• Ελληνικά
  • English
  • Vegan/ Για χορτοφάγους/ Επιδόρπια/ Νηστίσιμα/ Συνταγές

    Ελαφρύ Σοκολατένιο επιδόρπιο με σπόρους Chia

    Skinny Chocolate Dessert with Chia Seeds – Ελαφρύ Σοκολατένιο επιδόρπιο με σπόρους Chia

    Αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη σε όλους όσους είναι σε δίαιτα, πασχίζοντας να χάσουν κιλά, ή σε όσους ακολουθούν πιστά υγιεινή διατροφή. Είναι ότι πρέπει για εκείνες τις στιγμές που ζητάς απεγνωσμένα να φας ένα σοκολατένιο επιδόρπιο, αλλά θέλεις να παραμείνεις πιστός στο πρόγραμμά σου.  Αυτό το γλυκάκι είναι ο αντικαταστάτης της μους σοκολάτας, με πολύ λιγότερες θερμίδες και επιπλέον περιέχει σπόρους chia, με τις γνωστές σε όλους μας ιδιότητες.

    Φτιάχνεται γρήγορα, με απλά υλικά και το κυριότερο, περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά.  Δεν χρειάζεται να φάτε μεγάλη μερίδα, μια μικρή ποσότητά του θα σας γεμίσει. Βέβαια, εσείς που είστε σε δίαιτα, μην το παρακάνετε, είπαμε πως είναι διαίτης, αλλά δεν είναι και εντελώς αθώο!! Με μέτρο!!

    Όσον αφορά εσάς που τρώτε ελεύθερα, ίσως αυτό να μην σας ικανοποιήσει. Σίγουρα η γεύση του αυθεντικού δεν ξεπερνιέται. Αλλά τι να κάνουμε.. και όσοι είναι σε δίαιτα έχουν ψυχή!!

    Έχετε υπόψη σας πως αν αντικαταστήσετε το γάλα με γάλα αμυγδάλου, ή με γάλα καρύδας, έχετε ένα ωραιότατο vegan γλυκάκι.

    Skinny Chocolate Dessert with Chia Seeds – Ελαφρύ Σοκολατένιο επιδόρπιο με σπόρους Chia

     

    Χρόνος προετοιμασίας και αναμονής: 1 ώρα και 5 λεπτά.

    Μερίδες: 2-3

    Υλικά:

    • 1 φλυτζάνι κρύο γάλα, 2% λιπαρά (ή γάλα αμυγδάλου, ή γάλα καρύδας)
    • ¼ φλυτζανιού σπόρους chia
    • 5 δαμάσκηνα, απύρηνα
    • 2-3 κουταλιές κακάο σε σκόνη
    • ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1-2 κουταλιές μέλι, ή, σιρόπι αγαύης (δοκιμάστε και προσθέστε όσο θέλετε)

    Εκτέλεση:

    1. Προσθέστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ανακατευτούν
    2. Εδώ έχετε δύο επιλογές: Είτε βάζετε το μείγμα στα σκεύη όπου θα το σερβίρετε και αφήνετε στο ψυγείο για μια ώρα μέχρι να πήξει, ή μεταφέρετε τον κάδο του μπλέντερ στο ψυγείο, περιμένετε μία με δύο ώρες και ξαναχτυπάτε στο μπλέντερ για να γίνει πιο απαλό. Μετά θα πρέπει να το ξαναβάλετε στο ψυγείο για άλλη μια ώρα. Η γεύση θα είναι η ίδια όποιο τρόπο κι αν επιλέξετε.  Στην όψη θα υπάρχει διαφορά. Όσο περισσότερο το αφήσετε στο ψυγείο, τόσο πιο απαλό θα βγει το μείγμα μετά.

    Σημειώσεις:

    Εγώ ακολούθησα την πρώτη μέθοδο, βλέπετε δεν μπορούσα να περιμένω περισσότερο… Έπρεπε να το φωτογραφίσω για να το δοκιμάσω!!

    Το κρύο γάλα θα βοηθήσει να πήξει πιο γρήγορα το γλυκάκι σας.

    Αν τα δαμάσκηνα που έχετε είναι αρκετά αφυδατωμένα και ξερά, βάλτε τα σε νερό, για 30 λεπτά περίπου.

    Αν δεν συμπαθείτε τα δαμάσκηνα μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με χουρμάδες στην ίδια ποσότητα.

    Μπορείτε να το διακοσμήσετε με διάφορα ξερά φρούτα, όπως κράνα, δαμάσκηνα, goji berries, ζαχαρωμένο τζίντζερ, κ.α. Επίσης μπορείτε να βάλετε τριμμένη καρύδα, ξηρούς καρπούς, ή ζαχαρωτά, όπως έκανα εγώ.

    Εύχομαι να απολαύσετε το ελαφρύ αυτό σοκολατένιο γλυκάκι!

     

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

    Ενέργεια Υδατάνθρακες Σάκχαρα Λιπαρά Κορεσμένα Λίπη Πρωτείνες Φυτικές Ινες
    171.2  32.2 21.3  4.6  0.9  6.1  6.8 

    Skinny Chocolate Dessert with Chia Seeds – Ελαφρύ Σοκολατένιο επιδόρπιο με σπόρους Chia

     

     

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    3 Comments

  • Reply
    createwithheart
    28 Ιουλίου, 2014 at 12:14 μμ

    Η σοκολάτα είναι η αδυναμία μου και οι δικές σου συνταγές Ευάκι μου είναι φανταστικές! Φιλιά! 🙂

  • Reply
    createwithheart
    28 Ιουλίου, 2014 at 12:14 μμ

    Η σοκολάτα είναι η αδυναμία μου και οι δικές σου συνταγές Ευάκι μου είναι φανταστικές! Φιλιά! 🙂

  • Leave a Reply