Home » Chocolate Greek Yogurt Parfait with Fresh Fruits – Παρφέ Γιαουρτιού με Σοκολάτα & Φρέσκα Φρούτα

Chocolate Greek Yogurt Parfait with Fresh Fruits – Παρφέ Γιαουρτιού με Σοκολάτα & Φρέσκα Φρούτα

Chocolate-Greek-Yogurt-Parfait-with-Fresh-Fruits – Παρφέ-Γιαουρτιού-με-Σοκολάτα-&-Φρέσκα-Φρούτα

for english scroll down

Καλή εβδομάδα! Η αλήθεια είναι πως αυτή την συνταγή ήθελα να την δημοσιεύσω πολύ νωρίτερα, όμως το πρόγραμμα δεν μου βγήκε όπως το ήθελα. Βέβαια δεν είναι και πολύ αργά. Ακόμη κρατάει η ζέστη, κι έτσι τα καλοκαιρινά γλυκά είναι ότι πρέπει. Φέτος το καλοκαίρι έχω αγαπήσει  αυτά τα ελαφριά επιδόρπια σε ποτήρι, που φτιάχνονται στο 5λεπτο, παρόλο που παλαιότερα δεν ήμουν πολύ φίλος.  Και, πιο συγκεκριμένα, τα επιδόρπια που φτιάχνονται με στραγγιστό γιαούρτι. Όσοι με παρακολουθείτε ξέρετε πως το αγαπώ πολύ. Η αρχή έγινε με το Παρφέ Γιαουρτιού Μπανόφι, το οποίο πραγματικά αγαπήσατε και μετά το «Τράιφλ» με Λεμόνι και Γιαούρτι, ένα τόσο ελαφρύ και δροσιστικό γλυκάκι. Κάτι αντίστοιχο είναι και το σημερινό. Γρήγορο και ελαφρύ, σοκολατένιο και πολύ, πολύ νόστιμο! Παρφέ γιαουρτιού με σοκολάτα και φρέσκα φρούτα.

Chocolate-Greek-Yogurt-Parfait-with-Fresh-Fruits – Παρφέ-Γιαουρτιού-με-Σοκολάτα-&-Φρέσκα-Φρούτα

Εγώ χρησιμοποίησα μύρτιλλα, τα οποία φέτος ευτυχώς τα είχα σε αφθονία, εσείς μπορείτε να βάλετε κεράσια, φράουλες, αχλάδια ή αχλαδόμηλα, ή ότι άλλο φρούτο επιθυμείτε. Σας προτείνω όμως να το φτιάξετε ακριβώς όπως είναι, αν μπορείτε να βρείτε μύρτιλλα. Ταιριάζουν υπέροχα με την γλυκιά, αλλά ελαφρώς υπόξινη, σοκολατένια κρέμα.

Η σοκολατένια κρέμα είναι η ίδια που είχα χρησιμοποιήσει στην Τάρτα με Σοκολάτα και Μύρτιλλα. Πολλές φορές το παθαίνω αυτό…. Μόλις φτιάχνω κάτι που μου αρέσει, ζύμη, μια ωραία κρέμα σαν κι αυτή κλπ., σκέφτομαι που αλλού μπορώ να την αξιοποιήσω. Έτσι δημιουργήθηκε και το σημερινό γλυκάκι.

Chocolate-Greek-Yogurt-Parfait-with-Fresh-Fruits – Παρφέ-Γιαουρτιού-με-Σοκολάτα-&-Φρέσκα-Φρούτα

Όσον αφορά την γκρανόλα, η συνταγή της βασίστηκε σε αυτή που είχα χρησιμοποιήσει στο Παρφέ Γιαουρτιού Μπανόφι, αλλά αυτή την φορά έβαλα φουντούκια τα οποία ταιριάζουν τέλεια με την σοκολάτα! (Συνειρμός με Nutella……. 😉  γιαμ!)

Tip: Φτιάξτε έξτρα ποσότητα γκρανόλα και προσθέστε τη στο πρωινό σας. Είναι υπέροχη!

Παρφέ Γιαουρτιού με Σοκολάτα & Φρέσκα Φρούτα

Χρόνος προετοιμασίας:   15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:   5 λεπτά

Μερίδες:   4

Υλικά:

 για την τραγανή γκρανόλα:

  • ½ φλυτζανιού (60 γρ.) χοντροκομμένα φουντούκια (ή άλλους ξηρούς καρπούς επιλογής σας)
  • 1 κουταλιά κινόα (προαιρετικά, κάνει την γκρανόλα πιο τραγανή)
  • ¾ φλυτζανιού (60 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μέλι

για την σοκολατένια κρέμα:

  • 140 γρ.μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα), κομμένη σε κομμάτια
  • ½ φλυτζάνι (125 ml) φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 180 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 2 κουταλιές στέβια (σε αναλογία 1:1 με τη ζάχαρη)

 

  • ½ φλυτζάνι φρέσκα μύρτιλλα ( ή άλλα φρούτα επιλογής σας)

Chocolate-Greek-Yogurt-Parfait-with-Fresh-Fruits – Παρφέ-Γιαουρτιού-με-Σοκολάτα-&-Φρέσκα-Φρούτα

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε την γκρανόλα:

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, καβουρδίστε τα φουντούκια, την βρώμη και την κινόα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μυρίσουν. Ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  2. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
  3. Τέλος προσθέστε το μέλι και σβήστε την φωτιά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν τα υλικά με το μέλι.
  4. Αφήστε την στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάστε την κρέμα σοκολάτας:

  1. Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε την να κρυώσει για λίγο.
  2. Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος με την στέβια σε σαντιγί και όταν είναι έτοιμη προσθέστε το γιαούρτι και την λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε πολύ απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ετοιμάστε το Παρφέ Γιαουρτιού με Σοκολάτα & Φρέσκα Φρούτα:

  1. Βάλτε στο κάθε ποτήρι κατά σειρά περίπου 2 κουταλάκια από την γκρανόλα, 1 γεμάτη κουταλιά κρέμα σοκολάτας και μια στρώση φρέσκα φρούτα. Επαναλάβετε.

Καλή σας απόλαυση!

Chocolate-Greek-Yogurt-Parfait-with-Fresh-Fruits – Παρφέ-Γιαουρτιού-με-Σοκολάτα-&-Φρέσκα-Φρούτα

This summer I came to love these light desserts served in a glass, which can be made in almost 5 minutes, although formerly I was not fond of. And, specifically, desserts made with Greek yoghurt. Those who follow my blog know that I love Greek yogurt very much. It all started with Yogurt Banoffee Parfait which all of you loved, and after that came the Lemon and Yogurt “Cheesecake”, a really light and refreshing dessert. Today’s recipe is something similar; a fast and light chocolate dessert, very, very tasty! Greek yogurt parfait with chocolate and fresh fruits.

Chocolate-Greek-Yogurt-Parfait-with-Fresh-Fruits – Παρφέ-Γιαουρτιού-με-Σοκολάτα-&-Φρέσκα-Φρούτα

I used blueberries, which thankfully this year I had in abundance; you can, also, use cherries, strawberries, pears or nashi pears, or whatever fruit you like. But I suggest you make as it is. Blueberries match beautifully with the sweet but slightly sour, chocolate cream.

The chocolate cream is the same that I had used in the chocolate and blueberry tart. It often happens …. Once I make something I like, dough, a nice cream like this etc., I ‘m thinking other ways to use them. Thus, today’s dessert was created.

Regarding granola, the recipe was based on that I used in Yogurt Banoffee Parfait, but this time I used hazelnuts which match perfectly with chocolate! Who else thought about Nutella? 😉 Yum!

Tip: Make an extra amount of granola and add it to your breakfast. It is delicious!

Chocolate-Greek-Yogurt-Parfait-with-Fresh-Fruits – Παρφέ-Γιαουρτιού-με-Σοκολάτα-&-Φρέσκα-Φρούτα

Chocolate Greek Yogurt Parfait with Fresh Fruits

Chocolate Greek Yogurt Parfait with Blueberries
Serves 4
A light, quick and delicious dessert made with a stove top granola, a Greek yogurt chocolate cream and fresh blueberries
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
5 min
Total Time
20 min
Prep Time
15 min
Cook Time
5 min
Total Time
20 min
529 calories
45 g
35 g
37 g
8 g
15 g
130 g
15 g
24 g
0 g
20 g
Nutrition Facts
Serving Size
130g
Servings
4
Amount Per Serving
Calories 529
Calories from Fat 320
% Daily Value *
Total Fat 37g
56%
Saturated Fat 15g
74%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 3g
Monounsaturated Fat 17g
Cholesterol 35mg
12%
Sodium 15mg
1%
Total Carbohydrates 45g
15%
Dietary Fiber 6g
25%
Sugars 24g
Protein 8g
Vitamin A
7%
Vitamin C
4%
Calcium
7%
Iron
21%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Crunchy granola
  1. • ½ cup (60 g.) chopped hazelnuts (or other nuts)
  2. • 1 tablespoon quinoa (optional, it makes a crunchier granola)
  3. • ¾ cup (60 g.) rolled oats
  4. • 1 tablespoon olive oil
  5. • 1 tablespoon honey
Chocolate filling
  1. • 140 gr. dark chocolate, cut into pieces
  2. • ½ cup (125 ml) non-dairy cream, cold
  3. • 180 g. Greek strained yoghurt 2% fat
  4. • 2 tablespoons stevia (a 1: 1 ratio with sugar)
  5. • ½ cup fresh blueberries (or other fruit of your choice)
Prepare the granola
  1. In a nonstick skillet, over medium heat, roast hazelnuts, oats and quinoa, for about 5 minutes, until golden brown and flavorful. Stir constantly with a wooden spoon.
  2. Add olive oil and mix well.
  3. Finally add honey and turn off the fire. Mix thoroughly to coat all ingredients with honey.
  4. Leave it aside to cool.
Prepare the chocolate cream
  1. Melt the chocolate in a bain-marie and let it cool slightly.
  2. Whip the cream with stevia until stiff and fold in the yogurt and the melted chocolate.
  3. Prepare the Chocolate Greek Yogurt Parfait with Fresh Fruits
  4. by layering in every glass in this order: about 2 teaspoons of granola, 1 heaped tablespoon chocolate cream and a layer of fresh fruits. Repeat and enjoy!
beta
calories
529
fat
37g
protein
8g
carbs
45g
more
The Healthy Cook https://www.thehealthycook.gr/

12 comments

  1. Χρύσα says:

    Μμμμμμ, μ’αρέσει! Και η ευκολία του, και η δροσιά του, και οι διαφορετικές υφές του…
    Να σου πω, το πρωινό μου συνηήθως είναι γιαούρτι με γκρανόλα και φρούτα, γιατί δηλαδή να μην το βαφτίσουμε κι αυτό πρωινό;;;;

  2. Οτι σε 20 λεπτά θα εχω ενα τοσο ομορφο & γευστικό γλυκό ειναι κατι που με βαζει σε πειρασμό να το φτιαξω 😉

  3. neanikon says:

    Τέλεια Εύη! Και πόσο μα πόσο λαχταριστό φαίνεται! Θρεπτικά υλικά, ευκολία και νοστιμιά! Εύγε! 🙂

  4. Μα πόσο μου αρέσουν και μένα τα μύρτιλλα! Τα λατρεύω! Πολύ ωραία η ιδέα σου για γρήγορο και υγιεινό γλυκό.
    Δεν έχω φτιάξει ποτέ granola στο τηγάνι νομίζω, θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!

    • The Healthy Cook says:

      σε ευχαριστώ πολύ Ευάκι!
      να την δοκιμάσεις, είναι πολύ απλή και γρήγορη 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.