Home » Chicken with Eggplants & a Pesto Sauce – Κοτόπουλο με Μελιτζάνες και Σάλτσα Πέστο

Chicken with Eggplants & a Pesto Sauce – Κοτόπουλο με Μελιτζάνες και Σάλτσα Πέστο

 

Chicken & Eggplants with a Pesto Sauce – Κοτόπουλο με Μελιτζάνες και Σάλτσα Πέστο

for english scroll down

Η φίλη Θ. μου ζήτησε περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο. Είπα κι εγώ να μην καθυστερήσω άλλο και να ετοιμάσω ακόμα μία.  Κοτόπουλο με μελιτζάνες και πέστο βασιλικού λοιπόν. Πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο, αλλά αν το στήσεις λίγο διαφορετικά στο πιάτο μπορεί να σερβιριστεί και σε ένα τραπέζι. Ιδανικό για αυτές τις μέρες που με απλά υλικά θέλεις να φτιάξεις κάτι πιο ιδιαίτερο.

Chicken & Eggplants with a Pesto Sauce – Κοτόπουλο με Μελιτζάνες και Σάλτσα Πέστο

Θα χρειαστείτε περίπου 500 γρ. φιλέτα κοτόπουλου, 2 μικρές μελιτζάνες και σάλτσα πέστο που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πολύ εύκολα. Στην αρχική συνταγή τις μελιτζάνες τις τηγανίζουν με λίγο ελαιόλαδο. Εγώ προτίμησα να τις κάνω στο φούρνο.  Όποιο τρόπο κι αν διαλέξετε, φροντίστε μετά να τις απλώσετε σε λίγο χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι.

Συνολικός χρόνος:    50 λεπτά

Μερίδες:   4

Υλικά:

  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 μικρές μελιτζάνες
  • 150 γρ. πέστο βασιλικού
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόψτε τα φιλέτα κοτόπουλου εγκάρσια σε 8 λεπτές φέτες. Αλατίστε τα και ψήστε τα σε αντικολλητικό τηγάνι για 3 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Κόψτε τις μελιτζάνες εγκάρσια σε 8 λεπτές φέτες. Αλείψτε τις με το ελαιόλαδο, αλατίστε και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν, περίπου 12-15 λεπτά. Απλώστε τις σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι.
  3. Σε ένα ταψί βάλτε 4 φέτες μελιτζάνας, αλείψτε τις με λίγο από την σάλτσα πέστο και τοποθετείστε πάνω τους 4 φέτες κοτόπουλο. Αλείψτε και το κοτόπουλο με σάλτσα πέστο και συνεχίστε κάνοντας το ίδιο με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
  4. Τέλος, τοποθετείστε τα 4 τελευταία κομμάτια κοτόπουλο και στην επιφάνειά τους βάλτε ένα κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο.
  5. Δέστε προσεκτικά κάθε μερίδα με 2 κομμάτια σπάγκο για να μείνουν στην θέση τους.
  6. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε το στους 180ο C, για περίπου 10-12 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αν χρειάζεται ψήστε τα λίγο ακόμα ώστε να πάρουν λίγο ακόμη χρώμα. Σερβίρονται ζεστά.

Σημείωση: Για να φτιάξετε στα γρήγορα την σάλτσα πέστο, ανακατέψτε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τα φύλλα από ένα ματσάκι βασιλικό, 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 40 γρ. κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι.

Συνταγή προσαρμοσμένη από το περιοδικό “Cuisine Actuelle”, Αύγουστος 2011.

Chicken & Eggplants with a Pesto Sauce – Κοτόπουλο με Μελιτζάνες και Σάλτσα Πέστο

My friend Th. asked for more chicken recipes. I told myself I should not delay anymore and prepare a recipe at once. 😉  This is a very simple dish, but if you set it on the plate in a different way in can be served in a gathering. It is ideal for those days when you want to make something more special with a few simple ingredients.

You will need about 500 g. chicken fillets, 2 small eggplants and pesto sauce that you can make yourself very easily. You can always use a store-bought. In the original recipe eggplants are fried with some olive oil. I chose to cook them in the oven. Whichever way you choose, be sure to lay them on absorbent paper to dry away the oil.

Chicken & Eggplants with a Pesto Sauce – Κοτόπουλο με Μελιτζάνες και Σάλτσα Πέστο

Chicken & Eggplants with a Pesto Sauce
Serves 4
A very simple but impressive dish
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
663 calories
16 g
106 g
49 g
42 g
7 g
443 g
138 g
6 g
0 g
40 g
Nutrition Facts
Serving Size
443g
Servings
4
Amount Per Serving
Calories 663
Calories from Fat 436
% Daily Value *
Total Fat 49g
76%
Saturated Fat 7g
37%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 6g
Monounsaturated Fat 34g
Cholesterol 106mg
35%
Sodium 138mg
6%
Total Carbohydrates 16g
5%
Dietary Fiber 9g
37%
Sugars 6g
Protein 42g
Vitamin A
2%
Vitamin C
10%
Calcium
4%
Iron
12%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
  1. 500 g. / 1 lb. chicken fillets
  2. 2 small eggplants
  3. 150 g. basil pesto
  4. 2 tablespoons olive oil
  5. 4 sprigs fresh rosemary
  6. salt & pepper, to taste
Instructions
  1. Cut the chicken fillets cross into 8 thin slices. Season with salt and pepper and cook them in a nonstick skillet for about 3 minutes on each side, until golden browned.
  2. Cut the eggplants cross into 8 thin slices. Brush them with olive oil, season with salt and bake in preheated oven at 180 ° C / 356o F, until tender and cooked through, about 12-15 minutes. Lay on absorbent paper towels to dry away the oil.
  3. In a pan put 4 eggplant slices, spread some of the pesto sauce on top of them and place over the 4 slices of chicken. Spread some of the pesto sauce on the top side of the chicken and continue doing the same with the remaining eggplants.
  4. Finally, place the last 4 chicken pieces on the eggplant and place a sprig of fresh rosemary on top of it.
  5. Tie each serving carefully with 2 pieces of string so it won’t fall apart.
  6. Cover the pan with foil and bake at 180 ° C / 356o F, for about 10-12 minutes. Remove the foil and if necessary cook a little longer to get more color. Serve warm.
Notes
  1. To quickly make the pesto sauce, mix in a food processor the leaves of a bunch of basil, 40 g. grated parmesan cheese, 1 large garlic clove, 3 tablespoons olive oil, 40 g. pine nuts, salt and pepper.
Adapted from by the magazine "Cuisine Actuelle", August 2011
beta
calories
663
fat
49g
protein
42g
carbs
16g
more
Adapted from by the magazine "Cuisine Actuelle", August 2011
The Healthy Cook http://www.thehealthycook.gr/

18 comments

  1. Τέλεια! Τέλεια!!!
    Χτες έφτιαξα το κοτόπουλο με τη σάλτσα λιαστής και φρέσκιας ντομάτας. Φανταστικό!!! Εύκολο, γρήγορο και με πλούσια μεσογειακή γεύση!
    Σήμερα θα δοκιμάσω αυτό με τη μελιτζάνα και το πέστο!!!! Σλουρπ!!
    ????

  2. Τέλειο, απλό και όχι βαρετό (όπως πολλές συνταγές για κοτόπουλο).
    Φοβερό και το ντεκορ, έκλεψε την παράσταση(πόση ωρα σου πηρε να το κανεις?)

  3. maraki4 says:

    Πολύ ωραίος συνδυασμός και πολύ όμορφες φωτογραφίες. Μου αρέσει η ιδέα της μελιτζάνας στον φούρνο και όχι στο τηγάνι. Έτσι φτιάχνω και τον μουσακά! 🙂

    • The Healthy Cook says:

      χαίρομαι που σου αρέσει Μαρία! σ’ ευχαριστώ πολύ!

  4. Χρύσα says:

    Ευχαριστούμε κι εσένα και τη φίλη Θ. λοιπόν, γιατί τέτοιες συνταγές χρειάζονται πάντα όταν έχεις θες να κάνεις το φιλέτο του κοτόπουλου ενδιαφέρον! Λατρεύω μελιτζάνες, οπότε μου ταιριάζει πολύ!

    • The Healthy Cook says:

      αχ, κι εγώ τις λατρεύω!
      ευχαριστώ Χρύσα μου! φιλιά!

  5. Ξανθή says:

    Πάρα πολύ καλό!! Το φιλέτο έτσι αποκτά μια άλλη διάσταση!!
    Θα το φτιάξω την Κυριακή.
    Το στόλισμα δίπλα φοβερό.

  6. neanikon says:

    Τι ωραίο! Τι ωραία παρουσίαση Εύη! Να ναι καλά η φίλης σου η Θ. 🙂

  7. Marion says:

    Πολύ ωραίο Εύη.
    Λίγα υλικά αλλά ένα πλούσιο πιάτο!!
    Η παρουσίαση του πάρα πολύ ωραία.

    Φιλιά 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.