Home » Shrimp & Veggie Skewers with Noodles – Σουβλάκια Γαρίδας & Λαχανικών με Νούντλς και ένα Βιβλίο-Δώρο

Shrimp & Veggie Skewers with Noodles – Σουβλάκια Γαρίδας & Λαχανικών με Νούντλς και ένα Βιβλίο-Δώρο

Shrimp-Veggie-Skewers-with-Noodles – Σουβλάκια-Γαρίδας-Λαχανικών-με-Νούντλς

for english scroll down

Χρόνια πολλά! Χρόνια γεμάτα υγεία, χαρές, ευημερία και ειρήνη για όλο τον κόσμο! Εύχομαι να περάσατε τα ωραιότερα Χριστούγεννα και να έχετε μόνο καλές αναμνήσεις να θυμάστε! Η σημερινή πρόταση είναι ένα διάλειμμα από τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα πιάτα. Τα κρεατικά δεσπόζουν, συνήθως, στο εορταστικό τραπέζι μας και η αλήθεια είναι πως μετά αναζητούμε κάτι διαφορετικό. Αυτό το πιάτο με σουβλάκια γαρίδας και λαχανικών με νουντλς έρχεται να καλύψει αυτή την ανάγκη. Μαζί του έρχεται και μια κλήρωση για έναν τυχερό που θα κερδίσει  ένα βιβλίο μαγειρικής με γρήγορες, υγιεινές και πολύ νόστιμες συνταγές, το Wagamama από τις εκδόσεις «Βιβλία Τερζόπουλος».

Shrimp-Veggie-Skewers-with-Noodles – Σουβλάκια-Γαρίδας-Λαχανικών-με-Νούντλς

Τα Wagamama είναι μια αλυσίδα εστιατορίων σε διάφορες χώρες του κόσμου (Μεγ. Βρετανία, Ιρλανδία, Αυστραλία, Ελλάδα, κλπ) που συνδυάζει το γρήγορο φαγητό με τις σύγχρονες ασιατικές, ιαπωνικές κυρίως, γεύσεις. Αυτό ακριβώς θα βρείτε και στο βιβλίο που σας προσφέρεται μέσα από αυτή την κλήρωση. Συνταγές για τους λάτρεις του ασιατικού φαγητού, ή για εκείνους που πιστεύουν πως ήρθε η ώρα να πειραματιστούν και να το ανακαλύψουν. Οι συνταγές του βιβλίου Wagamama είναι για 2 άτομα και εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε περισσότερες μερίδες. Μέσα σε αυτό θα βρείτε αναλυτικές λεπτομέρειες τόσο για τα υλικά όσο και για την εκτέλεση των συνταγών. Θα βρείτε όμως και πολλά χρήσιμα tips τα οποία θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε την κουζίνα του Wagamama, χωρίς κόπο.

Shrimp-Veggie-Skewers-with-Noodles – Σουβλάκια-Γαρίδας-Λαχανικών-με-Νούντλς

Η συνταγή του βιβλίου που διάλεξα να σας παρουσιάσω είναι πολύ απλή, με υλικά που βρίσκετε στα σούπερ μάρκετ.  Η πραγματική ονομασία της είναι Έμπι Γιακιτόρι και δεν είναι τίποτα άλλο από σουβλάκια γαρίδας και λαχανικών με νουντλς και μια ιδιαίτερη σάλτσα έμπι κουζού κίρι. Ας δούμε την συνταγή:

Σουβλάκια Γαρίδας και Λαχανικών με Νούντλς – Έμπι Γιακιτόρι

Μερίδες:   2

Χρόνος προετοιμασίας:   15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:   10 λεπτά

Υλικά:

για την σάλτσα έμπι κουζού κίρι:

  • 2 κουταλάκια μέλι (η αρχική συνταγή έλεγε ζάχαρη)
  • 2 κουταλιές σάλτσα ψαριού (fish sauce)
  • 1 κουταλιά σάλτσα στρειδιών (oyster sauce)
  • τον χυμό από 3 μοσχολέμονα

για τα σουβλάκια γαρίδας και λαχανικών με νουντλς – έμπι γιακιτόρι:

  • 18 ωμές, καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε μέτριε φέτες
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 6 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 2,5 εκ.
  • 6 μικρά μανιτάρια κουμπιά
  • 6 τοματίνια
  • 4 κουταλιές σάλτσα έμπι κουζού κίρι
  • 110 γρ. νουντλς αυγού (η αρχική συνταγή έλεγε soba noodles)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και λιωμένες
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι μέλι (η αρχική συνταγή έλεγε ζάχαρη)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο (η αρχική συνταγή έλεγε αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο)
  • 6 ξύλινα σουβλάκια, μουλιασμένα στο νερό για 2 ώρες

Εκτέλεση:

για την σάλτσα έμπι κουζού κίρι:

  1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας καλά ώστε να λιώσει το μέλι.

 για τα σουβλάκια γαρίδας και λαχανικών με νουντλς – έμπι γιακιτόρι:

  1. Περνάμε 3 γαρίδες σε κάθε σουβλάκι εναλλάξ με 1 φέτα κολοκυθάκι, 2 κομμάτια πιπεριάς, 2 κομμάτια από τα πιο χοντρά φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 μανιτάρι και 1 τοματίνι. Τα αλείφουμε με λίγη από την σάλτσα έμπι κουζού κίρι και τα αλατίζουμε. Προθερμαίνουμε το γκριλ και ψήνουμε τα σουβλάκια 5 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες.
  2. Ετοιμάζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αναμειγνύουμε με τα λεπτοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, λίγο αλάτι και το μέλι.
  3. Ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ και ρίχνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τα νουντλς και τηγανίζουμε με την τεχνική του στιρ φράι* για 2 λεπτά, ώσπου να αναμειχθούν και να ζεσταθούν καλά όλα τα υλικά.
  4. Τα μεταφέρουμε σε δύο πιάτα, γαρνίρουμε με τα σουβλάκια γαρίδας και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα έμπι κουζού κίρι.

Σημειώσεις:

*Τεχνική στιρ φράι: ανακάτεμα με συνεχείς κινήσεις.

Shrimp-Veggie-Skewers-with-Noodles – Σουβλάκια-Γαρίδας-Λαχανικών-με-Νούντλς

Όροι Διαγωνισμού:

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί μέσω του random.org. Ο διαγωνισμός διαρκεί από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου. Ο νικητής θα ενημερωθεί με προσωπικό μήνυμα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου σε αυτόν τον ιστότοπο.

Στην κλήρωση έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι διαμένουν εντός της Ελληνικής επικράτειας και έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία από τις απαιτούμενες ακόλουθες ενέργειες:

  • Εγγραφείτε στο newsletter του The Healthy Cook
  • Αφήστε ένα σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση
  • Κάντε Like στη σελίδα του The Healthy Cook στο Facebook (αν δεν το έχετε ήδη κάνει), κάντε Like και αφήστε ένα σχόλιο στην ανάρτηση που αφορά τον διαγωνισμό και, εάν επιθυμείτε, κοινοποιήστε τη ώστε να το μάθουν και οι φίλοι σας. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Έγκυρη συμμετοχή θεωρείται το like και το σχόλιο στις σχετικές αναρτήσεις στη σελίδα του blog στο facebook εδώ ή εδώ.)
  • Ακολουθήστε το The Healthy Cook στο Instagram και αφήστε σχόλιο στην σχετική ανάρτηση

Σημείωση: Τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων θεωρούνται εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την επικοινωνία που αφορά τον διαγωνισμό. Το βιβλίο θα αποσταλεί στον νικητή, από τις εκδόσεις Τερζόπουλος, στην διεύθυνση που θα μας υποδείξει.

Καλή επιτυχία!

Update 9/1/2017: Ο διαγωνισμός έληξε! Οι έγκυρες συμμετοχές ήταν 129 και τυχερή είναι η pepiskitchen με το σχόλιό της στο Instagram. Συγχαρητήρια!

             

Shrimp-Veggie-Skewers-with-Noodles – Σουβλάκια-Γαρίδας-Λαχανικών-με-Νούντλς

Season’s Greetings! May Christmas bring health, prosperity and peace for the whole world! I wish you spent the most beautiful Christmas and have only good memories to remember! Today’s recipe is a break from traditional Christmas dishes. Meat dominates the festive table and the truth is that afterwards we are looking for something different. This dish of shrimp and vegetable skewers with noodles fills this need. Along with the recipe one of my Greek readers will have the chance to win a cookbook with quick, healthy and very tasty recipes, the book “Wagamama” published by  “Terzopoulos Books”. I am afraid though that the giveaway is open for residents of Greece only.

Wagamama is a restaurant chain in various countries of the world (UK, Ireland, Australia, Greece, etc.) that combines fast food with modern Asian, mainly Japanese flavors. This is exactly what you will find in the book which you are offered through this draw. Recipes for lovers of Asian food or for those who think that it’s time to experiment and discover Asian cuisine. The recipes of Wagamama book are for 2 people and can easily be converted into more. In the book you will find full details for both the ingredients and the instructions of all the recipes. But you will, also, find many useful tips which will help you discover the Wagamama cuisine, effortlessly.

Shrimp-Veggie-Skewers-with-Noodles – Σουβλάκια-Γαρίδας-Λαχανικών-με-Νούντλς

The recipe I chose to show you is very simple, with ingredients found in almost any supermarket. The actual name is ebi yakitori and is nothing more than shrimp and vegetables skewers with noodles and a special ebi kuzu kiri sauce. Let’s take a look at the recipe:

Shrimp & Veggie Skewers with Noodles - Ebi Yakitori
Serves 2
Shrimp & vegetables skewers with noodles and a special ebi kuzu kiri sauce
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Total Time
25 min
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Total Time
25 min
585 calories
91 g
114 g
18 g
25 g
3 g
932 g
3200 g
27 g
0 g
14 g
Nutrition Facts
Serving Size
932g
Servings
2
Amount Per Serving
Calories 585
Calories from Fat 159
% Daily Value *
Total Fat 18g
28%
Saturated Fat 3g
14%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 3g
Monounsaturated Fat 11g
Cholesterol 114mg
38%
Sodium 3200mg
133%
Total Carbohydrates 91g
30%
Dietary Fiber 13g
53%
Sugars 27g
Protein 25g
Vitamin A
88%
Vitamin C
473%
Calcium
22%
Iron
29%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
ebi kuzu kiri sauce
  1. • 2 teaspoons honey (the original recipe said sugar)
  2. • 2 tablespoons fish sauce
  3. • 1 tablespoon oyster sauce
  4. • juice of 3 limes
shrimp and vegetables skewers with noodles - ebi yakitori
  1. • 18 raw, peeled shrimps
  2. • 1 zucchini, cut into medium slices
  3. • 1 orange bell pepper, peeled, seeded and cut into medium-sized pieces
  4. • 6 medium spring onions, peeled and cut into pieces 2.5 cm.
  5. • 6 small button mushrooms
  6. • 6 cherry tomatoes
  7. • 4 tablespoons sauce ebi kuzu kiri
  8. • 110 g. egg noodles (the original recipe said soba noodles)
  9. • 4 spring onions, peeled and cut into thin slices
  10. • 2 cloves garlic, peeled and crushed
  11. • 1 teaspoon salt
  12. • 1 teaspoon honey (the original recipe said sugar)
  13. • 2 tablespoons olive oil (the original recipe said corn or sunflower oil)
  14. • 6 wooden skewers, soaked in water for 2 hours
Instructions
ebi kuzu kiri sauce
  1. Mix all ingredients, stirring well so honey melts.
shrimp and vegetables skewers with noodles - ebi yakitori
  1. Skewer 3 shrimps on each wooden skewer alternately with 1 zucchini slice, 2 pieces of pepper, 2 pieces of thicker spring onions, one mushroom and one cherry tomato. Brush them with a little of the fall ebi kuzu kiri sauce and season with salt. Preheat the grill and cook the skewers about 5 minutes, until shrimps are cooked.
  2. Prepare the noodles according to package directions and mix with chopped onions, garlic, a bit of salt and honey.
  3. Heat large skillet or wok and add the oil. Add the noodles and fry with the stir-fry technique for 2 minutes until blended and all ingredients are heated through.
  4. Transfer on two dishes, garnish with shrimp skewers and sprinkle with the rest ebi kuzu kiri sauce.
Notes
  1. * Stir-fry technique: stirring with continuous movements.
Adapted from the book "Wagamama", Terzopoulos Books
beta
calories
585
fat
18g
protein
25g
carbs
91g
more
Adapted from the book "Wagamama", Terzopoulos Books
The Healthy Cook https://www.thehealthycook.gr/

13 comments

  1. Ariadni St. says:

    Παρα πολύ ωραία συνταγή! Καλη μας επιτυχία, πάω να δηλώσω συμμετοχή!
    Χρόνια Πολλά με υγεία και χαρά!

  2. Υπέροχη και εύκολη συνταγή! Ιδανική για Πρωτοχρονιάτικο μενού!!! Τέλειο και το δώρο!
    Καλή χρονιά Εύη μου!! Φιλάκια!

  3. Gwgw Dimitriadoy says:

    Aλλος ενας τροπος να τρωω τις γαριδες μου ,ευχαριστω.Καλη χρονια .

  4. The Healthy Cook says:

    Ο διαγωνισμός έληξε! Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.