Home » Pumpkin & Spinach Frittata – Φριτάτα με Κολοκύθα & Σπανάκι

Pumpkin & Spinach Frittata – Φριτάτα με Κολοκύθα & Σπανάκι

Pumpkin-&-Spinach-Frittata – Φριτάτα-με-Κολοκύθα-&-Σπανάκι

for english scroll down

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια βραδιά με καλό φαγητό και καλούς φίλους? Από μια βραδιά όπου οι ωραίες γεύσεις και τα μεθυστικά αρώματα θα συγχέονται με τις ιστορίες, τα αστεία και τα χαμόγελα? Μπαίνουμε σιγά-σιγά στην εποχή που οι ονομαστικές εορτές θα είναι όλο και πιο συχνές, και τα Χριστούγεννα όλο και πιο κοντά!  Οι βραδιές στο σπίτι με φίλους θα είναι πια συχνό φαινόμενο και σίγουρα θέλουμε εύκολες και νόστιμες συνταγές που θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Μια τέτοια συνταγή είναι και η σημερινή φριτάτα με κολοκύθα και σπανάκι. Απλή, με λίγα υλικά, αλλά πολύ εντυπωσιακή και νόστιμη. Και ότι περισσέψει (που δεν το βλέπω..) μπαίνει την άλλη μέρα στο ταπεράκι του γραφείου 😉

 

Pumpkin-&-Spinach-Frittata – Φριτάτα-με-Κολοκύθα-&-Σπανάκι

Έχω και ένα νέο να σας πω 🙂 Επιστροφή στο σχολείο για 2 χρόνια! Εδώ και μερικές ημέρες ξεκίνησα τις σπουδές μου σε Δημόσιο ΙΕΚ, στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef). Συνέβη λίγο ξαφνικά και ακόμα προσπαθώ να οργανώσω το νέο μου πρόγραμμα (μάθημα καθημερινά και εργαστήρια). Είμαι όμως ενθουσιασμένη γιατί θα μάθω περισσότερα και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την μαγειρική, που αγαπώ τόσο πολύ!  Όπως καταλαβαίνετε οι αναρτήσεις θα αραιώσουν λίγο, ώστε να τα προλαβαίνω όλα. Όχι τόσο όμως ώστε να με χάσετε 😉 Ας δούμε τώρα την συνταγή:

Pumpkin-&-Spinach-Frittata – Φριτάτα-με-Κολοκύθα-&-Σπανάκι

 

Φριτάτα με Κολοκύθα & Σπανάκι

Χρόνος προετοιμασίας:   20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:   35 λεπτά

Μερίδες:   16 τρίγωνα κομμάτια

Υλικά:

  • 900 γρ. φρέσκια καθαρισμένη κολοκύθα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 6 αυγά
  • ½ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος 34% λιπαρά
  • 120 γρ. φρέσκα τρυφερά φύλλα σπανακιού (χρησιμοποίησα τοσυσκευασμένο σπανάκι που βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 60 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο (ή παρμεζάνα)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
  2. Στρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω τα κομμάτια της κολοκύθας, σε μία στρώση.
  3. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λιωμένο σκόρδο και, χρησιμοποιώντας το πινέλο, αλείφουμε τα κομμάτια της κολοκύθας. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
  4. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
  5. Βρέχουμε με λίγο νερό ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το στραγγίζουμε καλά τσαλακώνοντας το και το στρώνουμε σε ένα τετράγωνο ταψί 24Χ24cm, έτσι ώστε να καλύπτουμε και τα τοιχώματα του ταψιού. (Με αυτόν τον τρόπο το χαρτί μαλακώνει και εφαρμόζει καλύτερα στο ταψί.) Το λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο.
  6. Απλώνουμε την μισή κολοκύθα στο ταψί, σε μια στρώση, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο του. Την περιχύνουμε με το μισό μείγμα των αυγών και κουνάμε λίγο το ταψί ώστε το μείγμα να απλωθεί παντού.
  7. Στρώνουμε το σπανάκι σε όλη την επιφάνεια και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη κολοκύθα, πάλι φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
  8. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
  9. Ψήνουμε στους 200ο C για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξει.
  10. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει στο ταψί και μετά σηκώνοντας την φριτάτα με το χαρτί την τοποθετούμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει.
  11. Κόβουμε την φριτάτα σε 16 τρίγωνα και σερβίρουμε.

Pumpkin-&-Spinach-Frittata – Φριτάτα-με-Κολοκύθα-&-Σπανάκι

There is nothing better, for me, than an evening of good food and good friends; a night where flavors and fragrances will be confused with stories, jokes and laughs.  Winter days are approaching and evenings with friends will be more and more frequent. Moreover we should not forget that Christmas is getting closer!  For this time of year we definitely want easy and tasty recipes that will make a mark. Such a recipe is today’s pumpkin and spinach frittata; simple, with few ingredients, but very impressive and delicious. And if you have leftovers (which I doubt it …) you’ ll have the perfect to-go snack for the office 😉

Pumpkin-&-Spinach-Frittata – Φριτάτα-με-Κολοκύθα-&-Σπανάκι

I have news for you 🙂 I am going back to school for 2 years! It’s been a few days that I started my studies in culinary school, to be a Chef and I’m still trying to organize my everyday program. It was a bit sudden and the change in my everyday life is drastic, but I am very excited because I am about to learn more and very interesting things about my great love, cooking! My blog posts will probably get fewer, since I will have less free time, but I won’t stay away for too long 😉 Let’s now talk about the recipe:

Pumpkin & Spinach Frittata

Pumpkin & Spinach Frittata
Yields 16
A simple, with few ingredients, very impressive and delicious appetizer
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
35 min
Total Time
55 min
Prep Time
20 min
Cook Time
35 min
Total Time
55 min
94 calories
6 g
81 g
6 g
5 g
3 g
95 g
105 g
2 g
0 g
3 g
Nutrition Facts
Serving Size
95g
Yields
16
Amount Per Serving
Calories 94
Calories from Fat 55
% Daily Value *
Total Fat 6g
10%
Saturated Fat 3g
14%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 1g
Monounsaturated Fat 2g
Cholesterol 81mg
27%
Sodium 105mg
4%
Total Carbohydrates 6g
2%
Dietary Fiber 2g
7%
Sugars 2g
Protein 5g
Vitamin A
193%
Vitamin C
8%
Calcium
8%
Iron
8%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
  1. • 900 g. fresh peeled pumpkin, cut into thin slices
  2. • 2 cloves garlic, crushed
  3. • 1 tablespoon olive oil
  4. • 6 eggs
  5. • ½ cup cream 34% fat
  6. • 120 g. fresh baby spinach leaves
  7. • 60 g. grated parmesan cheese
  8. • salt, pepper
Instructions
  1. Preheat oven to 200° C / 400o F.
  2. Line a large baking tray with a parchment paper and place the pumpkin pieces on it, in a single layer.
  3. Mix olive oil with crushed garlic and, using a brush, baste the pumpkin. Bake for about 15 minutes until tender. Allow to cool for a while.
  4. In a bowl, beat the eggs with the cream, salt and pepper.
  5. Wet a piece of parchment paper with water, crinkle it to drain well and lay on a rectangular 24X24cm baking sheet so as to cover the sides of the pan as well (this way the paper softens and fits better in the pan).Oil lightly with a brush.
  6. Layer half of the pumpkin in the pan, in a single layer. Pour half of the egg mixture over pumpkin, dangling the pan so that the mixture is equally spread.
  7. Top with spinach and then with the remaining pumpkin
  8. Pour the remaining egg mixture and sprinkle with the grated cheese.
  9. Bake at 200° C / 400o F for about 20-25 minutes, until firm.
  10. Allow 5-10 minutes to cool in the pan and then lifting frittata with the paper place it in a rack to cool.
  11. Cut frittata into 16 triangles and serve.
Adapted from the book The Australian Women's Weekly, "Christmas Cooking"
beta
calories
94
fat
6g
protein
5g
carbs
6g
more
Adapted from the book The Australian Women's Weekly, "Christmas Cooking"
The Healthy Cook https://www.thehealthycook.gr/

14 comments

  1. mia xara says:

    Δείχνουν υπέροχα!!! Λατρεύω την κολοκύθα! Εύχομαι η επιστροφή στα μαγειρικά θρανία να στεφθεί με επιτυχία 🙂 Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

  2. Τι όμορφα που είναι τα τριγωνάκια!!! Σαν ψεύτικα!!! Θέλω να τα δοκιμάσω!!

    Και τι ευχάριστα νέα!!!
    Καλή αρχή, φοιτήτρια!!!

  3. Marion says:

    Τι ωραία συνταγή Ευη μου.
    Με ενθουσίασαν αυτά τα τριγωνάκια. Τέλεια !!!

    Πολύ ωραία νέα!! Μπράβο.
    Καλη φοίτηση λοιπόν σε αυτό που αγαπάς 😉

    Φιλιά 🙂

  4. Πολύ ευχάριστα τα νέα σου κορίτσι, πολλά μπράβο! Κάνεις πολύ καλά που επενδύεις σε κάτι που αγαπάς τόσο πολύ!
    Η ανάρτηση σου με έκανε να ανυπομονώ για μαζώξεις με φίλους και τα Χριστούγεννα 🙂
    Η φριτάτα δείχνει εξαιρετική, πάρα πολύ εντυπωσιακή και με τόσο χρώμα!
    Σε φιλώ

    • The Healthy Cook says:

      για αυτό έβαλα την συνταγή τώρα, για προθέρμανση! 😉
      ευχαριστώ Ερμιόνη μου!

  5. neanikon says:

    Καταπληκτικό !!! Μπράβο Εύη! Θα είναι τόσο ωραία εμπειρία και θα μάθεις σίγουρα τόσα πολλά!!!!!!! Για αυτό που μας παρουσιάζεις τι να πω, φαίνεται τόσο μα τόσο gourmed !!! Η πιο τέλεια παρουσίαση φριτάτας!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.