Home » Chocolate Granola Bars – Μπάρες Δημητριακών με Σοκολάτα

Chocolate Granola Bars – Μπάρες Δημητριακών με Σοκολάτα

#chocolate, #granolabars

for english scroll down

Η σημερινή ανάρτηση είναι και η τελευταία ανάρτηση για τον διαγωνισμό Food Blog Awards 2015 2015, που διοργανώνει το περιοδικό ΒΗΜΑGourmet. Στην ουσία είναι η 2η δοκιμασία για τις υποψήφιες της κατηγορίας Best Design & Site Architecture, οι οποίες έπρεπε να μαγειρέψουμε μια συνταγή μας για τους επισκέπτες των καταστημάτων ΙΚΕΑ, που είναι και ο χορηγός μας. Κι έτσι, λοιπόν, βρέθηκα κι εγώ το Σάββατο 5/12 στο ΙΚΕΑ Κηφισού, να μαγειρεύω μπάρες δημητριακών με σοκολάτα φιστίκια Αιγίνης, κράνμπερις και κολοκυθόσπορο, και να εξηγώ στον κόσμο την συνταγή βήμα-βήμα.

#chocolate, #granolabars

 

Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και πραγματικά την απόλαυσα! Και νομίζω πως και ο κόσμος την απόλαυσε πολύ, αν κρίνω από το ενδιαφέρον και τις απορίες, αλλά και από τα καλά τους λόγια. Σας έχω και βίντεο για να μην στεναχωριέστε όσοι το χάσατε!  🙂

#chocolate, #granolabars

Οι συγκεκριμένες μπάρες είναι πολύ σοκολατένιες. Χρησιμοποιώ και σταγόνες σοκολάτας και πολύ ψιλοκομμένη σοκολάτα. Μπορούν να γίνουν μόνο με σταγόνες (240 γρ.). Μπορούν, επίσης να γίνουν με άλλους ξηρούς καρπούς (χοντροκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια), ή με άλλα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, μύρτιλλα, goji berries, χοντροκομμένα βερίκοκα). Τηρώντας τις δοσολογίες που σας δίνω μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς.

#chocolate, #granolabars
#chocolate, #granolabars
#chocolate, #granolabars
#chocolate, #granolabars
#chocolate, #granolabars

Ας δούμε τώρα την συνταγή:

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα

Συνολικός χρόνος:   30 λεπτά

Μερίδες:   40 κομμάτια

Υλικά:

  • 1 1/3 φλυτζάνι (310 γρ.) ταχίνι, κατά προτίμηση ολικής άλεσης
  • 1 1/3 φλυτζάνι (400 γρ.) μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 1/3 φλυτζάνι (165 γρ.) φιστίκια Αιγίνης
  • 1 1/3 φλυτζάνι (175 γρ.) κολοκυθόσπορο
  • 1 1/3 φλυτζάνι ( 190 γρ.) αποξηραμένα κράνμπερις
  • 2 ½ φλυτζάνια (225 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • 140 γρ. νιφάδες μαύρης σοκολάτας
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα, πολύ ψιλοκομμένη
  • 2 1/2 κουταλιές κανέλλα

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από την φωτιά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το χλιαρό μείγμα μελιού-ταχινιού στο μπωλ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ή, με το χέρι μας.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
  5. Βρέχουμε με λίγο νερό ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το στραγγίζουμε καλά τσαλακώνοντας το και το στρώνουμε σε ένα ταψί 40Χ32cm. (Με αυτόν τον τρόπο το χαρτί μαλακώνει και εφαρμόζει καλύτερα στο ταψί.) Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε καλά. Ψήνουμε τις μπάρες για περίπου 20 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τις κόβουμε σε κομμάτια.

 

Εύχομαι να τις απολαύσετε!

Για να με ψηφίσετε (αν δεν το έχετε ήδη κάνει), συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο facebook και πατήστε εδώ. Η ψήφος σας θα είναι έγκυρη αν πατήσετε “like” κάτω από το κείμενο. Μπορείτε να ψηφίσετε μια φορά τον κάθε διαγωνιζόμενο. Ευχαριστώ!

Today’s post is the last post for the Food Blog Awards 2015 contest, organized by VIMAGourmet magazine. In essence, it is the second challenge for the Best Design & Site Architecture category. We had to cook a recipe for IKEA (our sponsor) stores visitors. Therefore, I found myself at IKEA Kifisos store, on Saturday December 5, to cook chocolate granola bars with pistachios, cranberries and pumpkin seeds, explaining the recipe step by step.

#chocolate, #granolabars

It was a very nice experience and I really enjoyed it! And I think everybody enjoyed it a lot, judging by the interest people showed, their questions and their kind words. Those of you who couldn’t make it, you can watch the video.  🙂

#chocolate, #granolabars

 

These bars are full of chocolate. I use chocolate chips and very finely chopped chocolate. They can be made with chocolate chips only (240 g.). They can also be made with other nuts (chopped almonds or walnuts), or other dried fruit (raisins, blueberries, goji berries, chopped apricots). Keeping the dosages I’m giving you, you can make your own combinations.

#chocolate, #granolabars

 

Now let’s see the recipe:

Chocolate Granola Bars

Total time:   30 minutes

Servings:    40 pieces

Ingredients:

  • 1 1/3 cup (310 g./10.9 oz.) tahini, preferably wholegrain
  • 1 1/3 cup (400 g./14 oz.) honey, or, maple syrup
  • 1 1/3 cup (165 g./5.8 oz.) shelled pistachios
  • 1 1/3 cup (175 g./6.2 oz.) pumpkin seeds
  • 1 1/3 cup (190 g./6.7 oz.) dried cranberries
  • 2 ½ cups (225 g./7.9 oz.) rolled oats
  • 140 g./4.9 oz. dark chocolate chips
  • 100 g./3.5 oz. dark chocolate, very finely chopped
  • 2 1/2 tablespoons ground cinnamon

Instructions:

  1. In a saucepan, add honey and tahini and heat over medium-low heat, stirring, for 3-4 minutes. Remove from heat.
  2. In a large bowl, add the remaining ingredients and mix well.
  3. Pour the warm tahini-honey mixture in the bowl with the dry ingredients and mix well with a wooden spoon or your hand.
  4. Preheat oven to 170o C/340o F.
  5. Wet a piece of parchment paper with water, crinkle it to drain well and lay on a 40X32cm baking sheet (this way the paper softens and fits better in the pan). Spread the mixture into the pan and lay very well. Bake for about 20 minutes.
  6. Allow to cool completely, and then cut them into pieces.

I hope you enjoy them!

 

If you would like to vote for me, login to your facebook account and click here. You should click the “like” button below the text. Thank you!

 

#chocolate, #granolabars

 

17 comments

  1. Evi, what a nice video (I didn’t understand almost non of it, though :/)
    I’m happy to see how you look like…
    I like your voice – it’s so youthful, and you made the perfect granola bars!

    Good luck with the contest!

    • The Healthy Cook says:

      hahahaha Jasmin! I’m sure you didn’t! I was explaining the recipe, so you might as well read it here. 🙂
      thank you so much dear! I’m sending you a big hug!

  2. Τελείωσες με τον καλύτερο τρόπο! Σου πάει το ΙΚΕΑ και σου πάνε και οι κάμερες, σκέψου το :p
    Καλή επιτυχία Εύη μου καλή!! Σε φιλώ!!

  3. Χρύσα says:

    Μπράβο Ευάκι, οι μπάρες φαίνονται λαχταριστές, όπως όλες οι αντίστοιχες συνταγές σου, αλλά κι εσύ η ίδια είσαι υπέροχη στο βίντεο!
    Και πάλι μπράβο!

  4. Marion says:

    Μπράβο Ευη.
    Πολύ καλό. Ηθελα να ερθω αλλά ήταν δύσκολη μέρα.

    Και η συνταγή επίσης πολύ καλή. Θα την κάνω σίγουρα.

    Καλή επιτυχία εύχομαι 🙂

    Φιλιά

  5. Φαίνονται τόσο όμορφες! !!Έχω μια απορία! !!Θα μπορούσαμε να ενώσουμε τα υλικά μας ζεσταινοντας μέλι ταχίνι και σοκολάτες! !! Χωρίς καθόλου ψήσιμο! !! Γνωρίζω ότι οι σπόροι( κολοκυθοσπορος φιστίκια κ.λ.π.) δεν πρέπει να ψήνονται. ..χάνουν πολύτιμα συστατικά! !!

    • The Healthy Cook says:

      Φαντάζομαι πως ναι, αλλά οι μπάρες σας θα είναι πιο μαλακές, θα κολλάνε λίγο και δεν θα μεταφέρονται εύκολα. Αν δεν σας πειράζει αυτό δοκιμάστε το.
      Η αλήθεια είναι πως ούτε το το μέλι θα πρέπει να ζεσαταίνεται ☺️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.