Home » Spinach & Feta Crepes by Kouzounas Kitchen – Κρέπες με Σπανάκι και Φέτα από το Kouzounas Kitchen

Spinach & Feta Crepes by Kouzounas Kitchen – Κρέπες με Σπανάκι και Φέτα από το Kouzounas Kitchen

Recipe_Spinach & Feta Crepes

for english scroll down

Χριστός Ανέστη!  Ελπίζω να περάσατε όμορφα τις γιορτινές μέρες, να ξεκουραστήκατε και να γεμίσατε τις μπαταρίες σας. Σήμερα σας έχω μια έκπληξη! Έχω φιλοξενούμενη μια πολύ γλυκιά Σεφ, την Krystina, η οποία θα μας μιλήσει για εκείνη και το μπλογκ της και θα μοιραστεί μαζί μας μια συνταγή από το βιβλίο της το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, κρέπες με σπανάκι και φέτα.

426920_10150577486431501_1880241557_n

Η Krystina είναι μια εξαιρετικά παθιασμένη σεφ, η οποία αποφοίτησε από την γνωστή σχολή Le Cordon Bleu ως σεφ ζαχαροπλαστικής, κάτι που αποφάσισε όταν παρατήρησε μια αυξανόμενη επιθυμία για ενασχόληση με την μαγειρική. Μεγαλώνοντας σε ένα ελληνικό νοικοκυριό στις ΗΠΑ γοητεύτηκε από την Ελληνική κουζίνα. Μάλιστα έκανε τη δική της σπανακόπιτα στην ηλικία των επτά. Είναι η σεφ πίσω από το blog Kouzounas Kitchen και συγγραφέας του βιβλίου Μαγειρικής Back to my Roots.

Krystina καλοσώρισες στο The Healthy Cook. Πες μας πώς ξεκίνησες το Kouzounas Kitchen?

Εύη σε ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία. Μου αρέσουν πολύ οι συνταγές σου. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω την ευκαιρία να μιλήσω για μένα και για το νέο μου βιβλίο στους αναγνώστες σου.

Η έμπνευσή μου για το Kouzounas Kitchen ξεκίνησε το 2012. Πολλοί φίλοι μου ζήτησαν να ξεκινήσω ένα blog μαγειρικής, ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν και να μάθουν πώς να κάνουν ορισμένες από τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές μου. Αποφάσισα ότι ήταν μια υπέροχη ιδέα και έτσι δημιούργησα το Kouzounas Kitchen.

Το όνομα Kouzounas προήλθε από την γλυκιά γιαγιά μου, Σταυρούλα Kouzouna Kalapothakou από τη Μάνη, που ήταν μια φανταστική μαγείρισσα . Έμαθα πολλά από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές της, και τώρα μπορώ να μοιραστώ αυτές τις συνταγές μαζί σας.

Spinach & Feta Crepes by Kouzounas Kitchen - Κρέπες με Σπανάκι και Φέτα από το Kouzounas Kitchen

Το βιβλίο σου Back to my Roots κυκλοφόρησε πρόσφατα. Μίλησε μας γι’ αυτό.

Ναι!! To Back to my Roots έχει επίσημα δημοσιευθεί! Το βιβλίο μας μεταφέρει πίσω στις καλές εκείνες ημέρες της ζωής στο χωριό, καθώς εξερευνούμε τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με τις δικές μου προσθήκες.

Εμπνευσμένο από το χωριό των παππούδων μου στη Μάνη και με τη βοήθεια άλλων Ελλήνων food bloggers, αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο νόστιμες ελληνικές συνταγές, όπως σπανακόπιτα, καρυδόπιτα Κεφτεδάκια, αλλά και ελληνικά ποτά, αφεψήματα, μπαχαρικά και βότανα.

Το Back to my Roots δεν είναι μόνο γεμάτο με γευστικότατες συνταγές. Σε αυτό μοιράζομαι επίσης την προσωπική μου ιστορία, συμβουλές και κόλπα για την κουζίνα, κομμάτια της ιστορίας του ελαιολάδου και τα οφέλη του, και πολλά, πολλά άλλα!

Πολλοί εκπληκτικοί food bloggers με βοήθησαν σε αυτό το έργο και θα ήθελα να αναφέρω μερικούς: Αθηνά Πανταζάτου, Τζίνα Zarcadoolas, Παναγιώτης Γαλάνης, Ελένη Αναγνωστοπούλου, και η Christine Tsalavoutas. Με όλη την υποστήριξή τους και την αγάπη που έλαβα, κατέστη δυνατόν να γίνει αυτό το βιβλίο μια επιτυχία!

Spinach & Feta Crepes by Kouzounas Kitchen - Κρέπες με Σπανάκι και Φέτα από το Kouzounas Kitchen

Το Back to my Roots είναι τώρα διαθέσιμο στα: Amazon, Barnes & Noble, & I-Books. Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο σε έντυπη ή σε μορφή e-book. Με αυτόν τον τρόπο ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να επιλέξει σε ποια μορφή θα το αγοράσει.

Σύνδεσμοι για την έντυπη μορφή:

Amazon>>    http://www.amazon.com/dp/0692638679/ref=cm_sw_su_dp

Barnes & Noble>> http://www.barnesandnoble.com/w/back-to-my-roots-krystina-kalapothakos/1123473976?ean=9780692638675

Σύνδεσμοι για την ψηφιακή μορφή:

Amazon>>  http://www.amazon.com/Back-My-Roots-Sharing-Villages-ebook/dp/B01E82J1VE

Barnes & Noble>> http://www.barnesandnoble.com/w/back-to-my-roots-krystina-kalapothakos/1123664518?ean=2940158496905

Ibooks>> https://itunes.apple.com/us/book/id1104425779

Εύη, θα ήθελα να μοιραστώ μια συνταγή από το βιβλίο μου. Ελπίζω ότι οι αναγνώστες σας να το απολαύσουν. 🙂

Μια και το blog σου βασίζεται σε υγιεινές συνταγές, σκέφτηκα ότι αυτή η συνταγή είναι πολύ ταιριαστή:

Κρέπες με Σπανάκι & Φέτα

Μερίδες:   4

Υλικά:

  • 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσειις
  • 1 κουταλιά κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα καρύδας
  • 2/3 φλυτζάνι νερό
  • 1/4 φλυτζάνι βούτυρο, λιωμένο συν 1 κουταλιά επιπλέον για το τηγάνι
  • 1 φλυτζάνι σοταρισμένο σπανάκι
  • 1/4 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • 1 τσιμπιά ξερή ρίγανη ή βασιλικό

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κατόπιν ανακατέψτε όλα τα υγρά μαζί (γάλα καρύδας, νερό, βούτυρο).
  2. Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν.
  3. Ζεστάνετε το τηγάνι σας επάνω σε μέτρια φωτιά. Λιώστε το βούτυρο σε τηγάνι.
  4. Τοποθετήστε περίπου δύο κουταλιές από τη ζύμη στο τηγάνι, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλο το τηγάνι, σαν ένα λεπτό στρώμα.
  5. Αφήστε την κρέπα να μαγειρευτεί μέχρι οι άκρες αρχίζουν να σηκώνονται. Τότε γυρίστε για να μαγειρευτεί και από την άλλη πλευρά.
  6. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη και τοποθετείστε τις κρέπες σε ένα πιάτο.
  7. Μπορείτε να ξανά ζεστάνετε τις κρέπες στο φούρνο, στους 100ο C /200 ◦F  για μερικά λεπτά.
  8. Για να γεμίσετε τις κρέπες, τοποθετήστε μια καλή ποσότητα σοταρισμένο σπανάκι στο κέντρο και προσθέστε την φέτα. Μου αρέσει να πασπαλίζω με αποξηραμένα βότανα το μείγμα. Διπλώστε την κρέπα και απολαύστε τη.

Spinach & Feta Crepes by Kouzounas Kitchen - Κρέπες με Σπανάκι και Φέτα από το Kouzounas Kitchen

I have a surprise for you! Today I have a guest; a very sweet chef named Krystina, which will tell us all about her and her wonderful food blog and she will share with us a recipe from her cookbook which was recently released, crepes with spinach and feta.

Krystina is an extremely passionate chef, graduating from Le Cordon Bleu as a pastry chef; she started noticing a growing desire for culinary affairs. Growing up in a Greek household in the USA, she was fascinated with Greek food, and made her very own spanakopita at the age of seven. She is the chef behind the blog Kouzounas Kitchen and author of the cookbook “Back To My Roots”.

Spinach & Feta Crepes by Kouzounas Kitchen - Κρέπες με Σπανάκι και Φέτα από το Kouzounas Kitchen

 Welcome Krystina! Tell us how Kouzounas Kitchen began:

Thank you very much Evi for having me. I love your recipes on the Healthy Cook blog. I am really happy to be here, and can’t wait to share some exciting news about my latest book.

My inspiration for Kouzounas Kitchen, started back in 2012. Many friends of mine asked me to start a food blog, so they could follow and learn how to make some of my traditional Greek recipes. I decided that was a great idea, and created Kouzounas Kitchen.

The name Kouzounas originated from my sweet Yiayia, Stavroula Kouzouna Kalapothakou from Mani, Greece, who was a fantastic home chef. I learned many of her traditional Greek recipes, and now I can share these recipes with you. Don’t get confused with the Greek word “kouzina” which means kitchen.

Your “Back To My Roots” Cookbook has been recently released. Tell us about it.

Yes!!  Back To My Roots has officially been published.

Back To My Roots takes us back to the days of robust village life as we explore traditional Greek recipes with my very own twists.

Inspired by my grandparents’ village in Mani, Greece, and with the help of popular Greek food bloggers, this book is full of delicious Greek food recipes—such as Spanakopita (Greek Spinach Pie), Karidopita (Greek Walnut Cake), and Keftedes (Greek Meatballs)—plus Greek beverages, spices and teas.

Back To My Roots is not only packed full with mouth-watering recipes, but I also share my personal story, kitchen tips and tricks, bits and pieces of the history of olive oil and its benefits, and much, much more!

Many amazing food bloggers helped me on this project and just to name a few. Athina Pantazatou, Gina Zarcadoolas, Panayiotis Galanis, Eleni Anagnostopoulou, and Christine Tsalavoutas. With all the support and love I received with BTMR, it was possible to make this book a success.

Back To My Roots is now available on Amazon, Barnes & Noble, & I-Books. You can purchase the book in print or e-book format. That way it gives a reader a chance to have an option for purchase.

Print Format Links

Amazon>>    http://www.amazon.com/dp/0692638679/ref=cm_sw_su_dp

Barnes & Noble>> http://www.barnesandnoble.com/w/back-to-my-roots-krystina-kalapothakos/1123473976?ean=9780692638675

Ebook Links

Amazon>>  http://www.amazon.com/Back-My-Roots-Sharing-Villages-ebook/dp/B01E82J1VE

Barnes & Noble>> http://www.barnesandnoble.com/w/back-to-my-roots-krystina-kalapothakos/1123664518?ean=2940158496905

Ibooks>> https://itunes.apple.com/us/book/id1104425779

Evi, I wanted to share a recipe from my latest cookbook. I hope your readers enjoy. J

Since your blog is based on healthy recipes, I thought this recipe was a great fit.

Spinach & Feta Crepes
Serves 4
A delicious recipe from "Back to My Roots" cookbook, by Kristina Kalapothakos
Write a review
Print
682 calories
17 g
155 g
66 g
9 g
45 g
233 g
1027 g
3 g
2 g
16 g
Nutrition Facts
Serving Size
233g
Servings
4
Amount Per Serving
Calories 682
Calories from Fat 577
% Daily Value *
Total Fat 66g
102%
Saturated Fat 45g
227%
Trans Fat 2g
Polyunsaturated Fat 2g
Monounsaturated Fat 14g
Cholesterol 155mg
52%
Sodium 1027mg
43%
Total Carbohydrates 17g
6%
Dietary Fiber 1g
3%
Sugars 3g
Protein 9g
Vitamin A
39%
Vitamin C
3%
Calcium
22%
Iron
14%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
  1. • -1 cup all-purpose flour
  2. • -1 TB granulated sugar
  3. • -1/4 tsp Himalayan salt
  4. • -1/2 cup coconut milk
  5. • -2/3 cup water
  6. • -1/4 cup butter, melted, plus 1 extra tablespoon for the pan
  7. • -1 cup spinach, sautéed
  8. • -1/4 cup feta cheese, crumbled
  9. • -Pinch of dried oregano/basil
Instructions
  1. In a large bowl, mix the flour, sugar, and salt. Next mix the liquids together (coconut milk, water, butter).
  2. Add the wet ingredients to the dry ingredients and whisk until all combined.
  3. Prepare your skillet and warm it up over medium heat. Melt butter in pan.
  4. Place about two tablespoons of the batter onto the pan, making sure you spread the batter around in a thin layer.
  5. Let the crepe cook until the edges begin to lift, then flip to cook the other side.
  6. Repeat with remaining batter and place crepes on a plate.
  7. You can reheat crepes in the oven, at about 200 ◦F degrees for a few minutes.
  8. To fill crepes, place a good amount of sautéed spinach in the center and add feta cheese. I like to sprinkle dried herbs over the mixture. Fold the crepe and enjoy!
beta
calories
682
fat
66g
protein
9g
carbs
17g
more
The Healthy Cook https://www.thehealthycook.gr/

8 comments

  1. neanikon says:

    Καλημέρα Εύη!!! Να ευχηθώ καταρχήν Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη αλλά και καλοτάξιδο στο βιβλίο που μας παρουσιάζεις !!! Πάντα είναι όμορφο να ακούμε όμορφες ιστορίες για τους Έλληνες που ζουν και προσπαθούν στο εξωτερικό!!!!

    • The Healthy Cook says:

      Αληθώς Ανέστη Άρη μου!
      Οι Έλληνες πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον!
      σ’ ευχαριστώ πολύ!

  2. Ariadni St. says:

    Πολύ ωραία συνεντευξη!
    Καλοταξιδο το βιβλίο της!
    Η συνταγη πολύ ξεχωριστη. Με ιντριγκάρει το γαλα καρυδας!

    • The Healthy Cook says:

      χαίρομαι που σου αρέσει Αριάδνη!
      σ’ ευχαριστώ!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.