Home » Triple Chocolate Muffins – Μάφινς με 3 Σοκολάτες

Triple Chocolate Muffins – Μάφινς με 3 Σοκολάτες

Healthier Low-Calorie Triple Chocolate Muffins – Μάφινς με 3 Σοκολάτες

for english scroll down

Φτιάξτε ένα μυρωδάτο και αχνιστό καφέ και ελάτε να απολαύσουμε σοκολατένια μάφινς. Δεν χρειάζεται καμία άλλη δικαιολογία για να τα φτιάξετε. Η απλότητα και η ευκολία τους είναι αρκετές.  Άλλωστε δεν θα σας “φορτώσουν” με πολλές τύψεις!  😉

Αυτά τα μάφινς τριπλής σοκολάτας φτιάχνονται με στραγγιστό γιαούρτι, λίγο βούτυρο, 2 αυγά, κακάο, λευκή και μαύρη σοκολάτα. Είναι πολύ απλά και δεν χρειάζονται μίξερ, αλλά είναι και πολύ νόστιμα.

Δεν θα σας καθυστερήσω άλλο. Ξέρω πως θέλετε να τα φτιάξετε αμέσως!

Healthier Low-Calorie Triple Chocolate Muffins – Μάφινς με 3 Σοκολάτες

Συνολικός χρόνος:   35 λεπτά

Μερίδες:   12 μάφινς

Υλικά:

  • 1 ¾ φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλυτζανιού κακάο
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • ½ φλυτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 1/3  φλυτζανιού λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 1 ¼ φλυτζάνια στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1/3 φλυτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190o C. Στρώστε μια φόρμα για μάφινς με τα ειδικά χαρτάκια.
  2. Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τη σόδα σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέστε τη λευκή και την μαύρη σοκολάτα και ανακατέψτε.
  3. Τοποθετείστε τα χτυπημένα αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο σε ένα άλλο μπωλ και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε τα υγρά υλικά στο μπωλ με τα στερεά υλικά και ανακατέψτε απαλά.
  5. Χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια μοιράστε ισομερώς το μείγμα στα φορμάκια και ψήστε τα για περίπου 25 λεπτά.
  6. Βγάλτε τα από τον φούρνο, αφήστε τα 5 λεπτά και μετά αφαιρέστε τα μάφινς από την φόρμα και τοποθετείστε τα σε σχάρα για να κρυώσουν.

Κι αν αναρωτιέστε… ναι, τρώγονται και χλιαρά!  😉

Healthier Low-Calorie Triple Chocolate Muffins – Μάφινς με 3 Σοκολάτες

Make yourself a fragrant and hot coffee and join me enjoying these chocolate muffins. You don’t need any other excuse to make them; they are simple and easy enough. Besides, they won’t you “load” you with many guilts! 😉

These triple chocolate muffins are made with Greek strained yoghurt, some butter, 2 eggs, cocoa, white and dark chocolate. No food processor is required and yes, they are very tasty.

I won’t hold you up anymore. I know you want to run to your kitchen and make them immediately!

Healthier Low-Calorie Triple Chocolate Muffins – Μάφινς με 3 Σοκολάτες

Triple Chocolate Muffins
Yields 12
Delicious and healthier chocolate muffins
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
35 min
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
35 min
238 calories
30 g
47 g
12 g
4 g
7 g
57 g
74 g
12 g
0 g
4 g
Nutrition Facts
Serving Size
57g
Yields
12
Amount Per Serving
Calories 238
Calories from Fat 106
% Daily Value *
Total Fat 12g
18%
Saturated Fat 7g
35%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 1g
Monounsaturated Fat 3g
Cholesterol 47mg
16%
Sodium 74mg
3%
Total Carbohydrates 30g
10%
Dietary Fiber 2g
8%
Sugars 12g
Protein 4g
Vitamin A
4%
Vitamin C
0%
Calcium
7%
Iron
8%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
  1. 1 ¾ cup all-purpose flour
  2. 1/3 cup cocoa powder
  3. 2 teaspoons baking powder
  4. ½ teaspoon baking soda
  5. ½ cup dark chocolate chips
  6. 1/3 cup white chocolate, cut into small-sized pieces
  7. 2 large eggs, beaten
  8. 1 ¼ cups Greek strained yoghurt 2% fat
  9. 1/3 cup brown sugar
  10. 80 g. butter, melted
Instructions
  1. Preheat oven to 190oC/375oF. Line a muffin pan with muffin paper liners.
  2. Sift the flour, cocoa, baking powder and baking soda in a large bowl. Add the white and dark chocolate and stir.
  3. Place the beaten eggs, yogurt, sugar and melted butter in another bowl and mix well.
  4. Add the liquid ingredients to the bowl with the dry ingredients and stir gently, until just combined.
  5. Using 2 spoons equally divide the batter into the paper liners and bake for about 25 minutes.
  6. Remove from the oven, let them cool for 5 minutes and then remove muffins from the pan and place them on a rack to cool.
Notes
  1. And if you're wondering ... yes, you can eat them warm, as well! 😉
Adapted from the book "Muffins" by Gemma Reece, Parragon Publishing
beta
calories
238
fat
12g
protein
4g
carbs
30g
more
Adapted from the book "Muffins" by Gemma Reece, Parragon Publishing
The Healthy Cook https://www.thehealthycook.gr/

24 comments

  1. sp00nstories says:

    Και με μονή σοκολάτα θα το τσάκιζα αλλά αφού είναι με τριπλή ακόμη καλύτερα χιχιχι

  2. dolmadaki says:

    δε νομιζω να προλαβουν να γινουν χλιαρα!! χαχαχα
    υπεροχα λαχταριστα !!! πωπωπω
    μ αρεσει που βαζεις διαφορα ειδη σοκολατας κ ξεφευγει απ τα κλασσικα!

    • The Healthy Cook says:

      χαχαχα!! άστα, σιδερένια θέληση πρέπει να έχεις!
      ναι, έτσι γίνονται σούπερ σοκολατένια!

  3. Χρύσα says:

    Και μόνο που τα βλέπω εδώ, νιώθω λιγότερες τύψεις!
    Με γιαούρτι, ε; θα είναι σίγουρα αφράτα και λαχταριστά λόγω της τριπλής σοκολάτας!
    Με έπεισες κυρία μου!
    (τώρα που το θυμήθηκα, πρέπει να πάρω και τα τακούνια μου μαζί, τώρα που θα τα πούμε στα βραβεία, ε;;; Δεν την ξαναπατάω με σένα δίπλα!)

    • The Healthy Cook says:

      λιγότερες τύψεις, ακριβώς!
      σε λίγο καιρό θα σου έχω άλλα, με καθόλου τύψεις! 😉

  4. Από μακριά φαίνεται μικρό, από κοντά όμως ήταν σούπερ μεγάλο και χορταστικΌ!! χαχαχα
    Πολύ έξυπνη η φωτογράφιση με το ένα μάφιν! Μου αρέσει η ιδέα.
    Οσο για τη γεύση, όντως είναι πλούσια και φανταστικά!!

    Εύη μου καλή επιτυχία για αύριο να σου ευχηθώ από καρδιάς!!!!!!!
    Οτι καλύτερο!!!!!!!! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.