Home » Skinny Chocolate Dessert with Chia Seeds – Ελαφρύ Σοκολατένιο επιδόρπιο με σπόρους Chia

Skinny Chocolate Dessert with Chia Seeds – Ελαφρύ Σοκολατένιο επιδόρπιο με σπόρους Chia

 

 

Skinny Chocolate Dessert with Chia Seeds – Ελαφρύ Σοκολατένιο επιδόρπιο με σπόρους Chia

for english scroll down

Αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη σε όλους όσους είναι σε δίαιτα, πασχίζοντας να χάσουν κιλά, ή σε όσους ακολουθούν πιστά υγιεινή διατροφή. Είναι ότι πρέπει για εκείνες τις στιγμές που ζητάς απεγνωσμένα να φας ένα σοκολατένιο επιδόρπιο, αλλά θέλεις να παραμείνεις πιστός στο πρόγραμμά σου.  Αυτό το γλυκάκι είναι ο αντικαταστάτης της μους σοκολάτας, με πολύ λιγότερες θερμίδες και επιπλέον περιέχει σπόρους chia, με τις γνωστές σε όλους μας ιδιότητες.

Φτιάχνεται γρήγορα, με απλά υλικά και το κυριότερο, περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά.  Δεν χρειάζεται να φάτε μεγάλη μερίδα, μια μικρή ποσότητά του θα σας γεμίσει. Βέβαια, εσείς που είστε σε δίαιτα, μην το παρακάνετε, είπαμε πως είναι διαίτης, αλλά δεν είναι και εντελώς αθώο!! Με μέτρο!!

Όσον αφορά εσάς που τρώτε ελεύθερα, ίσως αυτό να μην σας ικανοποιήσει. Σίγουρα η γεύση του αυθεντικού δεν ξεπερνιέται. Αλλά τι να κάνουμε.. και όσοι είναι σε δίαιτα έχουν ψυχή!!

Έχετε υπόψη σας πως αν αντικαταστήσετε το γάλα με γάλα αμυγδάλου, ή με γάλα καρύδας, έχετε ένα ωραιότατο vegan γλυκάκι.

Skinny Chocolate Dessert with Chia Seeds – Ελαφρύ Σοκολατένιο επιδόρπιο με σπόρους Chia

 

Χρόνος προετοιμασίας και αναμονής: 1 ώρα και 5 λεπτά.

Μερίδες: 2-3

Υλικά:

  • 1 φλυτζάνι κρύο γάλα, 2% λιπαρά (ή γάλα αμυγδάλου, ή γάλα καρύδας)
  • ¼ φλυτζανιού σπόρους chia
  • 5 δαμάσκηνα, απύρηνα
  • 2-3 κουταλιές κακάο σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1-2 κουταλιές μέλι, ή, σιρόπι αγαύης (δοκιμάστε και προσθέστε όσο θέλετε)

Εκτέλεση:

  1. Προσθέστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ανακατευτούν
  2. Εδώ έχετε δύο επιλογές: Είτε βάζετε το μείγμα στα σκεύη όπου θα το σερβίρετε και αφήνετε στο ψυγείο για μια ώρα μέχρι να πήξει, ή μεταφέρετε τον κάδο του μπλέντερ στο ψυγείο, περιμένετε μία με δύο ώρες και ξαναχτυπάτε στο μπλέντερ για να γίνει πιο απαλό. Μετά θα πρέπει να το ξαναβάλετε στο ψυγείο για άλλη μια ώρα. Η γεύση θα είναι η ίδια όποιο τρόπο κι αν επιλέξετε.  Στην όψη θα υπάρχει διαφορά. Όσο περισσότερο το αφήσετε στο ψυγείο, τόσο πιο απαλό θα βγει το μείγμα μετά.

Σημειώσεις:

Εγώ ακολούθησα την πρώτη μέθοδο, βλέπετε δεν μπορούσα να περιμένω περισσότερο… Έπρεπε να το φωτογραφίσω για να το δοκιμάσω!!

Το κρύο γάλα θα βοηθήσει να πήξει πιο γρήγορα το γλυκάκι σας.

Αν τα δαμάσκηνα που έχετε είναι αρκετά αφυδατωμένα και ξερά, βάλτε τα σε νερό, για 30 λεπτά περίπου.

Αν δεν συμπαθείτε τα δαμάσκηνα μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με χουρμάδες στην ίδια ποσότητα.

Μπορείτε να το διακοσμήσετε με διάφορα ξερά φρούτα, όπως κράνα, δαμάσκηνα, goji berries, ζαχαρωμένο τζίντζερ, κ.α. Επίσης μπορείτε να βάλετε τριμμένη καρύδα, ξηρούς καρπούς, ή ζαχαρωτά, όπως έκανα εγώ.

Εύχομαι να απολαύσετε το ελαφρύ αυτό σοκολατένιο γλυκάκι!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Ενέργεια Υδατάνθρακες Σάκχαρα Λιπαρά Κορεσμένα Λίπη Πρωτείνες Φυτικές Ινες
171.2  32.2 21.3  4.6  0.9  6.1  6.8 

Skinny Chocolate Dessert with Chia Seeds – Ελαφρύ Σοκολατένιο επιδόρπιο με σπόρους Chia

 

This recipe is dedicated to all those who are on a diet, striving to lose weight, or to those who faithfully follow a healthy diet. It is a ideal for those moments when you desperately seek for chocolate, but want to stay loyal to your diet. This dessert is the replacement of chocolate mousse, with far fewer calories and furthermore, it contains chia seeds with their well-known properties.

This chocolate dessert contains simple ingredients, it is made ​​quickly and most importantly it contains many nutrients. No need to eat a large portion, a small amount will fill you. Of course, those of you who are on a diet, do not overdo it! Yes it is skinny, but it is not completely innocent! So be careful!

As for those of you who eat freely, maybe this does not satisfy you. Certainly the flavor of the original cannot be replaced. But what can we do .. and those on a diet need our attention!

Have in mind that if you replace the milk with almond milk, or coconut milk, you have a lovely vegan dessert.

Preparation and waiting time: 1 hour and 5 minutes

Servings: 2-3

Ingredients:

  • 1 cup cold milk, 2% fat (or almond milk, or coconut milk)
  • ¼ cup chia seeds
  • 5 prunes, pitted
  • 2-3 tbsp cocoa powder
  • ½ tsp vanilla extract
  • pinch of salt
  • 1-2 tbsp honey, or, agave syrup,  to taste

Instructions:

  1. Add all ingredients in blender and mix.
  1. Now you have two options: Either you put the mixture in the bowls where you will serve it and leave in the fridge for an hour until it thickens, or move the blender bin  in the fridge, wait one to two hours and then blend again to make it more smoother. Then you have to put it back in the refrigerator for another hour. The taste will be the same whichever way you choose. Only your eyes will tell the difference. The longer you leave it in the fridge, the smoother the mixture will come afterwards.

Notes:

I followed the first method, you see I could not wait … I had to photograph it and taste it!

The cold milk will thicken the mixture quicker.

If the plums you have are quite dehydrated and dry, put them in water for 30 minutes.

If you do not like prunes you can replace them with dates.

You can decorate it with various dried fruits such as cranberries, prunes, goji berries, candied ginger, etc. You can also use grated coconut, various nuts, or candies, as I did.

I hope you enjoy this skinny chocolate dessert!

 

Nutritional Facts per Serving

Calories Carbohydrates Sugars Total Fat Saturated Fat Proteins Dietary Fibers
171.2  32.2 21.3   4.6  0.9  6.1  6.8

 

3 comments

  1. Η σοκολάτα είναι η αδυναμία μου και οι δικές σου συνταγές Ευάκι μου είναι φανταστικές! Φιλιά! 🙂

  2. Η σοκολάτα είναι η αδυναμία μου και οι δικές σου συνταγές Ευάκι μου είναι φανταστικές! Φιλιά! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.