Home » Carrot Oatmeal Muffins in 2 versions – Muffins Καρότου με Βρώμη σε 2 εκδοχές

Carrot Oatmeal Muffins in 2 versions – Muffins Καρότου με Βρώμη σε 2 εκδοχές

Carrot Oatmeal Muffins in 2 versions – Muffins Καρότου με Βρώμη σε 2 εκδοχές

for english scroll down

Ένα muffin είναι ότι πρέπει παρέα με τον πρωινό καφέ, ή το τσάι σας. Είναι ιδανικό δεκατιανό, ή απογευματινό σνακ και μεταφέρεται εύκολα. Γι’ αυτό οι περισσότεροι από μας τα προτιμάμε συχνά, είτε γλυκά, ή αλμυρά. Επιπλέον είναι ένα ιδανικό σνακ για τα παιδιά, μια και μέσα μπορείς να “κρύψεις” πολλά υλικά, που το παιδί δεν τρώει. Αυτά τα muffins καρότου με βρώμη και στραγγιστό γιαούρτι είναι νοστιμότατα χωρίς να μας φορτώνουν με τις έξτρα θερμίδες του βουτύρου και των άλλων υλικών. Σας τα προτείνω σε δύο εκδοχές: είτε σκέτα, που είναι και η πιο ελαφριά εκδοχή, ή με ένα άλειμμα βουτύρου και βρώμης, για όσους δεν μετρούν θερμίδες,  που τους προσδίδει μια έξτρα μυρωδιά και νοστιμιά και μια κριτσανιστή επιφάνεια.

Ανακάλυψα την συνταγή στο Vikalinka και την τροποποίησα λιγάκι. Το αλεύρι ολικής άλεσης που χρησιμοποίησα και η βρώμη προσθέτουν επιπλέον φυτικές ίνες στα κεκάκια μας. Το τριμμένο καρότο, όπως κάθε φρούτο, ή λαχανικό που προσθέτουμε σε muffin προσφέρουν υγρασία κάνοντάς τα λαχταριστά και το γιαούρτι τα αφρατεύει.

Carrot Oatmeal Muffins in 2 versions – Muffins Καρότου με Βρώμη σε 2 εκδοχές

Χρόνος προετοιμασίας και ψησίματος: 40 λεπτά

Μερίδες: 12

Υλικά:

  • 2 φλυτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 φλυτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 φλυτζάνι σκούρα καφέ ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι τριμμένη κανέλλα
  • ½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά
  • ¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλυτζάνι στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1 κουταλάκι υγρή βανίλια
  • 1 φλυτζάνι τριμμένο καρότο

για το άλειμμα βουτύρου

  • 3 κουταλιές βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3 κουταλιές βρώμη
  • 3 κουταλιές ξανθιά ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι  τριμμένη κανέλλα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε το αλεύρι, την βρώμη, το baking powder, την μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  3. Στο μπωλ του μίξερ χτυπήστε για λίγο τα αυγά, την ζάχαρη, το λάδι και τέλος προσθέστε το γιαούρτι και την βανίλια και ανακατέψτε ελαφρά.
  4. Προσθέστε τα τριμμένα καρότα και μετά τα στερεά υλικά και ανακατέψτε.
  5. Σε ένα μικρό μπωλ ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά για το άλειμμα. Είναι καλύτερα να φορέσετε ένα γάντι μιας χρήσεως και να τα ανακατέψετε με τα δάχτυλά σας.
  6. Μοιράστε το μείγμα για τα muffins στα ειδικά φορμάκια (σαν αυτά εδώ) και προσθέστε μια μικρή ποσότητα από το άλειμμα βουτύρου στην επιφάνεια τους, αν το επιθυμείτε.
  7. Ψήστε τα για περίπου 25 λεπτά.

Απολαύστε, λοιπόν αυτά τα αφράτα muffins με καρότο και βρώμη μαζί με τα παιδιά σας, που σίγουρα θα τα λατρέψουν!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

  Ενέργεια Υδατάνθρακες Σάκχαρα Λιπαρά Κορεσμένα Λίπη Πρωτείνες Φυτικές Ινες
απλά 227.6 37.5 17.8 6.1 0.9 7.5 3.5
με άλλειμα 270.6 41.7 20.8 9.1 2.7 7.7 3.7

 

Carrot Oatmeal Muffins in 2 versions – Muffins Καρότου με Βρώμη σε 2 εκδοχές

A muffin comes along perfectly with your morning coffee, or tea. It makes an ideal brunch, or afternoon snack and can be taken away easily. That’s why most of us bake some very often, either sweet or savory. Moreover, muffins ia an ideal snack for children, since inside them, you can “hide” some of the foods your child doesn’t eat. These oatmeal carrot muffins with yoghurt are delicious without being loaded with extra calories of butter and other ingredients. Today I present to you two versions of them: either plain, which is the lightest version, or with a butter streusel, which gives them an extra smell and taste and a crunchy surface, for those who do not count calories.

I discovered the recipe in Vikalinka and amend it a bit. The whole meal flour I used and rolled oats add extra fiber in our cupcakes. Grated carrot adds moisture to the muffins making them really yummy and yogurt makes them fluffy.

Carrot Oatmeal Muffins in 2 versions – Muffins Καρότου με Βρώμη σε 2 εκδοχές

Preparation and baking time: 40 minutes

Servings: 12

Ingredients:

• 2 cups whole wheat flour

• 1 cup rolled oats

• 1 teaspoon baking powder

• 1 teaspoon baking soda

• ½ teaspoon salt

• 1 cup dark brown sugar

• 1 teaspoon grated cinnamon

• ½ teaspoon grated nutmeg

• 2 eggs

• ¼ cup olive oil

• 1 ½ cup strained yogurt 2% fat

• 1 teaspoon  vanilla extract

• 1 cup grated carrot

for the butter streusel

• 3 tablespoons of butter, at room temperature

• 2 tablespoons whole wheat flour

• 3 tablespoons rolled oats

• 3 tablespoons brown sugar

• ¼ teaspoon ground cinnamon

Instructions:

  1. Preheat oven to 180 ° C.
  2. In a bowl mix the flour, oats, baking powder, baking soda, salt, cinnamon and nutmeg.
  3. In the mixer bowl beat eggs, sugar, oil and then add the yogurt and vanilla and mix again.
  1. Add the grated carrots and then the dry ingredients and stir.

  2. In a small bowl mix all the ingredients for the streusel. It is better to wear a disposable glove and combine them with your fingers.

  3. Spread the mixture on the muffins in special molds and add a small amount of streusel on the top, if desired.

  4. Bake for about 25 minutes.

Enjoy these fluffy muffins with carrot and oats together with your children; they will definitely love them!

 

 

Nutritional Facts per Serving

  Calories Carbohydrates Sugars Total Fat Saturated Fat Proteins Dietary Fibers
plain 227.6 37.5 17.8 6.1 0.9 7.5 3.5
streusel 270.6 41.7 20.8 9.1 2.7 7.7 3.7

 

15 comments

  1. Φοβερη νοστιμια.
    Ενταξει, οπου δεις λαχανικο μεσα σε κεικ η μαφιν, ειναι εγγυηση για το ποσο ζουμερο θα ειναι. Πολυ ιδιαιτερα μεσα στην απλοτητα των μη εξεζητημενων υλικων που χρησιμοποιησες!
    Μπραβο σου Ευη!
    Θα τα φτιαξω μιας και προσπαθω να το γυρισω σε πιο υγιεινα γλυκα για τα παιδια μου……και δεν γυρναει το ριμαδι! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    Φιλια!!!
    Καλη βδομαδα!

  2. Είδα πολλά από τα πολύ αγαπημένα μου υλικά στα κεκάκια σου Εύη και ενθουσιάστηκα!
    Πρέπει να είναι ευχάριστα υγρά και άκρως αρωματικά!
    Μου αρέσουν πολύ και τα πιατάκια που χρησιμοποίησες στη φωτογράφισή σου!
    Φιλιά

    • ευχαριστώ!!
      τα πιατάκια είναι από τα αγαπημένα μου!! θα τα δείτε και σε άλλη ανάρτηση σίγουρα! χιχιχι!!
      καλό βράδυ Ερμιόνη!

  3. Χρύσα says:

    Μου έδωσες ιδέα για εύκολο γλυκό σνακ! Πάρα πολύ ωραία, θα τα φτιάξω σήμερα κιόλας!
    Θα συμφωνήσω με τις προλαλήσασες για τα πιατάκια, είναι φανταστικά!

  4. mookies says:

    Φαίνονται πολύ νόστιμα και σίγουρα υγιεινά. Μου άρεσε πολύ το λάδι και το γιαούρτι που χρησιμοποιείς, και εγώ τείνω να φτιάχνω τα κέικ μου χρησιμοποιώντας απαραιτήτως αυτά τα δύο.
    Φιλιά

  5. apostolia says:

    Tα έκανα χθες είναι ότι πρέπει για όσους προσέχουν την διατροφή τους αλλά θέλουν και κάτι εύγευστο για πρωινό ή απογευματινό σνακ!Σκεφτόμουν να τα κάνω την άλλη εβδομάδα με τριμμένο μήλο

    • Γεια σου Αποστολία!! Χαίρομαι πολύ που τα έφτιαξες και σου άρεσαν!
      Αν τα δοκιμάσεις και με μήλο πες μας πως βγήκαν. Θα ήθελα πολύ να ξέρω!
      Σ´ ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και το σχόλιο! Καλό απόγευμα!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.