Home » Walnut and Cherry Biscuits – Γλυκά Παξιμαδάκια με Κεράσια και Καρύδια

Walnut and Cherry Biscuits – Γλυκά Παξιμαδάκια με Κεράσια και Καρύδια

Walnuts-and-Cherry-Biscuits – Γλυκά-Παξιμαδάκια-με-Κεράσια-και-Καρύδια

for english scroll down

Δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα έρθει μέρα που δεν προλαβαίνω να δημοσιεύσω ανάρτηση που έχω ήδη γράψει… Οι τελευταίες μέρες, όμως, είναι τόσο γεμάτες, που τελικά το κατάφερα κι αυτό. 😀 Έχω χαθεί από τους φίλους μου, έχω χαθεί από τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά βλέπεις οι υποχρεώσεις είναι πολλές (επαγγελματικές και εκπαιδευτικές) και διανύουμε και περίοδο διαγωνισμών στην σχολή. Για σήμερα, για να ξεχαστούμε λιγάκι, σας έχω μπισκοτάκια όμορφα και χρωματιστά, από αυτά που τα βλέπεις και σου φτιάχνουν την διάθεση! Ελαφριά, με λίγα υλικά και εύκολα στην παρασκευή τους, είναι ιδανικά για να  συνοδέψεις τον καφέ ή το τσάι σου. Αυτά τα γλυκά παξιμαδάκια με κεράσια & καρύδια περιέχουν ζάχαρη, σε μικρή ποσότητα βέβαια.

Ο τρόπος παρασκευής τους διαφέρει από τον κλασσικό των μπισκότων, ενώ ο τρόπος ψησίματός μοιάζει πολύ με αυτόν των παξιμαδιών. Στην ουσία φτιάχνεται μια μαρέγκα και μετά αναμιγνύεται σε αυτήν όλα τα υπόλοιπα υλικά. Η μόνη τους απαίτηση είναι πως τα ψήνετε δύο φορές. Τα ετοιμάζεται και τα ψήνετε την μια μέρα, τα καταψύχετε και την επόμενη τα κόβετε και τα ξαναψήνετε.

Walnuts-and-Cherry-Biscuits – Γλυκά-Παξιμαδάκια-με-Κεράσια-και-Καρύδια

Τα κεράσια που χρησιμοποιούμε σε αυτή την συνταγή είναι κερασάκια γλασέ. Τα βρίσκεται στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα είδη ζαχαροπλαστικής. Όσον αφορά το αλεύρι, χρησιμοποίησα αυτό που σας έχω ξαναπαρουσιάσει και παλαιότερα, στις συνταγές για κριτσίνια ολικής με ελληνικά μυρωδικά και στα σπιτικά μπισκότα digestive, το βιολογικό αλεύρι ολικής από δίκοκκο σιτάρι. Μπορείτε όμως να φτιάξετε τα μπισκότα και με ένα απλό αλεύρι ολικής.

Walnuts-and-Cherry-Biscuits – Γλυκά-Παξιμαδάκια-με-Κεράσια-και-Καρύδια

Γλυκά Παξιμαδάκια με Κεράσια και Καρύδια

Χρόνος προετοιμασίας:   10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:   1 ώρα & 5 λεπτά (συνολικά)

Μερίδες:   18 μπισκότα

Υλικά:

  • τα ασπράδια από 3 μεγάλα αυγά
  • ½ φλυτζάνι (110 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • 1 φλυτζάνι (100 γρ.) αλεύρι ολικής από δίκοκκο σιτάρι
  • ¾ φλυτζανιού (175 γρ.) καρύδια κομμένα στα δύο
  • ½ φλυτζάνι (85γρ.) κεράσια γλασέ
  • μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  1. Πλένετε καλά τα κεράσια για να φύγει το σιρόπι τους και τα στεγνώνετε καλά. Τα κόβετε στα δύο.
  2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180o C
  3. Χτυπάτε τα ασπράδια και την βανίλια σε μαρέγκα και αφού σχηματιστεί ρίχνετε την ζάχαρη βροχηδόν. Σβήνετε το μίξερ όταν η μαρέγκα είναι στητή και γυαλιστερή.
  4. Ρίχνετε μέσα στην μαρέγκα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ 18Χ8 εκ. και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα και να σκληρύνει.
  6. Αφήστε το να κρυώσει μέσα στην φόρμα. Αφού κρυώσει τελείως, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη όλη τη νύχτα.
  7. Την επόμενη μέρα, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150ο C.
  8. Βγάζετε την φόρμα από την κατάψυξη και αμέσως κόβετε το κέικ σε πολύ λεπτές φέτες και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί.
  9. Ψήνεται τα παξιμαδάκια για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να στεγνώσουν.
  10. Αφήστε να κρυώσουν και φυλάξτε τα σε αεροστεγές κουτί.

Σερβίρετε τα γλυκά παξιμαδάκια με κεράσια και καρύδια με τον καφέ ή το τσάι σας, ή ακόμα και το παγωτό σας  😉

Συνταγή προσαρμοσμένη από το βιβλίο  “Muffins and Quick Breads”, Bonza Books.

Walnuts-and-Cherry-Biscuits – Γλυκά-Παξιμαδάκια-με-Κεράσια-και-Καρύδια

Today’s proposal is beautiful and colorful biscuits the ones that make your day! Light, with only a few ingredients and easy to prepare, they are ideal to accompany your coffee or your tea. These walnuts and cherry biscuits contain sugar, a small amount of course.

The method of preparation is different from the classic cookies and the way of baking them  is much like that of biscotti. In essence, we make a meringue and then mixed it with all remaining ingredients. The only requirement is that we have to bake the biscuits twice. We prepare and bake them the one day, freeze them, and the next day we slice the cake and bake again.

Walnuts-and-Cherry-Biscuits – Γλυκά-Παξιμαδάκια-με-Κεράσια-και-Καρύδια

The cherries I used in this recipe is candied or glace cherries. Regarding the flour, I used the one I‘ve told several times before, in the recipes for breadsticks with Greek herbs and homemade digestive cookies; it is the organic whole meal emmer flour. You can make these biscuits with plain whole wheat flour, of course.

Walnuts and Cherry Biscuits

Walnuts and Cherry Biscuits
Yields 18
An easy recipe for colorful biscuits, with only a few, simple ingredients
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
1 hr 5 min
Total Time
1 hr 15 min
Prep Time
10 min
Cook Time
1 hr 5 min
Total Time
1 hr 15 min
126 calories
16 g
0 g
6 g
3 g
1 g
32 g
14 g
10 g
0 g
6 g
Nutrition Facts
Serving Size
32g
Yields
18
Amount Per Serving
Calories 126
Calories from Fat 54
% Daily Value *
Total Fat 6g
10%
Saturated Fat 1g
3%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 5g
Monounsaturated Fat 1g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 14mg
1%
Total Carbohydrates 16g
5%
Dietary Fiber 1g
4%
Sugars 10g
Protein 3g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
1%
Iron
2%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
  1. • the whites of 3 large eggs
  2. • ½ cup (110 g. /3.9 oz.) icing sugar
  3. • 1 cup (100 g. /3.5 oz.) whole wheat emmer flour
  4. • ¾ cup (175 g. /6.2 oz.) walnuts cut in two
  5. • ½ cup (85g. /3 oz.) candied (glace) cherries
  6. • a few drops of vanilla extract
Instructions
  1. Wash the syrup off cherries and dry thoroughly. Cut them in two.
  2. Preheat the oven to 180o C / 350o F.
  3. Beat the egg whites and vanilla until soft peaks form and then gradually beat in sugar. Turn off the mixer when the meringue is glossy and firm.
  4. Pour into the meringue all remaining ingredients and stir gently with a spatula.
  5. Transfer the mixture into a greased loaf pan 18X8 cm/3X7 in and bake for about 30 minutes until golden and firm to touch.
  6. Allow to cool in the pan. Once completely cool, cover with foil and place in the freezer overnight.
  7. The next day, preheat the oven to 150 ° C.
  8. Remove the pan from the freezer and immediately cut the cake into very thin slices and place them on a baking tray.
  9. Bake biscuits for about 35 minutes, until light and golden brown.
  10. Allow to cool and store in an airtight container.
Notes
  1. Serve cherry and walnuts biscuits with coffee or tea, or even ice cream 😉
Adapted from the book "Muffins and Quick Breads", Bonza Books
beta
calories
126
fat
6g
protein
3g
carbs
16g
more
Adapted from the book "Muffins and Quick Breads", Bonza Books
The Healthy Cook https://www.thehealthycook.gr/

4 comments

  1. Χρύσα says:

    Μου αρέσει τόσο πολύ που χρησιμοποίησες τα κερασάκια γλασέ! Τα λατρεύω! Υπέροχα μπισκοτάκια, τέλεια με τον καφέ και το τσάι!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.