Home » Mint Syrup Lemonade – Λεμονάδα με Σιρόπι Μέντας

Mint Syrup Lemonade – Λεμονάδα με Σιρόπι Μέντας

 

Mint Syrup Lemonade – Λεμονάδα με Σιρόπι Μέντας

for english scroll down

Καλή εβδομάδα! Έπιασαν κόλας οι ζέστες και νομίζω πως ένας δροσιστικός χυμός είναι ότι πρέπει! Λεμονάδα με σιρόπι μέντας ή/και δυόσμου, αναζωογονητικός, δροσιστικός χυμός, ιδανικός για τα καλοκαιρινά απογεύματα στον κήπο ή στην βεράντα.

Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καιρό να μαγειρέψω κάτι από την πολύ μακριά λίστα που έχω να σας παρουσιάσω. Εδώ και λίγο καιρό με έχει απορροφήσει το άλλο μου χόμπι, η αγιογραφία, και η μαγειρική έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Εδώ και τρία χρόνια, που λέτε, μαθαίνω αγιογραφία και κάθε Ιούνιο κάνουμε έκθεση για να δείξουμε την πρόοδό μας 🙂 Κι έτσι μέχρι να τελειώσω με αυτές τις υποχρεώσεις μου, θα περιορίσω λίγο τις αναρτήσεις μου εδώ, γιατί και τα δύο μαζί δεν γίνονται. Η ζωγραφική χρειάζεται αφοσίωση και πολλές ώρες δουλειάς.

Mint Syrup Lemonade – Λεμονάδα με Σιρόπι Μέντας

Την λεμονάδα αυτή, που λέτε, την έφτιαξα χθες, σε ένα διάλειμμα. Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στο λεμόνι και η ξινή του γεύση δεν με ενοχλεί καθόλου. Μπορώ να πιω τον χυμό του έτσι σκέτο. Αλλά με αυτό το σιρόπι ήταν ακόμα καλύτερος! Να σημειώσω πως δεν μιλάμε για κλασσικό σιρόπι ζάχαρης. Το έφτιαξα με στέβια, αλλά μπορεί, βέβαια, να γίνει και με ζάχαρη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να λιώσει η στέβια/ζάχαρη και να κρυώσει το σιρόπι. Μεγάλη αδυναμία έχω, όμως, στην μέντα και στον δυόσμο.  Ήταν πραγματική απόλαυση να πίνεις αυτόν τον μυρωδάτο χυμό στον ολάνθιστο κήπο μου. Είπα λοιπόν να τον ετοιμάσω και για εσάς.  

Τα λεμόνια παρόλο που είναι όξινα δημιουργούν αλκαλικές βάσεις στα υγρά του σώματος και βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pH. Είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη C και σε φλαβονοειδή, που λειτουργούν ενάντια σε μολύνσεις από ιούς όπως η γρίπη και το κρύωμα. Η βιταμίνη C βοηθά, επίσης, στην ουδετεροποίηση των ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για το γήρας και για τις περισσότερες ασθένειες. Επιπλέον, τα λεμόνια έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, καθαρίζουν το έντερο, είναι τονωτικό για το συκώτι, διαλύουν το ουρικό οξύ και άλλα δηλητήρια και υγροποιούν τη χολή.

Mint Syrup Lemonade – Λεμονάδα με Σιρόπι Μέντας

Χρόνος προετοιμασίας:   10 λεπτά (+ τον χρόνο που χρειάζεται να κρυώσει το σιρόπι)

Μερίδες:  2

Υλικά:

  • τον χυμό από 5-6 λεμόνια
  • ¼ – ½ φλυτζάνι νερό*
  • ¼ – ½ φλυτζάνι στέβια σε κρυσταλλική μορφή (σε αναλογία 1:1 με ζάχαρη),  ή κρυσταλλική ζάχαρη**
  • τα φύλλα από 4 κλωναράκια φρέσκιας μέντας και από 4 κλωναράκια φρέσκου δυόσμου***

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι ή σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την στέβια μέχρι να λιώσει η στέβια.
  2. Χτυπάτε ελαφρά με το γουδοχέρι τα φύλλα των μυρωδικών και τα ρίχνετε στο ζεστό σιρόπι, αφού το βγάλετε από την φωτιά. Σκεπάζετε και αφήνετε να κρυώσει τελείως και μετά το σουρώνετε.
  3. Σερβίρετε τον χυμό λεμονιού σε ποτήρια, προσθέτετε όσο σιρόπι επιθυμείτε, παγάκια και διακοσμείτε με την κορυφή από ένα κλωναράκι δυόσμο.

Σημειώσεις:

*Η μικρότερη αναλογία που σας δίνω είναι αυστηρά για δύο μερίδες, αλλά αν είστε πολύ γλυκός τύπος 😉 μπορεί να μην σας είναι αρκετό. Για εμένα ήταν ότι πρέπει.

**Αν φτιάξετε το σιρόπι με ζάχαρη, μπορείτε να ετοιμάσετε μεγαλύτερη ποσότητα και να το φυλάξετε στο ψυγείο για επόμενη χρήση.

***Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε και τα δύο μυρωδικά, απλά τηρείστε τις αναλογίες.

Mint Syrup Lemonade – Λεμονάδα με Σιρόπι Μέντας

It’s getting warm here in Athens and I think a refreshing juice is what we need from now on! A lemonade with mint and/or spearmint syrup; a refreshing, cooling drink, perfect for hot summer afternoons in the garden or the terrace.

The truth is that I haven’t cook for a while something from the long list that I want you to see. For some time now my other hobby, iconography, needs all of my attention and all the time I can spare. For three years I’m having byzantine iconography classes and every June we organize an exhibition to show our progress 🙂 So until I finish these obligations, I have to limit my blog posts. Painting needs dedication and endless hours of work.

This lemonade, I made it yesterday, in a break. I have a particular weakness in lemon and its sour taste does not bother me at all. I can drink a lemon juice without any sweetener. But with this syrup added, it was even better! Please note that we are not talking about classic sugar syrup. I made with stevia, but it can certainly be done with sugar. All you need is to melt the stevia / sugar and the syrup to cool. Another weakness of mine, however, is peppermint and spearmint. It was a real pleasure to drink this aromatic juice in my blooming garden. So I thought I had to prepare it for you, as well.

Lemon although acidic, it creates alkaline bases in body fluids and helps restore the pH balance. It is very rich in vitamin C and flavonoids, which work against viral infections such as influenza and colds. Vitamin C, also helps to neutralize free radicals responsible for aging and for most diseases. Moreover, lemon has antibacterial properties, it clean the intestines, is a tonic for the liver, dissolve uric acid and other poisons and liquefy the bile.

Mint Syrup Lemonade
Serves 2
A refreshing, cooling drink, perfect for hot summer afternoons in the garden or the terrace
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Total Time
10 min
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Total Time
10 min
220 calories
59 g
0 g
1 g
3 g
0 g
333 g
7 g
40 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
333g
Servings
2
Amount Per Serving
Calories 220
Calories from Fat 6
% Daily Value *
Total Fat 1g
1%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 7mg
0%
Total Carbohydrates 59g
20%
Dietary Fiber 6g
26%
Sugars 40g
Protein 3g
Vitamin A
1%
Vitamin C
204%
Calcium
6%
Iron
8%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
  1. • the juice of 5-6 lemons
  2. • ¼ - ½ cup water *
  3. • ¼ - ½ cup crystallised stevia**
  4. • the leaves from 4 sprigs of fresh mint and 4 sprigs of fresh spearmint ***
Instructions
  1. In a saucepan heat water and stevia until it dissolves completely.
  2. Beat lightly the leaves of herbs with a pestle and pour them into the hot syrup, after you remove it from heat. Cover and allow to cool to room temperature. Strain.
  3. Serve the lemon juice into glasses, add as much syrup as desired, ice cubes and decorate with a sprig of mint.
Notes
  1. * The smallest proportion that I give you is strictly for two servings, but if you are very sweet person 😉 it might not be enough. For me it was all I needed.
  2. ** (1: 1 ratio with sugar). You can, also, make the syrup with granulated sugar.In that case you can prepare a larger quantity and keep it in the refrigerator for later use.
  3. *** It is not necessary to use both herbs; simply follow the ratios.
beta
calories
220
fat
1g
protein
3g
carbs
59g
more
The Healthy Cook https://www.thehealthycook.gr/

Πηγή – Source:

http://www.clickatlife.gr/diatrofi/story/10614

20 comments

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!
    Χτύπησες ευαίσθητο σημείο με την λεμονάδα, πίνω σχεδόν καθημερινά! Χθες μου έδωσαν μια μεγάλη σακούλα λεμόνια, το οποία θα γίνουν γλυκό κουταλιού και ο χυμός τους μάντεψε….
    Καλή συνέχεια με την ζωγραφική! Καθότι έχω δει δουλειά σου μπορώ να πω ότι το ταλέντο σου ειναι αξιοσημείωτο!!
    Πολλά φιλιά ?

    • The Healthy Cook says:

      κι εσύ της λεμονάδας? πολύ χαίρομαι!!
      ευχαριστώ Αγγελικούλα! φιλιά!

  2. Ξανθή says:

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα, αύριο έχω σκοπό να αγοράσω λεμόνια προκειμένου να κρατήσω χυμό σε παγοκυψέλες για το καλοκαίρι, οπότε θα γίνει κι λεμονάδα.
    Καλή επιτυχία στην ζωγραφική κι ελπίζω ν δούμε το αποτέλεσμα.

    • The Healthy Cook says:

      θα σας ενημερώσω κι αν θέλετε μπορείτε να έρθετε να δείτε την έκθεση από κοντά 🙂
      ευχαριστώ Ξανθή μου!

  3. dolmadaki says:

    ωωωω εξαιρετικη και δροσερη!!! εννοειτε θα την δοκιμασω κ εγω! 😉
    αγιογραφια ε? μπραβο! σας θαυμαζω εσας που πιανει το χερι !

    • The Healthy Cook says:

      αν την δοκιμάσεις περιμένω εντυπώσεις!
      φιλιά πολλά!

  4. Χρύσα says:

    Μας δρόσισες πολύ γλυκά σήμερα Ευάκι! Μου αρέσει πολύ η προσθήκη της μέντας!
    Φανταστικές και οι φωτογραφίες, είναι για περιοδικό!
    Καλή επιτυχία με τις αγιογραφίες σου, θα ήθελα πολύ να δω τη δουλειά σου!

    • The Healthy Cook says:

      ευχαριστώ κοριτσάκι μου!
      για εσάς τους μακρινούς θα βγάλω φωτογραφίες 😉
      φιλιά πολλά!

  5. A! Η θεία μου ασχολείται με την αγιογραφία και έχω δει από πολύ κοντά πόση υπομονή και σημασία σε λεπτομέρεια απαιτείται.
    Πρέπει να δρα και πολύ αγχολυτικά νομίζω!
    Τη λεμονάδα την αγαπώ… εάν μάλιστα είναι και αρκετά ξινούτσικη ακόμα καλύτερα!
    Το σιρόπι της πάει πολύ και την αναβαθμίζει.
    Σε φιλώ

    • The Healthy Cook says:

      ναι, δρα πολύ αγχολυτικά! όταν δεν έχεις να προλάβεις deadlines βέβαια!
      χαίρομαι που σου αρέσει η λεμονάδα! σ’ ευχαριστώ πολύ!
      σε φιλώ!

  6. Marion says:

    To σιρόπι μέντας δίνει έξτρα δροσιά στη λεμονάδα.
    Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερο δροσιστικό ποτό από αυτό.

    Πολύ ωραίο και το άλλο σου χόμπι… Μπράβο Ευη. Εύχομαι καλή επιτυχία στην εκθεσή σου.

    Φιλιά πολλά

  7. neanikon says:

    Μπράβο Εύη! Είσαι λοιπόν πολυτάλαντη 🙂 !!! Να μας δείξεις και μέσα από εδώ κάποιο δείγμα της ζωγραφικής σου!
    H λεμονάδα φαίνεται υπέροχη!!!!!

    • The Healthy Cook says:

      ναι, από ταλέντα άλλο τίποτα! έχω κι άλλα, αλλά σας θα σας τα πω σιγά σιγά! 😀 😀 😀
      σ’ ευχαριστώ Άρη μου!

  8. Αυτό για τη ζωγραφική δεν το γνώριζα. Τελικά με εκπλήσεις με τα ταλέντα και τα χόμπι σου. Κι αν κρίνω από την τελειομανία σου, τότε είμαι σίγουρη ότι ζωγραφίζεις υπέροχα!!!!

    Η λεμονάδα είναι φανταστική και δεν χωράει αμφιβολία αυτό. Τη λατρεύω αλλωστε με όποιο τρόπο κι αν είναι φτιαγμένη! Και οι φωτογραφίες σου τέλειες, φωτεινές και λαμπερές! Οπως της αξίζει!!!

    Σε φιλώ πολύ !!!!!!!!!

    • The Healthy Cook says:

      δεν το ήξερες??? άλλο και τούτο! 🙂
      σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      σε φιλώ!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.