Home » Kale Wraps with Shrimp & Tarragon Salad – Σαλάτα με Γαρίδες & Εστραγκόν σε Πίτες από Κέιλ

Kale Wraps with Shrimp & Tarragon Salad – Σαλάτα με Γαρίδες & Εστραγκόν σε Πίτες από Κέιλ

Kale Wraps with Shrimp & Tarragon Salad – Σαλάτα με Γαρίδες & Εστραγκόν σε Πίτες από Κέιλ

for english scroll down

Να λοιπόν και η συνταγή που συμπληρώνει τις σπιτικές πίτες με κέιλ. Μια σαλάτα με γαρίδες, στραγγιστό γιαούρτι, μαγιονέζα, σέλερι και εστραγκόν. Είναι γρήγορη, δροσιστική και πολύ νόστιμη, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα.

Θα χρειαστείτε είτε μικρές σε μέγεθος γαρίδες, είτε μεσαίες που θα έχετε κόψει σε δύο κομμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καθαρισμένες/κατεψυγμένες, η επιλογή είναι δική σας. Η σαλάτα, αφού ετοιμαστεί, μπορεί να μείνει σκεπασμένη στο ψυγείο για 2 μέρες περίπου. Γεμάτη από έντονες γεύσεις, αυτή η σαλάτα τρώγεται άνετα και χωρίς τις πίτες.

Η συνταγή που σας δίνω είναι για 4 πίτες.

Homemade Kale or Spinach Wraps – Σπιτικές Πίτες για σάντουιτς με Κέιλ ή Σπανάκι

Συνολικός χρόνος:   30 λεπτά

Μερίδες:   4

Υλικά:

  • 400-430 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
  • ½ φλυτζάνι ψιλικομμένο σέλερι
  • 1/3 φλυτζανιού μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • ½ φλυτζάνι στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο (ή το τρυφερό πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμυδάκια)
  • 1 κουταλάκι ξερά εστραγκόν
  • 1 κουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση
  • 4 πίτες με κέιλ

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ζωντανό χρώμα. Στραγγίστε τις και καταβρέξτε τις με κρύο νερό.  Κόψτε τις αν χρειάζετε.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέστε όλα τα υλικά μέχρι και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
  3. Προσθέστε τις βρασμένες γαρίδες, προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε και ανακατέψτε καλά.
  4. Σκεπάστε την σαλάτα και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την καταναλώσετε.
  5. Μοιράστε την σαλάτα στις 4 πίτες και σερβίρετε.

Kale Wraps with Shrimp & Tarragon Salad – Σαλάτα με Γαρίδες & Εστραγκόν σε Πίτες από Κέιλ

Well, here is the recipe that complements the homemade kale wraps; a delicious salad with shrimps, Greek yoghurt, mayonnaise, celery and tarragon. It is fast, very refreshing, perfect for a light meal.

You will need either small sized shrimps or medium sized, cut into two. You can, also, use peeled/ frozen shrimps, the choice is yours. The salad, when prepared, can be left covered in the refrigerator for about 2 days. Full of bright flavors, this salad is delicious off the wraps, too.

Kale Wraps with Shrimp & Tarragon Salad – Σαλάτα με Γαρίδες & Εστραγκόν σε Πίτες από Κέιλ

The recipe is enough for 4 wraps.

Kale Wraps with Shrimp & Tarragon Salad
Serves 4
Full of bright flavors, this salad is delicious off the wraps, too.
Write a review
Print
Prep Time
25 min
Cook Time
5 min
Total Time
30 min
Prep Time
25 min
Cook Time
5 min
Total Time
30 min
254 calories
3 g
227 g
16 g
24 g
3 g
140 g
1149 g
1 g
0 g
12 g
Nutrition Facts
Serving Size
140g
Servings
4
Amount Per Serving
Calories 254
Calories from Fat 138
% Daily Value *
Total Fat 16g
24%
Saturated Fat 3g
14%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 9g
Monounsaturated Fat 3g
Cholesterol 227mg
76%
Sodium 1149mg
48%
Total Carbohydrates 3g
1%
Dietary Fiber 0g
2%
Sugars 1g
Protein 24g
Vitamin A
10%
Vitamin C
4%
Calcium
11%
Iron
3%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
  1. 400-430 g. peeled shrimp
  2. ½ cup chopped celery
  3. 1/3 cup low-fat mayonnaise
  4. ½ cup Greek strained yoghurt, 2% fat
  5. 3 tablespoons chopped chives (or the tender green part of scallions)
  6. 1 teaspoon dried tarragon
  7. 1 tablespoon fresh lemon juice
  8. salt and freshly ground pepper, to taste
  9. 4 kale wraps
Instructions
  1. Boil shrimp in salted water for 2-3 minutes, until bright pink. Drain and run under cold water. Cut if necessary.
  2. In a large bowl, add all the ingredients up to lemon juice and mix well.
  3. Add the cooked shrimp, add salt and pepper as desired and mix well.
  4. Cover the salad and put it in the refrigerator for at least 15 minutes before consuming.
  5. Spoon the shrimp salad on 4 wraps and serve.
Adapted from “Picnics and Cookouts”, The Best of Fine Cooking magazine, 2011.
beta
calories
254
fat
16g
protein
24g
carbs
3g
more
Adapted from “Picnics and Cookouts”, The Best of Fine Cooking magazine, 2011.
The Healthy Cook https://www.thehealthycook.gr/

22 comments

  1. Marion says:

    Διάβαζα τώρα και για τις πίτες.
    Πολύ ωραίες και εύκολες. Μου έκανε εντύπωση πως γίνεται ένα τόσο ωραίο ζυμάρι.

    Τώρα για την γέμιση τι να πω. Ολα αυτά που έβαλες είναι του γούστου μου. Σίγουρα και τρώγεται και μόνη της.
    Πολύ ωραία Ευη μου. Μπράβο.

    Φιλιά 🙂

    • The Healthy Cook says:

      η ζύμη είναι πραγματικά πολύ ωραία! την ευχαριστήθηκα!
      σ’ ευχαριστώ πολύ Μάριον! φιλιά!

  2. Χρύσα says:

    Μιας και δεν έχω προλάβει να σχολιάσω στις δύο προηγούμενες, να σου πω ότι έχω εντυπωσιαστεί με όλη την παρουσίαση, κυρίως από το πόσο εύκολα, με λίγη φαντασία μπορείς να φτιάξεις κάτι τόσο διαφορετικό!
    Η σαλάτα μου άρεσε πολύ, και πάντα χαίρομαι να βλέπω τέτοιες συνταγές με γιαούρτι, αντί με σκέτη μαγιονέζα, γιατί δεν τη μπορώ πολύ πολύ. Η αναλογία που κράτησες είναι ιδανική για το γούστο μου!

    • The Healthy Cook says:

      κι εμένα δεν μου αρέσει σκέτη η μαγιονέζα, την προτιμώ έτσι, με το γιαούρτι.
      σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Χρύσα μου!
      σε φιλώ!

  3. neanikon says:

    Και εγώ στις πίτες με kale θα σταθώ! Φαίνονται πανέξυπνες και ειδικά τώρα που είναι το kale της μόδας θα μπορούσαν να γίνουν το νέο food viral όπως τα kale chips 😉

    Υπέροχο Εύη! Ψαγμένο, μελετημένο και προχωρημένο!!!

  4. Φαινεται υπεροχο! Βρηκα και εγω επιτέλους kale! Ξεκίνησα με kale chips και μια αλλη συνταγή που ήθελα. Αλλα η επομενη αγορα θα είναι προορισμενη για πιτες 🙂 Οταν τα φτιαξω θα σου πω εντυπωσεις 🙂

    • The Healthy Cook says:

      βρήκες? τέλεια!
      νομίζω θα σου αρέσουν πολύ! θα περιμένω τα νέα! 😉

  5. Διαλύθηκα! Κάθε φορά δηλαδή που βλέπω γαρίδες διαλύομαι!!!
    Τέλος πάντων… το παραβλέπω και κάνω ότι δεν βλέπω. Είναι μακράν το πιο αγαπημένο μου θαλασσινό και εδώ και χρόνια δεν μπορώ να τις πλησιάσω λόγω αλλεργίας.

    Θα σταθώ λοιπόν στις πίτες!!
    Εχω μείνει! Βασικά αυτό το σχόλιο θα έπρεπε να στο αφήσω στην προηγούμενή σου ανάρτηση αλλά μιας και δεν πρόλαβα θα τα πω όλα εδώ!!!
    Πέρα από το ότι είναι εντελώς προχωρημένες και ιδιαίτερες, είναι και εξαιρετικά καλοφτιαγμένες!!! Συγχαρητήρια Εύη!!
    Για τη νοστιμιά δεν χωράει αμφιβολία. Ξέρω τις μαγειρικές σου ικανότητες και είμαι σίγουρη ότι θα είναι πεντανόστιμες, με ή χωρίς την σούπερ σαλάτα σου!!!

    Φιλιααααααααααααα

    • The Healthy Cook says:

      τις έχω κρύψει καλά τις γαρίδες πάντως, δεν μπορείς να πεις! 😀
      εσύ φτιάξε τις πίτες και γέμισε τες με ότι τραβάει η όρεξή σου. ταιριάζουν με όλα!
      ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Χρυσαυγή!
      σε φιλώ

  6. Λατρεύω τις γαρίδες σε όλες τους τις εκδοχές πόσο μάλλον σε σαλάτα! Πολύ όμορφες και οι πίτες σου επίσης! Θα το τιμούσα δεόντως, είναι σαν αυτά που τρώω τελευταία! Φιλιά!

  7. sp00nstories says:

    Αυτά τα πιτάκια έχουν πολύ ενδιαφέρον τελικά!Θα ήθελα πολύ να τα δοκιμάσω!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.