Home » Pad Thai with Zucchini Noodles – Pad Thai με Νουντλς Κολοκυθιού

Pad Thai with Zucchini Noodles – Pad Thai με Νουντλς Κολοκυθιού

Pad Thai with Zucchini Noodles – Pad Thai με Νουντλς Κολοκυθιού

for english scroll down

Αγαπώ πολύ την Ταυλανδέζικη κουζίνα!! Αυτές οι μυρωδιές της, μου φαίνονται μεθυστικές! Το λάιμ, το τζίντζερ, το φρέσκο κόλιανδρο, το lemongrass, και πόσα άλλα…. Δυστυχώς, όμως,  δεν μαγειρεύω συχνά τέτοια φαγητά. Βλέπετε από τους δύο στο σπίτι, οι ανατολίτικες   γεύσεις αρέσουν μόνο στον ένα… σε μένα…

Pad Thai with Zucchini Noodles – Pad Thai με Νουντλς Κολοκυθιού

Από την άλλη μεριά, εδώ και πολύ καιρό ήθελα να φτιάξω νούντλς από κολοκυθάκια. Τα είχα δει σε διάφορα μπλογκς και σε πολλές διαφορετικές συνταγές και πολύ τα είχα ζηλέψει!! Και αυτά τα δύο ήρθαν και έδεσαν όταν είδα την συνταγή του Iron You για Pad Thai με νουντλς κολοκυθιού. Αυτό ήταν! Είχα βρει την τέλεια συνταγή για να τα δοκιμάσω πριν περάσει η εποχή τους!

Pad Thai with Zucchini Noodles – Pad Thai με Νουντλς Κολοκυθιού

Θα μου πείτε τώρα τα έκοψες τόσο ψιλά με το μαχαίρι? Όχι. Δεν έχω φτάσει σε τέτοια επίπεδα μαεστρίας με τα μαχαίρια! Και δυστυχώς το σούπερ ντούπερ μαντολίνο μου, δεν τα κόβει τόσο ψιλά. Κόβει ζουλιέν, αλλά όχι τόσο ψιλά σαν νουντλς. Τα έκοψα με ένα εργαλειάκι που βρήκα στη λαϊκή αγορά, το οποίο στοιχίζει μόνο 1 ευρώ. Μοιάζει με κοινό αποφλοιωτή, αλλά έχει δύο κεφαλές. Η μία αποφλοιώνει και η άλλη κόβει τόσο ψιλές λωριδίτσες (βλ. φωτό). Βέβαια την ανακάλυψη αυτού του φοβερού εργαλείου, την οφείλω σε μια μπλόγκερ, η οποία το είχε γράψει σε μια ανάρτησή της και το έδειχνε και εκείνη φωτογραφία. Μόνο που δυστυχώς δεν θυμάμαι καθόλου σε ποιό μπλογκ το είχα δει για να βάλω το λινκ.…

Pad Thai with Zucchini Noodles – Pad Thai με Νουντλς Κολοκυθιού

Τα πράσινα κολοκυθάκια είναι σπουδαία πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών. Συγκεκριμένα, αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και καλή πηγή βιταμίνης Α. Πέρα από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε γνωστά αντιοξειδωτικά συστατικά περιέχουν και μια ποικιλία ασυνήθιστων αντιοξειδωτικών συστατικών, μεταξύ των οποίων τα καροτενοειδή, λουτεΐνη και ζεοξανθίνη. Αυτά τα συστατικά είναι γνωστά για τα οφέλη τους στην όραση και ιδιαίτερα στην προστασία που παρέχουν έναντι της σχετιζόμενης με την ηλικία εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη. Μεταξύ άλλων τα πράσινα κολοκυθάκια φαίνεται να έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες, οι οποίες με τη σειρά τους συμβάλλουν στην αντικαρκινική προστασία που αυτά παρέχουν. Επίσης, φαίνεται να συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Pad Thai with Zucchini Noodles – Pad Thai με Νουντλς Κολοκυθιού

Χρόνος προετοιμασίας:   40 λεπτά

Μερίδες:   2

Υλικά:

  • 5 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1 ½ κουταλιά σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές χυμό λάϊμ
  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι σάλτσα ψαριού (fish sauce)
  • 1/8 κουταλάκι μπούκοβο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ κόκκινη γλυκιά πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 4 κουταλιές κάσιους, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση:

Κόψτε τα κολοκυθάκια σε νουντλς, χωρίς να χρησιμοποιήσετε το κεντρικό τους κομμάτι που έχει τα σπόρια.

Φτιάξτε τη σάλτσα. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, τον χυμό λάιμ, τη σάλτσα ψαριού και το μπουκοβο.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο, σε μέτρια-δυνατή φωτιά.

Όταν ζεσταθεί ρίξτε μέσα τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε τα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο αλλά όχι τελείως. Αφήστε τα να ξεκουραστούν για περίπου 3 λεπτά.

Μεταφέρετε τα νουντλς σε ένα μπωλ και πετάξτε τα υγρά που λογικά θα έχουν βγάλει.

Στεγνώστε το τηγάνι και ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Ρίξτε τις πιπεριές και σωτάρετε  2-3 λεπτά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σωτάρετε  1-2 λεπτά.

Ρίξτε στο τηγάνι τα χτυπημένα αυγά και μαγειρέψτε τα μέχρι να στερεοποιηθούν, αλλά να έχουν και λίγη υγρασία.

Προσθέστε την σάλτσα και αμέσως μετά τα νουντλς και μαγειρέψτε τα, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.

Σερβίρετε και πασπαλίστε με τα κάσιους και λίγο φρέσκο κόλιανδρο.

 

Εύχομαι να τα απολαύσετε!!!

 

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

 
Ενέργεια Υδατάνθρακες Σάκχαρα Λιπαρά Κορεσμένα Λίπη Πρωτείνες Φυτικές Ινες Χοληστερόλη
352.2 30.7 16.3 24.5 4.3 10.8 4.3

163.7

Πηγή:

http://www.neadiatrofis.gr/2013/06/ta-kolokithakia-apoteloun-mia-apo-tis-simantikoteres-epiloges-antiksidotikon-to-kalokairi.html?m=1

Pad Thai with Zucchini Noodles – Pad Thai με Νουντλς Κολοκυθιού

I love the Thai cuisine!! These scents… are dazzling! Lime, ginger, fresh coriander, lemongrass, and how many other …. Unfortunately, I don’t often cook such foods. Because, among the two persons in my house, only one likes oriental flavors… me …

On the other hand, I wanted to make zucchini noodles a long time. I had seen them on various blogs and in many different recipes and I was very jealous!! And these two came and tied up when I saw the Iron You’s recipe for Pad Thai zoodles. That’s it! I found the perfect recipe to try them before they are off season!

You may wonder how did I cut them with a knife, so fine. I didn’t. I haven’t reached that level of mastery with knives! And unfortunately, my mandolin doesn’t cut so fine.  It does Julienne cuts, but not as fine as noodles. I cut them with a tool I found in a market, which only costs 1 euro. Looks like a peeler, but has two heads. The one peels and the other cuts thin noodles (see photo). To tell you the truth, the discovery of this formidable tool, I owe it to another blogger, which she had written a post about zucchini noodles and showed the tool in photo. Unfortunately I do not remember at all which blog was it, so that I can give you the link….

Pad Thai with Zucchini Noodles – Pad Thai με Νουντλς Κολοκυθιού

Green zucchini are great source of antioxidant ingredients. Specifically, they are an excellent source of vitamin C and a good source of vitamin A. Besides the high content of antioxidants known, they contain a variety of unusual antioxidants, including the carotenoids, lutein and zeoxanthini. These ingredients are known for their benefits in vision, especially in providing protection against age-related macular degeneration and cataracts. Among other green zucchini appears to have anti-inflammatory and antimicrobial properties. They also seem to contribute to better control of blood sugar levels.

Preparation time:   40 minutes

Servings:   2

Ingredients:

  • 5 large green zucchini
  • 2 tablespoons olive oil
  • 2 cloves garlic, crushed
  • 2 eggs, beaten
  • 1 ½ tablespoon soy sauce
  • 2 tablespoons lime juice
  • 2 tablespoons brown sugar
  • 1 teaspoon fish sauce
  • 1/8 teaspoon chile flakes
  • 3 green onions, chopped
  • ½ red bell pepper, cut into thin strips
  • 4 tablespoons cashews, toasted and coarsely chopped
  • fresh coriander, chopped

 

Instructions:

  1. Cut the zucchini into noodles without using the center piece that has seeds.
  2. Prepare the sauce. In a bowl mix the soy sauce, lime juice, fish sauce and chile flakes.
  3. In a nonstick skillet, heat 1 tablespoon of the olive oil over medium-high heat.
  4. When hot, pour the zucchini noodles and cook for 2-3 minutes until slightly softened but not completely. Leave to rest for about 3 minutes.
  5. Transfer the noodles in a bowl and discard the liquid that would logically have turned.
  6. Wipe the pan and pour the remaining olive oil over medium-high heat. Add the peppers and sauté for 2-3 minutes. Add the onions and garlic and sauté for 1-2 minutes.
  7. Pour in the beaten eggs pan and cook until they solidify, but still have some moisture.
  8. Add the sauce and then the noodles and cook, stirring, for 1 minute.
  9. Serve and sprinkle with cashews and some fresh coriander.

 

I hope you will enjoy it!!!

Nutritional Facts per Serving

 
Calories Carbohydrates Sugars Total Fat Saturated Fat Proteins Dietary Fibers Cholesterol
352.2 30.7 16.3 24.5 4.3 10.8 4.3

163.7

 

Source:

http://www.neadiatrofis.gr/2013/06/ta-kolokithakia-apoteloun-mia-apo-tis-simantikoteres-epiloges-antiksidotikon-to-kalokairi.html?m=1

18 comments

  1. Αχ, αυτές είναι γεύσεις!!!!!!!!!!!!!
    Τις αγαπώ πάρα πολύ όλες όσες ανέφερες. Το μόνο που δεν έχω ξεκαθαρίσει είναι αν μου αρέσει το φρέσκο κόλιανδρο και αυτό γιατί δεν βρίσκω στην λαϊκή μου. Μια φορά λοιπόν που μου είχε αγοράσει η Πέπη και μου έδωσε ένα ματσάκι για να το χρησιμοποιήσω σε μια συνταγή, έτυχε εκείνες τις μέρες να αρρωστήσω από γαστρεντερίτιδα. Μύριζα λοιπόν τον κολιανδρο και δεν άντεχα καθόλου.. Αϊδίαζα. Το αποτέλεσμα ήταν μέχρι να γίνω καλά και να έχω όρεξη να μαγειρέψω, το ματσάκι να έχει μαραθεί. Αρα καταλαβαίνεις πως αν σου πω ότι δεν μου αρέσει ο κόλιανδρος, δεν είναι απόλυτα αληθές γιατί τον μύρισα σε μια όχι και τόσο νορμάλ περίδο. Αλλά κι αν σου πω ότι μου αρέσει, πάλι ψέμα μπορεί να είναι.

    Ωστόσο με ή χωρίς αυτόν θα ήθελα να δοκιμάσω τη συνταγή σου όπως ακριβώς την προτείνεις!!!!!!! Είναι τέλεια και απολύτως του γούστου μου.
    Όσο για το μαγικό, δυσσεύρετο και σούπερ ντούπερ εξτρίμ γκάτζετ του ενός ευρώ… δεν έχω λόγια! Μας άνοιξες τα μάτια γιατί μέχρι τώρα δεν το είχα υπόψη μου!

    Άντε, με έπιασε η φλυαρία νυχτιάτικα!!!!!!!!
    Σε καληνυχτίζω !!!!!!!!! Φιλιά πολλά!

    • δώσε του μια ευκαιρία ακόμη όταν τον βρεις, για να σιγουρευτείς!! 🙂
      το εργαλειάκι είναι σούπερ!! πολύ βολικό!
      φιλιά Χρυσαυγή μου!!!

  2. Αχ, αυτές είναι γεύσεις!!!!!!!!!!!!!
    Τις αγαπώ πάρα πολύ όλες όσες ανέφερες. Το μόνο που δεν έχω ξεκαθαρίσει είναι αν μου αρέσει το φρέσκο κόλιανδρο και αυτό γιατί δεν βρίσκω στην λαϊκή μου. Μια φορά λοιπόν που μου είχε αγοράσει η Πέπη και μου έδωσε ένα ματσάκι για να το χρησιμοποιήσω σε μια συνταγή, έτυχε εκείνες τις μέρες να αρρωστήσω από γαστρεντερίτιδα. Μύριζα λοιπόν τον κολιανδρο και δεν άντεχα καθόλου.. Αϊδίαζα. Το αποτέλεσμα ήταν μέχρι να γίνω καλά και να έχω όρεξη να μαγειρέψω, το ματσάκι να έχει μαραθεί. Αρα καταλαβαίνεις πως αν σου πω ότι δεν μου αρέσει ο κόλιανδρος, δεν είναι απόλυτα αληθές γιατί τον μύρισα σε μια όχι και τόσο νορμάλ περίδο. Αλλά κι αν σου πω ότι μου αρέσει, πάλι ψέμα μπορεί να είναι.

    Ωστόσο με ή χωρίς αυτόν θα ήθελα να δοκιμάσω τη συνταγή σου όπως ακριβώς την προτείνεις!!!!!!! Είναι τέλεια και απολύτως του γούστου μου.
    Όσο για το μαγικό, δυσσεύρετο και σούπερ ντούπερ εξτρίμ γκάτζετ του ενός ευρώ… δεν έχω λόγια! Μας άνοιξες τα μάτια γιατί μέχρι τώρα δεν το είχα υπόψη μου!

    Άντε, με έπιασε η φλυαρία νυχτιάτικα!!!!!!!!
    Σε καληνυχτίζω !!!!!!!!! Φιλιά πολλά!

  3. Το pad thai με νουντλς ρυζιού είναι το αγαπημένο μου ταυλανδέζικο πιάτο!
    Με νουντλς κολοκυθιού είναι ακόμα πιο ελαφρύ και υγιεινό, διαφορετικό!
    Το έφτιαξα λοιπόν!!!!!!!!!!!!!!!!
    Σούπερ γεύση….μόνο για τους λάτρεις της ταυλανδέζικης κουζίνας!!!
    Μπράβο!

  4. Το pad thai με νουντλς ρυζιού είναι το αγαπημένο μου ταυλανδέζικο πιάτο!
    Με νουντλς κολοκυθιού είναι ακόμα πιο ελαφρύ και υγιεινό, διαφορετικό!
    Το έφτιαξα λοιπόν!!!!!!!!!!!!!!!!
    Σούπερ γεύση….μόνο για τους λάτρεις της ταυλανδέζικης κουζίνας!!!
    Μπράβο!

  5. Κι εγώ θέλω να φτιάξω νουντλς κολοκυθιού!
    Αν και φοβάμαι επίσης ότι μόνο σε μένα θα αρέσουν!
    Ωραία υλικά πάντως έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή σου, λίγο με τη fish sauce έχω ένα θεματάκι, αλλά κατά τα άλλα μια χαρά!
    Φιλιά

    • ναι, έχει λίγο έντονη μυρωδιά και σε πολλούς δεν αρέσει!! η ποσότητα όμως είναι μικρή.
      καλό βράδυ Ερμιόνη μου!!!

  6. Κι εγώ θέλω να φτιάξω νουντλς κολοκυθιού!
    Αν και φοβάμαι επίσης ότι μόνο σε μένα θα αρέσουν!
    Ωραία υλικά πάντως έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή σου, λίγο με τη fish sauce έχω ένα θεματάκι, αλλά κατά τα άλλα μια χαρά!
    Φιλιά

    • ναι, έχει λίγο έντονη μυρωδιά και σε πολλούς δεν αρέσει!! η ποσότητα όμως είναι μικρή.
      καλό βράδυ Ερμιόνη μου!!!

  7. Τρελαίνομαι για ταϋλανδέζικο και μου αρέσει το εναλλακτικό νουντλο-κολοκυθάκι έτσι λεπτοκομμένο~~~~ Γυροφέρνω ένα αντίστοιχο εργαλείο, αλλα πολύ πιο ακριβό, δεν ήξερα ότι με αυτό μπορείς να κάνεις τόσο λεπτό κόψιμο.

    • είναι πραγματικά πολύ νόστιμη συνταγή!!! δοκίμασε πρώτα το εργαλείο του 1 ευρώ και μετά πας στο ακριβό! εγώ έκαν τη δουλειά μου μια χαρά με αυτό!;)

  8. Τρελαίνομαι για ταϋλανδέζικο και μου αρέσει το εναλλακτικό νουντλο-κολοκυθάκι έτσι λεπτοκομμένο~~~~ Γυροφέρνω ένα αντίστοιχο εργαλείο, αλλα πολύ πιο ακριβό, δεν ήξερα ότι με αυτό μπορείς να κάνεις τόσο λεπτό κόψιμο.

    • είναι πραγματικά πολύ νόστιμη συνταγή!!! δοκίμασε πρώτα το εργαλείο του 1 ευρώ και μετά πας στο ακριβό! εγώ έκαν τη δουλειά μου μια χαρά με αυτό!;)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.