιαουρτιού, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατέψτε λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Σκεπάστε το και φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Διατροφικές πληροφορίες /κουταλιά: περ. 18 θερμίδες, 1 γρ. πρωτεΐνης, 2 γρ. υδατάνθρακες, 2 γρ. λιπαρά, 0 γρ. φυτικές ίνες.

5 Healthy Dips - Sun-dried tomato and garlic dip

Ντιπ λιαστής ντομάτας και σκόρδου

Ποσότητα:  ίση με 2 φλυτζάνια

Χρόνος αναμονής & προετοιμασίας: 8 ώρες και 15 λεπτά

Υλικά:

  • 3 φλυτζάνια στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
  • 1 μεγάλο κεφάλι σκόρδου
  • 3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 ½ κουταλάκι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλάκι σκόνη τσίλι
  • ½ φλυτζάνι λιαστές ντομάτες από βάζο με ελαιόλαδο, σκουπισμένες
  • 1 κουταλάκι λάδι από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες
  • 3 κουταλιές φρέσκο μαιντανό, πολύ ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι, όσο θέλετε

Εκτέλεση:

  1. Στραγγίστε το γιαούρτι στο ψυγείο για 8 ώρες.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200οC. Κόψτε την κορυφή του σκόρδου κατά ½ εκατοστό περίπου, έτσι ώστε να φανεί το εσωτερικό των σκελίδων. Τυλίξτε το σε ένα αλουμινόχαρτο. Ψήστε το για 1 ώρα. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε το σκόρδο να κρυώσει. Πιέστε το πολτό του σκόρδου, ώστε να βγεί από τις σκελίδες και ρίξτε το σε ένα μπωλ.
  3. Προσθέστε το τυρί γιαουρτιού, την τριμμένη παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού, και τη σκόνη τσίλι.
  4. Στο μούλτι χτυπήστε τις λιαστές ντομάτες,  το ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και 1 κουταλιά κρύο νερό, ώστε να γίνουν πάστα.
  5. Μεταφέρετε την πάστα ντομάτας στο μπωλ με το μείγμα γιαουρτιού και προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε.
  6. Σκεπάστε το και φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
  7. Σερβίρετε το ντιπ πασπαλισμένο με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διατροφικές πληροφορίες /κουταλιά: περ. 21 θερμίδες, 2 γρ. πρωτεΐνης, 2 γρ. υδατάνθρακες, 3 γρ. λιπαρά, 0 γρ. φυτικές ίνες.

5 Healthy Dips - Roasted Eggplant dip

Ντιπ ψητής μελιτζάνας

Ποσότητα:  ίση με 1 ½  φλυτζάνια

Χρόνος αναμονής & προετοιμασίας: 2 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά:

  • 1 μέτρια μελιτζάνα (400 γρ. περίπου) καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 2 εκατοστών.
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
  • 2 κουταλιές φρέσκο μαιντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά ταχίνι
  • αλάτι και πιπέρι, όσο επιθυμείτε

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο C.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τους κύβους μελιτζάνας, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Απλώστε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα για 20-25 λεπτά, μέχρι η μελιτζάνα να μαλακώσει πολύ. Αφήστε να κρυώσει.
  3. Μεταφέρετε τη μελιτζάνα στο μούλτι και προσθέστε το γιαούρτι, τον μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, και το ταχίνι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Σκεπάστε και βάλτε το ντιπ στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.

Διατροφικές πληροφορίες /κουταλιά: περ. 9 θερμίδες, 1 γρ. πρωτεΐνης, 1 γρ. υδατάνθρακες, 2 γρ. λιπαρά, 0 γρ. φυτικές ίνες.

 

Συνοδεύστε αυτά τα 5 υγιεινά και ελαφριά ντιπς με μπαστουνάκια από διάφορα λαχανικά (σέλερι, καρότα, αγγούρι, πιπεριές σε διάφορα χρώματα), με κριτσίνια επιλογής σας, ή ακόμη, μπορείτε να ψήσετε αραβικές πίτες (απλές ή ολικής άλεσης) κομμένες σε τρίγωνα και πασπαλισμένες με λίγο σούμακ, παπαρουνόσπορο και σκόνη τσίλι.

Εύχομαι να τα απολαύσετε!

5 Healthy Dips - Arabic bread chips

 

Summer vacation iw over and we are coming back with a lot of excitement and some delicious recipes of very healthy dips, to enjoy with your friends! We never miss the opportunity for an evening at home with friends. There is nothing better than sitting with dear friends in your porch, chatting and enjoying good food. Of course because of the heat, most of us want light meals. What I propose today is 5 healthy dips, which, although they can be a bit troublesome, be certain that the taste will reward you.

5 Healthy Dips

All 5 dips are based on Greek yoghurt, which replaces equally mayonnaise, cream cheese, ricotta, or whatever you use as a base in dips, having far fewer calories and more calcium. Yogurt is also an excellent source of animal protein of high biological value, which is more digestible than milk, which is attributed to changes caused mainly by fermentation. The bacteria in the yogurt have been shown to contribute to good bowel function and protect against various pathogenic bacteria that can cause enteritis. Particularly, it is beneficial when a person uses antibiotics. The yogurt is better tolerated by people who are allergic to milk or those who cannot tolerate lactose. The consumption of yogurt reduces blood cholesterol.

The base, therefore, for 4 out of 5 very tasty dips, is yogurt cheese , which is very easy to prepare. All you need is a strainer, a bowl and a few pieces of gauze or tulle. Attach the strainer over the bowl, then lay the gauze and add the amount of yogurt required in your recipe. Tighten the gauze and tie it with a ribbon and let the yogurt sit in the refrigerator for at least 8 hours, or overnight. The more you leave it to drain the thicker it will become. Once drained, discard the liquid from the bowl and continue to prepare your recipe. The yogurt cheese can be kept in the refrigerator for about a week. (see photo above)

Let us see, then, the recipes one by one:

5 Healthy Dips - Curried Pea Dip

Curried Pea Dip

Servings: makes 1 ¼ cups

Preparation & Refrigeration time: 8 hours and 15 minutes

Ingredients:

  • 1 ½ cups Greek strained yogurt, 2% fat
  • 300 gr. (10 ounces) frozen peas, thawed
  • ¼ cup fresh parsley, chopped
  • 2 tsp. curry powder
  • 1 tsp. ground coriander
  • ½ tsp. garlic, finely chopped
  • ½ tsp. salt
  • ¼ tsp. pepper

Instructions:

  1. Drain yogurt in refrigerator for 8 hours.
  2. In a food processor, puree peas. Transfer to medium-mesh strainer set over a bowl and using a rubber spatula, force puree through sieve, discarding skins.
  3. Add parsley, curry powder, coriander, garlic, salt, pepper and yogurt cheese and whisk together thoroughly.
  4. Cover and refrigerate until serving time.

Nutritional info/tablespoon: about 22 cal, 2g protein, 4 g carbohydrates, 2 g fat, 1 g fiber.

 

5 Healthy Dips
left: roasted eggplant dip, center: roasted zucchini dip, right: red pepper dip

Red pepper dip

Servings: makes 2 cups

Preparation & Refrigeration time: 8 hours and 30 minutes

Ingredients:

  • 4 red bell peppers (approx. 8 ounces)
  • 1 ½ tsp. salt, plus more to taste
  • 2 cups Greek strained yogurt, 2% fat
  • 1 tsp. olive oil
  • 1 clove garlic, thinly sliced

Instructions:

  1. Cut peppers in half lengthwise and remove core, seeds and membrane. Cut them into 1cm. strips. Arrange the strips in a dish, skin-side down and sprinkle them with the salt. Make a second layer if necessary but do not forget to divide the salt accordingly. Cover with lid, or, plastic wrap and let stand at room temperature for 8 hours or overnight.
  2. Drain yogurt in refrigerator for 8 hours.
  3. Drain peppers in strainer and discard the liquid.
  4. In a large skillet heat oil, over medium heat. Add peppers and garlic and stir well. Cover the pan and set heat to low. Cook, stirring occasionally, about 20 minutes, until peppers are very soft.
  5. Transfer pepper mixture to a medium-mesh strainer set over a bowl. Using a rubber spatula, force puree through sieve, discarding skins that remain behind.
  6. Whisk in the yogurt cheese and season with salt to taste.
  7. Cover and refrigerate until serving time.

Nutritional info/tablespoon: about 12 cal, 1 g protein, 2 g carbohydrates, 2 g fat, 0 g fiber.

 

Roasted zucchini dip

Servings: makes 1 ½ cups

Preparation & Refrigeration time: 8 hours and 40 minutes

Ingredients:

  • 1 ½ cup Greek strained yogurt, 2% fat
  • 3 medium zucchini
  • 12 garlic cloves, unpeeled
  • 2 tsp. olive oil
  • ½ tsp. salt
  • ¼ tsp. pepper

Instructions:

  1. Drain yogurt in refrigerator for 8 hours.
  2. Preheat oven to 260o C (500o F). Cut zucchini in half lengthwise and brush both sides lightly with olive oil. Place them in a baking sheet, along with garlic cloves. Roast them for 15’turn them over and bake them for another 15’, or until browned and tender. Let cool.
  3. When vegetables have cooled, squeeze soft garlic cloves from skins into a bowl of food processor. Add zucchini and puree until smooth.
  4. Add yogurt cheese, salt and pepper and pulse to combine.
  5. Cover and refrigerate until serving time.

Nutritional info/tablespoon: about 18 cal, 1 g protein, 2 g carbohydrates, 2 g fat, 0 g fiber.

5 Healthy Dips - Sun-dried tomato and garlic dip

Sun-dried tomato and garlic dip

Servings: makes 2 cups

Preparation & Refrigeration time: 8 hours and 15 minutes

Ingredients:

  • 3 cups Greek strained yogurt, 2% fat
  • 1 large head garlic
  • 3 tbsp. grated parmesan
  • 1 ½ tsp. fresh lemon juice
  • ½ tsp. chili powder
  • ½ cup oil-packed sun-dried tomatoes, patted dry
  • 1 tsp. olive oil from the sun-dried tomatoes jar
  • 3 tbsp. fresh parsley, finely chopped
  • salt and pepper, to taste

Instructions:

  1. Drain yogurt in refrigerator for 8 hours.
  2. Preheat oven to 200o C (400o F). Cut ½ cm off top of garlic, exposing cloves. Wrap well in aluminum foil. Bake it for 1 hour. Remove garlic from foil and let it cool. Squeeze roasted garlic pulp off skins into a bowl.
  3. Add yogurt cheese, parmesan, lemon juice, chili powder and tahini.
  4. In a food processor, combine sun-dried tomatoes and olive oil with 1 tablespoon of cold water and puree until mixture forms a paste.
  5. Stir tomato paste into yogurt mixture and season with salt and pepper.
  6. Cover and refrigerate until serving time.
  7. Serve sprinkled with chopped parsley.

Nutritional info/tablespoon: about 21 cal, 2 g protein, 2 g carbohydrates, 3 g fat, 0 g fiber.

 

Roasted eggplant dip

Servings: makes 1 ½  cups

Preparation & Refrigeration time: 2 hours and 30 minutes

Ingredients:

  • 1 medium eggplant (1 pound) peeled and cut into 2 cm. cubes
  • 2 garlic cloves, chopped
  • 1 tbsp. olive oil
  • ½ cup Greek strained yogurt, 2% fat
  • 2 tbsp. fresh parsley, chopped
  • 1 tbsp. fresh lemon juice
  • 1 tbsp. tahini
  • salt and pepper, to taste

Instructions:

  1. Preheat oven to 200oC (400oF).
  2. In a bowl toss together eggplant, garlic and oil. Spread mixture in a baking sheet and roast for 20 to 25 minutes, until eggplant is very soft. Let cool.
  3. Transfer eggplant to a food processor bowl and add yogurt, parsley, lemon juice and tahini and pulse to combine.
  4. Cover and refrigerate for 2 hours to allow flavors to blend.

Nutritional info/tablespoon: about 9 cal, 1 g protein, 1 g carbohydrates, 2 g fat, 0 g fiber.

5 Healthy Dips - Arabic Bread Chips

Accompany these 5 healthy and skinny dips with sticks of various vegetables (celery, carrots, cucumber, peppers of different colors), breadsticks of your choice, or you can grill Arabic bread (plain or wholemeal), cut into triangles and sprinkled with some sumac, poppy seeds and chili powder.

I hope you enjoy them!

 

0 comments

  1. mookies says:

    Καταπληκτικά τα ντιπ, η σελίδα αποθηκεύεται για να δοκιμαστούν όλα.
    Μου άρεσε πολύ που όλα έχουν ως βάση το γιαούρτι, το λατρεύω
    σαν βασικό συστατικό για σως.

    • γεια σου Μίνα!! κι εγώ αγαπώ πολύ το γιαούρτι!!! το χρησιμοποιώ πολύ συχνά.
      ευχαριστώ! καλό βράδυ σου εύχομαι!

  2. Δεν ξέρω γιατί αργεί τόσο πολύ να σε βγάλει ο μπλόγκερ και μου τη δίνει!
    Από χθες που έχω δει την ανάρτηση αυτή θαυμάζω απεριόριστα τις φωτογραφίες σου. Νομίζω είναι για το γούστο μου οι καλύτερές σου!

    Οκ, το θέμα είναι όμως τα ντιπ. Όλα ένα κι ένα.Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι δεν αλέθονται τα συστατικά όλα μαζί αλλά στα περισσότερα περνάς το υλικό από το σουρωτήρι και κρατάς την πούλπα του. Πολύ ενδιαφέρον!!!

    Σε φιλώ Εύη !!
    Καλό βράδυ!

    • Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
      Ναι, πετάς τις φλούδες και κρατάς την νοστιμιά. Βγαίνει ένα πολύ φίνο αποτέλεσμα.
      Φιλιά!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.