Home » Liebster Award

Liebster Award

Liebster Award

for english scroll down

Το υπέροχο μπλογκ Γλυκοπλαστείον Νεανικόν και βέβαια ο Άρης που βρίσκεται πίσω από αυτό, με τίμησε πρόσφατα με το Liebster Award. Ομολογώ πως δεν γνώριζα τίποτα γι αυτό…. Αφού λοιπόν διάβασα την ανάρτηση του Άρη, και αφού συμβουλεύτηκα και τον καλό μου φίλο Mr. Google, ενημερώθηκα πλήρως.  Το Liebster Award, λοιπόν, είναι ένα εικονικό βραβείο το οποίο απονέμεται από νέους μπλογκερς σε νέους μπλόγκερς, έτσι ώστε να γίνουν γνωστά μπλογκς με λιγότερους από 200 followers. Μοιάζει με διαδικτυακό παιχνίδι, αλλά στην ουσία χρησιμεύει στο να γίνουν πιο γνωστά, στο διαδίκτυο, τα νέα μπλογκς.

Μέσα σε όλη την διαδικασία, θα πρέπει να απαντήσω και σε δέκα ερωτήσεις, δηλαδή να πάρω μια μίνι συνέντευξη από τον εαυτό μου 🙂 :

1) Γιατί ξεκινήσατε το blog;

Η μαγειρική με χαλαρώνει, με ξεκουράζει. Πάντα μου άρεσε να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω καινούργιες συνταγές. Το μπλόγκινγκ είναι ο μόνος τρόπος να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου στην μαγειρική με όσους έχουν το ίδιο χόμπι με σένα.

2) Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει;

Πολλά μικρά πράγματα….. μια ξεκαρδιστική συνάντηση με φίλους, η καλοσύνη που δεν περιμένει αντάλλαγμα, η έμπνευση για φωτογράφηση στα πιο απίθανα μέρη, και άλλα πολλά..

Α! και όταν πετυχαίνω μια συνταγή που έχω σκεφτεί, χωρίς πολλές δοκιμές! Εκεί να δείτε ενθουσιασμό! 😉

3) Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο;

Τα σχόλια των αναγνωστών είναι η απόδειξη πως κάποιος διαβάζει αυτά που γράφεις.  Επιπλέον είναι μια μορφή επικοινωνίας μεταξύ των μπλογκερς, ιδιαίτερα όταν δεν βρίσκονται στην ίδια πόλη, ή χώρα. Κάθε συμβουλή, επιβράβευση, κριτική, ή απορία, σε κάνουν καλύτερο, σε ενθαρρύνουν.

4) Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας;

Προτείνω υγιεινές συνταγές καθώς και πληροφορίες για τις ευεργετικές ιδιότητες των τροφίμων. Θα ήθελα να γνωρίσει ο κόσμος πως το να τρως υγιεινά, δεν σημαίνει άνοστα και ανιαρά πιάτα. Με λίγη φαντασία και εξοικείωση, η διατροφή μας μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, πολύ εύκολα. Τρώμε, όσο το δυνατόν, περισσότερες τροφές πλούσιες σε θρεπτικές ουσίες και αποφεύγουμε τις “κακές”  και επεξεργασμένες τροφές. Αυτό είναι το ήμισυ του παντός.

5) Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά;

Ναι, και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό! Έχω γνωριστεί προσωπικά με πολλούς, ιδιαίτερα μέσα από την συμμετοχή μου σε κάποια από τις δράσεις του food4good. Εύχομαι όμως να γνωρίσω κι άλλους σύντομα!

6) Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο;

Έχω πάρα πολλά στο μυαλό μου, αλλά δεν ξέρω τι θα πραγματοποιηθεί τελικά. Σίγουρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο!

7) Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα;

Δύσκολη ερώτηση… ίσως θα πρέπει να απαντήσει άλλος για μένα.

8) Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;

Περισσότερο από όσο περίμενα… αλλά το διασκεδάζω!

9) Πώς γεννιούνται τα post σας;

Τις περισσότερες φορές η έμπνευση προέρχεται από ένα συγκεκριμένο υλικό. Κάποιες άλλες, από μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή που βρίσκω κάπου και αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να την πάω πιο πέρα.

10) Ευχές για τον αναγνώστη.

Υγεία, χαμόγελα και πολύ ελεύθερο χρόνο για να μας διαβάζουν!! Ειδικά για τους συναδέλφους μπλόγκερς, εύχομαι να έχουν έμπνευση, διάθεση και συναδελφικότητα!

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον Άρη που μου απέμεινε αυτό το βραβείο! Αν δεν έχετε επισκεφτεί το μοναδικό Γλυκοπλαστείον Νεανικόν, κάντε το τώρα. Δεν σταματάει να με εκπλήσσει με τις ιδέες του και την “εφευρετικότητά” του στο στήσιμο των συνταγών.

Τώρα ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω τις δικές μου 10 προτάσεις για το βραβείο:

Αρχικά, θα αντιπροτείνω τον Άρη, γιατί κάνει εξαιρετική δουλειά. Επίσης, προτείνω την Χρύσα και το my blissfood, αλλά και την Τάνια και το The Green Mixer, για τις απολαυστικές αναρτήσεις και τις νόστιμες συνταγές τους. Στη συνέχεια, την Jasmin και το Jasmin’s Cookbook για τις προσεγμένες χορτοφαγικές και vegan συνταγές της και τη γλυκιά Αγγελική και το Cookika για τα γρήγορα και πολύ γευστικά πιάτα που μας προτείνει.

Μια και το Liebster Award, δεν απονέμεται αποκλειστικά σε μπλογκς μαγειρικής, θέλω πολύ να απονείμω βραβεία σε φίλους με τους οποίους αποφασίσαμε μαζί να ξεκινήσουμε μπλογκς, με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο ο καθένας και από τότε τα διατηρούν με πολλή διάθεση και συνέπεια. Είναι τα: Νέα & Ειδήσεις Δήμου Δάφνης Υμηττού, Ellidees, Fantasia, Συνταγές Ομορφιάς και το Φιλολογικό Γυμνάσιο.

Τέλος, θα παραβιάσω λίγο τους κανόνες (άλλωστε πολλοί υποστηρίζουν πως γι αυτό φτιάχτηκαν…..) για να προτείνω ακόμα ένα βραβείο, σαν τα τιμητικά Oscar ένα πράμα, σε ένα μπλογκ που υπάρχει πολλά χρόνια και σίγουρα δεν έχει μόνο 200 followers, το Pepi’s Kitchen και την Πέπη. Έτσι απλά γιατί είναι φίλη μου σχεδόν είκοσι χρόνια και την αγαπώ! 🙂

Τα λέμε σε λίγες μέρες με νέα συνταγή. Μέχρι τότε να περνάτε καλά!

Liebster Award

The wonderful blog Glykoplasteion Neanikon and of course Aris who’s behind it, recently honored me with the Liebster Award. I admit that I did not know anything about it …. But when I read Aris’ post, and after I consulted my good friend Mr. Google, I was completely updated. The Liebster Award, therefore, is a virtual prize which is awarded by new bloggers to new bloggers, so that blogs with less than 200 followers can become known. Looks like an online game, but actually serves to make new blogs more known.

Within the whole process I will have to answer to ten questions, namely to get a mini interview of myself 🙂 :

1) Why did you start the blog?

Cooking relaxes me. I always liked to experiment and try new recipes. Blogging is the only way to share your experiences in cooking with those who have the same hobbies as you.

2) Tell us a bit what excites you?

Many small things … .. a hilarious meeting with friends, kindness which does not wait return, the inspiration for photographing the most unlikely places, and many more …

A! and when I succeed a recipe I ‘ve thought, without many tests! There’s an excitement! 😉

3) Why do you think the comments and communication help bloggers and how?

Comments from readers are proof that someone reads what you write. Moreover, it is a form of communication among bloggers, especially when not in the same city, or country. Any advice, reward, criticism, or question makes us better; it encourages us.

4) For what things you are talking on your blog?

I suggest healthy recipes and information about the beneficial properties of food. I would like people to know that to eat healthy does not mean tasteless and boring dishes. With a little imagination and familiarity, our diet can be changed for the better, very easily. We should eat, as much as possible, nutrient dense foods and avoid the “bad” and processed foods. That’s half the battle.

5) You have created a friendly relationship with other bloggers? You’ve never met in person?

Yes, and I’m very happy about it! I met personally with many, especially through my participation in some of the actions of food4good. But I hope to get to know others soon!

6) How do you imagine your blog in two years? What would you like to see growing / changing and how?

I have too much on my mind, but I do not know what will eventually take place. I would definitely try for the best!

7) What do you do best?

Difficult question … maybe someone else should answer for me.

8) How much time do you devote to your blog?

More than I expected … but I’m having fun!

9) How are your posts inspired?

Most often the inspiration comes from a particular material; other times, from a very interesting recipe that I find somewhere and  wonder if I could go further with it.

10) Wishes for the reader.

Health, happiness and a lot of free time to read our posts!! Especially for fellow bloggers, I hope they have inspiration, spirit and fellowship!

I would like to thank Aris very much for this award! If you have not yet visited Glykoplasteion Neanikon, please do. He doesn’t stop surprising me with his ideas and “ingenuity” in the setup of recipes.

Now it’s time to tell you my own 10 proposals for the award ( I apologize to my non-Greek readers because some of these blogs are only in Greek):

Initially, I would like to propose Aris, because he does an excellent job. Also, I recommend Chryssa and her blog my blissfood, and Tania and The Green Mixer, for their enjoyable posts and their delicious recipes. Then, there is Jasmin and Jasmin’s Cookbook with her sophisticated vegetarian and vegan recipes, and sweet Aggeliki and her blog Cookika with her quick and very tasty dishes.

Since the Liebster Award, is not awarded only to cooking blogs, I love to award  friends with whom we decided to start our blogs together, with completely different contents, and since then they keep up with consistency. They are: News from Dafni Hymettus Municipality, Ellidees, Fantasia, Syntages Omorfias and Fylologikon Gymnasium.

Finally, I would violate the rules a little bit (after all many say they were made for this … ..) to even suggest an award, like an honorary Oscar (!!!), to a blog that exists for many years and certainly has more than 200 followers,  Pepi’s Kitchen. Just because Pepi is my friend for almost twenty years and I love her! 🙂

See you in a few days with a new recipe. Until then, have fun!

27 comments

  1. αρης says:

    Εύη σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια !!!! Κάνεις πολύ καλή δουλειά οπότε ήταν εύκολη η απόφαση !!!!!

  2. Χρύσα says:

    Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο Εύη! Θα απαντήσω σύντομα!
    Τις δικές σου απαντήσεις πάντως, τις χάρηκα πολύ!

  3. Συγχαρητήρια για το βραβείο Εύη μου!
    Το καλό με αυτά τα βραβεία / παιχνίδια είναι ότι δίνουν σε εμάς τους αναγνώστες τη δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα τους συγγραφείς ενός blog που παρακολουθούμε.
    Μου αρέσουν οι απαντήσεις σου.
    Μου δείχνουν ένα άτομο ήρεμο και συγκροτημένο, με στόχους.
    Φιλιά και ευχές για ένα πολύ όμορφο σαββατοκύριακο.

  4. Σ’ευχαριστώ για το βραβείο Ευάκι μου! Μόλις βρω χρόνο θα κάνω την σχετική ανάρτηση και θ’απαντήσω και στις ερωτήσεις!! Καλή συνέχεια και την επόμενη φορά εύχομαι να κερδίσεις και ένα κανονικό βραβείο γιατί το αξίζεις! Πολλά φιλιά!

  5. Εύη μου,σ’ευχαριστώ πολύ για το βραβείο!! Είναι τόσο ωραία η ευκαιρία που σου δίνεται να μοιράζεσαι αυτό το βραβείο και να μαθαίνεις για τους συν-bloggers!
    Εύχομαι και σε άλλα βραβεία σύντομα! Καλή συνέχεια!
    Φιλιά!

  6. mia maria says:

    Χάρηκα που έμαθα λίγα πράγματα για σένα! Συγχαρητήρια για το βραβείο σου και σου εύχομαι να πραγματοποιήσεις ότι επιθυμείς!

  7. lenia says:

    Βραβείο επάξια κερδισμένο! Συνέχισε να μας μαγειρεύεις υγιεινά καλούδια!
    Τα φιλιά μας!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.