Home » Turnip Sandwiches with Horseradish Sauce – Σαντουιτσάκια Ρέβας με Σάλτσα Χορσράντις

Turnip Sandwiches with Horseradish Sauce – Σαντουιτσάκια Ρέβας με Σάλτσα Χορσράντις

Turnip Sandwiches with Horseradish Sauce – Σαντουιτσάκια Ρέβας με Σάλτσα Χορσράντις

for english scroll down

Καλή εβδομάδα! Την σημερινή ανάρτηση δεν την λες ακριβώς συνταγή. Είναι μια ιδέα για ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό. Πρόκειται για σαντουιτσάκια ρέβας με μια γέμιση από σάλτσα χορσράντις και τυρί κρέμα και διάφορα πιπέρια. Είναι πικάντικο, αλλά όχι ιδιαίτερα, κι έτσι μπορούν να το δοκιμάσουν και όσοι δεν συμπαθούν τα καυτερά φαγητά.

Turnip Sandwiches with Horseradish Sauce – Σαντουιτσάκια Ρέβας με Σάλτσα Χορσράντις

Την σάλτσα χορσράντις την αγόρασα έτοιμη. Δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμα χρένο ώστε να καταφέρω να φτιάξω σπιτική, που τόσο πολύ μου αρέσει. Όσο για την ρέβα, χρησιμοποίησα αυτή της φωτογραφίας. Δεν γνωρίζω αν έχει κάποια ιδιαίτερη ονομασία, συνήθως όλες αυτές τις ρίζες ρέβες τις λένε στην Ελλάδα. Αν κάποιος γνωρίζει, θα χαρώ πολύ αν μου το πει. Πιστεύω πως το ίδιο νόστιμα θα είναι αν χρησιμοποιήσετε ραπανάκια.

Τις ροδέλες τις ρέβας τις έκοψα με κουπ-πατ, για να είναι ομοιόμορφες. Καλό είναι να βγουν μικρές, ώστε να τρώγονται πιο εύκολα. Το κουπ-πατ μου έχει διάμετρο 4.5 εκατοστά, αλλά μπορούν να γίνουν και μικρότερες.

Turnip Sandwiches with Horseradish Sauce – Σαντουιτσάκια Ρέβας με Σάλτσα Χορσράντις

Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά

Μερίδες:    8 κομμάτια

Υλικά:

  • 100 γρ. έτοιμη σάλτσα χορσράντις
  • 100 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 16 λεπτές ροδέλες ρέβας
  • κόκκινο, πράσινο και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε το τυρί κρέμα με την σάλτσα χορσράντις.
  2. Αλείφετε λίγη από το μείγμα στις 8 ροδέλες ρέβας και σκεπάζετε με τις άλλες 8, να γίνουν σάντουιτς.
  3. Βουτάτε το κάθε σάντουιτς σε ένα είδος πιπεριού και σερβίρετε αμέσως.

Σημείωση: η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

Συνταγή προσαρμοσμένη από το περιοδικό “Elle a table”, Δεκέμβριος 2008.

Turnip Sandwiches with Horseradish Sauce – Σαντουιτσάκια Ρέβας με Σάλτσα Χορσράντις

This post is not exactly a recipe. It’s an idea for an easy and quick appetizer; turnip sandwiches stuffed with horseradish sauce and cream cheese, garnished with peppers of 3 different colors. It is spicy, but not too much, so even those who do not like spicy foods can try it.

The horseradish sauce I used is store bought. Unfortunately I have not found a horseradish root in Greece, so I couldn’t make a homemade sauce, so far; and I really like it so much! As for the turnip, I used the one in the photo. I do not know if it has any particular name, usually all these roots, in Greece, are called turnips. If anyone knows, I would be very happy if he lets me know. I believe these sandwiches will be delicious if you use radishes, as well.

I cut the turnip slices with a cookie cutter, to be even. It’s better to make them small, they would be eaten more easily. My cookie cutter has a diameter of 4.5 cm, but the sandwiches can be made even smaller.

Turnip Sandwiches with Horseradish Sauce – Σαντουιτσάκια Ρέβας με Σάλτσα Χορσράντις

Turnip Sandwiches with Horseradish Sauce
Yields 12
A quick and easy appetizer
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Total Time
15 min
Prep Time
15 min
Total Time
15 min
39 calories
3 g
9 g
3 g
1 g
2 g
37 g
66 g
2 g
0 g
1 g
Nutrition Facts
Serving Size
37g
Yields
12
Amount Per Serving
Calories 39
Calories from Fat 26
% Daily Value *
Total Fat 3g
5%
Saturated Fat 2g
8%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 1g
Cholesterol 9mg
3%
Sodium 66mg
3%
Total Carbohydrates 3g
1%
Dietary Fiber 1g
3%
Sugars 2g
Protein 1g
Vitamin A
2%
Vitamin C
10%
Calcium
2%
Iron
1%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
  1. 100 g. prepared horseradish sauce
  2. 100 g. cream cheese, low fat
  3. 16 thin turnip slices
  4. red, green and black freshly ground pepper
Instructions
  1. In a bowl, mix cream cheese with the horseradish sauce.
  2. Spread some of the mixture on 8 turnip slices and cover with the other 8, to make sandwiches.
  3. Dip each sandwich into one kind of pepper and serve immediately.
Notes
  1. The sauce can be preserved in the refrigerator for 2-3 days.
Adapted from the magazine "Elle a table", December 2008.
beta
calories
39
fat
3g
protein
1g
carbs
3g
more
Adapted from the magazine "Elle a table", December 2008.
The Healthy Cook https://www.thehealthycook.gr/

10 comments

  1. Ρέβα/χτένι χαχαχα ωραία καλοκαιρινή παρουσίαση!!!
    Φτιάξε σαντουιτσάκια και φύγαμε για θάλασσα!!!! ?????

  2. neanikon says:

    Εμένα μου φαίνονται πολύ gourmet 🙂 Έτσι που τα βλέπω και στις φωτογραφίες, οι οποίες είναι για άλλη μια φορά εξαιρετικές Εύη! Και πόσο ωραία γράφει το χρωματιστό πιπέρι.

    Καλή εβδομάδα!!!!!

  3. Δέσποινα says:

    Και μόνο οι φωτογραφίες μας άνοιξαν την όρεξη! Καταπληκτική ιδέα! Όσο για το χρένο, μετά από πολύ ψάξιμο, τελικά το βρήκα φρέσκο σε μαγαζί με ρωσικά και πολωνικά προϊόντα, στην Αθήνα, Αχαρνών 59. Πιστεύω ότι θα υπάρχει και σε άλλα μαγαζιά που πουλούν προϊόντα ανατολικών χωρών.

    • The Healthy Cook says:

      Δέσποινα είσαι θησαυρός!
      συνέχισε να μας δίνεις τέτοιες χρήσιμες πληροφορίες! 🙂
      ευχαριστώ!

  4. Marion says:

    Τι ωραία ιδεα Ευη!
    Νόστιμο φαίνεται και τα πιπέρια δείχνουν πολύ ωραία.
    Η παρουσίαση καλοκαιρινή που μας ξεσηκώνει 😉

    Φιλιά

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.