Home » Healthier Nutella Cheesecake – Cheesecake με Nutella

Healthier Nutella Cheesecake – Cheesecake με Nutella

Healthier-Nutella-Cheesecake – Cheesecake-με-Nutella

for english scroll down

Το έχω κάνει πλέον συνήθεια  και κοντά στην ημέρα τον γενεθλίων μου δημοσιεύω ένα γλυκό για να τα γιορτάσω μαζί σας, έστω και από μακριά, έστω και διαδικτυακά. Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να σας κεράσω έναν έναν, αλλά δυστυχώς αυτό είναι αδύνατον…  Πέρυσι ήταν η τούρτα λευκής σοκολάτας, ένα γλυκό ιδανικό για το εορταστικό τραπέζι και πρόπερσι η σοκολατένια πάβλοβα με κάστανο. Φέτος είπα να εκμεταλλευτώ την σπιτική nutella που έφτιαξα πρόσφατα και να ετοιμάσω ένα cheesecake με nutella, με λίγο λιγότερες τύψεις από το κανονικό.  Αν, δε,  χρησιμοποιήσετε και τα σπιτικά μπισκότα digestive για να το φτιάξετε, σίγουρα θα είναι λιγότερες!

Healthier-Nutella-Cheesecake – Cheesecake-με-Nutella

Να σας πω την αλήθεια, με την κούραση που περνάω τελευταίως για να προλάβω να φέρω εις πέρας όλα αυτά με τα οποία ασχολούμαι (σχολή, εργασίες, διάβασμα, blog, και διάφορα άλλα που θα τα πούμε άλλη φορά, 7 ημέρες την εβδομάδα…) δεν νιώθω καθόλου τύψεις όταν θα καθίσω 5 λεπτά να απολαύσω ένα γλυκό από τα χεράκια μου. 🙂 Το μόνο που είχα στο μυαλό μου όταν το δοκίμαζα είναι αν θα προλάβω να γράψω την συνταγή για να την δημοσιεύσω αυτή την εβδομάδα! Η διαστροφή της food blogger!!  😀 😀

Healthier-Nutella-Cheesecake – Cheesecake-με-Nutella

Το cheesecake αυτό, που λέτε, είναι πολύ αέρινο και καθόλου λιγωτικό. Βασίζεται στην πολύ γνωστή συνταγή της Nigella Lawson.  Η μπισκοτένια βάση είναι μια παραλλαγή αυτής που χρησιμοποιώ στο cheesecake με μύρτιλα και δεν την αλλάζω με τίποτα!  Απλά πρόσθεσα λίγα φουντούκια και μια-δυο κουταλιές nutella στο μείγμα και του πήγε μια χαρά. Η κρέμα του είναι πολύ απλή και περιέχει μόνο 3 υλικά. Θα σας διευκόλυνε να χρησιμοποιήσετε μίξερ για να την ανακατέψετε, αλλά αν δεν έχετε κάντε το και με το χέρι. Έξτρα γυμναστική 😉 Ας δούμε την συνταγή:

Cheesecake με Nutella

Χρόνος προετοιμασίας:   20 λεπτά (συν 3-4 ώρες αναμονής)

Χρόνος μαγειρέματος:   15 λεπτά

Μερίδες:   12

Υλικά:

για την βάση:

  • 100 γρ. μπισκότα digestive (7 μπισκότα περίπου)
  • ½ φλυτζάνι (55 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • 100 γρ. βούτυρο καρύδας (ή αγελαδινό), λιωμένο
  • 25 γρ. φουντούκια
  • 2 κουταλιές σπιτική nutella
  • 1 πρέζα αλάτι
  • μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

για την κρέμα:

  • 400 γρ. σπιτική nutella
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 40 γρ. στέβια σε σκόνη (σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1)

Εκτέλεση:

για την βάση:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.
  2. Βάλτε τα μπισκότα και τα φουντούκια στο μούλτι και κάντε τα σκόνη.
  3. Σε ένα μπωλ προσθέστε όλα τα υλικά για την βάση και ανακατέψτε τα καλά. Στρώστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 19 εκ. και ψήστε για 12-15 λεπτά. Βγάλτε τη από το φούρνο και αφού κρυώσει τελείως βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.

για την κρέμα:

  1. Σε ένα μπωλ ή στον κάδο του μίξερ ανακατέψτε καλά το τυρί κρέμα, την σπιτική nutella και την στέβια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Βγάλτε την βάση από το ψυγείο και ρίξτε επάνω την κρέμα, απλώνοντάς τη ομοιόμορφα. Βάλτε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Είναι καλύτερα όμως να την αφήσετε όλη νύχτα.

Σημειώσεις:

Δεν χρειάζεται να αφήσετε το cheesecake να σταθεί εκτός ψυγείου πριν το σερβίρετε. Του πάει να είναι κρύο ώστε να μην μαλακώσει πολύ.

Διακόσμησα το cheesecake με nutella με καραμελωμένα φουντούκια. Αν θέλετε να κάνετε το ίδιο, ζεστάνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, 50 γρ. ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη) και 1 κουταλιά νερό. Όταν κοχλάσουν προσθέστε 100 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια και ανακατεύοντας συνεχώς καραμελώστε τα. Τα βγάζετε σε ένα πιάτο και τα αφήνετε να κρυώσουν (θα ενωθούν μεταξύ τους και θα σκληρύνουν).

Καλοφάγωτο!

♥ Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή και θέλετε να δείτε κι άλλες τέτοιες, κάντε δωρεάν εγγραφή στο The Healthy Cook και κάθε νέα συνταγή θα έρχεται στο email σας!  😉

Healthier-Nutella-Cheesecake – Cheesecake-με-Nutella

I have made it a habit and near the day my birthday I post a dessert recipe to celebrate with you, even from afar. I would love it if I could treat you one by one, but unfortunately this is impossible … Last year it was the white chocolate cake, a wonderful dessert for the festive table and the year before that was the chocolate & chestnut pavlova. This year I decided to use the homemade nutella I recently made and to prepare a healthier nutella cheesecake, with a little less guilt than normal. If you use the homemade digestive cookies to make it, the guilt will certainly be less!

Healthier-Nutella-Cheesecake – Cheesecake-με-Nutella

To tell you the truth, I am so tired lately; trying to catch up on everything I’m dealing with (school, homework, studying, blogging, and many other things) I do not feel any guilt at all when I sit for 5 minutes to enjoy a dessert I made. 🙂 The only thing I had in my mind when I was tasting it, was if I had time to write the recipe and publish it this week! The food blogger’s perversion!! : D: D

Healthier-Nutella-Cheesecake – Cheesecake-με-Nutella

This cheesecake is very airy and as sweet as it should be. It is based on the well-known recipe of Nigella Lawson. The base is a variant of the one I use for the blueberry cheesecake and I never use another! I just added a few hazelnuts and a couple of tablespoons nutella in the mixture and it went fine. The cream is very simple and contains only three ingredients. Let’s see the recipe:

Healthier Nutella Cheesecake
Serves 12
The healthier version of the famous Nutella Cheesecake
Write a review
Print
Cook Time
15 min
Total Time
35 min
Cook Time
15 min
Total Time
35 min
458 calories
35 g
37 g
34 g
6 g
24 g
97 g
183 g
24 g
0 g
6 g
Nutrition Facts
Serving Size
97g
Servings
12
Amount Per Serving
Calories 458
Calories from Fat 295
% Daily Value *
Total Fat 34g
52%
Saturated Fat 24g
122%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 1g
Monounsaturated Fat 5g
Cholesterol 37mg
12%
Sodium 183mg
8%
Total Carbohydrates 35g
12%
Dietary Fiber 3g
11%
Sugars 24g
Protein 6g
Vitamin A
9%
Vitamin C
0%
Calcium
10%
Iron
13%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
base
  1. 100 g. digestive biscuits (about 7 biscuits)
  2. ½ cup (55 g.) rolled oats
  3. 100 g. coconut butter (or regular butter), melted
  4. 25g. hazelnuts
  5. 2 tablespoons homemade nutella
  6. 1 pinch of salt
  7. a few drops of vanilla extract
cream
  1. 400 g. homemade nutella
  2. 400 g. cream cheese
  3. 40 g. stevia powder, in 1: 1 ratio with sugar
Instructions
base
  1. Preheat oven to 180oC.
  2. Put the biscuits and hazelnuts in a food processor and crush them into powder.
  3. In a bowl add all the ingredients for the base and stir well. Flatten the mixture into a round form with a detachable base of 19 cm. and bake for 12-15 minutes. Remove from the oven and cool completely. Afterwards put it in the fridge until you prepare the cream.
cream
  1. In a bowl or the food processor bowl mix well cream cheese, homemade nutella and stevia until blended.
  2. Pour the cream onto the base , spreading it evenly. Put the pan back in the refrigerator for at least 3-4 hours. But it is better to leave it overnight.
Notes
  1. No need to leave the cheesecake to stand outside the refrigerator before serving. It slices and tastes better when cold.
  2. I decorated the healthier nutella cheesecake with caramelized hazelnuts. If you want to do the same heat in a nonstick skillet, over medium heat, 50 g. coconut sugar (or brown sugar) and 1 tablespoon water. Let boil and add 100 g. chopped hazelnuts and stir constantly. Remove from heat and put out on a plate and allow to cool (they will stick together and will harden).
Adapted from Nigella Lawson
beta
calories
458
fat
34g
protein
6g
carbs
35g
more
Adapted from Nigella Lawson
The Healthy Cook https://www.thehealthycook.gr/
 I hope you’ll enjoy it!

PS. This springform pan will be fine. 

♥ If you enjoyed this recipe and want to see more, follow The Healthy Cook by email and every new recipe will come directly to your inbox!  😉

15 comments

  1. neanikon says:

    Εύη καλημέρα! Χρόνια πολλά και καλά για τα γενέθλια σου που πλησιάζουν! Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην νέα σου αρχή, αν και είμαι σίγουρος πως αυτό που επέλεξες να κάνεις μόνο μπροστά θα σε πάει!!!! Το γλυκάκι που μας κερνάς φαίνεται υπέροχο, εύκολο και με καλά υλικά!

  2. dolmadaki says:

    καλημερααααααααα χρονια πολλα κ απο εδω!! οτι επιθυμεις πολυχρονη!!! και παντα γλυκαι οπως αυτο το σουπερ ντουπερ ουαου τσιζκεικ!!! καλα οι φωτο απιστευτες!! ατμοσφαιρικες κ μ αρεσει παρα πολυ αυτη η συνταγη!! αμα περισσεψε κομματι πεταγομαι να κεραστω αν οχι ανασκουμπονωμαι στην κουζινα 😉

  3. Να τα εκατοστήσεις υπέροχο κορίτσι!
    Εύχομαι από καρδιάς ότι επιθυμείς!
    Πάντα έτσι δημιουργική και αεικίνητη να είσαι!
    Η διαστροφή της food blogger μην ανησυχείς, είναι απόλυτα φυσιολογική και κοινή 🙂
    Το γλυκό που μας προσφέρεις φανταστικό. Και μόνο που περιέχει τις λέξεις cheesecake και nutella, μου έχει κλέψει την καρδιά!
    Σε φιλώ

    • The Healthy Cook says:

      Αυτό το “αεικίνητη” με έχει φάει!! 😀 😀 😀
      σ’ ευχαριστώ Ερμιόνη μου! σε φιλώ!

  4. Ααααχχχχ υπέροχη είναι!!!
    Θα την δοκιμάσω κάποια στιγμή…εννοείται με τα σούπερ digestive σου!!!
    Χρόνια σου πολλά κι ευτυχισμένα!!

  5. Marion says:

    Η κρέμα του φαίνεται φανταστική
    Cheesecake και σοκολατενιο συνδυασμός που σκοτώνει 😉
    Μπράβο.
    Πολύχρονη και του χρόνου να μας ξανακεράσεις.
    Να είσαι δημιουργική και να κάνεις τα πράγματα που αγαπάς

    Φιλιά πολλά

    • The Healthy Cook says:

      πράγματι, αχτύπητος συνδυασμός!
      σ’ ευχαριστώ πολύ Μάριον! φιλιά

  6. Ariadni St. says:

    Καλημέρα Ευη μου!
    Λατρευω και τη Νουτέλα και τα μπισκότα digestive, αλλά και την υπέροχη παρουσίαση του γλυκου σου!
    Μπραβο σου
    Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο!
    Φιλί γλυκό 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.