Home » Μπάρες Δημητριακών με Σοκολάτα και Καρύδα – Chocolate & Coconut Granola Bars

Μπάρες Δημητριακών με Σοκολάτα και Καρύδα – Chocolate & Coconut Granola Bars

Πολύ γευστικές και υγιεινές μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, καρύδα, και φιστίκια Αιγίνης - Delicious and healthy chocolate & coconut granola bars with pistachios

for english scroll down

Πέρασα ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο μαγειρεύοντας. Ανάμεσα σε όλα και αυτές τις μπάρες δημητριακών. Και τώρα που τελείωσε αντί να νιώθω εξουθενωμένη, νιώθω το πιο γλυκό συναίσθημα, αυτό που μόνο οι foodies καταλαβαίνουν 😉 Όχι γατί είναι κάτι το ιδιαίτερο, είναι όμως αυτή η πληρότητα μετά την ετοιμασία υπέροχων φαγητών-γλυκών κλπ, τα οποία απολαμβάνεις με την οικογένεια και τα έχεις φτιάξει για να τους ευχαριστήσεις. Όσοι με ακολουθείτε στο Ιnstagram θα βλέπετε όλες μου τις περιπέτειες… 😉

Πολύ γευστικές και υγιεινές μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, καρύδα, και φιστίκια Αιγίνης - Delicious and healthy chocolate & coconut granola bars with pistachios

Μέσα σε όλα τα υπέροχα που έφτιαξα το Σ/Κ είναι και αυτές οι μπάρες δημητριακών με σοκολάτα και καρύδα. Δεν ξέρω εάν φταίει το ότι είχα καιρό να φτιάξω καινούρια συνταγή για μπάρες, ή εάν είναι όντως έτσι, αλλά ένα σας λέω: Είναι φα-ντα-στι-κές!  Πρώτον, έχουν σοκολάτα, δεύτερον η καρύδα “ακούγεται” όσο πρέπει, τρίτον είναι εύκολες και με υλικά που βρίσκει κανείς παντού.

Σε αυτό το blog υπάρχει πληθώρα συνταγών από μπάρες δημητριακών. Αυτή την φορά τις έκοψα στενόμακρες και βγήκαν 16 κομμάτια. Μπορούν άνετα να κοπούν σε 32 κομμάτια και να γίνουν πιο μικρές. Μην σας τρομάζει που η συνταγή έχει πολλά βήματα. Είμαι λίγο αναλυτική, ως συνήθως.

Πολύ γευστικές και υγιεινές μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, καρύδα, και φιστίκια Αιγίνης - Delicious and healthy chocolate & coconut granola bars with pistachios

Μπάρες Δημητριακών με Σοκολάτα και Καρύδα

Χρόνος προετοιμασίας:   30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος:   15-20 λεπτά

Μερίδες:  16 κομμάτια

Υλικά:

μπάρες:

  • 100γρ. αμύγδαλα
  • 80γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 120γρ. νιφάδες βρώμης (στην gluten-free εκδοχή χρησιμοποιούμε νιφάδες φαγόπυρου)
  • 30γρ. κοπανισμένο λιναρόσπορο
  • 40γρ. τριμμένη καρύδα
  • 190γρ. μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου για τους vegans)
  • 30γρ. ταχίνι
  • 45γρ. λάδι καρύδας
  • ¾ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ γεμάτο κουταλάκι κανέλα

γλάσο σοκολάτας:

  • ¾ κουταλιά λάδι καρύδας
  • 250γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια

γαρνίρισμα:

  • 10γρ. χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 30γρ. νιφάδες καρύδας, ή τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση:

  1. Στον κάδο ενός μικρού μούλτι βάζουμε τα 50γρ. αμύγδαλα, τα 40γρ. φιστίκια και τα 90γρ. νιφάδες βρώμης και τα κάνουμε σκόνη, δουλεύοντας στα για 1 λεπτό περίπου. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.
  2. Χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα και φιστίκια και τα προσθέτουμε στο μπωλ μαζί με την υπόλοιπη βρώμη, τον λιναρόσπορο και την καρύδα.
  3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, βάζουμε το λάδι καρύδας, το μέλι και το ταχίνι και περιμένουμε να ζεσταθούν λίγο ώστε να μπορούν να ανακατευθούν. Τα ανακατεύουμε καλά.
  4. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
  5. Βρέχουμε με λίγο νερό ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το στραγγίζουμε καλά τσαλακώνοντας το και το στρώνουμε σε ένα ταψί σαν αυτό ή αυτό. (Με αυτόν τον τρόπο το χαρτί μαλακώνει και εφαρμόζει καλύτερα στο ταψί.)
  6. Περιχύνουμε με το υγρό μείγμα το μείγμα των ξηρών υλικών και χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά ώστε το μείγμα να βραχεί ομοιόμορφα. Στην αρχή θα σας φανεί πως το υγρό μείγμα είναι λίγο, αλλά κάντε υπομονή και θα ανακατευτεί καλά.
  7. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε τις μπάρες για περίπου 18-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  8. Σε μπεν μαρί, ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και την σοκολάτα και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα απαλό γλάσο. Περιχύνουμε με αυτό τις μπάρες και με μια σπάτουλα φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα.
  9. Γαρνίρουμε με τα φιστίκια και την καρύδα και το αφήνουμε να κρυώσει (εδώ θέλω να φανείτε ψύχραμοι….  😀 ) καλύτερα όλη νύχτα, ιδίως εάν ο καιρός είναι ζεστός.
  10. Αφού το γλάσο κρυώσει και πήξει, κόψτε τις μπάρες σε κομμάτια.

Πι.Ες.: Σας έχω πολύ όμορφα νέα σε λίγες μέρες! Μείνετε συντονισμένοι 😉

Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ.

Πολύ γευστικές και υγιεινές μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, καρύδα, και φιστίκια Αιγίνης - Delicious and healthy chocolate & coconut granola bars with pistachios

I spent an entire weekend cooking. And now that it’s over, instead of feeling exhausted, I feel the sweetest feeling that only the foodies could understand 😉 It is nothing more than the fulfillness of preparing delicious meals, desserts, etc. that you enjoy with the family; things that you have made to please them. Those who follow me in Instagram can see my adventures … 😉

Among all the wonderful I made during the weekend, are these chocolate and coconut granola bars. I do not know if it is because I haven’t made a new such recipe for a long time, or if it is because it is true, but these bars are fan-ta-stic! First, they have chocolate, secondly the coconut “sounds” as long as it is needed, third it is has easily found ingredients.

Πολύ γευστικές και υγιεινές μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, καρύδα, και φιστίκια Αιγίνης - Delicious and healthy chocolate & coconut granola bars with pistachios

There is a variety of granola bars recipes in this blog. This time I cut them in 16 oblong pieces. They can be easily cut into 32 pieces and made smaller.

Chocolate & Coconut Granola Bars

Preparation time:   30 minutes

Baking time:   20 minutes

Servings:   16 bars

Ingredients:

bars:

  • 100g almonds
  • pistachios
  • oat flakes (in gluten-free version we use buckwheat flakes)
  • ground flaxseed
  • grated coconut
  • honey (or maple syrup for vegans)
  • tahini
  • coconut oil
  • ¾ teaspoon vanilla extract
  • ¼ full of cinnamon teaspoon

chocolate glaze:

  • ¾ tablespoon coconut oil
  • dark chocolate, cut into pieces

garnish:

  • 10g coarsely cut pistachios
  • coconut flakes, or grated coconut

Instructions:

  1. In a food processor put almonds, 40g. pistachios and 90g. oat flakes and process until it turns into powder , about 1 minute. Transfer them to a large bowl.
  2. Roughly chop remaining almonds and pistachios and add them to the bowl along with the rest of the oats, flaxseed and coconut.
  3. In a small saucepan, on very low heat, put the coconut oil, honey and tahini and wait for them to warm up a bit, so they can be mixed. Mix them well.
  4. In the meantime, preheat the oven to 170 ° C.
  5. Rinse a piece of parchment paper with a little bit of water, strain it well wrinkling it and line it in a 24x24cm baking dish. (This way the paper softens and fits better on the baking dish.)
  6. Pour the dry mixture with the liquid mixture and, using a wooden spoon, mix thoroughly so that the mixture becomes wet evenly. In the beginning you will think that the liquid mixture is not enough, but be patient and it will mix well.
  7. Transfer the mixture to the pan and spread it evenly. Bake the bars for about 18-20 minutes until they get color. Allow to cool completely.
  8. In a bain marie pan, warm the coconut oil and chocolate and stir until it becomes a smooth glaze. Pour it over the bars with and use a spatula to spread it evenly.
  9. Garnish with pistachios and coconut flakes and let it cool (now I want you to be cool ….  😀 ) overnight, especially if the weather is hot.
  10. After the glaze has cooled and thickened, cut the bars into pieces.

P.S.: I have some wonderful news to tell you in a few days. Stay tuned!  😉

Recipe adopted from here.

Facebook Comments

2 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.