Home » Quinoa salad with Feta and Sun-dried Tomatoes – Σαλάτα με Κινόα, Φέτα και Λιαστές Τομάτες

Quinoa salad with Feta and Sun-dried Tomatoes – Σαλάτα με Κινόα, Φέτα και Λιαστές Τομάτες

Quinoa salad with Feta and Sun-dried Tomatoes – Σαλάτα με Κινόα, Φέτα και Λιαστές Τομάτες

for english scroll down

Μια απολαυστική και πρωτότυπη σαλατούλα έχω να σας προτείνω σήμερα. Σαλάτα με κινόα, φέτα και λιαστές τομάτες, ιδανική για όσους είναι σε δίαιτα, για χορτοφάγους, και για όσους απλά θέλουν να τρώνε υγιεινά.  Απολαύστε την τώρα το καλοκαίρι σαν κυρίως γεύμα. Άλλωστε, όπως λέει και η φίλη μου η Έλλη, το καλοκαίρι τις τραβάει τις σαλάτες!

Για την κινόα και τις πολύτιμες ιδιότητές της μιλήσαμε πρόσφατα και από ότι είδα η συνταγή που σας πρότεινα για την κινόα με σπανάκι και κατίκι Δομοκού, σας άρεσε πολύ! Η φέτα είναι ένα τυρί που αρέσει στους περισσότερους. Μπορεί να αντικατασταθεί βέβαια με ένα άλλο λευκό τυρί  της αρεσκείας σας. Ωστόσο, νομίζω πως η φέτα, ή, ένα κατσικίσιο τυρί είναι ιδανικά.  Το δυνατό στοιχείο αυτής της σαλάτας είναι οι λιαστές τομάτες. Όμως όχι απλές λιαστές τομάτες, αλλά αυτές που θα έχετε φτιάξει εσείς με μια πολύ καλή συνταγή της Ζαμπίας από το KitchenStories. Φτιάξτε τις και θα μπορείτε να τις προσθέσετε σε σαλάτες, σάλτσες, ζυμαρικά, ριζότο  και σε πολλές άλλες συνταγές. Εγώ δεν ακολούθησα την συνταγή από την αρχή. Αγόρασα έτοιμες λιαστές τομάτες σε σακουλάκι και μετά τις έβαλα στο βάζο μαζί με όλα τα άλλα υλικά που μας προτείνει η Ζαμπία. Και ομολογώ πως τις έχω κατευχαριστηθεί! Τέλος, ο βασιλικός, στο dressing, απογειώνει την γεύση της σαλάτας.

Quinoa salad with Feta and Sun-dried Tomatoes – Σαλάτα με Κινόα, Φέτα και Λιαστές Τομάτες

Χρόνος προετοιμασίας:  15 λεπτά

Μερίδες: 2

Υλικά:

  • 3 φλυτζάνια μαγειρεμένη κινόα (περίπου 1 ½ φλυτζάνι ωμή)
  • 10 – 12 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • ¾ φλυτζανιού φέτα, θρυματισμένη
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουτ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ανακατέψτε την ήδη μαγειρεμένη κινόα, τις ντομάτες, τη φέτα και τον βασιλικό σε ένα μπωλ.
  2. Ετοιμάστε το dressing, ανακατεύοντας καλά το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το βαλσαμικό ξύδι και περιχύστε την σαλάτα. Ανακατέψτε καλά!
  3. Σερβίρετε!

 

Την πρώτη φορά που θα δοκιμάσετε τις  λιαστές ντομάτες σας, προσέξτε λίγο με το αλάτι. Οι ντομάτες που πωλούνται στην αγορά είναι πολλές φορές πολύ αλμυρές.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Ενέργεια Υδατάνθρακες Σάκχαρα Λιπαρά Κορεσμένα Λίπη Πρωτείνες Φυτικές Ινες
731 96.6 4.5 28.1 2.8 29.7

10.5

Την συνταγή την βρήκα στο Diethood και την τροποποίησα.

Quinoa salad with Feta and Sun-dried Tomatoes – Σαλάτα με Κινόα, Φέτα και Λιαστές Τομάτες

A delightful and special salad with quinoa, feta and sundried tomatoes is the one I am suggesting today. It is ideal for those who are dieting, vegetarians, and for those who just want to eat healthier.  Enjoy this salad during hot summer days, as a main course. Besides, as my friend Ellie sais, during summer everyone wants to eat salads!

For  quinoa and its valuable properties we talked recently and I saw that you really loved  the recipe I recommended for quinoa with spinach and katiki Domokos! Feta is a cheese that most people like. It can, of course, be replaced with another white cheese of your choice. However, I think the feta or goat cheese is ideal. The strong point of this salad is the sundried tomatoes. But no any sundried tomatoes, but those Zambia recommends on her site, Kitchen Stories. Prepare your own by following her recipe and you can add them to salads, sauces, pasta, risotto and many other recipes. I did not follow the recipe from the beginning. I bought already sundried tomatoes by the store and then put them in the jar along with all the other ingredients Zambia proposes. And I confess that I have really love them! Finally, the basil, in the dressing, boosts the flavor of salad.

Preparation time: 15 minutes

Servings: 2

Ingredients:

• 3 cups cooked quinoa (about 1 ½ cup uncooked)

• 10 – 12 sundried tomatoes, chopped

• ¾ cup feta cheese, crumbled

• 1 tsp. fresh basil, chopped

• 3 tsp. tablespoons olive oil

• 1 ½ tbsp. balsamic vinegar

• Salt and pepper

Instructions:

  1. Stir the already cooked quinoa, tomatoes, feta and basil in a bowl.
  2. Prepare the dressing, by mixing olive oil, salt, pepper and balsamic vinegar and pour over the salad. Stir well!
  3. Serve!

 

The first time you try the sundried tomatoes, you pay attention on the salt. Tomatoes sold in the market are often too salty.

Nutritional Facts per Serving

Calories Carbohydrates Sugars Total Fat Saturated Fat Proteins Dietary Fibers
731 96.6 4.5 28.1 2.8 29.7

10.5

Recipe found, and then altered, in Diethood.

 

2 comments

  1. Zambia says:

    Νόστιμη σαλάτα, πανέμορφες φωτογραφίες!
    Τι να πώ;
    Εύη μου εσύ το κατέχεις το θέμα σε επαγγελματικό επίπεδο πια!
    Οι υπόλοιποι ακολουθούμε… 🙂

    Aυτές τις μέρες σκεφτόμουν να επαναλάβω τη συνταγή με τις τομάτες, τις οποίες πραγματικά απολαύσαμε σε πολλά πιάτα. Το “άγγιγμά” της τους έδιδε ιδιαίτερη γευστική ώθηση.
    Ωραίο τιπ κι η ιδέα σου με το έτοιμο σακουλάκι και απλά προσθέτεις τα αρωματικά. Σίγουρα θα βελτιώνει τη γεύση τους…

    Καλημέρα και ευχαριστώ!
    Ζ.

    • Καλησπέρα Ζαμπία!!
      Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
      Είναι η τρίτη φορά που φτιάχνω τις ντομάτες με την συνταγή σου. Αγαπημένη!

      Σε φιλώ

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.